Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Över 2000 inlagda. Och så ska man dessutom behöva höra FHM genom Tegnell tala om att det "förstås inte är bra" att människor inte använder munskydd i önskad utsträckning i kollektivtrafiken samtidigt som de vidhåller att deras egen negativa attityd och senkomna rekommendationer att det slutligen trots allt skulle användas inte spelat någon roll. 

    Pinsamt. 

  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2021-04-08 19:42:52 följande:
    1. Det är viktigt att följa rekommendationerna och man ska absolut använda munskydd.

    2. Munskydd har förmodligen liten effekt, det säger de flesta experterna.

    Detta måste vara ett praktexempel på misslyckad kommunikation.

    I Finland bär experterna själva munskydd under presskonferenserna. De sitter så att säga i samma båt som medborgarna som förväntas följa alla rekommendationer.

    yle.fi/uutiset/osasto/news/international_survey_finns_most_committed_to_observing_coronavirus_restrictions/11874796

    abounderrattelser.fi/forskning-finlandarna-mer-positiva-till-att-halla-coronadistans/

    ?Riktad information som beaktar medborgarnas bakgrund behövs för att främja att de engagerar sig i restriktionerna, konstaterar Tella Lantta, forskardoktor vid Åbo Universitet, som deltagit i projektet.?

    Jag tror att beteendevetare snarare än epidemiologer borde sköta kommunikationen.
    Ja precis. Men själv menade Tegnell att EMA kommer med dubbla budskap. 

    Jösses. 
  • Pope Joan II

    Ja, det här ligger ju tyvärr precis i linje med min egen åsikt om hur FHM genom sitt sätt att agera, kommunicera och även avhålla sig från att agera och kommunicera i allra högsta grad själva har drivit smittspridningen. Fruktansvärt illa och därtill obegripligt hur de när de vet att de undanhållit sanningen för att "inte skrämmas" ändå kan stå och påtala att det de vill är att sjukvården ska klara bördan - det är ju liksom inte vad som blir konsekvensen av deras "bedömningar". 

    sverigesradio.se/artikel/smittspridningen-i-hostas-underdrevs-av-fhm

  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-04-17 21:32:40 följande:

    Jag misstänker också att FoHM har lyssnat på FoHM och baserat åtgärder på det. 


    Lyssnat och uppskattande klappat sig på axlarna.
  • Pope Joan II

    GD Carlsons försök att förklara hur de äldre färdigvaccinerade numera och framåt kan leva och vad de kan göra har goda förutsättningar att gå till historien som en av de mest luddiga, konstiga, tilltrasslade, misslyckade kommunikationsmissar någonsin. 

    Och FHM genom Tegnell i tisdags var helt tillbaka i att det i princip inte finns asymptomatiker och asymptomatisk smitta. Pinsamt och obegripligt nonchalant.

    Statsministerns pressträff igår ids jag inte ens kommentera, jag finner honom lika penibel att lyssna till som jag gör kungen. 

  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-04-23 18:20:38 följande:
    Vilken service med kortversionerna här i tråden Jag tror inte att mitt hjärta hade tålt dravel både live och en masse.
    Glad att kunna bespara dig eländet!
    Anonym (man) skrev 2021-04-23 18:32:53 följande:

    Är det någon som ens lyssnar på FHM och Löfven längre?
    De hade lika gärna kunnat ta semester för ett år sen och ersättas med en "tvätta händer och håll avstånd" ljudslinga... för det är väl ungefär allt de lyckas åstadkomma


    Ja, jag självplågar mig igenom presskonferenserna varje gång de ges. Märkligt nog. Håller med om att det räckt med den föreslagna ljudslingan, möjligen kompletterad med Löfvens alltid lite sluddriga "Håll i och håll ut!"
  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2021-04-24 11:52:38 följande:
    En väldigt tydlig agenda som FHM har gäller skolorna. De ska hållas öppna så långt det är möjligt. Men i stället för att öppet och ärligt gå ut med all fakta som finns och vara tydlig med vilka risker som finns, så har man valt att vinkla informationen så att skolan ska framstå som en smittsäker miljö.

    FHMs egen rapport där man jämförde smittspridningen bland barn i Sverige och Finland under våren 2020 kom fram till att det inte var någon skillnad. Ändå hade bare ett (1 ) barn intensivvårdats i Finland och 14 i Sverige. Och incidensen bland barn var till och med högre i Finland än i Sverige. Man behöver inte vara epidemiolog för att förstå att något har lämnats osagt. Misstag, okunskap eller desinformation?

    www.expressen.se/debatt/fhms-rapport-haller-inte-for-vetenskaplig-granskning/

    Någon annan av FHMs rapporter får kritik här, bl.a. för att flera studier har utelämnats.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/studie-hogstadielarare-mer-utsatta-for-covid

    ?Forskarna hävdar dock att myndighetens sätt att analysera tonar ner riskerna för just högstadielärare, eftersom de ?klumpat ihop? alla grundskolelärare under samma kategori.?

    www.lararen.se/nyheter/coronaviruset/wiman-sluta-behandla-oss-larare-som-duktiga-idioter

    Den här skribenten gör följande sammanfattning av läget:

    ?Under lång tid matades vi med informationen att Covid-19 överhuvudtaget inte kunde komma in i svenska skolor. Vi fick veta att barn inte sprider smitta, att skolor inte på något sätt är överrepresenterade i statistiken och att vi i lugn och ro kunde fortsätta vår verksamhet. Vissa av oss funderade kanske över att vi trots detta uppmuntrades att hålla avstånd i matsalskön och sprita handtag. Det blev ju liksom lite motsägelsefullt men vi lärare är ett lojalt släkte ? vi bet ihop och gjorde som vi blev tillsagda.

    Under många månader uppmuntrades också barn till sjuka anhöriga att komma till skolan. De sprider ju inte smitta, berättade Tegnell. Samtidigt fick skolorna affischer från Folkhälsomyndigheten där barnen uppmanades att hålla avstånd och tvätta händerna. Vi välutbildade lärare kunde inte låta bli att klia oss i huvudet. Är inte detta högst inkonsekvent, tänkte nog många av oss. Om barn ändå inte smittar - varför ska de överhuvudtaget bry sig??

    www.svt.se/nyheter/inrikes/fhm-vet-inte-varfor-sa-manga-skolutbrott-sker

    ?Det är samtidigt svårt att se om det skett en smittoökning på landets skolor överlag. Detta eftersom Folkhälsomyndigheten inte har någon systematisk insamling av antalet utbrott.?

    Man skulle ju tycka att det är speciellt viktigt att hålla koll på skolorna, eftersom det är så viktigt att hålla dem öppna.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/0K8vlA/masslarm-fran-skolan--tusentals-anmalningar-om-corona

    ?? Det förvånar mig inte alls eftersom vi vet att arbetsgivarna inte alls har vidtagit de åtgärder som krävs för att säkra en smittsäker miljö, säger Johanna Jaara Åstrand.?

    Och varför har de inte gjort det? Kan orsaken vara den samma som kom fram här ovan? Att man trodde att smittan ändå inte sprids i skolan? Och så har vi dem som har blivit så förvirrade av FHMs utsagor, att de till och med förbjuder skyddsåtgärder.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/halmstad-forbjuder-munskydd-i-skolans-lokaler

    www.expressen.se/tv/nyheter/coronaviruset/linus-blev-hemskickad-fran-skolan-for-att-han-bar-munskydd/

    Vad är information, och vad är desinformation den här historien?
    Ja, herregud. Men det är kanske med det där som det Tegnell förklarade Folkhälsomyndighetens underlåtenhet att berätta hur den verkliga smittspridningen såg ut - de ville inte skrämmas genom att berätta sanningen. 

    Bedrövligt!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin