Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2020-11-22 14:18:08 följande:
    Det du skriver har inget med mitt inlägg att göra. Jag gav Andrea en artikel som refererar till OECDs uttalande. Det var inte en uppmaning om ny rappakalja från dig. Ditt strategibabbel kan du väl fortsätta ta med dem som redan orkat 22 rundor med dig om strategier och mål.
    Det han svarade syftade ju verkligen till artikeln som du länkade. Precis den punkten som jag också tänkte på: Sverige hade inte som strategi att sänka R-talet så snabbt som möjligt utan att hålla smittan nere på längre sikt.

    Det är egentligen inte alls förvånande att det tar längre tid att sänka smittan för Sverige. Det hör till Sveriges strategi att inte göra drastiska nedstängningar av hela samhället, vilket förstås kan sänka antalet smittade snabbare. Men i länder så som Italien, Israel, m.fl. har man ju egentligen haft fler än två vågor. Många länder har haft minst tre. De får ner smittan snabbt, sen går folk tillbaka till ett ganska normalt liv och då börjar nästa vågen. Inget nytt. 
  • AndreaBD
    pyssel skrev 2020-11-22 15:02:01 följande:
    Men för fan, Klyban. Vi, har INTE diskuterat detta. Sluta med dina sjuka trakasserier om vad VI har diskuterat och dina lögner om vad JAG har skrivit med din referens till vad "man" vill kännas vid. Hade du betett dig så här som t ex min kollega så hade du suttit så in i helvete pyrt till. Du hade haft så många polisanmälningar på dig för både förtal och trakasserier.
    Vad sysslar du egentligen med? Du är bara otrevlig utan anledning. Han har ju bara sammanfattat vad som diskuterats i tråden - även långt innan du hittade hit. "Vi"  behöver verkligen inte omfatta dig. Du har ingen anledning att anklaga honom för varken förtal eller trakasserier. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-22 15:26:57 följande:
    OECD tittade inte på strategier, bara resultaten av strategierna, och resultaten var dåliga. Ett av resultaten var att Sverige inte varit bra på att minska antalet patienter på IVA. Och, om Rtalet går ner, håller man smittan nere, så förstår inte vad du menar där. 
    Jo, just detta visar strategi, inte resultat. Man har ju inte jämnfört hur många smittade eller döda man har i relation till population - det skulle vara resultat. 

    Istället har man bara tittat på hur snabbt R-talet sjunker, eller snarare hur många dagar det tar tills R-talet är under 1 (smittspårar och har koll). 

    Jag ger dig ett praktiskt exempel: 

    Vi tänker oss: Land A har bara 50 människor smittade och tycker därför att det inte är så viktigt att snabbt sänka antal smittade, bara det inte ökar exponentiellt. Så man håller sig runt R1. 

    Land B har redan 20.000 nya smittade om dagen. De tar olika åtgärder så att antalet smittade snabbt sjunker 15.000 om dagen. De ligger därmed bra under R1. 

    Så, land B skulle ligga mycket bättre till än land A om man just undersöker sänkning av R-värde. Men tycker DU att de har bättre resultat??? 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-22 16:39:05 följande:
    Visar strategi? Ja, det gör det väl, men min poäng var att OECD gick inte in på olika komponenter av olika länders strategier. De tittade på resultat, följd, utfall, osv, såsom minskat Rtal, minskat IVApatienter, minskad mobilitet hos befolkningen etc. Det är inte bara antal smittade eller döda som är ett resultat, förstår inte hur du menar där. 

    Fascinerande praktiskt exempel, tack. Som du antagligen förstår, tycker jag att Land A har en konstig strategi. Tittar man på resultatet beträffande Rtal, ligger ett land bättre till, och tittar man på resultatet beträffande antalet smittade ligger ett annat land bättre till. Passande mattetal för lågstadiet.
    Det är ju först och främst personen som påstod att OCED skulle "såga" Sverige, som behöver förklara hur han menar där. Sedan satte en annan person in en länk och jag tittade på den. Och jag syftade BARA på den. Den handlade inte riktigt om resultat, tyckte jag. Sedan kan man förstås diskutera vad som kan ingå i det. Och det är så klart mer än bara antal smittade och döda. Det var bara exempel. 

    Jag tyckte däremot att just R-talet kan vara missvisande. Det beror mycket på om man ens har som mål att sänka R-talet snabbt. Och i Sverige är det ju inte första prioritet. Om man säger att man vill hålla smittan lågt, så behöver det ju inte betyda att man vill sänka den. Men oftast vill man ju det också. 

    Nej, jag hade inte trott att du skulle tycka att land A har en konstig strategi, för jag tyckte den var ganska lik Finlands. Samtidigt..... visst, 40 är ett så pass lågt antal att man skull kunna försöka få bort viruset helt. Nej, just det, det går ju ändå inte. Den finns redan bland djur säkert. 
  • AndreaBD
    pyssel skrev 2020-11-22 16:24:19 följande:
    Har aldrig sett den användaren sammanfatta något på ett korrekt vis eller något av värde alls. Du klarar verkligen inte av att se saker i ett sammanhang - Så vad sysslar du själv med?? Brukar du bli trakasserad med sammanfattningar och rättning som har noll och inget med dina inlägg att göra.? Av Klyban? Sedan flera år? Nej, jag tänkte väl det. Däremot har du själv fått höra att andra i tråden irriterar sig på din rödpenna och felaktiga lektioner mot dem.
    Det spelar ingen roll vad han har gjort i flera år. Just nu var han i alla fall den som analyserade det som du hade länkat helt rätt. Och... jag hade ganska mycket gräl med Klyban också, såg nyss ett tråd från för två år sedan. Men numera förstår jag honom bättre. Och de inläggen där han svamlar lite - de läser jag då inte så noga. Vem tvingar dig att läsa ALLA inlägg? 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-22 16:35:01 följande:
    Nej, det är inte vad ordet strategi betyder. Läs på.
    Det har han inte heller sagt. Läs RÄTT! Han sa vad vår strategi betyder (kanske hade han kunnat säga "innebär") , inte vad ordet betyder. 
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-22 16:40:35 följande:
    Du menar alltså att hög smittspridning är en del av Sveriges strategi och att det ska hålla smittan nere på sikt (en del skulle kalla det flockimmunitet, men det får man inte säga så det säger jag inte).

    Tycker du Sverige har lyckats med att hålla smittan nere på sikt? Eller verkar det som vi är riktigt dåliga även under andra vågen?

    Ekonomin är enligt strategin viktigare än liv. Hur går det då med ekonomin? Har vi klarat oss bättre än Finland/Danmark/Norge/Island rent ekonomiskt. Jag har inte sett några krisrapporter därifrån, har du?
    Nej, det har jag inte skrivit och inte heller menat. Jag har sagt något i stil med att det kan hända att det tar lite längre tid med att sänka R-talet eftersom vi inte sätter in så aggressiva åtgärder och tänker mer långfristig. Det går lättare ner i andra länder, men det går också upp igen, och oftare. Vissa länder har tre eller fyra vågor, istället för två.

    Jag tror att man måste vänta tills hela pandemin för att kunna avgöra det. Om du vill se ett land där det har gått riktigt dåligt och där man inte verkar ha gjort något för att begränsa det (fast det är möjligt att man har försökt) är Iran. De har haft minst 1.000 nya fall varje dag och numera 13.000 om dagen,  sedan 8 månader. Utan avbrott alltså. Kolla "daily new cases"

    www.worldometers.info/coronavirus/country/iran/
  • AndreaBD
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-22 17:05:06 följande:
    Det är deras förbannade uppgift att hålla sig informerade. Det duger inte att säga att på våren visste vi inte och på hösten gjorde vi fel. Klantarsen är vad de är och folk har dött till följd av deras makalösa inkompetens.
    Hålla sig informerade? Om ett virus som INGEN i hela världen visste något om? Kan du förklara för mig hur man gör det? 

    Det är det här jag inte förstår, och jag har hört det av flera! Hur kan man kräva av t.ex. FHM att de ska vara insatta i något som ingen i hela världen är insatt i? Framför allt så går det ju först att lära sig om det när det sprider sig. Och vad kineserna säger kan man kanske inte lita på. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2020-11-22 19:07:47 följande:
    Varför ska inte FHM ha folk på plats och finansiera detta i typ 49 olika länder globalt, varför ska det bara vara USAs uppgift? Dags världen tar lite mer ansvar själva nu och inte bara lita på USAs skattepengar, tack o lov. Inklusive Sverige, dags att öppna skattkistan och omfördela till viktigare globala saker än årslånga föräldraledigheter och obegränsade vabbar.
    Du menar Sverige borde ha haft folk i Kina (vilka då - journalister, läkare eller några slags spioner?) med uppgift att ta reda på allt om viruset? Det enda man kan ha är just journalister, och det har vi ju självklart. Det är väl flera tidningar som har någon person i Kina. Det hjälper dock inte mycket, då de kinesiska myndigheterna döljer allt som de inte vill att folk ska veta.

    Det är samma gamla problem. Det är som Tjernobyl, där man inte heller fick veta före det hade gått några dagar. Eller snarare - då var de mätningar i Sverige som plockade upp det.  

    Och USA har ju varit de som just inte gjort något. De har gått ur WHO, Trump har struntat i att ens själv vara förebild. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2020-11-22 19:14:09 följande:
    Alla regeringar? ja, folket ville ju ha vabbar och fl-ledigheter, inte pandemiberedskap.

    Trumnp har inte lagt ner budget, han har tack o lov minskat budgeten, dags resten av varlden hjalper till!
    Du kan inte jämföra det rakt av. Visst, Sverige har vabb och föräldraledighet. Men USA har delvis mycket högre löner. I Sverige bygger hela systemet på att även mammor jobbar. Och då MÅSTE man ha vabb och föräldraredighet, vilket man inte behöver i länder där systemet bygger på att mannen försörjer familjen. För då tjänar han också tillräckligt. 

    Det är inget man kan ställa mot pandemiberedskap. Där handlar det också mycket om organisation, inte så mycket om pengar. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin