• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-12-07 15:59:08 följande:

    Intressant fakta om COVID-19, och samtidigt man hör att vi är sämst på precis allt.
    Undrar vad det beror på.


    Det gamla vanliga - våra nationalister avskyr dagens Sverige men drömmer om ett Sverige som aldrig har funnits och aldrig kommer att finnas.

    Det är väl därför nationalistledaren Åkesson inleder sina anföranden med att tilltalet "Sverigevänner" innan han berättar hur uselt Sverige är.

    Och den här tråden drar ju till sig populister så det är inte märkligt med att det ofta framstår som att beslutsfattarna antingen är handlingsförlamade eller också har en hemlig plan.

    Jag tycker att det är intressant att svenskarna inte är värre drabbade av coronadöd än genomsnittet i EU. Ett faktum man gott kan ställa mot propåerna att munskydd och nedstängningar skulle ha räddat oss.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-12-08 09:39:47 följande:

    Håller tummarna för att FHMs bedömning/förhoppning om att smittspridningen nu har lagt sig på en platå och att de skärpta rekommendationerna (numera föreskrifterna) har gett effekt. 


    Och kanske även en tumnagel för att det ska lugna sig i andra europeiska länder - och utomeuropeiska.

    Nu har även Bulgarien passerat Sverige enligt Worldometer, åtminstone tillfälligt.
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-12-08 12:00:38 följande:
    Ja precis, "navelskådning" som i enbart snöa in sig på vad FHM säger och hur FHM tolkar saker. 

    Och "vidga sina vyer" som i att se lite längre än Sverige och FHM, det kan ju finnas smarta människor även i andra länder än Sverige...

    Helt rätt... viktigt med andra perspektiv
    Ja, jag har noterat att du inte precis är unik inom kritikerklustret med dina påståenden om att Tegnell är en husgud eller ofelbar idol för folk som inte är förklustrade.

    Det kan ju iofs handla om de vanliga svårigheterna att orientera sig bland bokstavskombinationerna i inläggen, men jag tror mer på att det utgår från populismens människosyn, alltså behovet av en stark ledare som förkunnar sanningen och omedvetenhet om att alla inte har detta behov.

    Jag uppfattar inte kritiken av kritiken som populistisk och har inte sett några inlägg här i tråden där FHM eller Löfven höjs till skyarna.

    Men rätta mig om du tycker jag har fel och hänvisa i så fall gärna till något/några inlägg.

    Ont om tummar idag, förresten - jag kan inte se en endaste på den sida inlägg jag har framför mig. Det var uniktSkrattande

  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-08 15:57:40 följande:
    De som har behov av en vek ledare är iallafall nöjda. Man får se det positiva.
    Mm - och de som har behov av en stark ledare får fortsätta med att i brist på annat vara en del av klacken i NM i coronabekämpning eller välja att emigrera till Tjeckien eller KinaSolig

    Ungern inte att förglömma, även om landet inom några veckor kommer att ha passerat Sverige i andel döda.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-12-08 17:17:25 följande:
    För 150nde gången. VI HAR INGEN FLOCKIMMUNITETSSTRATEGI!
    Att konspirationsteorier är smittsamma inom vissa kluster är ett oomkullrunkeligt faktumSkrattande

    En liten lustig detalj i sammanhanget är att den här konspirationsteorin inte ens klarar av att följa sin inneboende logik, annars brukar ofta konspirationsteoretikernas fantasivärldar i all sin absurditet hålla ihop hyfsat logiskt.


  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-12-08 17:54:42 följande:
    Nej, det är klart. 

    Undrar om någon har en bra sida som granskar dem där vaccinen som är på gång, och inte för vetenskapligt svårt? 
    Inte vad jag känner till, men jag är lite vaccintroende så jag tror inte att covidvaccinen kommer att innebära en repris på Pandemrix. Men jag tror ju heller inte att vi kommer att uppnå flockimmunitet tack vare vaccinen, men de kommer att innebära en välsignelse för din mamma och min förälder, alltså för riskgrupperna - och det är inte kattskit som min mormor brukade säga.

    En kul grej med klustrets mässande om att Sveriges flockimmunitetsstrategi har havererat är ju att om man köper konspirationsteorin så har den verkligen havererat.

    Efter en hyfsad start har vi fått se oss frånsprungna av land efter land i racet och långt borta i fjärran strävar Belgien framåt i ensamt majestät mot målet flockimmunitet. Ser man till de metoder de mest framgångsrika länderna har tillämpat så verkar det som munskyddstvång och tuffa restriktioner är en framgångsrik strategi för att uppnå flockimmunitet.
  • FDFMGA
    Anonym (haha) skrev 2020-12-08 17:54:26 följande:
    hoppas jag har fel i att du verkar så hiiiimla nöjd med att det dör massor av människor, bara det innebär att Sverige hamnar på en bättre placering
    Nej, varför skulle jag vara det. Menar du att klustret jublar över de som dör i Sverige, enkom för att man känner att detta visar att Sveriges strategi är fel.

    En ganska obehaglig anklagelse mot dina åsiktsfränder i så fall.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-12-08 22:21:22 följande:
    Jag är inte orolig för att ta den, det är inte det, utan jag vill bara kunna bemöta konstiga påståenden från folk om att det skulle vara något fel med vaccinet. 

    Uppenbarligen har Irland klarat sig ganska bra hittills utan att ha särskilt strikta restriktioner. 
    Tråkigt med inskränkningen i Storbritannien för allergiker.

    Nej, jag känner inte till någon bra faktasida om vaccinationer, men det borde ju finnas en hel del. Jag kan förstå att man kan vara skeptisk inför ett helt nytt vaccin men vaccinmotstånd som sådant är ju bara befängt.

    Ursäkta sent svar förresten - jag får försöka vaccinera mig mot påståenden att jag gläds år att människor dör i covid och lära mig att bemöta dumheter snällt, typ "Ja, det är din upplevelse, inte min".
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-08 20:40:32 följande:
    18800 nya fall på ett dygn och 133 döda rapporterade talar för att Sverige är på väg längre ned i bottenträsket.

    Tyvärr blir inte regeringen bättre av att Tjckien katastrofar sig.
    Det var många - är du säker på att du tolkat statistiken korrektGlad
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-08 21:21:24 följande:
    Det är märkligt hur man ibland känner igen tongångarna i denna tråd, från andra trådar där vänsterpopulister hyllat den förtryckande kulturrevolutionen i Kina och där vänsterklustrets kvädovisor över det demokratiska samhällets nackdelar ringar över nejden. 
    Det är ju populärt i vissa kretsar att konspirera över åsiktsfrihetens förespråkare, och racka ner på de icke-regimtrogna. Att ta åt sig information och åsikter från andra länder har då klassificerats som osolidariskt och rent av farligt för den nationalromantiska andan. Extremistvänsterns anhängare brukar ju inte förneka sig.
    Det är din upplevelse, inte min.

    Hyllandet av kinesiska kulturrevolutionen här på FL har helt gått mig förbi. Du har inte råkat lyssna på Brita Borgs "Du gamla härliga tid ljuva sextiotal" och lagt in egna konnotationer i texten.

    Själv har jag inte varit aktiv på FL sen 1960-talet och den kinesiska kulturrevolutionen men väl i betydligt mer än 10 år.

    Min upplevelse är att vänsteradikala lyser med sin frånvaro på FL:s politiska forum. Jag tror att den som är längst till vänster är vänstersosse - men däremot är det många som liksom du upplever att FL kryllar av vänsterextremister och alla  från sossar till moderater som deltar i debatten har nog åtskilliga gånger fått veta att de är stenkastande vänsterextremister.

    Jag upplever att det finns folk till allt.

    Varsågod förresten. Här hyllar Brita Borg kulturrevolutionenSkrattande






Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin