• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    Mortiscia80 skrev 2020-12-18 13:05:58 följande:

    Skickade pm :) Men ca 100 000 i tätorten har vi.

    Ingen fara, jag vet att jag är skärmskadad och tar inte illa upp x) Jo men lite försoffade har vi ju blivit som homo sapiens iom all bekväm teknik! Det går inte att säga emot. Jag fick min första mobil när jag var 17 år, av min dåvarande pojkvän (en begagnad Micro Tac hahaha). Man var ju ute och cyklade och gick jämt som barn, ville man umgås åkte man till den personen. Man ringde ju inte ens före :) Man sätter en övertro till tekniken idag dessutom, på samma sätt som jag fick ett överfallslarm att ha i handväskan. Innan jag ens hunnit få fram den så är allt redan i full fart. Eller bara det som jag nämnde förut, alla familjefoton man har. Kraschar hårddisken ligger man illa till! Har allt på en extern men de kan ju också gå sönder. Jag är lite bakåtsträvare när det gäller barn och teknik, mobil i lågstadiet blir det inte här kan jag säga. Men han får så klart se tecknad film och sånt. Man måste först lära sig umgås med tekniken på ett vettigt sätt innan man släpper loss ungarna på TikTok och allehanda krimskrams.

    Haha jaa vissa nick kommer man onekligen att tänka på :D En del är oftast otrevliga, en del sitter på en hög häst och ser inte ens marken, och just det där att det ska tjafsas så snart man inte tycker lika. Jag fick världens utbrott på en person igår faktiskt, då fick jag helt nog och hade det inte varit för den här tråden hade jag lämnat FL för lång tid framöver. Man måste liksom inte bråka om allt jämt, och det är nåt som jag tröttnar på i forumet.

    Ja hon är lite udda. Trevlig men pga hennes konstiga inställning börjar jag tycka mindre om henne. Förra besöket hade hon lite av panik i rösten när hon beskrev hur långt efter hon tyckte att han är språkligt. Lugna ner sig lite tycker jag. Nu vill hon ha in mig på en föräldrakurs i jan/feb men med tanke på corona är jag inte så sugen på det, annars hade det varit jättebra verkligen. Ja alla lärare kan ju inte allt om barn, precis som det finns olika slags nivåer inom vården vad man får lära sig eller inte.


    Har varit där en gång för cirkus 25 år sedan, åt väldigt god pasta på något ställe på huvudgatan och vill minnas att det var en fin stad. Skulle kanske åka tillbaka vid tillfälle - är det mycket gammalt kvar?

    Det blir ingen mobil här heller i brådrasket, det blir andra saker först - typ trafikvett, inte klappa främmande hundar, hålla sig undan missbrukare, inte göra narr av handikappade, lämna plats åt dem och åt äldre, osv. Jag vet inte, det känns som att skärmarna ersätter egen kunskap och sunt förnuft, och hur i herrans namn ska man klara sig om skärmen inte funkar? På tal om det, kan du inte spara viktiga saker på nätet? Typ Google-konto?

    (Kom på själv att det där med bivax inte var så bra, för vaxet smälter när man lagar. Fast köttet vi fick tag på kanske inte behöver bindas, det är ett lägg med ben och ett nackstycke som påminner om en liten filt - gud allena vet hur det lammet styckades)

    Nej, man måste ju inte det. Sedan kan man naturligtvis tycka olika, det är jag helt okej med, men det känns som att vissa ska tjafsa och hacka "bara för att". Det är rätt tröttsamt. Eller dessa som startar rättegång med ts, herregud... så våren var ju intressant.

    (Blir skitkul att en dag berätta hur man hanterade Corona här förresten: "Farmor, fanns det corona i Lettland?" "Jodu, det kan du skriva upp." "Var du rädd?" "Inte då, regeringen förbjöd oss att köpa bakplåtspapper på helgerna, och det gjorde susen!")

    Förstår precis vad du menar Jag har haft gymnasielärare som var guld, men de hade aldrig funkat med yngre elever. Varför skulle du gå föräldrakurs? Hur tänkte hon där?

    (Den här bittre läkaren hade nog rätt mycket nog med sig själv egentligen, adlig var han också. Och ändå bara lyckats bli urolog, vilket är lååångt ner i den medicinska hierarkin. Plus förfärlig syn på sjuksköterskor)
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-19 12:06:04 följande:

    Bah, för alla julfilmer!


    Då har du inte sett "Tomten är far till alla barnen"
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-19 15:33:41 följande:

    Jag skulle säga att det gamla är kvar men det byggs mycket nytt :D T ex finns flera nya hus nära centralstationen, i riktning mot stan på vänster hand. Man lyckas på nåt sätt klämma in nya höghus lite här och var :)

    Bra prioriteringar iaf! :D Sedan är det bra att lära sig att leva utan mobil så man vet hur man ska ta hand om sig ifall man inte har den möjligheten (t ex nödsituation), eller bara en sån sak som "Jag har tråkigt, vad ska jag göra" utan att ta till en skärm. Men du har rätt, etik och moral luckras upp iom det allt lösare samhälle vi har och den moraliska kompassen snurrar hej vilt. (Nu låter man väl som en gammal stofil haha!)

    Jag är inte särskilt förtjust i de där lösningarna där jag måste förlita mig på en tredje part för att behålla mina saker. Det känns inte som att de är tryggade då, man tappar sina kontouppgifter eller nåt och även om sånt löser sig lätt (oftast) så har jag hellre något annat isf.

    Tanken med föräldrakursen var typ "Så här kan du främja ditt barns språkutveckling och utbyta erfarenheter med andra", fast det är ju därför vi går till logopeden i första början. Dessutom har jag läst läkarartiklar som säger att man ändå inte kan göra särskilt mycket för att skynda på utvecklingen. Jag tycker mest det är bra att få tips om att tänka på att fokusera på vissa saker han behöver lära sig, t ex lägesord. Att man verkligen tränar på sånt.

    Lycka till med maten :D Det blir nog gott i slutänden :) Du kunde inte få tag i vanligt jutesnöre? Sånt har jag för mig att man kan använda till matlagning.


    Vi kommer nog över 8000 inlägg innan nyår om vi fortsätter i den här takten

    Ah, ok. Väldigt förtjust i gamla miljöer, stadskvarter, gamla industriområden och sådant. På väg hem från bröllopsmiddagen i våras stannade vi till på en innergård som en gång tillhörde ett kloster, och det var som att befinna sig mitt i tiden - jag kan inte förklara det riktigt, men det var magiskt, alldeles tyst och stilla.

    Gamla stofiler har rätt ibland de också Allvarligt, jag tycker gott man kan börja i den änden, med socialt samspel och folkvett, innan man kastar sig över gps-klocka och Tik Tok. Plus då hur man klarar sig på riktigt, utan skärm, om det krisar till sig.

    Vad med minneskort till systemkamera? Går att peta in i dator och sväljer massor eftersom de är tänkta för rörlig media som tar mycket utrymme.

    Jag tror ärligt talat inte att du behöver någon föräldrakurs, även om det kan vara trevligt. Jag tycker du verkar sansad och vettig med bra egna tankar. Fast det där med läge är viktigt - minns en tråd på detta ämne som var rätt rolig

    Det går nog egentligen att använda obehandlat lin också, båda tål värme och är slitstarka. Problemet är att de är tufsiga, så det kommer trådbitar i maten. Och nu får man ju som sagt inte köpa vissa saker på helgerna, eller de närmaste tre veckorna - vi höll nere den ack så berömda kurvan genom att förbjuda handel med bakplåtspapper, julpynt och aluminiumfolie...håhåjaja...
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-19 17:51:52 följande:

    Jo, den har jag sett. :-P.


    Men...den är ju bra, det tycker i alla fall jag
  • Disa35
    Cinnamonbun skrev 2020-12-20 08:25:25 följande:

    Har ni lockdown helt med affärer? Bara mataffärer öppna eller?


    Ja du, det här är en intressant och krånglig historia:

    För två veckor sedan bestämde regeringen att man inte fick köpa någonting utom "nödvändiga saker" på helgerna. Tanken med det var, förmodligen, att minska trängsel i affärerna och kunna hålla detaljhandeln stängd.

    Tyvärr blev trängseln ännu värre i veckorna, och dessutom blev det ett jävla liv när det gick upp för folk att tobak och alkohol var med på förbudslistan (dessa två blev efter testhelgen snabbt godkända igen).

    Så nu har man försökt anpassa både regler och stora butiker - det är ok att köpa cigg och sprit som vanligt, och så spärrar man av de otillåtna varorna på helgerna (husgeråd, grillkol, leksaker, etc).

    Effekten är att vårt Ica Maxi på helgerna påminner om scenen för en skolskjutning, med plastband och skynken överallt, och folk trängs som gällde det livet fredag kväll.
  • Disa35
    Cinnamonbun skrev 2020-12-20 08:25:25 följande:

    Har ni lockdown helt med affärer? Bara mataffärer öppna eller?


    Och nu bestämde man dessutom i veckan att förbudslistan gäller oavbrutet i tre veckor - du kan ju tänka dig hur det såg ut den här fredagen.
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-20 08:35:06 följande:

    Det är inte min typ av humor. :-P.


    Okej
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-20 09:04:03 följande:

    Haha! "Jag är bara praktikant. Jag vet ingenting." Så klockrent!


    Har du tänkt på vilken liten söt skruvmejsel Johan Glans har på sin mätare?

    I övrigt något besviken, idag stampade de på stället lite för mycket - fast kul med Babben och hennes stalking
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-20 09:10:15 följande:

    Nej, det har jag inte tänkt på.

    Jo, kanske, men det kan ju inte hända saker hela tiden.

    Haha, ja, det var görkul när hon blev klickad i telefonen, haha. .


    Det är inget riktigt verktyg, det är mätnålen som ser ut som en skruvmejsel

    Vadå, det kan det visst. T ex kunde Mira ha fått en gran över sig, eller fastnat med ena foten i en rävsax - man kunde ha klippt annorlunda, mer parallellt - det svarta hålet kunde ha gjort något mer än att sitta fast och väsa - Rakel kunde ha blivit haffad misstänkt för snatteri - möjligheterna är oändliga! Förresten är ingen elbutik med julgrejer så tom någon vecka innan jul.

    Jag kanske skulle börja skriva julkalendermanus
  • Disa35
    Cinnamonbun skrev 2020-12-20 09:59:34 följande:

    Men oj! Vilken märklig restriktion med avspärrningar och förbjudna artiklar. Jag kan tänka mig att det skapar trängsel andra tider istället för att sprida ut folk.


    Eller hur, och det är två tråkiga saker med det här:

    Det ena är att folk kommer att bli sjuka och dö, det andra är att när det händer kommer restriktionerna att skärpas ännu mer ett tag ut på nyåret.

    Man borde nog ha gjort tvärtom; haft affärena öppna längre och delat upp tider efter grupper. Som det är nu är det bara snurrigt och kontraproduktivt.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.