• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-28 17:57:30 följande:
    Var skrev jag att lagändringarna måste innebära näringsförbud?

    Är inte folkhälsan ett angeläget allmänt intresse?
    Dumma mig!!

    Jag trodde att en replik på ett påstående om regeringen, grundlagar och näringsförbud handlade om - just regeringen, grundlagar och näringsförbud.
    Anonym (realist) skrev 2020-12-28 10:45:16 följande:
    Mycket väntat att du inte skulle klara av att svara på inlägget. Regeringen har alla möjligheter att införa näringsförbud, tillfälligt eller permanent, för privata företag. 

    Det är inget som grundlagen står ivägen för. Hur tror du man begränsade restaurangernas öppethållstider nyligen? I strid med grundlagen?

    Hur kan t.ex. drogförsäljning vara olaglig, det är inget som är inskrivet i grundlagen. Har man i Sverige förbjudit drogförsäljning i strid med grundlagen menar du? Hur tror du beslut om att avveckla kärnkraften tas? Genom grundlagsändringar?

    Bevisbördan ligger på den som påstår att grundlagen skulle hindra regeringen från att agera och fatta beslut där enkel politisk majoritet är tillräcklig. Det är bara politiskt nonsens, det vet till och med du.

    FHM och regeringen har skämt ut sig totalt. Förlorare ska stiga åt sidan.
    Padirac skrev 2020-12-28 12:05:37 följande:
    Jag tror du blandar ihop saker ordentligt här. Var du hittat att regeringen har alla möjligheter att införa näringsförbud för privata företag kan jag bara gissa, men jag tror inte att du kommer att visa dina påstådda källor eller att de ens kommer att visa det du vill påstå.

     Näringsförbud och dess villkor är tydligt reglerat i lag. Vet du vad som enligt lag kan ges näringsförbud, vilka som kan få näringsförbud och tex skillnaden mellan juridisk och fysisk person?
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-28 12:16:13 följande:
    Det är inte reglerat i grundlag.

    Regeringen har möjlighet att via sitt regeringsunderlag driva igenom lagändringar i riksdagen.

    Det enda som hindrar regeringen är deras egen tafatthet.
    Hur som helst så är partierna i JAK inte underställda regringen, alla torde känna till att det är olika partier med såväl värdegemenskap som av saknad värdegemenskap i olika frågor.

    Vi får se om den tillfälliga pandemilagen röstas igenom eller om riksfagen har synpunkter före godkännande.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-28 18:02:02 följande:
    Då kanske du kan berätta varför det tog regeringen 1 helt j-a fucking år att få fram detta lagförslag.

    Tänk om viruset varit mer smittsamt och mer dödligt. Hade det varit vettigt att då sitta och vänta i ett år på att regeringen ska få framett förslag?
    Alltså,  frågan om det är vettigt eller inte är inte samma fråga som om regeringen kan införa näringsförbud.

    Förslag på lag för att hantera civila kriser utreddes redan för mer än 10 år sedan, men det fanns inte politiskt stöd i riksdagen för detta - andra saker var viktigare för majoriteten. Ett år är alltså helt j-la fucking fel, det är mer än 10 år detta tagit riksdagen att vilja göra någoning åt.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-28 18:18:37 följande:
    Tråden handlar om pndemin och det intressanta är väl hur vi kan minska smittspridningen. Jag söker lösningar. Du söker ursäkter för en regering som ingenting gör. Så vi har lite olika infallsvinkel.

    Ja, vi får se om regeringen gjort sitt jobb med att förankra lagen eller inte.
    Om jag ska skriva vad du söker nu då du skrivit vad jag söker:

    - så konstaterar jag att du söker någon att skuldbelägga istället för att söka lösningar som är förankrade i verkligheten.

     Tycker du att det är rimligt  att jag vet mer om dina motiv än du själv vet?
  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-28 18:20:59 följande:
    Det var många frågor. Läs igenom gårdagens inlägg, med eftertanke, så hittar du svaren. De sista frågorna kan du grunna på själv.
    Jo, jag såg att du besvarat en av frågorna under tiden jag skrev mitt inlägg med frågor.

    De andra vill du kanske inte redogöra för din syn på. 
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-28 18:16:19 följande:
    Och om man kraftigt minskar öppettiderna kan man komma åt en stor del av problemet utan att röra grundlagen.
    Tror jag tidigare läst inlägg från dig som ansåg att ändrade tider för alkoholservering och öppettider var allt annat än ett sätt att komma åt problemet... Men jag kan blanda ihop dig med någon annan i tråden, eller missförstått vad du ville föra fram med dessa inlgg om det var du som skrev dem.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-28 19:13:44 följande:
    Det är bara att trycka på "visa endast" på padirac så kommer det framträda en bild där du ständigt försöker förklara bort regeringens brist på agerande med att det skulle vara omöjligt p.g.a någon lag.

    Inte en enda gång har jag sett dig komma med ett förslag på en åtgärd som regeringen borde vidta för att minska spridningstakten. Noll. Nothing. Så jag beklagar å det djupaste om jag sårade dina känslor med denna lilla feedback kring hur du uppfattas.

    Personligen är jag övertygad om att det inom gällande lag finns möjligheter att vidta åtgärder som skulle kunna ha effekt.

    Restaurangerna är ett bra exempel. Det gick ju att begränsa deras öppettider, trots att medlöparna påstod att inget gick att göra.

    Smittspårning med hjälp av modern teknik hade kunnat hjälpa oss att förstå hur smittan sprids och därmed lagt en grund för vilka åtgärder som borde införas.

    Det verkar som FHM vet oerhört lite om när smittspridning sker. De kanske borde rekrytera mer kompetens och lära sig mer från omvärlden.
    Som alltid har jag mycket mindre känslor investerade i det jag skriver än du har. Du kan inte alltid tolka omvärlden utifrån dig själv och tro att du har rätt.

    Din politisering och svajande påståenden om sakförhållanden är knappast ett recept för framgång, inte heller förslag som inte är förankrade i verkligheten.  - ena veckan är inskränkningar i alkoholserverning och ändrade tider för utskänkning och öppettider heöt meningslösa enligt dig, nu är det viktig enligt dig.

    Det ska hedra dig att du kan ta till dig fakta och förändra dina uppfattningar så som du gjort i fråga om ministerstyre, öppettider på restauranger tex.

    Att du fortfarande inte känner till, vill veta, erkänner de verkliga förhållandena för FoHMs arbete tror jag inte beror på okunskap utan på viljan att politisera och hitta syndabockar. 

    Återkommande har jag tjatat  - till allas förtret och säkert till och över gränsen för det uthärdliga - om svensk förvaltning, lagar och självstyre, till och med du har till slut erkänt dessa delar av verkligheten, för att jag anser att det är skillnad  på kritik och beklagan. Kritik som är relevant och meningsfull kan hjälpa, mendans beklagan som grundar sig på falska uppgifter om hur det förhåller sig och fungerar inte är värt mycket om någonting för att lära sig vad vi behöver göra nu och för framtiden..

    Om du tror att din politiserade skuldbeläggning kommer att förändra utfallet och framtiden så har du knappast förstått eller accepterat den kritik som coronakommisisonen lagt fram i sin första delrapport
     
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-28 19:19:50 följande:
    Jag tror att du redan bestämt dig för vad du tycker om mina inlägg redan innan du läst dem. Du väljer att missförstå.

    Ja, jag har skrivit att stängning av restaurangerna kl 22 är en meningslös åtgärd. Av 2 skäl:

    1. Det hindrar inte kollegorna att ta en AW efter jobbet
    2. De flesta går väldigt sällan på krogen. Smittspridning sker garanterat främst på andra ställen. Fokusera på det värsta.

    Jag ville föra fram att regeringen fokuserade i ett litet hörn av smittspridningen och missade helheten.
    Du låter som FoHM i dina resonemnag - jag undrar varför du inte fick anställning där!

    Jag förstår det som att den nya tillfälliga pandemilagen kommer att addressera en del av de problem du lyfter här. 
  • Padirac
    Anonym (realist) skrev 2020-12-28 19:26:27 följande:
    Den här tar dock priset. Här berättar Tegnell om hur vetenskapliga och duktiga man är i Sverige medan andra länder är mera politiska. Det hela handlar om hur han hyllar britterna för att de tänkt köra på flockimmunitet, en strategi som Tegnell också gillar skarpt.

    Vilken klåpare han är ändå. Flockimmunitetsstrategin visade sig vara ett totalt fiasko.

    "Jag har lyssnat på vad britterna säger och de säger precis som vi gör i Sverige. Det är två länder som sticker ut i att vi, tycker vi i alla fall, håller en lite mer vetenskaplig linje i detta. Balansen mellan politik och vetenskap hos oss är lite annorlunda än i en del andra länder."

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/6j7vaO/anders-te...
    Så var Tegnellhatet och lögnen om flockimmunitet inne i tråden igen.
  • Padirac
    Anonym (Undrar) skrev 2020-12-28 19:56:19 följande:
    Och?
    Väldigt många hatar Tegnell, MED ALL RÄTT!
    Om det är för att man tror Tegnell har gett Sverige en flockimmunitetsstrategi så är DET inte med all rätt.

    Men visst är vi alla fria att hata ock älska vem vi vill så länge det inte övergår till förtal, stalking och annan oönskad kontakt.   
  • Padirac
    Anonym (Undrar) skrev 2020-12-28 19:56:19 följande:
    Och?
    Väldigt många hatar Tegnell, MED ALL RÄTT!
    Det är nog ett fåtal som hatar Tegnell, de flesta har säkert en mer nyanserad bild av FoHM, de som arbetar där,  samhället och människor i största allmänhet.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin