Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2022-01-19 20:45:49 följande:
    Okey, jag förstår, du vill inte berätta.
    Kan du inte läsa? Spännande och otur, skrev jag!
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2022-01-19 21:41:23 följande:
    Ja, jag läste det igår. I förrgår fick FHM berättigad kritik och igår var det regeringens tur. Det är ju otroligt konstigt att det inte skulle förts protokoll när en kris av den här magnituden inträffar. 
    Nu känner jag inte till reglerna de ska förhålla sig till, men verkligen underligt att inga protokoll krävs för sammanträden om detta. På mitt jobb måste vi ha protokoll vid alla möten såvida det inte rör sig om att dricka kaffe och introducera en ny anställd. 

    Om GSS håller möten torde det röra sig om angelägenheter på riksplan, som borde vara intressant för ett flertal. Vad hände med den offentliga insynen i deras arbete?
  • FuckGoggleAskMe
    Tow2Mater skrev 2022-01-19 23:26:51 följande:
    De har tydligen sammanträtt 149 gånger. Men varken mötesprotokoll eller mötesanteckningar, ha ha. Klassas det som fika eller kafferep kanske.
    Kanske var det 149 nyanställda som introducerades med kafferep. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2022-01-21 23:35:48 följande:
    Fast jag upplever det som att kritiken i den här tråden är ärlig, om än ofta ogenomtänkt, okunnig och stundtals illa formulerad.

    Då naturligtvis med vissa undantag där utgångspunkten att allt som regeringen och dess förlängda arrn, FHM, gör har andra syften än att försöka se till att så få som möjligt blir allvarligt sjuka och att de som ändå blir det kan få adekvat vård.

    Men hen som skapar nya nick lika ofta som andra byter strumpor har inte varit särskilt aktiv i tråden på länge. Hen ledsnade nog när det stod klart att Sverige klarat pandemin bättre än de flesta andra europeiska länder.

    Vinbarren tycks vara torrlagt numer.
    Jag upplever det som att de regeringstrogna i denna tråd, som hyllar FoHM, oftast har inlägg som är ogenomtänkta, okunniga och illa formulerade. Samt innehåller en rejäl dos av självgod blabla om populism, agenda, WWII osv som liknar någon underlig paranoid konspirationsteori. För att inte tala om särbehandlingen beroende på vem som skriver, de regeringstrognas oförskämdheter och stavfel tolereras likt svalda kameler. 

    Vi kanske kan vara överens om att vi inte är överens.
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2022-01-22 21:44:24 följande:
    Nu när kritiken mot Sveriges hantering av pandemin tydligt har kokat ner till att vara en fråga om 'regeringstrogna som hyllar FoHM' så framträder grunderna för kritiken tydligare - det framstår som att inte handla om kritik mot strategin i sig eller ens resultatet av strategin utan snanare en fråga om kritiskhet mot regering, myndigheter och kanske den demokratiska förvaltningsmodellen då saklig kritik som är relevant och inte missriktad i huvusak saknas

    Om det är kritik mot den sittande regeringen eller om det är kritik mot den svenska demokratiska modellen kan jag bara ha gissningar om - med tanke på kritiken som riktats mot Sveriges ickefascistiska regering under WW2 kan varken det ena eller andra uteslutas.

    Säger inte 'att de regeringstrogna i denna tråd, som hyllar FoHM' allt 

    Rynkar på näsan
    Nej det där är din tolkning och hur det framstår för dig är ju din ensak.
    Kritik mot den demokratiska förvaltningsmodellen? Hahaha, halmdockor!
    Du är antagligen medveten om att de har demokratiska förvaltningsmodeller även i andra länder, länder som jag och en del andra tycker ha skött pandemieländet bättre.
    Och så blablabla WW2 ? otroligt! Inte bara ickefascistisk regering utan även ickekommunistisk, ickenazistisk, ickebuddistisk osv. Vilket ovidkommande dravel!

    Ja, vad ska man säga om människor som så fort man skriver något kritiskt om regeringens handhavande av pandemin, börjar svamla om högerextremister, populister, pangdemister, SDsvans, politisk agenda etc etc. De otrevliga epiteten haglade så fort man steg in i denna tråd! Säger inte det allt?
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2022-01-22 22:06:52 följande:
    Precis, vi är inte överens. För mig handlar det om hur man ser på Sveriges och andra länders pandemihantering, medan du ser det som huruvida man är regeringskritisk eller inte.

    Jag håller inte med dig eller klyban för den delen, han gav ju uttryck för samma uppfattning som du gör.

    Visst, det har funnits sådana inslag i tråden, men främst tidigare. Numer blir det ju alltmer tydligt att Sverige klarat sig relativt lindrigt undan pandemin - såväl ekonomiskt som sett till andelen döda - då blir det väl kritiken mer inkrökt i sig själv - som typ om Coronakommissionen fått alla post-it-lappar eller inteSkrattande
    För mig handlar det om trådens ämne, huruvida man är kritisk mot Sveriges handhavande av pandemin eller inte. Mansplaina inte för mig hur jag ser det!

    Inkrökt kritik? Vill inte nödvändigtvis upprepa allt jag skrivit innan flera gånger, utan kritiserar nu det som händer nu, är det underligt? Så bristen på protokoll under högprofilmöten under en epidemi avfärdar du som jakt på post-it-lappar? Låter inte som om du tycker arbetet med pandemin i denna grupp är särskilt viktigt i så fall. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2022-01-22 22:51:15 följande:
    Kopplingen du gör mellan regeringstrogna och de som 'svamlar om högerextremister, populister, pangdemister, SDsvans, politisk agenda etc etc' gör mig mycker fundersam på vad du egentligen tror om regeringstrogna och de som är ... kanske kan de kallas regeringsfria eller regeringskritiska .. notera att jag inte skriver kritiska mot regerningens hantering av pandemin utan just regeringsfria eller regeringskritiska.

    Det är skillnad på regeringskritiskhet och att vara kritisk mot hanteringen av pandemin som jag ser det. Kritiken som bygger på det förra är politiserad snarare än saklig eller relevant eller inte missriktad eftersom resultatet av hanteringen inte är sämre än de regeringar och myndigheter som påstås göra ett bra jobb.

    Men vi är säkert ense om att vara oense om det också.
    Kritik som bygger på regeringskritik? Ämnet för tråden, och det jag skrivit om, är kritik mot pandemihanteringen. Har du missat det? 
    De som alltid försvarar regeringen beskyller inte nödvändigtvis andra för att vara högerpopulister, men i denna tråd har det varit så. Och naturligtvis håller jag inte med om ditt inlägg. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2022-01-23 11:41:55 följande:
    Steget från att uppfatta skribenter som 'regeringstrogna' till 'regimanhängare' har tagits av kritiker i tråden under vinbarens inflytande. Dessutom har anklagelser om att regeringen har dödat folk med berått mod fått stöd i tråden.

    Hur långt bort är radikaliseringen? Är den inte redan rotad i den den osakliga kritiken?

    Att det sedan tidigt i tråden uttrycktes skam över att Sverige inte hade en nazistisk eller fasicstisk regering under WW2 är ju också ett uttryck för radikalisering  även om jag tror at påståendet egentligen villa göra gällande att Sverige hade en regering som stödda nazism och fascism - vilket är både en historieförfalskning och ett uttryck för en radikalisering vars anhängare gärna svänger sig med fraser som 'regeringstrogna', 'regimanhängare'  etc.

    Kanske är det en fråga om en långtgående radikal polarisering i fråga om hur verkligheten uppfattas eller ett <missltyckat> försök att politisera kritiken.. 


    Det är synd att grunduppfattningarna för kritiken inte får undersökas och diskuteras utan påhopp.
    Hahaha, det var ett roligt (men undermåligt) inlägg!

    Regimanhängare, radikalisering, skam över att Sverige inte hade en nazistisk eller fascistisk regering under WW2, historieförfalskning, radikaliserade anhängare, regering som stödde nazism och fascism, radikal polarisering ? hahahahaha, vilka fantasier, är du säker på att du skrev inlägget i rätt tråd? Min personliga favoritBSmening är fetstilad, hahaha! 

    Men nu har du i alla fall utökat den språkliga verktygslådan lite grand, så det inte bara är tal om högerextremister, populism, SDsvans, pangdemister, maskeradbal, politisk agenda m.fl. nedsättande, svepande påhopp, som jag inte alls tycker är gulliga. Att jag nu dessutom är en radikaliserad anhängare av vad det nu är, är knappast en gullig kommentar heller.

    Vad hände med det där med saklighet och fakta?
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2022-01-23 18:47:13 följande:

    "På söndagen uppger WHO att coronapandemin gått in i en ny fas med anledning av omirkonvarianten, de räknar med att minst 60 procent av Europas befolkning kommer ha smittats av varianten till och med mars månad ? vilket kan innebära slutet för pandemin, uppger Hans Kluge, Europachef vid WHO för  AFP.".

    Inte enbart intressant för att WHO börjar räkna med möjligheten att pandemin snart kan vara över och att vi sen får lära oss leva på ett vettigt sätt men viruset. Det är ju också ett indirekt erkännande av att en "naturlig infektion" ger ett effektivare skydd mot allvarlig covid än vad vaccination gör, men skillnaden är ju inte stor och rimligen ger infektion tillsammans med vaccination det allra bästa skyddet.

    www.expressen.se/nyheter/senaste-nytt-om-coronaviruset/


    Hoppas verkligen det stämmer att pandemin slutar snart men det verkar finnas lite olika budskap från WHO om detta också. Samt hoppas att det inte blir fler problem med stängda skolor, underbemanning på sjukhus etc framöver pga alla insjuknade. 

    https://www.cnbc.com/2022/01/18/who-says-omicron-wont-be-last-covid-variant-as-global-cases-surge-by-20percent-in-a-week.html

  • FuckGoggleAskMe
    Tow2Mater skrev 2022-01-23 20:18:11 följande:
    Jag hoppas på lite lättade reserestriktioner snart...
    Jamen verkligen! Eller rättare sagt, jag hoppas att pandemin blir mindre och mildare, så det blir ofarligare att resa. Skulle behöva åka utomlands för jobbet i nästa vecka, men sa nej pga omikron överallt, så nu måste jag sitta i möten på avstånd fast de flesta av mina kollegor åker, inte lika effektivt.
    Dessutom skulle jag åkt utomlands nästa helg om det inte vore för denna jäkla pandemi, och jag vill kunna åka till Sverige snart. Vågar inte boka någon resa för påsk heller, då det är lite längre skollov. Osv, osv, saknar så att kunna resa. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin