• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2021-06-01 10:08:14 följande:
    Jag kan inte läsa hela artikeln så jag ser ju inte vad de kom fram till. 
    Inte mer än att det är mycket osannolikt att virusvarianten skulle vara luftburen, enligt Tegnell och en professor i virologi.

    - Det har historiskt aldrig hänt att ett virus ändrat grundläggande saker som hur det sprids. Hiv-viruset är ett bra känt exempel som ständigt förändras, men hur det överförs från en människa till en annan är hela tiden det samma. Vi har influensavirus som funnits i flera århundraden utan att ha ändrat sina sätt att spridas. Naturen har ständigt överraskningar för oss, men inte just i det här, säger Anders Tegnell
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-06-01 10:59:28 följande:

    Att ett virus skulle mutera från att ha ett lipidhölje till att inte ha lipidhöljet (vilket är en av kännetecknen för ett luftburet virus om jag förstått rätt) då lipidhöljet är en central den för sars-cov2-virusets förmåga att tränga in i våra celler verkar inte gynna viruset,  viruset skulle behöva ytterligare mutationer för att kunna infektera våra celler på ett annat sätt också då..


    Ja herregudSkrattande
  • FDFMGA

    - I initialskedet av en ny variant är det svårt att avgöra smittsamhetsbedömningen. För att säkerställa smittspridning måste det göras tester på en större grupp under en längre tid, enligt Anders Sönnerborg. Men myndigheternas varningar för nya virusvarianter kan ha en pedagogisk och politisk poäng. /.../ Det går att se ett mönster att när det kommer nya varianter går gärna politikerna i de länderna ut och varnar och uppmanar befolkningen att hålla avstånd och följa restriktionerna.

    Det säger Anders Sönnerborg, professor i virologi vid Karolinska institutet.

    Hmm, dessa hybrisprofessorer som vägrar ta del av synpunkterna från vinbaren där flaskorna inte är korkadeSkrattande

  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2021-06-01 11:39:14 följande:
    Tja, säger inte ett dugg annat än att det förmodligen är samma personer som springer omkring och sprider smitta. Att de är många märks ju tydligt av smittspridningen vi haft och fortfarande har i Sverige. Klart som fan att de kommer ha "högt förtroende" för allt som säger att de kan göra som de vill utan begränsning.

    Men "högt förtroende" hos chauvinister suddar inte bort antalet döda och omvärldens syn på Sverige.
    Själv har jag rätt begränsade kunskaper om vilka som sprider smitta, bortsett från att det i hög utsträckning handlar om folk som inte följer FHM:s rekommendationer. Det senaste modet med munskyddet som haklapp är nog inte så lyckat ur ett smittskyddsperspektiv.

    Omvärldens syn på Sverige är nog rätt oförändrad, somliga har lite väl höga tankar om oss som land medan den nyauktoritära rörelsen ofta pekar ut Sverige som helvetet på jorden - men de stora majoriteten av jordens befolkning känner väl knappt till oss överhuvudtaget.

    Egocentreringen inom kritikerklustret är en gnutta malplacerad utanför vinbaren.


  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-06-01 12:19:25 följande:
    Detta skrivs på wikipedia om corinavirus och vad som kännetecknar dem - notera lipidhöljet som är en del av såväl intrångsmekanismen som själva morfologin...

    Coronavirus är en grupp virus inom underfamiljen Orthocoronavirinae i familjen Coronaviridae, inom ordningen Nidovirales.[9][10]


    Morfologi

    Coronavirus har enkelsträngat positivt RNA-genom och består av ett antal proteiner som skapar dess struktur. Dessa är taggarna, de så kallade peplomerna (S), lipidhöljet (E), membranet (M) och ett spiralformat omgivande proteinskal som kallas nukleokapsid (N).[11] Vissa coronavirus, speciellt de som tillhör Betacoronavirus subgrupp A, har även kortare tagglika protein som kallas haemagglutininesteras (HE).[9]


    Genomets storlek varierar från ungefär 26?32 kilobaspar (kbp), och är det största av alla RNA-virus. Vironerna är fullständiga viruspartiklar med en diameter av 120?160 nm."


    Tja, tyvärr är det fullständigt osannolikt med en smittsam variant som förlorat lipidhöljet, annars vore det ju inte så dumt i och med att viruset då inte skulle kunna smitta.

    Förmodligen är man inom klustret inte medveten om vad lipider är för något, själv brukar jag ibland torka överblivet fett från kött i ugnen till hunden - fett som förlorat all fukt blir inte särskilt smidigtSkrattande

    Så den coronavirusnakenchock klustret befarar fryser nog inne.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-06-01 13:23:48 följande:
    Kanske en nominering till årets förvillare för kritikerklustret
    En klar kandidat hade nog klustret kunnat framstå som om "Vinbarens vänner" hade haft lite tyngd utanför den här tråden och föralldel de politiska trådarna där grundaren ju är synnerligen aktivSkrattande

    Det verkar dessutom finnas ett alternativt pris som Årets förvillare där man får rösta om detta. Det senare skulle definitivt kunna vara en uppskattad aktivitet för vissa, t ex skulle man ju kunna rösta på Tegnell som Årets förvillare i och med att han vägrar acceptera munskyddsmagin utan förordar distanshållning.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-06-01 16:08:43 följande:
    sv.wiktionary.org/wiki/egocentrisk

    "Adjektiv

    egocentrisk


    som främst tänker på sig själv och kanske anser att det mesta och viktigaste berör en självHan verkade lite egocentrisk.Synonymer: självcentreradsjälvuppfylld "

    www.synonymer.se/sv-syn/egocentrisk

    "Synonymer till egocentrisk
    självupptagensjälvuppfylldjagbetonadjagcentreradjagisksjälvbespeglandesjälvcentreradsjälvfixeradsjälvmedvetenegotrippadegoistisksjälvisk "

    Jag tror att en ordbok skulle passa för lärorika samtal på vinbaren
    Fast jag skrev egocentreringen - alltså ett substantiv.

    Jag förväntar mig inte att skillnaden ska förstås på baren, inte ens om man ljudar i grupp - men nog borde du förståGlad

    Jag är rätt road av att man ordnat omröstning  kring vem som "årets förvillare", i förlängningen kan det få oanade konsekvenser som att vinbarshögern  hävdar att  feminismens är ett statsreligion i Sverige, att klimathotet inte existerar och att SD kommer att få 125 procent av rösterna i framtiden.

    Tja, allt detta har ju redan vinbarshögern hävdat, men framgent kan de hävda att det också är vetenskapligt bevisat i och med att man röstat om frågan på nätet

    Kanske det kan arrangeras ett röstevent om huruvida coronaviruset kan tappa sitt skal och därmed bli luftburetSkrattande
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2021-06-01 11:29:34 följande:
    Tja, i ett land där man kan göra hur fan man vill och aldrig behöva ta snart för det så är det ju lätt att killgissa från höften, man behöver ju aldrig äta upp sina ord. Tegnell har ju kläck ur sig kategoriska grodor och felaktiga gissningar sen första dagen och sitter fortfarande säker på sin tron så det finns ju inget incitament för ödmjukhet.
    Välkommen tillbaka förresten, ett tag sen senast. Eller som den där författaren Klas Östergren skrev "Han har vart borta ett tag" om Henry Morgan. Klas Östergren var ju liksom Selma Lagerlöf obekant för den där partiledaren med husdrömmar, hon som också har förespråkat en litteraturkanon.

    Jag noterar att plustummarna också har återvänt, under en period har det varit befriande skönt med  egocentrism och hejaklackande.

    Första juni idag och fler är väl välkomna på krogen, eller om det bara var förlängda öppettider.

    Något för Vinbarens Vänner att firaSkrattande
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-06-01 19:59:13 följande:

    Tänk, först blev jag så nervös när det rapporterades om en ny variant som sprids snabbt i luften, men så läste jag att experterna här i tråden skrev att det var felaktigt, så nu känner jag mig lugnare. 

    https://www.reuters.com/world/asia-pacific/vietnam-detects-hybrid-indian-uk-covid-19-variant-2021-05-29/


    Hmm, känn dig inte för säker bara, coronavirus sprids  i luften.

    Det är därför somliga bär munskydd medan andra försöker hålla distans till potentiella smittspridareSkrattande
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin