• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-03-06 14:08:17 följande:

    Verkar som att stoppa huvudet i sanden är Stockholmspolitikers försvar till den inkompetens de uppvisar inför vaccineringen.
    www.aftonbladet.se/ledare/a/R9oonr/att-svenonius-sumpar-vaccinet-ar-katastrof


    Men gôtt de får sparken när de går före kön chefer och den som nyss blev sparkad för just detta.
    Undrar varför Svenonius fick idén ifrån att ge vård till folk som inte är i samma behov av den som våra äldre i samhället.
    För den idén var inte det allra minsta genomtänkt.


    www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/var-tur-att-stalla-krav-ge-de-aldre-sitt-vaccin/
  • FDFMGA

    "Coronastrategin har varit bra för svensk ekonomi", skriver nationalekonomerna Lars Persson och Fredrik Sjöholm vid Institutet för näringslivsforskning. Detta samtidigt som överdödligheten är liten i Sverige i förhållande till jämförbara länder. Sverige har heller inte i samma utsträckning som andra länder behövt bromsa fallet i BNP med mycket omfattande stödåtgärder, något som de bägge nationalekonomerna poängterar kommer att få betalas av kommande generationer.

    www.dn.se/debatt/coronastrategin-har-varit-bra-for-svensk-ekonomi/

  • FDFMGA
    Anonym (Fasanen) skrev 2021-03-08 23:53:54 följande:
    Statistiken visar ju att vi ligger ungefär som våra grannländer, men har betydligt fler döda.
    Nja, för några månader sen så beskrev en ledande kritiker i tråden sin syn på ekonomi som att lånade pengar inte behöver betalas tillbaka. En hel del av kritiken mot den svenska strategin kommer ju från höger och präglas inte sällan av det lättsinne den som aldrig behövt kämpa för att få ekonomin att gå ihop. Fågelungeretorik där man tycks tro att bara man gapar så kommer man att bli matad med allt man behöver.

    Sverige har en relativt sett låg överdödlighetet och i den jämförelse nationalekonomerna gjort är det bara Litauen som har en lägre BNP-minskning än Sverige och detta till trots att jämförbara länder dopat sina ekonomier för att lockdownpaniken inte ska sänka BNP till källarnivå.

    Ekonomiskt lättsinne kan vara förödande och det är en fantastisk tur att Sverige har haft den strategi vi haft och inte den som personer som tycks tro på myten om Schlaraffenland önskar.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-03-09 11:05:50 följande:

    Såg den intressanta om ekonomin också, men vet vi har delar här som ser allt positivt som nått dåligt och allt dåligt som nått sjukt dåligt.
    Dock berättar det att strategin har lyckats med att tänka på bara de med virus.


    Även den lärdomen vi lär oss med pandemin, det är att det följer samma mönster som det brukar.
    Och stora frågan är om man lär sig varför det är och blir så, eller kanske det är en fråga man försöker lösa efteråt och se om det finnes nått svar där.


    Dett är bara att hoppas att regeringen har lite is i magen och inte ger efter alltför mycket inför oppositionens krav på handling.

    Man skulle ju kunna avleda Ulf Kristerssons uppmärksamhetsbehov genom att ge honom i uppdrag att försökas hitta det där vaccinet han tror att Sverige kan upphandla. När han väl har insett att det inte är möjligt skulle han kunna få till uppgift att snoka rätt på de vaccindoser hans partikamrater i Region Stockholm av någon outgrundlig anledning inte använder utan i stället hamstrar.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-03-09 20:35:05 följande:
    Det är inte strategin som gjorde att det innan och bredvid apl-resenärerna kom in en omfattande samhällssmitta.

    OM någon strategi kunde förhindrat detta så skulle det alltså fått lov att råde utrese och inreseförbud redan innan smittan var känd - det finns ju en del sådana stater i världen, men inte många visar sin uppskattning för dessa diktaturers metoder som vissa gör....
    Jag hade en släkting som nästan alltid spårade in på ur missnöjd han var med sitt liv och hur bra allt skulle ha blivit om han bara  hade kunnat få vägleda sitt yngre jag i olika valsituationer - däremot var han aldrig intresserad av sådant han kunde göra för att förändra saker i realtid.

    Han är död nu, i cancer - men hade han levat så skulle han med stor säkerhet ha varit en hängiven kritiker av den svenska strategin och vetat exakt vad som gjorts fel och hur många liv som hade sparats bara man inte avvecklat beredskapslagren eller bara man förstått att stänga ner Sverige i tid eller bara man förstått att inte sätta åldringar på undantag i miljöer som präglas av misär.


  • FDFMGA
    Anonym (Fasanen) skrev 2021-03-09 23:48:31 följande:
    Vad gör du här om du inte är kritisk till Sveriges handhavande av pandemin?
    Du är inte ensam om att vilja slippa möta åsikter som inte är kompatibla med dina egna - vare sig i den här tråden eller på familjeliv överhuvudtaget eller ens i verkliga livet.

    Själv förbehåller jag mig rätten att på ett öppet diskussionsforum få invända mot åsikter jag inte delar - oberoende av om det handlar om kritiker som tror sig veta hur många liv som hade sparats om strategin anpassats retroaktivt efter vad kritikerna tror sig veta idag eller om det handlar om andra åsikter jag inte delar som att feminismen är roten till allt ont i samhället elelr att abort är förkastligt eller att endast ett samarbete mellan SD, M och det kristna rikspartiet KD kan rädda Sverige från den katastrof som är predestinerad att inträffa med en S-regering.

    Vill man skydda sig mot avvikande åsikter finns möjligheten att skapa slutna grupper här på FL där man kan bekräfta varandra i evighet.

    Amen!
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-03-10 12:30:40 följande:

    Det inte ens alltid åsikter vi pratar om heller, utan fakta som återges fel som man behöver berätta är ett fel i kritiken som angavs.
    Och här sker en mycket märklig sak, istället för korrigera felet, så väljer man istället att gå till attack och gärna på personlig nivå.
    Och sen upprepas samma fel igen senare och så rättas det till... och sen på repeat.


    Utan tvekan är ju detta en tragedi med alla dessa döda, men här ska vi undvika så mycket fakta det går har jag märkt.
    Och en EXTREM selektivitet, och speciellt efter vi fick reda på vad överdödligheten var och låg till mot våra grannar och EU.
    Där man nu vägrar befatta sig med den statistik jag kommer återge här under och om Sverige och EU´s överdödlighet.
    Så istället se framgången i detta mot övriga EU, så fortsätter man och påstå samma sak fortfarande och att vi är sämst i världen.(Dock inte lika ofta som innan och då av förklarlig fakta som inkommit som berättar att nope, så är det inte alls.)

    Överdödligheten i Europa 2020                                     
    Skillnaden i antal dödsfall under 2020 jämfört med ett genomsnitt för åren 2016-2019 i respektive land:


    Liechtenstein, 20,8 procent Spanien 18,9% Polen, 18,7% Slovenien, 18,5% Italien, 17,4% Belgien, 16,7% Tjeckien, 16,6% Bulgarien, 15,1% Storbritannien 15,1% Schweiz, 13,0% Malta, 12,6% Litauen, 12,3% Nederländerna, 11,6% Rumänien, 11,1% Österrike, 11,1% Portugal, 11,0% Slovakien, 10,5% Frankrike, 10,4% Cypern, 9,2% Kroatien, 9,1% Ungern, 8,1% Sverige, 7,6%  
    Tyskland, 5,3% Estland,  3,1% Finland, 2,7% Island, 1,6% Danmark, 1,6% Lettland, 0,4%
    Att Sverige har en ur ett europeiskt perspektiv låg överdödlighet samt att vi klarat krisen utan att landets ekonomi skadats allvarligt är ju två faktum.

    Men det hindrar ju inte kritikerskrået från att välja andra fakta som att våra nordiska grannar har betydligt lägre andel döda - något kritikerskrået inte gärna presenterar tillsammans med det faktum att så varit fallet även vid tidigare pandemier.

    Orsak och verkan är inte någon populär gren bland åskådarna till NM i coronabekämpning.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-03-11 13:13:14 följande:
    Det pratade precis på Vetenskapsradion hälsa i P1 om vacciner och det nämndes att det var känt att Astra-vaccinet gav eller kunde ge starkare biverkningar.. I Danmark är det väl tillfälligt stoppat just nu pga att det skulle utredas om det kunde ge upphov till blodproppar

    Reaktionen efter vaccinering  beror på hur stark immunförsvarsreaktionen är i individen, den är normanlt högre hos små och yngre och svagare hos äldre och gamla
    Det hela kan sammanfattas så här: Sverige tar inte covid på allvar - Avgå Tegnell, Avgå Löfven TomteTomteTomte
    Mot bakgrund av det stora antal som vaccinerats så är det få biverkningar - åtminstone om man ser till biverkningar som inte brukar följa de flesta vaccin. Själv blev jag för övrigt tvungen att ta en stelkrampsspruta för några månader sen, fick lite feber och blev lite öm på vaccinationsstället, men det var inget som störde mig.

    Något som däremot stör mig är att coronanationalismen nu på allvar börjar påverka vaccinförsörjningen med importrestriktioner. Nationalisternas fokus på NM i coronabekämpning kan man väl leva med, värre när varje land tycks tro att en pandemi ska bekämpas som vore den en lokal epidemi.
  • FDFMGA

    Region Stockholm lägger ner landets enda avdelning för vård av långtidssjuka covidpatienter för att i stället försöka bygga upp den på annan plats.

    Det är synd att det inte finns något vaccin mot ren och skär stupiditet, då skulle ledningen i den M-styrda regionen ligga i framkant bland de mest behövande i Universum och alltså inte behöva tränga sig före andra som verkar inom sitt inkompetensområde..

    www.svd.se/avdelning-for-covidsjuka-kan-stangas-orimligt

  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-03-14 17:10:22 följande:
    Undrar hur de resonerar där och när inte Sveriges ledande sjukhus inte ska få sköta forskningen kring dessa patienter.
    Svårt att förstå. Förmodligen växte specialistfunktionen fram utan att ansvariga sjukvårdsdirektörer  och politiker formellt hade gett sitt klartecken.

    Bland byråkrater betraktat som värre än de sju dödssynderna, alltså att organisationen visar sig vara kompetent utan att chefer och politiker får sola sig i glansen av sig själva.

    I gamla Monopol kallades fenomenet "Gå i fängelse utan att passera Gå" eller något liknandeTomte
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin