• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    Litenmenhård skrev 2020-12-26 08:10:48 följande:

    Jo, det kan jag förstå. Vart jag än har bott så har jag alltid saknat Göteborg, så nu tänker jag inte flytta något mer.


    Eller hur.

    Men nu har jag upptäckt att Najaden ligger i Norge, så jag kan besöka henne också Och det kommer en annan tid
  • Disa35
    Cinnamonbun skrev 2020-12-26 08:55:21 följande:

    Aj då, men tur att nageln klarade sig. Det var bara veganska köttbullar som jag gjorde extra. Det fanns typ som inlagd sill fast svamp att köpa till henne. Och så gjorde jag mycket grönt ändå som med grönkål och brysselkål. Så hon var nöjd. Blev din mat bra?


    Låter gott

    Jodå, överlag godkänt - måste ha varit dansen till Britney Spears och Shakira Spontana rödbetssalladen blev kalasgod, fast det får nog bli saltad laxrom på ägghalvorna framöver. Forelldito smakade...jag vet inte...dyigt.
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-26 08:13:57 följande:

    Jag måste fråga: vad är jarramas för något? Usch nu känner jag mig okunnig.


    Behöver du inte göra, det här är specialintresse

    Jarramas är en av världens minsta fullriggare, och ett av de sista segelfartygen som byggdes på Karlskronavarvet (kölsträckt 1899, sjösatt 1900). Hpn togs ur tjänst 1948 och är nu museifartyg hemma på Stumholmen, tillsammans med Västervik och Bremön.

    Hennes systerfartyg Najaden ligger alltså i Norge, men jag vet inte om man får gå ombord på henne. Det får man på Jarramas, men nästan allting är borta - hon är ett flytande skrov med master, kan man säga
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-26 09:17:56 följande:

    Aha. Jag gillar gamla skepp. . När Ghöteborg(ursäkta stavningen), var i hamn när jag bodde på Tjörn för många år sen så gick vi och tittade. Man fick lite syningar ändå. Vet inte vad som hände med det skeppet sen. Tror det ligger i hamn någonstans.


    Ostindiefararen? Hon ligger på Eriksberg, Pir Fyra 2, vad nu det kan betyda.
  • Disa35
    Cinnamonbun skrev 2020-12-26 09:27:52 följande:

    Hahaha ja Britney o Shakira gjorde nog susen. Vad bra, men trist med dy-smak ju!


    Jo, men det är sånt som händer. Vi handlar rätt mycket till helger och så i lösvikt på centralmarknaden, och då kan det bli lite hur som helst. Men nu vet vi i alla fall att forellrom inte är gott
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-26 21:55:49 följande:

    Hej folket! Jag ska snart lägga mig men kikar in här medan jag blir lite tröttare. Febern har varit värre senaste dygnet och halsen går fram o tillbaka, jag ska be maken köpa Strepsils på måndag om det inte går över, eller så får man ta till huskurer som att gurgla med saltvatten (det är inte för veklingar, och svälj inte! Man kan lätt överdosera salt) eller avkok på timjan, vidrig krydda att ha i munnen men hälsosam. Jag har lyckats sitta upp i flera timmar, positivt, och har nyss tagit en munsönderfallande Alvedon (rekommenderas) så kanske jag klarar det mesta av natten. Jaha, det var det. Vi hörs nog inte imorgon men jag kommer ju tillbaka när jag är frisk om inte annat :)

    Jag lämnar en hög med julkramar till de som vill ha eller behöver här borta ------------>


    Sist på bollen som vanligt, men jag önskar dig god bättring i alla fall. Och tack för kramarna.
  • Disa35
    Anonym (Ensambarn) skrev 2020-12-27 08:20:59 följande:

    Jag firade julen helt ensam och gjorde ingenting. Min mamma är på ett vårdboende och min pappa har också varit sjuk.

    Jag har ett eget jobb, har hög utbildning. Fyller 30 nästa år. Är ensambarn. Är det ovanligt att man har det så? Har ingen man just nu och tycker det oftast är skönt - bortsett från högtider. Ibland känner man sig totalt ensam då den primära familjen inte riktigt finns. Också som att man förtjänar mer när man är relativt ung. 


    Man kan nog känna sig ensam mitt bland ett tjugotal släktingar som man inte gillar också.

    Hur har du det annars då?
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-26 18:05:56 följande:

    Jag skulle ju till den där tjejkompisen, men när jag kom ner till Brunnsparken och stått där och frusit i en timme så säger min kompis att nej, hon kunde inte. Nu ska jag gå och dricka öl. Va fan! Kunde han inte ringt och sagt att hon inte kunde istället för att släpa med oss bara för att han skulle dricka öl? Där gick gränsen så jag åkte hem.


    Den kompisen hade blivit ex-kompis i min värld i ett nafs, eller åtminstone fått förklara sig. Men du skickade ju sms i alla fall, bra gjort
  • Disa35
    Anonym (Ensambarn) skrev 2020-12-27 08:36:22 följande:

    Har det bra. Eget boende, vänner, fast jobb. Men ja känns alltid som en ond cirkel som man blir påmind om varje jul eller andra saker. Är ganska trött på mina föräldrar. Hoppas på att hitta den rätte någon gång i framtiden och därav slippa alla de tankarna. 


    Känner igen det. Och minns stressen över att vara så uråldrig, och ändå inte få hela livet på plats, dvs egen familj. Fast det löste sig till slut, med hyggligt resultat.

    Varför är du trött på dina föräldrar? (Om jag blir för närgången får du säga ifrån).
  • Disa35
    Anonym (Ensambarn) skrev 2020-12-27 09:32:15 följande:

    Sen vet jag inte om jag känner mig 'uråldrig'. Är 29 och fyller 30 nästa år. Har utbildat mig rätt länge, vilket tog mycket tid, rest över hela världen. Träffat massor av människor och haft flera olika slags relationer. Har fast jobb sedan en tid tillbaka.

    För att snart vara 30 har jag gjort betydligt mer än de flesta i min ålder. Sen visst jag har ingen man och inga barn. Men det är också självvalt. Vill endast skaffa barn ihop med en person som jag älskar och har samma värderingar tillsammans med. 


    Det förstår jag och det var inte min mening att såra dig.

    Om jag ska våga mig på en gissning tror jag inte att du ligger i riskzonen för att bli bitter och gå i dina föräldrars fotspår; du reflekterar och resonerar på ett sätt som för mig tyder på motsatsen.

    Börjar du känna dig redo att träffa den rätte nu, efter allt du har fått till? (vilket för övrigt är imponerande)
Svar på tråden Här är vi alla vänner.