Inlägg från: Anonym (Pappa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pappa)

    Socialtjänsten har placerat min 8 åriga son i ett jourhem

    Kjell2 skrev 2020-03-07 13:23:31 följande:
    Hur tänker du ordna vårdnad och boendet ?

    Att få boendet när du bor utomlands kommer kräva en hel del. Speciellt nu när han går i skola mm. Det som underlättar för dig är att mamman inte verkar vara helt bra som mamma.
    Av alla de städer jag besökt världen över så är Stockholm den absolut svåraste att hitta rimligt boende i. Och det underlättar ju inte situationen direkt.

    Men vänta nu, brukar inte socialtjänsten hjälpa utsatta familjer att hitta boende?
  • Anonym (Pappa)
    Anonym (PappaBarn) skrev 2020-03-07 13:32:33 följande:

    Det du har hamnat i är fruktansvärt och vad jag kan läsa så här du genomskådat åtminstone en del av deras plan.

    Du kommer inte att vinna något på att ta ett steg bakåt, det gör det bara lättare för soc att genomdriva sin plan.

    Kämpar inte du för din son så gör ingen det, all heder till dig. dokumentera allt inklusive vilka som varit ansvariga för att din son blivit behandlad på det sätt han blivit behandlad och ge honom sedan detta när han blivit tillräckligt stor.

    Det som Anonym (Y) skrev ovan osar av socionomtänk, det har inte gett speciellt mycket fakta men ändå så är det solklart för Anonym (Y) att du ensam står ansvarig för situationen. Det skulle inte förvåna mig om det är Anonym (Soc.) som döljer sig bakom även denna signatur. 
    Min son sa precis följande till mej, "de försöker sudda ut mina riktiga föräldrar ur bilden". Han tycker att jag ska skriva en bok om det vi varit med om, så att andra vet vad socialtjänsten har gjort mot oss.
  • Anonym (Pappa)
    Anonym (Y) skrev 2020-03-07 13:53:00 följande:

    Jag har inte skrivit att han ensam är ansvarig. Alla vuxna runt barnet bär ett ansvar men mamman och pappan är såklart ytterst ansvariga.

    Jag har inte tidigare använt mig av nicket Soc.

    Jag arbetar inte som socionom men arbetar nära organisationen. Jag har varit involverad och hjälpt en person tidigare i en lite liknande situation. Jag har inte sagt att han ska ge upp. Bara att backa lite nu och ge barnet tid att landa för att sedan ta det lugnt och sakligt.

    Men det är ett problem i detta fall att inte ha en fast bostad och att han spenderar så mycket tid utomlands som han gör.


    Hade jag "backat lite" när skolpersonal tidigare i veckan sa till mej att de fått direktiv från socialtjänsten om att jag inte får vistas i skolans lokaler, och att föräldrarna I min sons jourfamilj skulle hämta honom istället för mej, ja då hade jag fått ytterligare ett umgängestillfälle med min son förstört. Jag har inte obegränsat med umgängestillfällen innan jag åker hem till min familj i utlandet igen.

    Handläggare på socialtjänsten ringde aldrig upp mej som hon lovat efter hon slängde luren i örat på mej i torsdags eftermiddag.

    Skolans jurist har inte heller âterkommit med någon förklaring som hon lovat, till varför skolan skulle ha portat mej från deras lokaler. Men strunt samma, min son mår bra av att få vara med mej över helgen, helt enligt tidigare tingsrättsbeslut, och jag mår bra av att vara med min son.
  • Anonym (Pappa)
    Kjell2 skrev 2020-03-07 10:13:41 följande:

    Hur tänker du uppnå målet att få vårdnad och boende?


    Det är en lång process att ta min nya kvinna och vår dotter till Sverige, som jag först
    Kjell2 skrev 2020-03-07 14:35:05 följande:

    Vilken långsiktig lösning vill du ha för din son?


    Att han fãr växa upp med sin halvsyster, mej och min nya kvinna och att han får träffa och ha kontakt med sin riktiga mamma när han vill.
  • Anonym (Pappa)
    Anonym (a) skrev 2020-03-07 16:48:00 följande:
    Har hon ansökt om uppehållstillstånd? Om nej, varför inte?
    Vill hon och dottern flytta till Sverige?
    Ja hon har besökt Sverige och trivs i Sverige. Planerna är att vi ska åka tillsammans till Sverige och stanna över sommaren.  3 månader är vad turistvisa erbjuder. Uppehållstillstånd är en lång process.
  • Anonym (Pappa)
    Kjell2 skrev 2020-03-07 16:53:39 följande:
    Hur tänker du nå dit? Ända vägen är att få vårdnaden och boendet. Vad gör du för det?
    Handläggaren på socialtjänsten är motsägelsefull, ena gången säger hon att pojkens bästa är det som är viktigast, och att socialtjänsten inte bryr sig om vilket land han skulle bo i.

    Nästa gång säger hon att det är uteslutet att jag skulle kunna ta över vårdnaden om han skulle bo med mej utomlands.

    Vad ska jag tro egentligen?
  • Anonym (Pappa)
    Anonym (PappaBarn) skrev 2020-03-07 17:05:45 följande:

    TS hur motiverade tingsrätten beslutet rörande vårdnadsfrågan?


    Tingsrättens bedömning
    Barnets bästa ska, enligt 6 kap. 2 a § föräldrabalken, vara avgörande vid alla beslut om vårdnad, boende och umgänge. Vid bedömningen av vad som är bäst för barnet ska det fästas särskilt avseende vid risken för att barnet utsätts för övergrepp eller olovligen förs bort eller annars far illa samt vid barnets behov av en nära och god kontakt med båda föräldrarna.
    I vårdnads-, boende- och umgängesutredningen, som utförts av socionomerna A och E, görs bedömningen att mamman kan anförtros ensam vårdnad om pojken, att pojken ska fortsätta att bo hos mamman och ha fortsatt umgänge med pappan som tidigare varannan helg från fredag till måndag.
     
    Vårdnad
    Det är oftast bäst för barn att föräldrarna gemensamt har vårdnaden om dem. Gemensam vårdnad förutsätter dock att föräldrarna har ett någorlunda fungerande samarbete kring barnen.
    Det är, genom socialförvaltningens utredning och övrig bevisning, utrett i målet att
    parternas samarbete kring pojken fungerat mycket dåligt sedan de separerade. Exempel på detta är att pappan under ett halvår befann sig utomlands, utan att meddela mamman det. Ett annat exempel är att de inte kunnat enas om ett sätt att kommunicera, med resultat att de knappt har kommunicerat. Det är också utrett att parterna har en mycket djupgående konflikt som kontinuerligt drabbar och är direkt skadlig för pojken. Ingen av parterna har visat förmåga att sätta pojkens intresse före konflikten och sina egna intressen. I denna situation är det inte möjligt att de fortsatt gemensamt har vårdnaden om pojken. Frågan är då vem av dem som, till pojkens bästa, ska ha vårdnaden. Ingen av föräldrarna har visat större förmåga än den andra att se till pojkens bästa.
    I riskbedömningen i socialförvaltningens utredning anförs att det kan finnas risk för att pojken utsätts för fysiskt våld av mamman, men att inget tyder på att denna risk är hög. Risken för att pojken utsätts för fysiskt våld av pappan bedöms som mycket liten. Eftersom pappan saknar arbete och bostad i Sverige och har varit otydlig med hur han tänker sig framtiden för sig och pojken, har utredarna bedömt att det finns en inte obetydlig risk för att pappan skulle kunna flytta utomlands med pojken om han ensam får vårdnaden. Under utredningen har framkommit att pojkens hemmiljö hos mamman inte är den bästa, hemmet är stökigt och smutsigt. Det framhålls dock i utredningen att mamman tar emot stöd och hjälp i form av boendestöd, vilket lett till förbättringar. Utredarna har också bedömt att föräldrarnas konflikter, misskrediteringar av varandra, oförmåga och ovilja att samarbeta och kommunikationssvårigheter medför en ökad risk för att pojken far illa.
     
    Som framkommit i utredningen från socialförvaltningen finns det risker och brister hos båda föräldrarna. Utredarna har ändå bedömt att mamman ensam kan anförtros vårdnaden om pojken, men att risker med denna lösning är att pojkens relation till pappan försämras och att pappan inte skulle få tillgång till viktig information om pojken, såsom om förskola och vårdkontakter. Om pappan ensam får vårdnaden har utredarna bedömt att det finns risk för att han flyttar utomlands med pojken. De har också påpekat att pappan saknar boende och sysselsättning och inte har kunnat presentera en plan för framtiden med pojken. Vidare har
    utredarna bedömt att pappan har bristande kunskaper och barns grundläggande behov och att det är en stor riskfaktor. Tingsrätten gör samma bedömning som utredarna av vilka risker som finns.
    Det finns alltså risker för pojken oavsett vilken av föräldrarna som ensam får vårdnaden om honom. Eftersom gemensam vårdnad är uteslutet måste dock tingsrätten välja en av föräldrarna som ensam vårdnadshavare. Vid denna bedömning spelar det roll att pojken under hela sitt liv bott tillsammans med mamman. De brister som finns i mammans föräldraskap och i pojkens hemmiljö hos henne har hon visat vilja att ta emot hjälp med. Risken att pojkens relation med pappan skulle försämras om mamman ensam får vårdnaden kan delvis motverkas genom ett omfattande umgänge mellan pojken och pappan. De risker som finns med att ge pappan ensam vårdnaden om pojken går inte att minska på motsvarande sätt. Tingsrätten bedömer därför att det bästa för pojken är att mamman ensam har vårdnaden om honom.
    Tingsrätten erinrar mamman om att det är mycket viktigt för pojken och för att han ska må bra att även hans pappa får all viktig information om honom, när det gäller förskola, skola, sjukvård och liknande. Tingsrätten erinrar också båda parterna om att de, även om de inte längre har gemensam vårdnad, båda har ansvar som föräldrar för att samarbeta kring pojken och inte tala illa om varandra inför pojken. Det är utan tvivel så att så länge föräldrarnas konflikt pågår kommer pojken att ta skada.

    Jag tagit bort utredarnas namn och bytt ut namn mot "mamman", "pappan", "pojken"
  • Anonym (Pappa)
    Anonym (PappaBarn) skrev 2020-03-07 17:10:00 följande:

    Socialsekreterare är inget att hålla i handen om det stormar, det är tämligen ofta du kan få motsägelsefulla besked.

    Stäm för ensam vårdnad, då hamnar socialtjänsten utanför så länge det inte är LVU.
    Hur vet jag om det handlar om LVU? Vad gör jag om så är fallet?
  • Anonym (Pappa)
    Anonym (a) skrev 2020-03-07 18:13:41 följande:
    Här står ju allt väldigt tydligt. De anser att det finns en hög risk att du tar med pojken utomlands, vilket du själv erkänner. Du har inte jobb eller bostad i Sverige. Ingen av er vuxna (inte heller du) har visat förmåga att sätta pojkens intresse före er konflikt och egna intressen. Du har också bedömts ha bristande kunskaper om barns grundläggande behov.
    Stackars barn! En (bra!) fosterfamilj verkar vara det enda rätta i nuläget.
    Socionomerna på familjerätten frågade mej vad jag tyckte jag jag gjorde bra och vad jag gjorde dåligt som förälder. Jag gav en rad exempel på bra saker och som dåligt sa jag att det händer att min son somnar i mitt knä framför tv'n på kvällarna och att då kan det hända ibland att vi missar att borsta tänderna. Det tolkade utredarna som att jag saknar kunskaper om barns grundläggande behov.

    Att växa upp med en förälder som har starka drag av elakartard narcissism kan göra att barnet känner en enorm länktan efter kärlek och omsorg. Min son är ofta som ett frimärke på mej då vi är tillsammans, troligen för att kompensera den känslomässiga försummelsen han år uppleva hemma hos sin mamma.

    Hur mycket tid tror du föräldrarna i kontaktfamiljen har för min son? De har redan 4 egna barn. Barnen får gå och lägga sig kl 19 på kvällarna där. Min son blir hämtad kl 16 i skolan av dem. Hur mycket tid tror du de lägger på uppmärksamhet till min son i förhållande till mej när vi är tillsammans?

    Jag stör mej något enormt på att föräldrarna i kontaktfamiljen blockerat all kommunikation mellan mej och min son under över ett års tid.
  • Anonym (Pappa)
    Kjell2 skrev 2020-03-07 19:00:45 följande:
    Är du beredd att flytta till Sverige på 100%, fixa jobb och bostad samt ta hand om din son? Alternativt, övertyga tingsrätten att en flytt utomlands är bra.

    Vilket vettigt alternativ till fosterhem eller mamman kan du erbjuda?
    En mycket bra fråga!

    Precis som du säger, jag tror det är rätt väg framåt att ta fram en plan för vad jag kan erbjuda som alternativ till mamma/kontaktfamilj och allt vad det skulle innebära.

    boende i Sverige
      + fortsätta i samma skola
      + träffa mamman
      + samma kompisar
       - saknar fast boende
       - saknar jobb
       - uppehållstillstånd
    boende utomlands
       
    + fast boende
       + jobb
       + uppehållstillstånd
        - umgänge med mamman
        - nya kompisar
        - ny skola
        - nytt språk
Svar på tråden Socialtjänsten har placerat min 8 åriga son i ett jourhem