Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2021-05-22 17:07:53 följande:
    Konstig fråga. Så lätt är det ju inte heller att veta hur en persons aktuella sinnestillstånd är när de var varit i pension i några år, och man inte har haft så tätt kontakt med personen. 
    Konstigt svar. Det är väl ändå rimligare att tänka sig att en myndighet som FHM åtminstone inte anlitar dementa personer som konsulter. 

    Hur vet du att "man" inte haft så tät kontakt med Giesecke? Det kan väl säkert anställda på FHM ha haft? Varför är det troligare att de inte haft det än att de faktiskt har haft det? 

    Det här är en artikel från 2019 med den person som du menar har börjat bli dement och som varit pensionerad under några år. Han tycks inte ha saknat uppdrag och erbjudanden, den "gamle token". 

    www.sjukhuslakaren.se/smittskyddsexperten-som-aldrig-slar-sig-till-ro/
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-05-23 17:19:55 följande:
    Herregud, jag har ju inte påstått att det säkert är så, utan bara att det kan vara så! Och att man inte har lika mycket kontakt när man INTE längre jobbar ihop som när man jobbat ihop - det säger väl sig självt? 
    Ja, det är ju inte så förvånande att dina spekulationer, eller fritt fantiserande kan man ju också kalla det, alltid sammanfaller med hur du vill att det ska vara. Men visst - du har rätt, klart det kan vara så. Giesecke kan ha en begynnande demens. Det kan för all del Tegnell också ha. Johan Carlson har kanske också börjat insjukna, han är ju bara 5 år yngre än den gamle Giesecke. 

    Jag tycker inte att det säger sig självt att man per automatik har mindre kontakt när man inte längre jobbar ihop. Jag vet många fall där det är precis tvärtom och ännu fler fall där det inte förändrats - de personerna har lika mycket kontakt trots att de inte längre arbetar på samma arbetsplats. Hur det är med just de här personerna vet givetvis inte jag (och heller inte du) men Tegnell sade själv förra året att han och Giesecke stått i regelbunden kontakt efter att Giesecke slutat på myndigheten. De har ju en historia tillsammans där Giesecke var den som anställde Tegnell och det är väl - nu när det är lov att spekulera utan att bli utsatt för anklagelser om personförföljelse - troligt att de även har eller har haft en vänskapsrelation. 

    Här är en underhållande krönika (troligen inte din humor men jag tycker att den är mycket fyndig och träffande):

    www.aftonbladet.se/kultur/a/lA7g5L/tegnellmejlen--ett-svindlande-maktspel
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-05-24 09:13:18 följande:
    Nu behöver vi väl inte dra till alla osannolika möjligheter. I alla fall framställer inte jag såna spekulationer som rena och enda sanningen. 

    Det är klart att Giesecke anställde Tegnell. Han var väl chefen på den tiden, så den uppgiften tillföll väl honom. Möjligt att de har (haft) en vänskapsrelation. Dock - vad gör en person i Tegnells positition och när han nu är i rampljuset, när hans kompis kommer med lite egensinniga påståenden, som inte är konform med FHMs linje? Jag skulle säga, 99 av 100 skulle då distansera sig från honom.

    Och den artikeln är verkligen helt fritt fantiserat. Finns ju inte belägg för en enda liten grej där!
    Ja, jag förstår att det inte är lika roligt när - i dina ögon - fel gubbar blir utsatta för demensspekulationer. 

    Jag tycker som sagt att krönikan var både fyndig och träffande. Att du inte skulle se den på det viset är inte någon överraskning. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II

    Inte bara britterna, inte bara Johnson skulle jag säga.

    Cummings: "Vi misslyckades"

    Boris Johnsons förre chefsrådgivare Dominic Cummings avger på onsdagen ett laddat vittnesmål vid en utfrågning i det brittiska underhuset.

    När regeringen behövde sin regering mest, då misslyckades vi, säger han i början av förhöret, som väntas pågå i upp till fyra timmar.

    Cummings tvingades lämna 10 Downing Street i november förra året, och har sedan dess riktat hård kritik mot sin förre chef. I en rad inlägg på Twitter i helgen anklagade han Boris Johnson för att ha ljugit om att målet med regeringens strategi aldrig varit flockimmunitet genom infektion.


    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II

    En del sitter kvar oavsett hur de blamerat sig.  Tomte

    "De allra flesta har gjort sitt allra bästa för att ändra sitt beteende och följa de råd och rekommendationer som finns för att rädda liv, stoppa smittspridningen och underlätta för den vård- och omsorgspersonal som arbetar mycket hårt och gjort det så länge. Det gäller även mig. Så jag förstår att folk har reagerat när de läser att jag har uträttat ärenden i december. Jag har handlat mat, reparerat en klocka, letat efter reservdelar till min rakapparat, varit på Systembolaget och handlat en julklapp till min fru Ulla. Vid dessa tillfällen har jag säkerställt att det inte har varit någon trängsel. Och även jag försöker, precis som så många andra, att i övrigt alltid följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. I efterhand funderar jag så klart på om exempelvis julklappen till Ulla kunde ha beställts på nätet istället, i god tid."


    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II

    Tänk där sitter han den lelle statsministern i våldsamt behov av reservdelar till rakapparaten och vet inte hur det däringa internet fungerar vid köp och inte har han någon att fråga heller. Näpp. Han får helt enkelt dra på sig och med sig vadarstövlarna och säkerhetsmännen och bege sig rätt in på Systemet och handla Ullas julklapp. Så funkar inte den nedrans lelle klockan heller varpå armbandsursbäraren faktiskt måste ta itu även med den saken!

    Attans. 

    TomteTomteTomteTomteTomte


    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-05-26 13:10:24 följande:
    Hmm... jag minns dock att Boris Johnsson alldeles i början av pandemin verkade så himla taggat på att Sverige uppenbarligen skulle satsa på flockimmunitet och att det verkar vara en bra idé och han tyckte att Storbritannien skulle ta efter. Svenska källor förklarade då för honom att britterna hade missförstått, men det tog ett tag tills det sjönk in hos Johnsson. Så Cummings kanske har rätt där. 

    Jag vet förstås inte om det var så som tidningarna har framställt det, men utifrån media, var det intrycket som jag fick. Och när Johnsson hade börjat förstå och börjat svänga om lite, så blev han själv sjuk i covid....
    Det minns jag också. Jag kommer även ihåg att Tegnell hyllade Storbritanniens strategi och kallade den för "förmodligen världsbäst" under en intervju i Agenda. 

    Cummings bröt kanske mot lockdown-reglerna (de var ju väldigt snåriga under en tid och jag minns inte själv alla turer och datum när olika saker gällde och skulle gälla) men det betyder knappast att han ljuger om allt rörande regeringens strategi och hantering av pandemin. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-05-26 14:37:49 följande:
    Det låter lite orimligt att Tegnell skulle ha hyllat just det där i början, kanske var det lite senare. Något svagt minne har jag att han kanske någon gång uttryckte sig positivt, men det beror ju mycket på när och i vilket sammanhang.

    Det var väl hans föregångare som bröt mot reglerna, han som hälsade på älskarinnan? Eller var det båda? 
    Det var i mars 2020.

    Jag tycker att det låter som om du tänker på Niel Ferguson som tog emot en kvinna i sitt hem. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Och lelle statsministern skrev på sin lelle instagram:

    "Jag har handlat mat, reparerat en klocka, letat efter reservdelar till min rakapparat, varit på Systembolaget och handlat en julklapp till min fru Ulla."
    Shit for brains k + E
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin