• Litenmenhård

    Här är vi alla vänner.

    Hej och välkommen.

    Slå dig ner och känn dig som hemma.

    Här kan ni prata om allt ni känner för. Ingen dömer er. Kanske jag kan vara till hjälp med något eller någon annan.

    Kom ihåg att hålla god ton!


    Kärlek är inget man kräver. Det är något man förtjänar.
  • Svar på tråden Här är vi alla vänner.
  • Litenmenhård

    Suck och stön!


    Kärlek är inget man kräver. Det är något man förtjänar.
  • Litenmenhård

    Jag skelar fast jag har glasögon på mig!


    Kärlek är inget man kräver. Det är något man förtjänar.
  • Litenmenhård
    JonasSa skrev 2020-10-11 21:54:48 följande:

    Litemenhård, är du vaken såhär dags?


    Ja, haha. Jag är själv förvånad! Tredje natten i rad som jag inte kan sova. .
    Kärlek är inget man kräver. Det är något man förtjänar.
  • Litenmenhård

    Dessutom, allt det roliga händer ju efter läggdags! Haha.


    Kärlek är inget man kräver. Det är något man förtjänar.
  • Aniiee

    Här händer inget roligt. Ugan har helg-nattpass.

    Någon som vill ha "nytt bröd på brödkanter"? Recept jag hittade i gamla kokboken. De visste att inte slösa under efterkrigstiden.


    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
  • Litenmenhård
    Aniiee skrev 2020-10-11 22:07:20 följande:

    Här händer inget roligt. Ugan har helg-nattpass.

    Någon som vill ha "nytt bröd på brödkanter"? Recept jag hittade i gamla kokboken. De visste att inte slösa under efterkrigstiden.


    Tråkigt!

    Det lät intressant!
    Kärlek är inget man kräver. Det är något man förtjänar.
  • Aniiee
    Litenmenhård skrev 2020-10-11 22:12:12 följande:
    Tråkigt!

    Det lät intressant!
    Ja, idag så gör vi ju inte riktigt så. Så...

    Tag 3 hg torra brödkanter och blötlägg över natten i 1 liter mjölk och 0,5 liter vatten. Mal sedan massan genom köttkvarn, om så behövs. Stöt 1 matsked fänkål och 1 matsked anis. Rör ut 70 gram jäst med litet socker. Ljumma 6 dl av brödmassan och 2-3 matskedar ljus eller mörk sirap och häll i degbunken. Sätt under omrörning till av 400 gram grahamsmjöl och 200 gram grovt rågmjöl till en lös, tjockrinnande deg. Rör i jästen, 1 tesked salt och kryddorna. Sätt till resten av gramhamsmjölet, rågmjölet samt en del av 100-200 gram vetemjöl. Slå degen blank och smidig. Tag upp den på bakbord och knåda med händerna tills den släpper från bordet. Baka ut till 2 limpor och lägg i smord form. Låt jäsa och baka.
    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
  • Litenmenhård
    Aniiee skrev 2020-10-11 22:25:07 följande:
    Ja, idag så gör vi ju inte riktigt så. Så...

    Tag 3 hg torra brödkanter och blötlägg över natten i 1 liter mjölk och 0,5 liter vatten. Mal sedan massan genom köttkvarn, om så behövs. Stöt 1 matsked fänkål och 1 matsked anis. Rör ut 70 gram jäst med litet socker. Ljumma 6 dl av brödmassan och 2-3 matskedar ljus eller mörk sirap och häll i degbunken. Sätt under omrörning till av 400 gram grahamsmjöl och 200 gram grovt rågmjöl till en lös, tjockrinnande deg. Rör i jästen, 1 tesked salt och kryddorna. Sätt till resten av gramhamsmjölet, rågmjölet samt en del av 100-200 gram vetemjöl. Slå degen blank och smidig. Tag upp den på bakbord och knåda med händerna tills den släpper från bordet. Baka ut till 2 limpor och lägg i smord form. Låt jäsa och baka.
    Oj, det lät jobbigt. :-P.
    Kärlek är inget man kräver. Det är något man förtjänar.
  • JonasSa
    Litenmenhård skrev 2020-10-11 21:56:26 följande:
    Ja, haha. Jag är själv förvånad! Tredje natten i rad som jag inte kan sova. .
    Låter inte bra men det är inte natt än!

    Sov gott
Svar på tråden Här är vi alla vänner.