Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2021-02-24 17:18:33 följande:
    Tackar! Svt klippte tidigare.
    Pope Joan II skrev 2021-02-23 20:32:35 följande:

    Nä nä. Det sades inget i den stilen. FHM genom Tegnell har samma syn på munskyddsanvändning nu som de haft hela tiden. 

    Regionernas egna smittskyddsläkare uppenbarligen begs to differ. De är väl också närmre personalen, och de senare kan ju inte orka med situationen över tid. 


    Tidningen Läraren, precis innan Bulletin, fick ett mkt tråkigt och motsägelsefullt politikersvar vad gäller munskydden. Urdåligt.
    Jag tycker att det rakt igenom pandemiåret har saknats respekt för lärargärningens utmaningar. Lärarkollektivet har blivit väldigt nonchalant bemötta. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-02-24 21:49:33 följande:
    Att kommentera de uppenbara "samråden" gav visst inspiration till en hel del halmslöjd från just din region :)
    Ja, tydligen. Tänk hur det kan bli. 

    Idag väntar väl fler dåliga nyheter antar jag. Det där med att införa rätt åtgärder vid rätt tidpunkt tycker jag för min del att de bör undvika att yttra med tanke på att de misslyckats med sin föresats. 
  • Pope Joan II
    Anonym (Anonym i riskgrupp) skrev 2021-02-25 21:25:56 följande:
    'Den brittiska varianten av coronavriuset, B117, kan leda till att fler smittade behöver sjukhusvård.' - Dansk studie
    Källa: Sveriges radio

    Vad var det talades om av de så kallade experterna i  Sverige när den här mutationen uppkom? De trodde att det skulle bli en mildare variant, för 'så är det oftast med muterade virus'.

    Pappskallar de är Folkhälsomyndigheten.

    :(
    Tyvärr helt fel tråd att posta i, den här har tagits över av de som är nöjda och mer än nöjda med Sveriges strategi och Folkhälsomyndighetens beslut, rekommendationer, råd och analyser. 
  • Pope Joan II

    Nästa vecka får vi se hur stor följsamheten gällande Folkhälsomyndighetens rekommendation för stockholmarna att resa till fjällen är. 

    Jönköping fick visst ingen förstärkning av personal, istället flyttar man svårt sjuka covid-19 patienter igen. 

  • Pope Joan II
    Anonym (felix) skrev 2021-02-26 21:32:34 följande:
    Rätt så förvånad att en tjänsteman tillåts var så illojal mot en överordnad beslutad politik. Han säger ju direkt att folk bara skall bära munskydd pga PR effekten. Dom kunde lika gärna bära en T-Shirt med håll avstånd logo. Fullständigt otroligt att han inte har någon överordnad som sätter stopp för honom. 
    Tror han representerar Folkhälsomyndighetens nonchalanta och dryga syn på den här pandemin och hur man bör förhålla sig till den. Möjligt är väl att KTW på sistone har uppvisat en viss glidning medan GD, Byfors och Tegnell inte gör det. Ja, GD måste förstås när regeringen så säger men särskilt villig är han ju inte. 

    Hur de andra 496 anställda på myndigheten resonerar vet man förstås inte. 
  • Pope Joan II

    Det var visst betydligt mer med Ebba Busch-saken än vad som hittills framkommit, eller jag borde kanske säga framställts. Där ser man.

  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-02-27 17:36:47 följande:

    ÅRE. "Runt 22 500 turister väntas dyka upp i Åre under helgen och i nästa vecka, då Stockholms skolor har sportlov.

    Samtidigt står Sverige inför en eventuell tredje våg av pandemin, då de muterade virusvariationerna fått fäste i alla regioner utom en.

    ? Det är inte så att man lägger ut på Facebook att man är här direkt. Man är här litegrann i smyg, säger Katja Koskiniemi från Stockholm som redan är på plats i skidbacken i Åre.

    ? Som att pandemin aldrig existerat här, säger Monica som rest hit från Polen för att slippa de tuffa restriktionerna i hemlandet. "

    Fler godbitar: www.expressen.se/nyheter/friheten-lockar-utlandska-turister-till-are-som-att-pandemin-aldrig-existerat-har-/


    Potentiellt skräckscenario. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin