Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-11-04 18:58:00 följande:
    Ja, det är ju tur för dig, din man och din mans kompis det. 
    Ähhh... kan du kanske tala om för mig vad min man har gjort för fel då??? Han har ju bara frågat "vaddå får man inte gå till affären?", men han har ju INTE gjort det.  
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-04 19:10:35 följande:
    AndreaBD skrev 2020-11-04 18:48:55 följande:
    Förstår du inte vad han säger? Det GÅR inte! Inte med lagarna som vi har i Sverige i nuläget. Då skulle man behöva ändra dem först, och det hinner man kanske inte göra tills pandemin är över. 
    Förstår du inte vad ABC skriver? ABC undrar om P tror att svenskar generellt sett beter sig bättre med rekommendationer eller med lagar. 

    Det pratade jag ju inte om. Ingen annan pratade om det heller, i det sammanhanget. Sammanhanget var det juridiska. Att det inte finns lagar som möjliggör detta. Då spelar det ingen roll hur folk beter sig om man ändå inte kan införa förbud. Åtminstone är det då första steget att fixa till lagstiftningen. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-04 19:13:46 följande:
    Hälso- och sjukvårdsdirektör i Uppsala, Mikael Köhler, enligt texten. Räknas det som ett ?officiellt ställe??
    Nej. Det är ju inte han som ger ut rekommendationer. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-11-04 19:22:57 följande:
    FHM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Precis..... jag orkade inte riktigt ens att komma med något så självklart. Men kanske är det lika bra att du gjorde då.... 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-04 19:28:01 följande:
    Frågade man efter vilka alla du hade utsatt för smitta, dvs var du hade varit och vilka du hade träffat just innan du själv blev sjuk?
    Man frågade efter vilket jobb om man smittats på jobbet och vilken idrottsklubb om man smittats där. Det tycker jag är smart tänkt, då kan man sedan kolla närmare, kanske kontakta chefen, kontakta tränaren. Jag kan tänka mig att det fungerar t.o.m. bättre än att be den smittade personen räkna upp allas namn, för det kommer folk inte att kunna göra i alla lägen. Dvs. de kanske inte vet så exakt. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-11-04 20:11:32 följande:
    FM gav ju tre olika scenarion för smittspridningen efter sommaren, ingen av dessa har fallit in. varken den bästa eller värsta.
    Precis. Jag ser inte heller tecken på att man skulle ha varit över-optimistisk inför hösten. Det är inte vad jag minns. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-11-05 08:38:22 följande:
    AndreaBD skrev 2020-11-04 23:22:52 följande:
    Ähhh... kan du kanske tala om för mig vad min man har gjort för fel då??? Han har ju bara frågat "vaddå får man inte gå till affären?", men han har ju INTE gjort det.  
    Jo, det har jag tyckt väldigt många gånger genom den här trådens existens men då har du minsann inte haft några invändningar. 

    Jag antog att han också varit ute i affärer? Du skrev ju att han inte kunde komma ihåg vad som gällde, att du själv var flummig och hade panik och att kompisen gick i affärer - så vem var vid så sunda vätskor att hen kunde påminna honom då? Den flummigt panikslagna som "snabbhandlade" eller kompisen som tydligen var i publika miljöer vid flera tillfällen?



    Jag tar inget ansvar för kompisen. Han har inte min kompis heller. Jag försökte ge honom en mask, han ville inte ha den. Jo, han sprang ute flera gånger under tiden han var sjuk. Men vad ska jag göra? Ringa polisen? 

    Nej, min man har inte gjort det, hans kommentar var på min observation att jag inte borde ha gått i affären och att vi får ta och handla online i fortsättningen. 

    Jag tycker dessutom att du verkligen inte har prioriteringarna rätt. Det här är en pandemi som kommer att ta något år eller två. Jag har svårt att tro att någon här klarar att alltid göra 100 % rätt under denna tiden. Det gäller att göra så gott man kan.

    Och man kan satsa lite extra, om man nu tycker att man inte har gjort tillräckligt. Så jag tog och satsade lite extra också. T.ex. så hämtade jag min man från sjukhuset, så att ingen stackars taxi-chaufför utsätts för risk. Och då var jag ändå ganska sjuk själv. Så jag känner att jag gör mitt och jag tänker inte diskutera detta mera nu. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-11-05 09:46:08 följande:
    Du lyssnade uppenbarligen inte på klippet.
    För att han inte hörde "självgodhet"? Det  gjorde jag inte, men det är ju en väldigt personlig och egenvillig tolkning. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-11-05 14:56:00 följande:
    AndreaBD skrev 2020-09-01 18:42:03 följande:
    Tegnell sa ju idag på presskonferensen att man räknar med såna utbrott, speciellt nu på hösten. Han säger dock att smittspridningen på våren var lite mera utspritt, medan man för hösten förväntar sig mer lokala klusterutbrott.


    Är inte det FULLSTÄNDIGT SJÄLVKLART att det inte går att förutsäga sånt säkert? De kan göra kvalificerade gissningar, inte mer. Det är bara såna som förväntar sig något omöjligt som då blir besvikna. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-11-05 17:40:04 följande:
    Jo, det är fullständigt självklart att det inte går att förutsäga sådant med någon säkerhet. Därför är det idiotiskt att uttrycka sig på det sätt FHM gjorde och gör kring det här. 
    De gjorde dock inga tvärsäkra uttalanden. Det är just min poäng! De pratade om vad som är sannolikt, vad man förväntar sig. Sånt kan alltid ändra sig.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin