Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Här är vi alla vänner.

    flygrl skrev 2020-04-07 21:25:36 följande:
    Precis, rätt katt kommer hitta dig när tiden är inne. Det är så man ska tänka.

    Min kisse hittade faktiskt mig också. Hon valde mig när hon va liten unge och det är jag tacksam för.

    Ska kanske kolla på Rusta efter en sån där liten elkamin. Vore skönt att ha.
    Mortiscia80 skrev 2020-04-07 16:21:05 följande:

    God eftermiddag! Jaha, så närmar det sig påsk och jag har inte ens pyntat. Veckorna går in i varandra nu :s Håller på att klippa ut mönstret till kjolen och ikväll blir det kallrökt lax till middag, gott gott :)

    Vill tipsa om en jättemysig tv-serie som jag äntligen återfunnit! Med anledning av bortgången av miss Pussy Galore, a.k.a. Honor Blackman, funderade jag på var jag (som inte var ung på den tiden 007 gick på bio) har sett henne annars, då hon är så bekant. Svaret är antagligen The Upper Hand, som på svenska kallades En karl i huset och sändes under första halvan av 90-talet. Om man googlar kan man hitta hela avsnitt gratis online, främst via sidan Daily motion, totalt sändes sju säsonger men jag vet inte om alla finns just där.

    Serien handlar om en man och hans tonårsdotter som flyttar ut på landsbygden, där pappa arbetar som hushållerska åt en framgångsrik kvinna och hennes något yngre son. Hennes äldre mor (Blackman) bor granne med dem. Rekommenderas!


    Gott med kallrökt lax. Själv åt jag hemgravad lax idag. Också gott.

    Va menar du med att du ?inte var ung på den tiden 007 gick på bio?? Det har väl gått Bondfilmer på bio typ dom senaste 50 åren...

    Tack för tipset om den där serien!
    Haha jaa men inte 1964 när Pussy Galore var aktuell :D Snarare var det väl morsan som var i mer passande ålder för det, nästan.

    Här är förresten länk till första säsongen! :) www.dailymotion.com/playlist/x20w9r

    Idag blir det ett fotbad och fortsätta med kjolen. Måste hitta ett passande tyg till infodringen (kanten på insidan av midjan) så småningom, helst svart eller iaf mörkt och rätt grovt men inte för tjockt. He orn' se, som man säg'.
  • Mortiscia80
    flygrl skrev 2020-04-08 17:51:38 följande:
    Jag förstår. Förresten Pussy Galore...vilket namn asså.

    Tack för länken!

    Din kjol börjar ta form hör jag.
    Haha ja, och så det där med kvinnosyn osv... x) Men kanske lite humor också. Nu skulle ett sådant namn inte fungera alls, både för vad det sänder för signaler men sedan har ju filmerna blivit mer verklighetsnära på så sätt, vem skulle döpa en dotter till Pussy liksom.

    Ja nu kan jag egentligen börja sy ihop den! :) Vill hitta ett annat tyg till infodringen däremot, det är kanten på insidan av midjan. Det enda jag hade att tillgå i hyfsad färg och lagom tjocklek var ett gammal örngott, men det kändes inte så fräscht :s Får se hur jag löser det. Iofs kanske det fungerar med samma slags tyg som resten av kjolen, bara det inte blir för tjocka lager, det är ett ganska grovt tyg.

    Storhandlade på Lidl imorse och hittade en massa fynd :D Barnkläder är faktiskt ofta prisvärt där, de har hittills hållit bra. En vår/höstjacka till junior hittar man nog inte billigare än 149:- tror jag. Det ska vara Gekås då men dit ska vi inte förrän antagligen nästa vår igen.

    I påsk blir det väldigt lugnt, vi blir hemma, kommer nog inte ens att pynta i år. Vad kommer ni andra att ha för er? :)
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-09 09:57:52 följande:
    Vara hemma, jätteglad för att gubben också kommer att vara det
    Äta lite gott kanske.
    Har ni några särskilda påskrätter, förutom ägg? :) Skinkan är ju en populär sak att köpa, och påskmust förstås. Vi brukar köpa en burk sill iaf, kanske gravad lax. Det blir lite av en upprepning av julbordet för oss kan man säga :)
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-09 10:13:22 följande:
    Inte direkt, fast i år kanske man får försöka pigga upp det hela med något.
    Jag brukar inte fira påsk, jag gillar inte påsk - det är en jättelång helg som aldrig tar slut, och allting är stängt (om man ska vara lite pessimistisk).
    Men man vet aldrig, nu har jag barn så då kanske det blir annorlunda framöver.

    Gravar du egen lax?
    Maken i huset är inte intresserad av högtider alls, jag lite mer, men iom att junior blir större kommer vi att fira fler av dem så klart! :) Det är trevligt med ett avbrott i vardagen på så sätt, även om vissa ledigheter helt klart kan kortas...

    Jag köper färdig lax, det räcker oftast med ett rätt litet paket :) Jag hade en svärfar som gjorde själv däremot! Styvmor lägger in egen sill, det blir otroligt gott :D
  • Mortiscia80
    Disa35 skrev 2020-04-09 10:44:30 följande:
    Det är jättetrevligt med avbrott i vardagen, men jag har aldrig tyckt att påsken är samma allmänna myskänsla som julen. Undrar om det kan ha med Jesu död att göra?

    Testa att grava egen lax någon gång vetja! Det blir jättegott
    Vad har ni som huvudrätt då?
    Nej men precis, hur roligt är det med en korsfästning? :s Nej, fokus på kaniner, kycklingar och ägg, mer hedniskt tack ;)

    Hmm... Tror inte vi har någon huvudrätt. Det kan som sagt bli ett litet smörgåsbordsplock till lunch då men annars inget särskilt. På ett sätt är det skönt att ha det så också :)
  • Mortiscia80
    LukeStairwalker skrev 2020-04-10 14:12:52 följande:
    Jag gillar tomat, ost, lök, isbergssallad, creme fraiche, tacosås ( Den starka på Willys i metallburk med skelett på). Helst tacoskal eller nachos till. Jag är nog ganska trökvanlig tror jag.

    Ni då?
    Som dig fast med gurka och burkmajs också :) Mediumsås.
  • Mortiscia80

    Gjorde världens fynd idag! Insåg igår att junior måste få en egen byrå till sina kläder, hade hittat och mätt ut en plats och började kolla marknadsplatsen på Facebook. Hittade en svart med tre lådor, exakt rätt mått, och den fanns kvar fick jag veta imorse. För femti spänn! Helt oslagbart! Skrattande Hämtade på fm, har torkat utsidan (även med alkogel med tanke på virus just nu), dammsugit ur lådor och torkat inuti, fäst i väggen så den inte tippar och fyllt på med kläder. Och gjort två maskiner tvätt. Idag känner man sig nyttig! Glad

    Glad påsk på er Solig

  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-04-10 17:16:21 följande:
    Duktig du är. . Jag brukar själv aldrig få något gjort när jag är ledig. Fast jag har inte dåligt samvete för det. .

    Glad påsk på dig med. .
    Haha tackar :D Men som alla andra så berättar man väl bara när man väl har gjort nåt för en gångs skull ;) Många dagar går mest åt till att hålla skeppet flytande, så det var kul att det gick så bra idag :)
  • Mortiscia80
    Litenmenhård skrev 2020-04-10 17:44:09 följande:
    Haha, jo, det är väl sant, men det förringar ju inte det man faktiskt har gjort, fast jag kan stolt säga att jag inte har gjort ett enda dugg. . Man måste ju veta när man ska relaxa också.
    Så är det! :) Ingen mår bra av att jäkta runt hela tiden. Och det är ju faktiskt påsk också ;)
  • Mortiscia80

    Fråga apropå era reseupplevelser, är det vanligt längre ner i Europa att ha choklad som pålägg? För mig är det godis och helt inkompatibelt med "mat" :s Kan knappast anses ingå i kostcirkeln x)

Svar på tråden Här är vi alla vänner.