Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2021-07-14 13:36:45 följande:

    Ja, vi delar uppfattning om att det borde vara upp till regionerna att besluta om när de är lämpligt att börja vaccinera 16-17-åringar.

    Padirac anmärkte väl på uppfattningen att FHM befolkas av sossar, det som FuckGoogle skrev. Själv har jag inte en susning om huruvida Tegnell är sosse eller inte - men skulle jag tvingas gissa så sätter jag ett M på honom.

    Personligen tycker jag gott att Västmanland kan börja vaccinera 16-17-åringar i morgon och strunta i FHM:s rekommendation om 9 augusti - elelr vad det nu var för datum.


    Kritiken här i tråden stod det. Och tråden deltar du ju ganska frekvent i.
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-07-24 10:23:36 följande:

    Tja, det finns ju folk till allt, så det lär ju även finnas en och annan som som är orolig för att det ska visa sig att den höga vaccinationsgraden i Sverige kommer att innebära att den så kallade fjärde vågen i princip kommer att uttrycka sig som en sommar- och höstförkylning bland unga ovaccinerade.

    För närvarande tillhör Sverige de länder i Europa där andelen som dör är som allra lägst.

    Själv oroar jag mig för extremvädret och dess orsaker - att det skulle kunna vara så att vi redan passerat en av de så kallade "tipping points" som påskyndar klimatförändringen och gör den mer irreversibel.

    Det finns ju folk till allt - så sådant kan man också bli oroad av.


    Jag rekommenderar boken En klimathistoria av Sven Börjesson.
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-08-04 20:15:48 följande:

    www.svd.se/sven-borjesson-kommenterar-faktafel-om-klimatet

    "Jag inser att det finns ett faktafel i min bok ?En klimathistoria?. Uppgiften om att det var 25 plusgrader i Antarktis den 5 juni 1934 är med säkerhet fel. En uppgift som Lena Andersson citerade i sin krönika i lördagens Svenska Dagbladet.Siffran 25 plusgrader nämndes i en artikel i The New York Times och jag kontrollerade den siffran med anteckningar i Stuart Paines dagbok. Paine var en av deltagarna i den expedition som övervintrade i Antarktis 1934, och som rapporterade om de 25 graderna. Paine skriver också att det var så varmt att isen lutade/bucklade sig. Eftersom 25 grader Fahrenheit är ungefär 4 minusgrader Celsius, så drog jag den förhastade slutsatsen att det handlade om Celsius. Jag borde ha förstått bättre och beklagar felet. Ett fel som kastar en skugga över allt som är rätt i min bok och som är rätt i Lena Anderssons krönika."

    Boken är prisad av klimatupplysningen  -

    "Stockholmsinitiativet - årets förvillare 2010 - Klimatupplysningen


    Translate this page
    Stockholmsinitiativet har utsetts till årets förvillare av Föreningen Vetenskap och Folkbildning 2010. Dessbättre har stora delar av världen redan låtit ..."
    Vad tyckte du om boken då?
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-08-04 22:53:36 följande:

    Aha, har författaren hållbara argument för sin tes?

    Annars är jag benägen att tro att jag skulle klassa den som tillhörande samma kategori som den här texten som jag tog del av från en av de visdomens källor delar av kritikerklustret här i tråden hämtar sin inspiration från.

    Efterspelet kring den så kallade stormningen av kongressen i Washington den 6 januari blir allt märkligare. Mycket tyder på att den federala polismyndigheten FBI spelade en avgörande roll i att planera och provocera fram händelsen, som sedan har använts som argument för att skärpa åtgärderna mot personer med högeråsikter.

    Eller för den delen visdomen från den person som i den andra coronatråden förklarade att covid-19 är en kontaktsmitta eller de som menar att man inte minskar smittspridningen genom vaccination eftersom vaccinerade också kan smitta.


    Författaren driver ingen tes, han försöker bara visa upp data som är relevanta när man pratar om klimatförändringar. Han hämtar data från IPCC:s rapporter och liknande källor samt från dagstidningsartiklar från 1800-talet och framåt. Det intressanta med tidningsklippen är att de visar konceptionen av dessa drastiska förändringar som ägt rum.
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-08-05 22:32:23 följande:
    Okej - men vad jag inte kan förstå är att ett helt resonemang kan falla på en felaktig temperaturangivelse. Har han verkligen förstått skillnaden mellan enstaka väderobservationer och klimatförändring?
    Han redogör som sagt för data, han driver ingen tes och för inte ett argumenterande resonemang. Att faktiskt läsa boken kan ju vara en idé. 
    Padirac skrev 2021-08-05 23:28:11 följande:
    Det finns en del intressanta tankar om boken och dess innehåll - där det inte är en detalj som att blanda ihop +25C (som är hyfsat varm här och säkerligen väldigt varmt där) och +25F (som är frysgrader) utan mer hela ansatsen i boken som anses vara otillräcklig i det att den utelämnar stora delar av forskningen. 

    Men om detta vet jag mycket lite annat än att det bland covidskeptiker och covidstrategiskeptiker också finns en del klimathotsskeptiker och 5G-mast-skeptiker...  inte alla naturligtvis
    Vad tyckte du om boken då? 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-08-06 10:01:02 följande:
    Okej, ingen tes - men alla som skriver något har ett mer eller mindre uttalat syfte med det man skriver, inklusive du och jag.

    Ja, jag brukar uppskatta att läsa sådant som inte stämmer med min egen världsbild, ibland är det roande som citatet från vinbarsidégivaren Fria Tider om att FBI provocerade fram den så kallade stormningen av Kapitolium och stundtals kan det vara oroande.

    Vad tycker du förresten om kampanjen mot covidvaccinen, till exempel i tråden jag länkade till?
    Det tycker jag är beklagligt. Jag tycker också att det är beklagligt att människor som är osäkra, rädda, tveksamma och så vidare inte ges möjlighet att lufta sin oro utan att bli anklagade för att vara vaccinmotståndare och desinformatörer. Det finns gott om sådana exempel i tråden du länkade till.

    Lyssnar på en helt värdelös presskonferans där Sara Byfors inte har några siffror, inte läst vad som frågas om, inte vet, hänvisar till andra och är lika forcerad som alltid. Obegripligt att FHM vill framstå som och vara så oinformerade när pressträffarna nu drar igång igen. Oerhört taffligt och fjantigt. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-08-12 17:07:17 följande:
    Jag tror att du missförstått massor om du tror att FoHM vill framstå som och vara ointresserade - det är om någonting taffligt och fjantigt att kiomma med sådana påståenden.{#emotions_dlg.flower}
    Nej, det råkade kanske bara bli så. 

    Vad tyckte du om boken då? 
    FDFMGA skrev 2021-08-12 16:03:37 följande:
    Nu minns jag inte vilken av vaccintrådarna jag länkade till, i den ena ber ts explicit  att slippa antivaccinpropaganda - men som du säkert vet kan inte ts avgöra vilka som svarar i en tråd och vad de skriver.

    Men visst, jag håller med dig - ingen som är ängslig blir hjälpt av att få en slägga i huvudet, men samtidigt blir ingen hjälpt av att serveras direkta lögner maskerade som vetenskapliga sanningar.

    Jag läste nyss i den en tråden att en av mRNA-vaccinets utvecklare nu tar avstånd från vaccinet. Här tycker jag egentligen att Familjeliv skulle ta ett större ansvar än om du och jag är oense om munskydd eller något annat - alltså att Familjeliv valde att kommentera grovt felaktig propaganda från vaccinmotståndare.

    Då kanske det blev mer utrymme för dem som bara vill diskutera sin ängslan inför vaccin i allmänhet eller kanske enbart mRNA-vaccin.
    Håller med dig. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-08-12 22:17:16 följande:
    (När det kommer på Wikipedia)
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-08-13 00:08:47 följande:
    Jag tycker att det är bekymmersamt att swebbtv, L.Bern och diverse klimathotsskeptiker och folkförvillare av vilka inga är kända för att vara opartiska och är kända för att sprida konspirationsteorier uppskattar boken.

    Recensioner av mer trovärdigt kunniga inom området pekar på att boken inte ger en rättvis bild av forskningen utan innehåller rena felaktigheter som är av annan och betydligt mer vilseledande art än att blanda ihop +25grader C med -4grader C ...

    Jag ska se om jag hittar något på wikipedia...

    sv.wikipedia.org/wiki/Chemtrail

    sv.wikipedia.org/wiki/Klimatskepticism

    en.wikipedia.org/wiki/Global_warming_conspiracy_theory

    www.msb.se/contentassets/555542e57381475cb26d6862dc7a543a/msb-studie.pdf

    www.bbc.com/news/53191523

    en.wikipedia.org/wiki/Bullying 

    "

    A bullying culture can develop in any context in which humans interact with each other. This may include school, family, the workplace,[6] the home, and neighborhoods. The main platform for bullying in contemporary culture is on social media websites.[7] In a 2012 study of male adolescent American football players, "the strongest predictor [of bullying] was the perception of whether the most influential male in a player's life would approve of the bullying behavior."[8] A study by The Lancet Child & Adolescent Health in 2019 showed a relationship between social media use by girls and an increase in their exposure to bullying.[9]


    Bullying may be defined in many different ways. In the United Kingdom, there is no legal definition of bullying,[10] while some states in the United States have laws against it.[11] Bullying is divided into four basic types of abuse ? psychological (sometimes called emotional or relational), verbalphysical, and cyber.[12]


    Behaviors used to assert such domination may include physical assault or coercion, verbal harassment, or threat, and such acts may be directed repeatedly toward particular targets. Rationalizations of such behavior sometimes include differences of social class, race, religion, gender, sexual orientation, appearance, behavior, body language, personality, reputation, lineage, strength, size, or ability.[13][14][15] If bullying is done by a group, it is called mobbing.[16]"

    haha


    Ja, du är mycket för att berätta vad andra anser. 
    Shit for brains k + E
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin