Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-11-01 20:48:10 följande:

    Men var lugna. Jag skulle aldrig någonsin få för mig att bryta mot några av FHMs rekommendationer


    Det vet du inte, när du inte har varit i det läget. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-11-02 13:38:28 följande:
    Krya på dig!
    Tack. Det är ingen större fara med mig, jag är tuff. Men min man åkte in på sjukhuset idag. :( 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-11-02 11:38:29 följande:

    Jag tillåter det jätte gärna, och kanske funkar sandlådan, det skulle vara en oerhört komisk tråd och man skulle se mig jaga dom med blåslampa på ett helt annat sätt än denna ämnesrelaterade tråd om COVID-19 Flört


    Rätt udda dock att de är här och kör OT nästan till 100% vissa, och att de kan slänga ur sig vad som helst, men när det är tid för att förklara vad de menar, ja, då springer de gömmer sig för de insåg det var nått de hittade på.

    Det kommer säkert en pandemi en dag som rensar på bra.
    Vi har ju andra sars som var rätt dödliga, men verkade smitta dåligt, då de inte tog fart.


     


    Vad är det som sker i Belgien som gör att de dör mer där?
    Någon som vet?
    Nu vet jag att de räknar slaviskt som vi, och det är som jag förstått inte så vanligt.
    Man kunde tro att med en tidigare svår sväng att de skulle vara mer försiktiga.


    Lite lustigt med USA, som har en så hög siffra, och ändå inte räknar slaviskt.
    Man tex räknar inte alltid de som dör utanför sjukhus/vårdinrättningar, men vad den faktiska siffran är det ingen som riktigt vet, en del menar på minst10% mer, andra säger det är än mer.(Svårt och veta i bananrepubliken nu, vilket är deras syfte)


    Men de funkar väl som oss också, och att en del tröttnar på att följa förhållningarna till 100% och börjar tumma på det hela.


    Jag har för mig att just Belgien, och Sverige, räknar med alla som inte alla andra länder räknar med. Även i Sverige har ju dem allra, allra flesta som dött varit gamla OCH sjuka. 

    Undantag: Vårdpersonal. Fick höra igår att en bekant, läkare, som vi inte hade träffat på det ett tag legat i respirator och hade jobbigt att komma tillbaka till ett vanligt liv. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-11-02 14:58:57 följande:
    Vad fräckt av dig att först anklaga mig för att, likt dig, gå och handla livsmedelsbutik trots symptom och nu påstå att jag inte vet hur jag skulle agera "när jag inte varit i det läget". Jag har haft symptom som kunde vara Covid-19 under tiden som pandemin varat och jag höll mig verkligen till rekommendationerna (och var ännu försiktigare ändå samt under längre tid). Jag kollade senare om jag hade antikroppar, vilket jag inte hade.

    Jag är förresten säker på att du gjort så gott du kunnat. Problemet är att det uppenbarligen är alldeles för många vars bästa verkligen inte är gott nog. Det är liksom inget ädlare att göra stick i stäv med hur vi förväntas och avkrävs att göra för att man "får panik" över att sakna förnödenheter än det är att ha andra skäl till att göra som du gjorde, utfallet av agerandet blir detsamma oavsett motivet. 
    AndreaBD skrev 2020-11-02 14:45:06 följande:
    Tack. Det är ingen större fara med mig, jag är tuff. Men min man åkte in på sjukhuset idag. :( 
    Jag tvivlar på att graden av "tuffhet" har med hur allvarligt förlopp man riskerar att få att göra. 

    Synd om din man. Hoppas han klarar sig bra trots allt. Ännu så länge hinner de väl i alla fall med att vårda honom och andra. Det kan ju bli sämre med kapaciteten att göra det längre fram om folk fortsätter att hantera rekommendationerna efter eget omdöme.
    Jag vill absolut inte anklaga någon. Men jag har också varit 100 % säker att jag inte skulle göra så! Man vet inte, när man inte har varit där. Jag vill helst inte ens gå in i detaljer. Inte bara min man, utan också hans bästa vän som var här och också smittades hade en sus om vad de fick göra och inte göra - när de väl var sjuka. Min man sa bara "vaddå, får man inte???" Och kompisen gick varje dag ut och i affärer, ganska i onödan. Man blir lite konstig i huvud av viruset. Och man kan få en slags panik - och det hade jag definitivt inte trott att jag skulle få.
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-11-02 15:02:51 följande:

    Vi håller tummarna att det fortsätter med ingen fara med dig.
    Bara antar att tuff betyder att du härdar ut bättre.


    Tack. Nja, jag menade nog mer att jag har bra immunförsvar. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-11-02 15:14:51 följande:

    Det kanske är så att du fått en ökad produktion av katekolaminer.
    Det kan skapa en sådan känsla du pratar om, plus man har en faktisk oro situationen då man inte vet om man är den olyckliga som inte tål viruset.
    Finns säkerligen en orsak till dina panikkänslor, trumpen fick tex dödsångest.


     


    En polare på jobbet han har nu efter 3 månader fortfarande inte fått tillbaka smaken.
    Det är nog det enda jag är rädd för, redan fått smaken/lukten förstörd av en borttagen gallblåsa med ca30-40%.(Vilket inte var någon större fara, då jag nästan var savantaktig på lukt och smak innan, hade ett extremt bra lukt och smaksinne, och blev mer normalt efter, men tappa resten, fy satans vad det skulle bli jobbigt för mig personligen.)


    Eller så beror det på att jag är van vid att klara mig själv, att inte förlitar mig på någon annan... 

    Luktsinne har vi båda tappat, det är lite speciellt. Man glömmer bort att man inte kan känna lukt och så råkar man säga att något inte ens luktade illa .... och kommer på att man kanske inte märker det. Men jag hoppas förstås att luktsinnet kommer tillbaka. Smaksinne har jag dock kvar, även om det spelar inte lite. Dvs. utan luktsinne har man mindre smaksinne, men det är inte helt borta. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-02 20:48:04 följande:
    Blir lite konstig i huvudet av virus? Det var den sämsta ursäkten jagat hört hittills. 
    Tyvärr så ligger det något i det. Som sagt, min man mindes inte att man inte fick gå i affärer och hans kompis gav sig till affären utan vettig anledning. 
  • AndreaBD

    Sorry, tryckte fel knapp. Skulle bara säga att min man är hemma igen, det verkar inte vara någon direkt fara.

    Annars så är diskussionerna här just nu så okonstruktiva och jobbiga att jag inte orkar med dem just nu.

  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-03 23:37:21 följande:
    Är glad att din man är hemma igen och är ok, det är det viktigaste.
    Däremot, som en sekundär grej, kan jag ju inte begripa att du faktiskt begett dig ut på stan med symptom ... jag och ett antal andra personer jag känner, kan faktist dö av få COVID19, så jag är ju inte så imponerad av hur du betett dig. Min son behöver sin mamma ett antal år till, så jag vill verkligen inte ådra mig någon smitta p.g.a. omtänksamma människor. 
    Jag har inte "begett mig ut på stan" utan jag har åkt bil till närmaste teststation för att ta covid-testet och det var då som jag slank in på affären bredvid (med mask) för att bara snabbt köpa några matvaror. Dumt, men som sagt, jag har annars skött mig och jag fick panik då, tänkte att jag inte kommer att kunna köpa viktiga matvaror. Jag har inte försvarat det heller. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin