• FDFMGA
    klyban skrev 2021-02-22 13:24:27 följande:

    Avgå Regeringen av gå Tegnell, har visat sig vara ett narrativ som saknar grund OCKSÅ.


    Det var lite komiskt att man börjar om på resandet, där resandet helt plötsligt smittar och nått som förnekades var orsaken till vår smittspridning vi fick tidigt i pandemin.
    Det finns bara en undran där, tror dom verkligen man ska glömma av sånt här?
    Och även detta med introduktionen med nya strains, detta är helt normalt i en pandemi att en strain byts mot en annan.
    Här i tråden har det ibland låtit som det är slutet på civilisationen och nått som man vet om med pandemier från början och med den erfarenheten man haft sedan innan med pandemier och hur det byter strains.


     


    Dock detta med överdödligheten var oerhört intressant att ta del av, och det betyder att alla farhågor att vi räknar bra och många andra länder i Europa räknar inte så effektivt och många dör utan bli kodade som COVID-19 döda.
    Sen att vi låg såpass långt ned i denna lista var lite förvånande måste jag dock tillstå och säga.
    Och det är ett extremt underbetyg för många länder och hur satans dåliga de varit på att räkna och ha koll på vad folk dör i sina länder.


    Ja, man kan t ex se att Österrike som brukar framhållas som ett föredöme i den här tråden har betydligt kraftigare överdödlighet än Sverige.

    Dessutom kan man konstatera att moderatstyrda Region Stockholm står för en stor del av Sveriges överdödlighet.

    Något som inte förvånar mig som bor i regionen och till och med haft det tvivelaktiga nöjet att träffa en del av de styrande i regionen. Något som fick mig att tänka på romanen "Dumskallarnas sammansvärjning"
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-02-23 22:29:19 följande:
    Det tar inte lång tid att hitta svaret på Bulletins frågor om italienska varianten.. 

    ...det vore ju bra om en del journalister var pålästa med det material som faktiskt finns på FoHMs sida då de ställer föreställt initierade frågor om detta  .. men tydligen är det enklare att ställa frågor utifrån cherrypicking än att läsa hela det material som journalisten borde läst för att kunna kallas påläst. .. Det ställs visst inga krav alls på sig själv för en del...  uselt arbete utifrån en missriktad och misslyckad kritisk hållning...  tänk om det kunde komma riktiga frågor istället för frågor om påhittade alternativa fakta

    www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/ebbcb3e865eb4e7d8cbe195859c544d7/helgenomsekvensering-av-svenska-sars-cov-2-som-orsakar-covid-19.pdf

    www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/eda7d448e17f48cf81229200e4d8437f/helgenomsekvensering-svenska-sars-cov-2-orsakar-covid-19-del-2.pdf

    www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/088dbf03a535495ba9df441577eea7ec/helgenomsekvensering-svenska-sars-cov-2-orsakar-covid-19-del-3.pdf

    "SNP-profilerna inom den genetiska gruppen B.1/G uppvisar en klar skillnad mellan prov från fall med bekräftat smittland Sverige jämfört med fall från bekräftat smittland Italien. Sekvenserna uppvisar åtta SNP i jämförelse med referenssekvensen, fyra konserverade och fyra som skiljer sig mellan smittland Italien och Sverige. De huvudsakliga förändringar i virusets arvsmassa som skiljer sekvenserna från fall med smittland Italien jämfört med smittland Sverige finns i positionerna 1059, 23583, 24368 och 25563 (SNP 2, 5, 7 och 8). Position 24368 (SNP 7) saknas i samtliga prover med bekräftat smittland Italien. Även 1059 (SNP 2) och 25563 (SNP 8) sticker ut och har enbart ett prov som är bekräftat smittland Italien. Position 22583 (SNP 5) har enbart två prover med bekräftat smittland Sverige men är mycket vanlig i bekräftat smittland Italien. De svenska profilerna uppvisar även en större variation, vilket tyder på en bredare genetisk mångfald. Det är osannolikt att så många separata händelser av utveckling av virusets arvsmassa skulle ske inom en så kort tidsram, vilket tyder på att de prover som bidrar till spridningen i Sverige av B.1/G troligen inte kan förklaras med importsmitta från Italien. Framtida analyser kommer fokusera på att spåra de möjliga källorna till de olika SNP-profilerna inom gruppen B.1/G som antas vara möjligt när ytterligare nationella och internationella sekvenser finns tillgängliga för jämförelse"
    Jag tror inte det skulle hjälpa om FHM så hade en avdelning som strukturerade information och presenterade den på lättläst svenska, 88-sidor, typ.

    Oftast tycks det mer vara viljan att förstå som brister än förmågan.

  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-02-24 08:47:00 följande:
    Ja, det är nog inte de kognitiva förmågorna i sig som brister utan det är de andra mentala förmågorna som får en del på frågestunden att framstå som oöppnade buteljer .. stora känlsor och viljor rider människan. inte minst i svåra tider
    Äsch, det var ju den nya nyhetstidningen Bulletin som ställde frågan.

    Vad kan man förvänta sig av en tidning som plagierar pressmeddelanden under eget namn och där det i övrigt dräller av åsiktsjournalistik om den förfärliga invandringen och de förfärliga invandrarna. Som ett försök att medverka till att foga samman ett brunblått politiskt block blir nog den skavadern aldrig flygduglig.

    Men positivt att Ivar Arpi lämnade SvD för Bulletin - det innebär att Svenskan blivit några snäpp bättre.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-02-24 17:23:55 följande:

    Vad är urdåligt med det?

    Jag tror alla idag vet om solfjädern i forskningen och den problematik som munskydd har visat sig ha, och övertydligt i länder som Peru.


    Tro och populism kontra vetenskap.

    Nyss hemkommen från Ica och idag var det fler munskydd som drällde omkring än någonsin. Tyvärr - just "min" Ica-butik har annars varit en plats där nästan alla ansträngt sig att hålla avstånd. Jag förstår inte riktigt vad det är som gör att folk med munskydd beter sig som de vore skyddade från smitta och heller inte potentiellt smittsamma - man skulle ju kunna tro att munskydden skyddar bäraren från sunt förnuft och att det är därför man trängs.

    Annars talar ju statistiken sitt tydliga språk. Sverige har med all säkerhet EU.s lägsta munskyddsfrekvens och Sverige har samtidigt en överdödlighet som tillhör Europas lägsta.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-02-24 17:50:35 följande:
    Irritationen över det centrala organet ligger och pyr.
    Det var inte igår jag läste om någon som tolkar röksignaler.

    Måste vara Mobergs "Rid i natt", så det var längesen och dessutom var det väl vårdkasar man tände.

    Nåväl, jag tror att det skaver lite varstans i smittskyddskuggarna, ibland så intensivt att det börjar pyra, som här i Stockholm när Region Stockholm upprördes över att man ifrågasatte att de prioriterat ner de gamla eller i Trollhättan där ledningsgruppen ansåg att ledningsgruppens behov av vaccin var störst.

    Så visst har du rätt. Missnöjet med FHM.s syn på att de äldre ska vaccineras först pyr på sina håll och kanterSkrattande
  • FDFMGA

    Mamma borde ha varit vaccinerad för länge sedan, hon tillhörde ju priogrupp ett, säger dottern till 93-åriga Siri Eriksson. Siri Eriksson väntade förgäves på vaccin, men hon tillhörde den grupp som Region Stockholm prioriterat ner till förmån för chefer och annan personal.

    Det pyr säkert i Region Stockholms ledning när kreti och pleti börjar ifrågasätta regionens beslut. Ingen region i Sverige har ju lyckats lika väl som  Stockholm med att anlita konsulter eller ge släkt och vänner lukrativa uppdrag eller bygga världens dyraste sjukhus.

    Enbart begreppet Värdebaserad vård borde få alla stockholmare att hylla regionens ledning i stället för påstå att de sköraste borde vaccineras först elelr ifrågasätta varför de äldre i Stockholm dött undan i avsevärt högre utsträckning än i övriga Sverige.

  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-02-25 21:53:18 följande:
    Tyvärr helt fel tråd att posta i, den här har tagits över av de som är nöjda och mer än nöjda med Sveriges strategi och Folkhälsomyndighetens beslut, rekommendationer, råd och analyser. 
    En upplevelse du delar med vissa personer i helt andra trådar.

    Såväl sett till antal inlägg i den här tråden som till aktiva nick (inklusive anonymer) så tillhör den stora majoriteten kritikerklustret - mitt påstående är för övrigt lätt att kontrollera.

    Företeelsen kan generellt bli rätt dråplig när någon känner att hen blir kränkt i sin innersta yttrandefrihetssjäl när hen blir motsagdSkrattande
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2021-02-26 08:02:18 följande:
    Helt rätt. Maktens stövelslickare, med huvuduppgift att håna de som har fräckheten att ifrågasätta deras herrar.
    Aha, det är så vi är Skrattande


Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin