Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Aniiee skrev 2020-11-24 00:05:51 följande:
    Och just därför skriver jag, för tredje gången, att siffrorna förändras och uppdateras och inte är huggna i sten. Ett 7-dagars rullande snitt är ju just det, ett 7-dagars rullande snitt. Och detta snitt har sjunkit i en vecka, med den data som finns tillgänglig idag. Som jag skrev så kan vi kolla imorgon också. Och på onsdag, och torsdag och fredag och lördag och söndag och nästa måndag, och se vad ny data gör. Precis som jag redan en gång uppdaterat, om du kollar skillnaden mellan dagens graf och den jag postade i slutet av förra veckan. Då ser du (ok inte så bra, för FL gör alla bilder väldigt små) att jag justerat datan sedan dess, även för tidigare datum. Jag lägger inte bara till nytt, jag justerar alltid gammalt om det inkommit nya siffror. Mycket mer kan jag liksom inte göra, jag är inte siare, jag bara rapporterar tillgänglig data för eventuella intresserade i tråden. Datan är för övrigt för hela Sverige.

    Och, ja, visst är det positivt om Stockholmarna tar rekommendationerna på allvar. Nu ska bara Västernorrlänningarna, Örebroarna, Kalmarborna, Östergöterna, Sörmlänningarn och Kronobergarna göra det också. Och resten med. 
    Du påstod  att vi hade peakat, vilket är en slutsats man svårligen kan dra ur brus.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-24 20:33:04 följande:
    Vad jag tror eller inte tror påverkar inte det faktum att det i tv-programmet du länkade till sägs att Sverige valt den gängse/traditionella strategin för att hantera en okänd smitta av det  slaget cov-sars2 sprider.

    WHO och smittskyddsorganisationer i hela världen utarbetar tillsammans strategier och utbyter erfarenheter. FHM var ju först förvåndade att andra länder inte följde de förutarbetade planerna. Det här är ju inget FHM hittat på själva, det sade också den finska representanten, dvs att den finska strategin avvek ganska snabbt från de gängse/traditionella strategierna. 

    Ang restriktioner är det jättebra att det går att genomföra, men Svensk lag tillåter inte restriktioner på det sätt som andra länder kan genomföra dessa. Nu arbetas det tydligen med en ny pandemilag, men som vanligt tar det tid att utforma nya lagar då dessa inte får brytra mot grundlagarna. De grundlagar som idag hindrar myndigheter att införa nedstängningar och restriktioner på det sätt du efterlyser i Sverige.
    Andra länder anpassade sig till utvecklingen, medan Sverige som du säger höll sig till en dysfunktionell plan.

    Sen detta eviga trams om lagar. Det var inte svensk lag som förbjöd FHM och regering att reagera när smittspridningen tog fart efter sommaren.
  • Anonym (Proctor)

    Hörde Tegnell säga "flockimmunitet" idag.

    Avdelning
    He said Jehova

  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-24 22:35:06 följande:
    Jag föreslår igen att du läser smittskyddslagen - du hittar en formulering om proportionalitet i åtgärder. 

    Så visst finns det lagar som styr detta.

    Jag förstår att du tycker att lagar är trams och att dessa kan FHM och regeringen bortse från. Det tycker inte de själva och inte heller resten av riksdagen, du vet de där som stiftar lagar...
    Det hade varit fullt möjligt att hantera pandemin på ett mycket bättre sätt inom ramen för gällande lag.

    Regeringen har ju dessutom makten att via regeringsunderlagets riksdagsmajoritet ändra på lagar. Detta ger otroliga möjligheter om man så önskar.

    Det du förespråkar är att regeringen ska gömma sig bakom lagar och grundlagar som ursäkt för sitt eget misslyckande. Om detta är deras strategi så är det faktiskt riktigt hemskt. Jag tror domen kommer bli hård mot de som inte agerade.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-11-24 22:45:30 följande:
    Hur kan du diskutera utan att veta vad strategin är? Strategin är fortfarande att hålla kurvan nere. Och man anpassar till det, kan lägga till fler åtgärder när det behövs. Verktygslåda kallades det också - man kan alltid ta fram något mer. Även masker är ju inte avfärdade, men det har inte varit aktuellt än. Även en lockdown är aldrig utesluten. 
    Men strategin är ju samtidigt att hålla smittan upp på någon slags nivå. Man sätter ju in åtgärder först när sjukvården riskerar få problem att hantera de insjuknade. Man får ju inte säga Jehova, så det gör jag inte.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-24 23:24:19 följande:
    Se där, du tramsar också runt med lagarna. Det tar sig, du kan ju resonera med verklighetskontakt du också.

    Som jag uppfattar det vill du hitta skyldiga och några att skuldbelägga. Själv vill jag förstå vilka förutsättningar som styr de val och åtgärder som görs i Sverige och andra länder.

    Jag tror att strategin med skuldbeläggning inte leder till lägre smitta eller färre döda. Men alla har kanske olika mål.
    Skuldbeläggningen är inte det viktiga även om jag tycker det är rimligt att de som misslyckats borde få stå till svars för detta.

    De som dött i denna pandemi får vi inte tillbaka. Det viktiga är att se framåt. Det verkar som Tegnell med anhang tappat regeringens förtroende. Regeringen agerar nu mer på eget bevåg, vilket troligen är klokt sett till förutsättningarna.

    FHM borde snarast omorganisera och få in folk som både är kompetenta och har förmågan att lyssna.
  • Anonym (Proctor)
    Aniiee skrev 2020-11-24 19:26:51 följande:
    Just nu, med den data vi har, hade vi ett kulmen för en vecka sedan, ja. Det är inte "brus", utan den data vi har. Att identifiera ett kulmen i ett dataset är tämligen enkelt. Frågan är inte om det var ett kulmen, det var det med den data vi har tillgång till, utan om det kommer tillkomma data som förändrar det faktum att det var ett kulmen, om det var ett av flera kulmen (beror ju på hur lång tidsaspekt vi ska laborera med), eller om detta kulmen står fast.

    Även om man tittar på dags-datan över totalt antal döda 20 Oktober fram till nu ser det ut, med tillgänglig data, som att ett kulmen nåddes dag 21-22, dvs en halv vecka innan 7-dagarssnittet nådde sitt kulmen, vilket stämmer överens. 

    Men igen, kanske med stora bokstäver så det går in: DET ÄR MED DATAN SOM FINNS TILLGÄNGLIG JUST NU OCH DET KOMMER SANNOLIKT FÖRÄNDRAS.

    Nu tänker jag inte förklara det här igen. De som fattar fattar.
    Jag håller mig till små bokstäver. Dina slutsatser var felaktiga. Det gick att läsa ut att det vi såg inte var en kulmen och när mer data kom visade det sig att jag hade rätt. Jag förstår att du inte vill prata mer om detta, eftersom du har helt fel och inte verkar kunna något om statistik.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-11-25 06:29:49 följande:

    Ja, då måste de ha en flockimmunitetsstrategi, vet inte varför du berättar att du inte förstår vad som sägs.
    JAg misstänker och med tanke på vad du skrivit innan, och att du inte har något intresse och diskutera vad FHM faktiskt säger.


    FHM har alltid sagt att enda vägen till andra sidan av pandemier är just flockimmunitet, det är inte samma som sen strategi.
    Sen den strategin man upprepat hundratals gånger vet du inte ens om.


     


    Och varför skulle man inte diskutera det begreppet när vi har så många som inte ens vet vad som är vad om den?


    Fattar du inte att du säger emot dig själv?

    Om enda vägen förbi pandemin är flockimmunitet så verkar det ju korkat med en strategi som undviken flockimmunitet.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-11-25 06:52:12 följande:

    Nej, det säger man inte.


    Det man säger och den strategi man har, den består av att hålla nere smittan så den inte överstiger sjukvårdens kapacitet.
    Som du förstår, det är ingen svartvit strategi, utan en strategi som är mellan att uppmuntra folk smittar varandra och helt låser in dom


     


    Det blir väldigt fel för dig i vad som faktiskt sker med COVID-19, undrar hur det kommer sig.


    Du verkar inte förstå att det du skrev här var detsamma som jag skrev. Strategin är att låta smittspridning ske. Blir det för mycket så skyller man på folket och uppmuntrar folket att skylla på varandra.

    Regeringen gjorde inte ett smack förrän i slutet av Oktober, vilket visar att jag har rätt. Man ville köra vidare mot flockimmunitet och man trodde vi var närmare än vi var.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-11-25 07:06:22 följande:

    Den svenska strategin har lyft blicken ifrån en punkt, och tar hänsyn till mer än en del av samhället än bara en sak och viruset.
    Detta då vi redan vet att mer skador kan uppstå i andra delar, psykiskohälsa och självmord är en.


    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-24 22:46:46 följande:
    Det hade varit fullt möjligt att hantera pandemin på ett mycket bättre sätt inom ramen för gällande lag.

    Regeringen har ju dessutom makten att via regeringsunderlagets riksdagsmajoritet ändra på lagar. Detta ger otroliga möjligheter om man så önskar.

    Det du förespråkar är att regeringen ska gömma sig bakom lagar och grundlagar som ursäkt för sitt eget misslyckande. Om detta är deras strategi så är det faktiskt riktigt hemskt. Jag tror domen kommer bli hård mot de som inte agerade.

    Som du förstår, det är ingen som gömmer sig, utan ansvar tas där ansvar ska tas.
    Och det är en bra fråga varför Regering tog 8 personer som ett beslut, du får väl anmäla Regeringen för ministerstyre.


    Annars är ju diskussionen över, och när det kommer till vem som har ansvar, så berättade man detta på samhällskunskapen i skolan.
    Och det har inte ändrat sig, i princip, möjligtvis om man blivit äldre att de ändrat palts och utformning.
    Men dock har vet man redan detta om man deltog och fick denna utbildningen i skolan.

    Hur kommer det sig att du inte förstår hur Sverige är uppbyggt på nämnda område, för det har ju upprepats ett antal ggr.
    Det får mig utsök och tänka att du inte är här för COVID-19, utan för någon slags agenda då du inte anpassar dig till fakta eller vad man säger  hos FHM


    Du verkar inte förstå hur Sverige är uppbyggt. Du tror att regeringen och myndigheter är stora högavlönade institutioner befriade från all form av ansvar.

    När Löfvén i söndags talade till nationen så hör och häpna, men folk tog detta på allvar. 

    Vilken lag menar du att det var som hindrade Löfvén att göra detta 2 månader tidigare? Hade han gjort det hade många sluppit bli svårt sjuka.

    Det är tragiskt att enda orsaken till att du försvarar regerings dåliga politik är att de är sossar.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin