Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    flygrl skrev 2020-04-12 22:08:58 följande:
    Finns det inte en lite äldre Bond-film som heter Octopussy och där Bondbruden också har det namnet? Lite samma stil. :P

    Ja, kvinnosynen va väl lite annorlunda då men samtidigt upplever jag dom gamla Bondfilmerna har mer skön humor och glimten i ögat än dom nyare med Daniel Craig.

    Är kjolen färdig än?

    Jag gillar Lidl. Tycker mycket av deras varor mm håller väldigt hög kvalité och ofta bättre än på tex. ICA. Alltså inte bara bra priser utan bra kvalité med.

    Påsken är rätt chill här med. Umgås en del med min familj dvs föräldrarna, syskonen och katterna men inga andra pga Corona. Vi äter och dricker gott, snackar, spelar spel, kollar film mm.
    Mortiscia80 skrev 2020-04-09 10:09:19 följande:

    Har ni några särskilda påskrätter, förutom ägg? :) Skinkan är ju en populär sak att köpa, och påskmust förstås. Vi brukar köpa en burk sill iaf, kanske gravad lax. Det blir lite av en upprepning av julbordet för oss kan man säga :)


    Vi blandar olika mattraditioner. Typiskt svenskt och typiskt latinamerikanskt. Sill & potatis, lax, lammstek, arepas (en sorts crepes) empanadas (en sorts piroger) osv. Och så ägg förstås som vi färgar i olika färger.Samma i Latinamerika att man har även söta pålägg som marmelad, honung och Nutella på mackan. Jag har märkt att man i Sverige mest verkar se honung som nåt man har i te och Nutella som en bakingrediens medans det för mig ffa är frukostpålägg. Olika traditioner och vanor.

    Ja det stämmer ju! :D Roger Moore och Maud Adams var två stora namn i den filmen. För mig är Sean Connery den rätta 007, de nyaste som började Pierce Brosnan har jag inte brytt mig om särskilt mycket. Såg Goldeneye och delar av någon mer med honom men absolut ingen med Daniel Craig. Bondfilmerna är nog inte riktigt min grej :)

    Kjolen ligger i träda över påsk tills jag har lite mer lugn och ro omkring mig så jag fortsätter nog nu när vardagen återkommer :)

    Ja Lidl har generellt bra mat, älskar deras lyxvaror ffa :D Inte så förtjust i köttpåläggen och charkkorvarna men annars är det mesta helt ok :) Och kul att de säljer annat än mat där. Köpte min OL där t ex, funkar jättebra :D Och en ny vanlig Singer blev det också i höstas.

    Här blev det oxfilé två dagar i rad under påsk! Otroligt pris på Lidl, under 200:-/kg. Men det låter intressant med lammstek, känns helt rätt för firandet :) Just mat är väl något av det man vill uppleva om man åker utomlands, kom på härom dagen under en promenad att det är matdofterna som gör att det känns så annorlunda när man är ute och reser :)

    Ja honung har man i te :D Eller i bakverk möjligen. Har du det till något annat? Vad gör du för godsaker hemma? :D

  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-13 09:52:45 följande:
    Då vill vi genast veta hur badankorna har hamnat bakom bokhyllan
    Ett ord: junior. Han har i julklapp fått ett åttapack av förutnämnda ankor. Nyligen har han kommit på att han tycker om att kasta saker rakt upp i luften, idag var det ankornas tur, eller otur då beroende på hur man ser det. Jag har efter detta äventyr endast återfunnit sex ankor, två befinner sig således ännu på okänd plats. Efter att en anka hamnade på en mycket lägre bokhylla precis bredvid, och jag vet att han också kastat fler i samma område, misstänker jag starkt att det kan finnas en eller två i ett hörn där vi har bokhyllor. Jag kommer inte åt att se efter så måste man dra ut minst en hylla för att kunna se efter, och det slipper jag helst.

    Edit: Medan jag skrev fick jag för mig att leta lite till och hittade en av de förlupna små badvännerna i ett närliggande rum. Återstår en vilsegången anka att hitta med andra ord.
    Litenmenhård skrev 2020-04-13 09:53:24 följande:
    Jag hade en gul badanka en gång. Tyvärr miste den livet. Den drunknade. Ironiskt nog.
    Tragiskt. Läste om en fisk som drunknade en gång. Kan ha varit ett skämt, men som vi vet är ju allt på internet sant så då var det nog så. Blev det en känslosam begravning eller en snabb tur till de sällare jaktmarkerna av soptunnans botten?
  • Mortiscia80

    Jodå, så snart man hittar en sak så försvinner en annan... Förutom en badanka saknas nu också en körsbärstomat. Har letat i makens skor. Där verkar den inte vara. Och jag tror inte han har ätit upp den heller för jag såg när han stoppade in tre andra tomater på en och samma gång så jag betvivlar att även den fjärde fick plats samtidigt.

    Det här kan bli en lång dag av sporadiskt letande.

  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-13 10:18:28 följande:
    Men det blir ju jättekul den dag ni ska flytta; då hittar ni en badanka på något oväntat ställe
    Min gnager på saker, han är värre än en häst (eller ett marsvin). 

    Du är inte sugen på att ge dig in i mattråden från igår igen, förresten?
    Mjorå, om sisådär 30 år då. Jag kan inte ha en badanka gnagandes i mitt bakhuvud så länge, det kommer bli som en novell av Poe innan vi är klara. Så förr eller senare kommer bokhyllan att tas fram, om inte annat för min sinnesros skull.

    Att gnaga på saker för övrigt kan ju vara väldigt ohälsosamt, om det är kablar t ex. Det funkar inte att ge en sådan där bitring?

    Mat..? Link me up, plz :)
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-13 10:27:29 följande:
    Förlåt, men jag håller på att garva ihjäl mig Skrattande
    Tre tomater på en gång - har din son drag av hamster, mån tro?
    Ja han brås på sin far som kan klämma i sig en handfull vindruvor åt gången, maken tar då en och en i stor hast tills det är fullt och tuggar samtidigt så det får egentligen plats ännu fler. Ja vilket liv man lever...

    Han pular alltså hellre in tre körsbärstomater på en gång än att ge dem till mamma för "safe keeping" tills de kommer tillbaka från sin åktur. Maken tror att han kan ha fått in alla fyra, så vi får hoppas på det så man inte kliver på den när man minst anar det :s
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-13 10:38:35 följande:
    "Mysteriet med den försvunna badankan", det skulle vara någonting det

    Han har bitringar, mjukdjur, bitvänliga badböcker, mjukdjur med bitgrejer på (en groda t ex) och en massa annat, men han gnager på sängen i alla fall. Den har blivit förstörd nu, så vi får måla om den innan den ska säljas (det hade vi ändå fått göra, för gubben har kletat hårfärg på en av spjälorna).
    Han får såklart inte gnaga på farliga saker, typ kablar och glas och sådant.

    Hon med 11-åring som väljer bort alltmer mat.
    Haha jaa :D Nåt i stil med det skvallrande hjärtat kanske.

    Jag undrar om det finns något av samma slags material som han kan få bita på, eller om det är bekvämlighet att det är just på den platsen han biter.

    Aha! Joo men jag skrev nog ett par svar i den tråden, barnet hade adhd tror jag? Efter att ha läst de andras svar är jag mer kluven till frågan, det finns ju alltid kloka ingångar att tänka på och det som kan vara rätt för en är fel för en annan.
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-13 11:01:28 följande:
    Så heter den ja, hade titeln i bakhuvudet

    Det är nog snarare åldern - varje gång jag beklagar mig för föräldrar fnissar de och säger att det är helt normalt; allting ska smakas på, en del saker ska gnagas på (sängen, kläder, mjukdjur, tågräls, hans egna tallrikar, etc).

    Jo, det började ju lugnt och sansat, sedan dök några av forumets krösamajor upp
    Grejen är att jag för min del har funderat på det här och landat i teori - vill du höra?
    Jahaja x) Misstänker att även ni då bara har ett barn? Det är så svårt att veta vad som är normalt och inte ibland men jag googlar järnet och blir till slut lite mer informerad, och oftast lugnad också då det visar sig att det faktiskt är normalt i all sin märklighet. Så länge det inte är farliga saker så får de väl tugga på saker då :) Vi har faktiskt en hel fotoserie av sonen med saker som han stoppat i munnen när han var yngre hahaha :D

    Jodå, fram med lite kollodialt silver och drick det medan du på en fullmånenatt går baklänges tre varv runt huset samtidigt som du läser Fader vår mellan klunkarna. Det hjälper mot det mesta #lifehacks

    Berätta gärna om din teori! :)
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-13 11:19:25 följande:
    Jag har bara ett barn (än så länge); föräldrar har fyra barn och sex barnbarn - det säger sig självt vem som sitter inne med erfarenheten
    Och jag skulle bli veritabelt halshuggen, inte minst av krösamajor, om jag skrev detta i vilken annan tråd som helst, men jag har varit riktigt orolig två gånger; ena gången när sonen ramlade ner från soffan, andra gången när han åt torkat kronblad av amaryllis.

    Nu fattar inte jag - ska man läsa hela Fader vår och klunka, eller ska man läsa en strof och klunka?

    Teorin kommer i nästa inlägg, den kräver lite utrymme
    Ojojoj, ja fallolyckor är väldigt vanligt bland barn! Vi har så klart haft vår beskärda del av småsaker här och där. Ett tag var jag så nojjig att jag bestämde mig för att vi måste rotrycka våra rhododendronbuskar i trädgården, eftersom de är giftiga att få i sig. De står där än. Lat är man ju också. Eller har mer akuta saker för sig om inte annat.

    Du ser, det är sådana där missuppfattningar som gör att en del blir friska och andra inte! Min tolkning är att man kör en klunk och en strof, upprepa tills man gått alla tre varv, så det gäller att ta små klunkar ur stor flaska och Fader vår läses naturligtvis flera gånger.
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-13 11:32:03 följande:

    Min teori alltså:

    TS skriver att 11-åringen är utredd, och ska utredas igen; det finns med andra ord ingen diagnos. Det misstänks en massa saker, bl a autism, men ingenting är avgjort.
    Dessutom skriver TS att sonen har börjat matvägra bit för bit, så att säga, samt att hon upplever detta som väldigt jobbigt och stressigt.

    Detta får mig att tro att problemet möjligen inte var så stort från början, men att TS - helt oavsiktligt - gjorde det värre genom att bekräfta barnet, dvs genom att laga specialmat, bli spänd och stressad, osv.
    Det kan naturligtvis röra sig om autism eller vad som helst, men ingen vet, inte ens TS. Och då tycker jag att det är betydligt enklare och rimligare att gräva där man står.
    Alltså; laga en och samma middag till hela familjen, lugnt och stilla meddela att detta är vad som serveras och strunta i eventuella utbrott. Samt hålla fast vid strategin.
    Därmed inte sagt att man ska tvinga någon att äta något - alla har saker man absolut inte kan äta, och det får man ta hänsyn till.

    Men att omedelbart utgå ifrån att barn har diagnos och börja agera utifrån det, det tror jag blir fel i längden - inte minst för att det möjligen inte är fråga om någon diagnos.
    Sedan tycker jag personligen att det gått troll i detta med diagnoser hit och dit, men det är en annan sak.


    Ja första frågetecknet blir, att vara utredd eller icke utredd, det är frågan... Eller killgissar man där hemma..? Nåja.

    Jag tror som du att om man stämt i bäcken hade man sluppit ån. Det behöver man inte ha en diagnos för att påverkas av. Ett barn som tillåts utesluta allt fler saker äter ju snart ingenting :s Så ännu en fråga, hönan eller ägget?

    Man kan laga en och samma sak till hela familjen men se till att det finns minst en sak som det selektiva barnet kan äta av, och som jag lärt mig från andra föräldrar så ska man iaf smaka av det andra, även om man inte tycker om det. Det tycker jag låter klokt, annars vänjer man sig aldrig vid smaken. Men surströmming får du inte i mig för den sakens skull, det säger jag bara.

    Det är som du säger där i sista stycket, så många som sitter med en "diagnos", fast man inte ens träffat en läkare, och då kan det i all välmening bli så himla mycket fel om man utgår från det.

    Läste för övrigt en artikel om Frankrike för några år sedan, att de konsekvent vägrar tillstå någon som helst existens av diverse "diagnoser", det var väl främst adhd som lyftes fram där. Istället ser de till varje barns behov och agerar därefter. Också klokt, till viss del. Man måste inte ha en diagnos på papper för att hjälpa barn som har det svårt, faktiskt. De menar att adhd mest är en modern diagnos som skjutit i höjden med lavinartad kraft på väldigt kort tid (uppåtgående lavin?) och att det saknas vetenskaplig grund, vilket man ju måste tillstå har varit ganska tunn hittills. Det verkar alltså snarare som en farsot av diagnoser som hemsöker oss nu än en naturlig utveckling. Det vore intressant att få se fler studier kring detta så klart innan man sätter en definitiv stämpel på om det finns eller inte, eller om det är en del av den vanliga gråskalan av normalitet.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.