Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-30 01:05:57 följande:
    Som du förstår, om du gör som Andrea och tittar ännu en gång på grafen, kanske du inser att jag hade rätt och att det är bättre att ligga lite minus än mycket minus.
    Sänkte smittan? Ja, en del, men 5000 dog och ekonomiskt gick det sämre än för de nordiska grannländerna.

    Många dog alltså, och ekonomin tog stryk. Vad mer tänkte man på? Och var det värt priset?
    Ekonomin skadas oavsett. Frågan är bara hur mycket. Som sagt, Tysklands förluster och Tysklands lockdown kan lätt påverka Sverige så mycket att det förklarar den lilla skillnaden. Det är ungefär det jag skulle ha förväntat mig. Vi hade nog haft tydligt sämre resultat om vi också hade haft en strikt lockdown. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-30 16:16:04 följande:
    Här finns beräknade siffror för Q3. 
    Så för 2020 hittills - SE -3.8, DK -3.5, FI -3.2 (inga siffror för Norge än).
    Ingen stor skillnad, men DK och FI ligger fortfarande bättre till än SE. 

    https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/10662173/2-13112020-AP-EN.pdf/0ac3f053-f601-091d-ea21-db1ecaca7e8c
    Och jag har redan, mer än en gång sagt vad som kan vara orsakerna till detta. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-30 19:28:38 följande:
    Jamen då så, du behöver du ju inte skriva det igen. 
    Tysklands BNP ligger på -3.5, och det är deras fel och inte pga av Sveriges strategi, som vissa ekonomer säger. Men ok, vad vet dom, du vet nog bättre.
    Vem säger det? OECD kanske? Du har ju inte presenterat något som helst belägg på att de skulle tycka det. Själv har jag inte sett det, men jag säger inte att det inte kan finnas.

    Jag har viss belägg för min åsikt, så det kan man ju förvänta sig att du också har något då om du tycker att min åsikt är så helt otänkbar.
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-30 19:28:38 följande:
    Jamen då så, du behöver du ju inte skriva det igen. 
    Tysklands BNP ligger på -3.5, och det är deras fel och inte pga av Sveriges strategi, som vissa ekonomer säger. Men ok, vad vet dom, du vet nog bättre. 
    Förresten vill jag också säga: Jag tror inte alls att jag vet. INGEN vet än. Just såna här effekter, ekonomiska t.ex., är svåra att förutse. Även vilken covid-strategi som är bäst är något som vi inte vet helt säkert än. Allt det där kommer man tidigast att veta efteråt (eller kanske aldrig). Vi har ju aldrig varit i den här situationen.

    Däremot finns det några detaljer som vi vet. T.ex. att Sverige är mycket beroende av Tyskland ekonomiskt. Därför är det nog lite otaktiskt att förneka detta. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-30 23:07:58 följande:

    Tegnell har gjort det igen.

    Först säger han att vaccinet inte kommer att bla bla bla. Sen säger han att Sverige ska starta vaccineringen månader senare än andra länder.

    Byt ut Tegnell nu.


    ??? Har du drömt det där?  Vad skulle han ha sagt för felaktigt om vaccinet? Och jag har inte hört talas om Sverige skulle få det senare än andra länder - om man bortser från USA och Tyskland. Att de håller sig framme och att lilla Sverige inte kan konkurrera, det var väl solklart? 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-30 23:39:52 följande:
    Du menar att regeringen misslyckats ännu en gång?
    Snacka om att ställa helt, fullständigt omöjliga krav på en regering. Ska de konkurrera med USA eller Tyskland?
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-01 08:19:12 följande:

    Frågan många ställer sig nu är varför det ska ta längre tid för Sverige att vaccinera 10 miljoner människor än för länder med mångdubbelt större befolkning.


    Hur vet du det redan? De har inte börjat än och du vet redan att det tar längre tid? 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-30 23:51:54 följande:
    This is a test
    Våra äldre är inga omyndiga barn! De får faktiskt bestämma själva över sina liv. Det får min 90-åriga svärmor också göra. Vad gör det för nytta om de kanske har något år kvar att leva och de får tillbringa det året alldeles ensamma? Det förstår man väl att de inte tycker att det är värt det. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-12-01 09:26:38 följande:
    Angående BNP-diskussionen så är det förstås också så att de lån som tas för att hålla företag vid liv och se till att personal inte måste permitteras eller avskedas måste betalas av skattebetalarna så småningom.

    Det vore intressant med uppgifter på hur mycket olika länder har lånat per invånare under coronakrisen och hur stora lånen är relativt BNP.
    Jag vet att det debatteras mycket om det i Tyskland. Det sägs att landet lånar så mycket så att kommande generationer måste betala av skulderna. Så det är ju sant. Vi har kanske mindre BNP, men också mindre skulder? 
  • AndreaBD
    Anonym (Q) skrev 2020-12-01 10:59:40 följande:
    Sverige konkurrerar inte med Tyskland, Tyskland ingår i EU och EU förhandlar med olika läkemedelsbolag för alla länder i EU. Och när vaccinet är klart att delas ut så får alla medlemsländer lika mycket i förhållande till folkmängd. 

    Så Tyskland kör inte sitt eget race. De får inte mer vaccin än andra länder i EU. 
    Jo, det vet jag. Men vi pratade ju om att organisera vaccinationen, se till att befolkningen vaccineras snabbt och smidigt. Sedan kanske någon halkade in på tillgång till vaccinet också och jag kanske missade det. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin