Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-10-17 17:01:23 följande:
    Här är en artikel som det lnkats till tidigare i tråden

    www.lif.se/forskningsoversikt-coronavirus/kronika-johan-brun-115--21-nar-pandemin-blir-en-endemi/

    "Fler och fler tror att vi kommer att få anpassa våra samhällen till att leva med covid-19 under de kommande åren. Pandemin kommer att övergå till en endemi och att större utbrott hålls tillbaka genom årliga påfyllnadsdoser av vacciner anpassade till det aktuella mutationsläget. I veckans coronakrönika lyfter Johan Brun att det är dags att börja fundera på den postpandemiska världen i ett globalt perspektiv.

    ...

    Utifrån dagens situation tror man därför i USA på en endemisk utveckling, där SARS-CoV-2 fortsätter att finnas i samhället och vara en återkommande orsak till sjukhusvård och dödsfall, men i allt mindre utsträckning. En förutsättning för att vi ska bli allt mindre smittade, och om vi blir det bara få milda besvär, är att vi blir vaccinerade. Trolig utveckling är att vi under de närmaste åren behöver få årliga påfyllnadsdoser anpassade till det aktuella mutationsläget. Samtidigt tror många forskare att vi kommer att få successivt mildare varianter av SARS-CoV-2 och att de, liksom tidigare coronavirus, blir relativt snälla förkylningsvirus. Dock med risk att ett fåtal av de infekterade även i fortsättningen kommer kunna utveckla långtidscovid. Hur ofta vet ingen.


    Dessutom finns problemet med att vi under lång tid framöver kommer att ha härdar av virusutbrott i olika delar av världen. Så länge vi fortsätter att röra oss fritt tvärs kontinenter och världsdelar fortsätter virus att hitta individer att infektera och följa med tillbaka till hemlandet.


    Det finns anledning att fundera på hur den postpandemiska världen kommer att se ut. Framför allt när man ser åtgärder från länder med nolltolerans till att enstaka fall dyker upp. Nya Zeeland och Australien stänger ner stora delar av samhället när enstaka smittade upptäcks och talar om att hålla sina länder stängda till 2022. Är det rimligt framöver om vi ska leva sida vid sida med SARS-CoV-2? Ett mer pragmatiskt förhållningssätt blir sannolikt nödvändigt."

    sv.wikipedia.org/wiki/Endemi

    "Endemi (av grekiskans endemios "inhemsk") är när en sjukdom förekommer och sprids hos en begränsad grupp av människor eller i ett begränsat geografiskt område. Termen används speciellt ofta om infektionssjukdomar. Bland endemier som förekommer i Sverige ingår vattkoppor. Om frekvensen av insjuknade ökar så talar man om en epidemi. En epidemi som sprider sig över stora delar av världen kallas för pandemi."

    Var världen och de olika delarna av världen befinner sig i fråga om infektionsförekomst och spridning är långt ifrån säkert.

    Just nu har delar av världen dock ställt om till  postpandemiska stragier - om det beror på att spridningen bedöms som endemisk eller epidemisk eller om det beror på andra skäl kan säkert variera


    Jag hade nog ändå trott att du kände till begreppen och skillnaderna utan att behöva googla dem, men uppenbarligen överskattade jag dig. Det kommer inte att hända igen.
  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-22 15:22:53 följande:

    Enligt senaste snilleblixten från FoHM rekommenderas det alltså att man som regel inte behöver testa sig om man är fullvaccinerad men får symptom på COVID19. Man ska vara hemma tills man känner sig bättre och varit feberfri ett dygn, dvs som man bör göra vid förkylning. Jag skulle ju ha förväntat mig att rekommendationerna skulle skilja sig från förkylning och COVID19. 

    Och en glasklar rekommendation, man behöver som regel inte testa sig. Ingen info om när man trots allt ska testa sig, så alla får väl gissa sig till vad som ska göras och förvirringen fortsätter, som det brukar gå till efter deras rekommendationer. 

    Andra länder uppmanar folk att testa sig, men Sverige uppmanar till att inte testa sig. Mycket märkligt. 


    Ja, Britta Björkholm klarade inte att redogöra för det där, så förvirrat är det. Presschefen fick avbryta och pressa fram att de har information på hemsidan om vem som ska testa sig. 

    802 nya fall från igår till idag, låter för mig som början på en ny våg. Men jag hoppas så klart att Tegnell har rätt! Det hoppas jag alltid. Särskild med tanke på att om han haft det så hade det här ju varit över så otroligt mycket längre än det varat. 
  • Pope Joan II
    Drottningen1970 skrev 2021-10-23 21:13:16 följande:
    Detta är ett diskussionsforum. Du berättar hur du uppfattar att det ligger till och jag berättar hur jag uppfattar hur det ligger till. Du kan inte heller presentera några bevis på din egen tro på att politik etc inte har någon bäring i sammanhanget. Att du avkräver mig detta och raljerar över min uppfattning är bara ett sätt att tysta någon som inte delar din övertygelse.
    Jag håller verkligen med dig om allt du skrivit i dina inlägg i tråden!
  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-27 21:00:20 följande:

    Nu är det över 15 000 som dött i Sverige av pandemin. Och 900 i Norge, 1 150 i Finland och 2 700 i Danmark. Tack FoHM. 


    Ja, det är en tragisk milstolpe.
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2021-10-27 21:07:19 följande:
    Vi har redan avhandlat varför det finns en skillnad, behöver jag upprepa detta igen verkligen?
    Pope Joan II skrev 2021-10-27 21:03:10 följande:
    Ja, det är en tragisk milstolpe. smile4.gif

    Det blir lätt så när man får en så tidigt initial smittan och en hand tilldelat sig som inte delades av våra grannar.
    Och det är ny man börjar prata om tester som inte fanns, och mena på nivån var samma i dessa länder.
    Detta är redan avhandlat sedan tidigare, men hur kan du ha glömt det, för du brukar ju normalt aldrig glömma nått.


    Så jämföra länder är ok att göra när det utfaller till Sveriges fördel men inte annars? 

    Ja, jag kan inte säga att jag är förvånad.
  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-27 21:11:04 följande:
    Minns att det fanns en tråd som hette något i stil med Nu när 5 000 dött i Sverige, stöder ni forfarande regeringens strategi? Otroligt att det nu är 3 ggr så många, det hade man knappast trott vara möjligt för ett par år sedan, innan eländet började. 
    Kanske finns trådar som behandlar det faktum att FHM genom Tegnell utropade att vi "peakat" på 131 fall också. Jag menar - FHM genom Tegnell uttalar sig ju aldrig utan att ha bevis för vad de påstår.
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-10-27 21:46:51 följande:
    Pope Joan II skrev 2021-10-27 21:03:10 följande:

    Ja, det är en tragisk milstolpe.


    Ja, med facit i hand har Fohm ett stort ansvar för detta som mynnat ur en aningslös och urdålig hantering initialt.
    Utan tvekan är det så. 
  • Pope Joan II
    Anonym (gg) skrev 2021-10-27 21:57:13 följande:

    Jag testade nyss positivt på covid på snabbtest men är fullvaccinerad. Ska jag alltså inte testas då?

    Förstår inte riktigt.


    Nej, enligt FHM behöver du inte testa dig över huvud taget. Har du tagit vaccinet och insjuknat i ÖLI så spelar det enligt dem ingen roll vad du är sjuk i såvida du inte arbetar inom vården?
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-10-28 08:40:18 följande:
    Den desperates tal igen. Ackompanjerad av den lilla valpen "Paddy sa att.." Patetiskt. För din (wiki-)info är det betydligt fler och mer namnkunniga än lilla jag som riktat välgrundad kritik mot coronahanteringen. Om du vill lära klybben och tyskan svensk förvaltning, bara fortsätt mala på gubbkvarnen, men mig behöver du inte bekymra dig för. Särskilt då du inte kan plocka fram några inlägg på att jag för ämnet f.v och coronaåtgärder är okunnig. Det förvånar mig oerhört att du fått lov att verka i skolan med ditt okunniga och totalitära sätt att försöka kväsa även vuxna med wikirader om statsapparaten. Du mästrar säkert lite mer framgångsrikt vid matbordet och de egna små tills de tjuter, till skillnad från vuxna som skrattar åt dina försök.
    Tänk nu så många som återigen löper risk att få stora problem i framtiden när de drabbats av post-covid med allt vad det kan innebära men inte blivit testade för att det inte spelar någon roll vad man är sjuk i så länge som smittspridningen hålla på nivåer som FHM tycker är acceptabla. 

    Det är inte konstigt att FHM har de fans de har så att säga. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin