Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-06-03 13:34:34 följande:
    Precis. 

    Nu ska jag lyssna färdigt på KU:s kritik mot regeringens hantering av pandemin.
    Ja, det var ju ingen rolig dag för regeringen och Stefan Löfven. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-06-03 18:43:42 följande:
    Inte hunnit titta, är det "sevärt"? Belyste det smitt-o-säkra, framför det säkra igen?
    Ja, det var ju en minst sagt både svidande och bred kritik som riktades mot regeringen av ett enigt utskott. Så många fel som begåtts! Och till det kommer sedan också hur inkomplett och felaktigt statsråd har uttalat sig på diverse plattformar och i traditionell media och i utrikesministerns fall dessutom i utländsk tv. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2021-06-03 22:14:58 följande:
    I juli och augusti konstaterades 200-300 fall per dag. Det här anses vara låg smittspridning. Varför väljer du att bortse från det? Varför använder du gång på gång den höga smittspridningen i mars-april som en orsak till att det inte gick att använda sig av stränga karantänsregler från och med juli? Det är som att säga att det regnade i förrgår, därför kan jag inte hänga ut tvätten idag.
    Ja, det är mycket märkligt. 

    Hade du möjlighet att följa presskonferensen angående KU:s granskning? Där är de också eniga i att regeringens agerande har varit lamt, tamt och långsamt.
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II

    Uttalanden som det här är vad som präglat hela den svenska hanteringen av pandemin. Så fullkomligt idiotiskt att man baxnar. 

    Tegnell: Privata fester ska man fortfarande avstå från och om man ska ha dem ska de vara små. 


    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II

    Tegnell tror inte att Sverige kommer att drabbas av en fjärde våg. 

    Han förnekar sig inte, kan man säga. 


    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Anonym (man) skrev 2021-06-04 13:30:58 följande:
    Han trodde ju inte på en trejde våg heller så....Flört

    Ska man räkna ihop alla grodor han kläckt ur sig sen början av pandemin har man nog underlag för en hel parodi, en mörk sådan. Att en sån inkompetent människa får sitta kvar är ofattbart.
    Andra vågen ville han inte kalla för andra våg - bara när det rörde sig om andra länders andra våg. 

    Ja, vore det inte så tragiskt hade det förstås varit rent komiskt. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-06-04 18:30:27 följande:
    Nej, det här är verkligen desinformation. Han har sagt att man ska endast umgås med sina närmaste (eller sin lilla krets, han har väl varierat uttrycken lite, men det har man just sagt hela tiden). Och jag ser inte heller något fel med det! 
    Tröttsamt med desinformationsanklagelser. Sluta med det. Enligt DN har Tegnell sagt exakt vad som står i citatet. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-06-04 19:18:29 följande:
    Och det är inget konstigt med det! Konstigt är däremot att du påstår att det skulle vara något nytt och opassande. 

    Han kan ju bara antigen ha menat samma som alltid, med att man ska umgås med sina närmaste. Eller att man kan försiktigt börja att träffa några få utan den kretsen, men det tror jag inte, eftersom han hela tiden har uttryckt att man inte ska lätta på restriktioner än. 
    Så det är mitt tyckande, min åsikt, om hans uttalande som är desinformation? Medan din tolkning av detsamma närmast är att betrakta som fakta?

    Det var besynnerligt må jag säga. 

    Dessutom påstod jag inte att det var något nytt, jag skrev ju att den där sortens uttalanden präglat hela hanteringen av pandemin. Idiotiskt så att man baxnar. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2021-06-04 20:32:34 följande:
    Nu har jag lyssnat på den. En reflektion angående det här med att se över restriktionerna: FHM har sagt att det är viktigt att ha samma restriktioner över en lång tid. Folk vill ha det så. Det är bättre än att växla mellan hårda restriktioner och lite lättare perioder. Det blir bara förvirrande.

    Varifrån kommer detta antagande? Finns det vetenskapliga studier som stöder detta? Vad skulle de äldre ha för åsikt i frågan?
    Jag känner inte till några vetenskapliga studier som skulle stödja den inställningen och vad de äldre skulle ha för åsikter i frågan är vad jag vet inte något som har inhämtats eller vägts in i bedömningen. Det har i alla fall inte kommunicerats vid något av alla de presskonferenser, intervjuer och annat som jag lyssnat till. 
    Anonym (ABC) skrev 2021-06-04 20:34:05 följande:
    ?Vi har fått en väldigt bra kontroll på den här sjukdomen i Sverige och i alla andra delar av världen.?

    Hörde du den då?
    Nej, det hörde jag inte. Vem var det som uttryckte sig så?
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-06-05 13:05:29 följande:
    Ähhh.... Det säger sig självt att det INTE kan vara så att alla länder fick exakt samma hand. Det finns ofantligt många olika faktorer: Läge, befolkningstäthet, kommunikationer, m.fl. 

    Det är inte bara med coronaviruset där Finland har klarat sig bra, utan även när det gäller pesten. Och det beror nog på läget, i utkanten av Europa, och på den glesa befolkningen. 

    En del är faktiskt slump. Vart smittan hamnar först, att den hamnade i Italien, inte i Tyskland eller något annat land. Just länder som Tyskland, Frankrike och Spanien förstod mycket väl att de skulle vara näst. Ändå lyckades de inte bättre än vi (förutom kanske Tyskland, lite bättre....). 

    Att Norge och Finland inte drabbades så mycket är inte konstigt. Man kunde ju nästan förutse att det skulle komma dit sist och man hade nog räknat med att alla nordiska länder skulle drabbas mindre än länder i centrala Europa. Av nån anledning har Sverige drabbats mer, uppenbarligen genom folk som rest in från andra länder. 

    Och vad är det där att Kina skulle ha "skapat" viruset? Om någon skulle vilja skapa ett biologiskt vapen, så skulle de ta något mer lämpligt virus.

    Och melodifestivalen ställdes ju in. 
    Ställdes melodifestivalen in? 
    Shit for brains k + E
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin