• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    Mortiscia80 skrev 2020-12-07 11:14:45 följande:

    Det är ju bra! :) Då vet man vad man pratar om.

    Ouff... Idag är junior hemma, han hade lite feber i helgen så vi tar det säkra före det osäkra med två friskdagar innan fsk. Det går runt så många virus nu.


    Jo, det är samma här. Moderat feber i två dygn, gnäller och kinkar och vaknar femtielva gånger per natt. Plus hosta och snorande.

    Tror du smitta kan spridas via internet?
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-07 11:24:31 följande:

    Här har det klagats på att han kräks stup i kvarten, fast han inte alls gör det. Det var en gång för ett par veckor sedan när han var som sjukast det hände, men så fort han behöver spotta så kallar han det för att kräkas. Undrar hur fsk kommer att tolka det.... x)

    Jag hoppas verkligen inte det, för då ligger vi illa till! :D Bäst man kollar brandväggen en extra gång.


    Kräks? Men jösses, det har min också gjort, en gång, rätt sent på kvällen. Kan det vara samma sak, mån tro?

    Det är nog bäst, plus att bunkra dasspapper, D-vitamin och kolloidalt silver
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-07 11:34:31 följande:

    Mycket möjligt. Sonen var sjuk för ca tre veckor sedan, två dagar hög feber, därefter låg feber och väldigt pigg. Veckan efter blev jag och maken sjuka på samma dag med samma utveckling, två dagar hög feber och sedan lägre. Jag var tyvärr helt utslagen och sängliggande då, det tog mer än tio dagar att återställas pga hjärntrötthet under tiden. Sonen kräktes då när han hade den höga febern, det har han inte gjort sedan han var 1+ år annars. Så vi tre hade iaf samma sort, känner du igen förloppet hemma hos er?

    Hahaha ja KS är ett måste i det här läget! :D Toapapper har jag varit dålig på att bunkra, jag brukar köpa hem ett par balar åt gången så vi har varit säkrade under hela pandemin hittills :) Men jag har faktiskt börjat äta multivitamin där D ingår, inte pga coronan så mycket men det kommer jag nog att fortsätta med tills vi får ett vaccin. Bättre till än ifrån.


    Nja, känner mest igen sonens förlopp. Varken gubben eller jag har haft feber, däremot har han haft huvudvärk från och till, jag har hostat mer än vanligt och båda har varit väldigt trötta.

    Ät du multivitamin, det är bra i största allmänhet . Förresten undrar jag fortfarande vad folk skulle med allt toapapper till
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-07 12:23:11 följande:

    Haha jaa man kan ju undra :D Och nu bunkras D-vitamin istället. Undrar vad nästa grej blir.


    Samt hur länge det dröjer innan folk inser att D-vitamin finns i t ex fisk, ägg och bildas i kroppen av solljus
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-07 13:41:17 följande:

    Ja solljus är bra! :) Det räcker väl med en kvart om dagen med bara armar som det sas i somras för att man ska få sin dagsdos. Vintertid blir det ju inte lika lätt kanske, jag misstänker att solen inte har samma verkan då.


    Nej, vi är ju längre bort från den så det stämmer säkert. Fast Agnes Wold har en teori om att vi nordbor har utvecklats till att tillgodogöra oss minsta lilla D-vit, lagra den i evigheter och klara oss på mindre. Hon menar på att det borde ha blivit så iom evolutionen.
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-07 14:16:40 följande:

    Gött att vara nordbo med andra ord :) Det låter logiskt med tanke på pigment osv. Jag har nog läst att mer mörkhyade personer har svårt att ta till sig D-vitamin just pga det.


    Det kan nog stämma, pigment är ju till för att skydda (se utveckling längre ner).

    Och se på Grönland och Island - de har klarat sig i tusen år utan AD-droppar och med långa, mörka vintrar. Men de äter en himla massa fisk, säl och val (har gjort iaf).
    Litenmenhård skrev 2020-12-07 16:13:11 följande:

    Ursäkta att jag bryter in i er diskussion, men jag har tänkt på det här med oss nordbor och D-vitamin och så. Borde inte vi nordbor vara svarta för att dra till oss mer solljus, om ni förstår vad jag menar? Svart drar ju till sig solljus och i och med att vi har såna långa, kalla vintrar så borde ju vi nästan vara svarta för att dra till oss tillräckligt med solljus så att vi klarar oss över vintern?


    Nu är det fasligt länge sedan jag läste biologi, men jag kan tänka mig att mycket pigment, dvs mörk hud, skyddar mot UV-strålning, överhettning och för mycket D-vitamin (som fettlöslig kan den överdoseras på naturlig väg).

    För övrigt finns det svarta personer med blå ögon - ruskigt ovanligt, men det finns (ang vad Mortiscia skrev).

    Och vår blindtarm är liten och mest till besvär, eftersom vi inte äter bara växter längre.

    Naturen är allt bra fiffig
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-07 17:24:03 följande:

    Och nu blev jag nyfiken på att äta sälkött... Aldrig hänt förut!


    Må Gud vara min själ nådig, men jag har ätit val ett par tre gånger. Det var i Norge där det fortfarande är okej med valjakt - på småval då, inte t ex blåval som är utrotningshotad.

    Det påminde i smak och konsistens om lever, fast utan den mycket distinkta eftersmaken i lever. Kan tänka mig att säl är något liknande.
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-12-07 17:28:57 följande:

    Tänk vad mycket jag lär mig av er! . Tack!


    Tack själv för att du tyar med, det är vansinnigt roligt - och bildande - att förklara saker
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-12-07 17:32:56 följande:

    Så spännande! :D Jag som trodde att valkött skulle vara segt, jag kanske bara har inbillat mig det efter att ha sett hur folk skär genom skinnet, som verkar oerhört tåligt. Svårt att tänka sig säl, man har liksom inget att jämföra med.


    Det jag har ätit kallas hvalebiff, och det är utskurna finbitar utan späck och skinn. Går att köpa fruset och det är utmärkt; ryktena om transmak är just rykten. Visst, det hände säkert förr med dåligt förvarat kött, men inte nu med industrifrysar med minst -18.

    Köpeköttet är kalas, problemet är att det kommer från intelligenta däggdjur - det får man försöka glömma.
  • Disa35
    Aniiee skrev 2020-12-07 17:46:44 följande:

    Jag kan länka låten om du vill. Den är rätt rolig. Och för mig nostalgi så dert sjunger om det, den är på mammas favorit-julskiva.


    Ursäkta att jag lägger mig i, men är det Agneta&Linda?
Svar på tråden Här är vi alla vänner.