Inlägg från: Anonym (a) |Visa alla inlägg
  • Anonym (a)

    Socialtjänsten har placerat min 8 åriga son i ett jourhem

    Har sonen alltså placerats i jourhem under tiden han bott hos sin mamma? Du har haft umgänge efter ett schema, men han bor inte hos dig, och du har ingen vårdnad?
    Då är det på något vis stora brister hemma hos mamman, vilket inte nödvändigtvis innebär att du inte skulle klara av honom bra. Jag antar att de går igenom alla möjligheter, och att en av dem borde kunna vara att du får ha honom hos dig, men hålla mamman undan.
    Hoppas du får bättre info snart.

  • Anonym (a)
    Anonym (Pappa) skrev 2020-03-04 21:54:30 följande:
    Kontaktfamiljen har blockerat min son från att kommunicera med mej i över ett års tid nu, det tycker jag inte är ok.

    Socialtjänsten är inget annat än en politiskt tillsatt organisation som har fria händer att göra vad de vill med möjlihheten att gömma sig bakom sekretess.
    Hur mycket kontakt med sonen hade du innan allt det här med soc och kontaktfamilj började? Var du en varannanveckaspappa? Varannan helg? Sporadiska samtal?
    Att låta barnet somna framför tv kan tyckas mysigt i många familjer, men det är taget ur sitt samanhang, Vad tittade ni på? Var det för barnets skull eller ville du se klart ditt program innan du orkade ta barnet till sängen. Hur ville barnet ha det.?
    Enligt vad du skriver om din fru verkar inte hon ha en bra mammaroll, men det du säger kan ju vara förvridet till din fördel.
    De har på något vis kommit fram till att inte heller du är lämpad fullt ut att ta hand om barnet. Av olika anledningar, som du inte nämnt här. Du kanse inte ens vet vad de anser att du inte klarar av.Bara för att hon är MER fel innebär det inte automatiskt att du är lämpad. Jag hoppas du är det och att du så småningom får honom tillbaka . men - gör då annat än dataspel.
  • Anonym (a)

    Har du en fast plats att bo på?

  • Anonym (a)
    Anonym (Pappa) skrev 2020-03-07 08:40:39 följande:

    På andra sidan jorden ja, i Sverige är det bara temporärt boende fn.

    Jag försöker dock bo på samma ställe så mycket som möjligt under våra umgängestillfällen.


    Det socialtjänsten verkar opponera sig mot är i första hand att du inte har fast bostad i Sverige, och detta verkar även påverka sonen. Hur tänker du kring det? Vad jag förstår är du i Sverige 9 månader i taget, eller är du utomlands 3 månader i taget flera gånger per år? Har du försökt skaffa fast bostad här?
  • Anonym (a)
    Anonym (Pappa) skrev 2020-03-07 08:40:39 följande:

    På andra sidan jorden ja, i Sverige är det bara temporärt boende fn.

    Jag försöker dock bo på samma ställe så mycket som möjligt under våra umgängestillfällen.


    Vad är det för typ av boende du och sonen umgås på? Vandrarhem? Inneboende? Hos släktingar/vänner? Hur många fler bor ni ihop med? Har sonen tillgång till eget utrymme?
  • Anonym (a)
    Anonym (Pappa) skrev 2020-03-07 15:40:24 följande:
    Det är en lång process att ta min nya kvinna och vår dotter till Sverige, som jag först

    Att han fãr växa upp med sin halvsyster, mej och min nya kvinna och att han får träffa och ha kontakt med sin riktiga mamma när han vill.
    Har hon ansökt om uppehållstillstånd? Om nej, varför inte?
    Vill hon och dottern flytta till Sverige?
  • Anonym (a)
    Tow2Mater skrev 2020-03-07 16:50:00 följande:
    TS verkar inte vilja ge tydliga svar.
    Svaret är väl att om de vill flytta hit på uppehållstillstånd i syfte att ha en framtid med TS måste han först ha bostad och försörjning. Innan dess får de aldrig sitt tillstånd, och TS är fast där. Att de skall hit är alltså en dröm, såvida inte TS har en annan plan.
  • Anonym (a)
    Anonym (Pappa) skrev 2020-03-07 16:54:22 följande:
    Ja hon har besökt Sverige och trivs i Sverige. Planerna är att vi ska åka tillsammans till Sverige och stanna över sommaren.  3 månader är vad turistvisa erbjuder. Uppehållstillstånd är en lång process.
    Uppehållstillstånd är en evighetslång process så länge ni inte påbörjar den. Varför jobbar ni inte för det?
  • Anonym (a)
    Anonym (Pappa) skrev 2020-03-07 16:54:22 följande:
     Uppehållstillstånd är en lång process.
    Varför skriver du så här, när du egentligen menar att ni inte har möjlighet att söka uppehållstillstånd som det ser ut nu, och att det inte är planen. Du vill inte flytta hit kvinnan och dottern, utan vill ta med sonen till det andra landet.
    Det är ok att du vill ha det så, men var ärlig, det gynnar dig.
  • Anonym (a)
    Anonym (Pappa) skrev 2020-03-07 17:39:53 följande:
    Tingsrättens bedömning
    Barnets bästa ska, enligt 6 kap. 2 a § föräldrabalken, vara avgörande vid alla beslut om vårdnad, boende och umgänge. Vid bedömningen av vad som är bäst för barnet ska det fästas särskilt avseende vid risken för att barnet utsätts för övergrepp eller olovligen förs bort eller annars far illa samt vid barnets behov av en nära och god kontakt med båda föräldrarna.
    I vårdnads-, boende- och umgängesutredningen, som utförts av socionomerna A och E, görs bedömningen att mamman kan anförtros ensam vårdnad om pojken, att pojken ska fortsätta att bo hos mamman och ha fortsatt umgänge med pappan som tidigare varannan helg från fredag till måndag.
     
    Vårdnad
    Det är oftast bäst för barn att föräldrarna gemensamt har vårdnaden om dem. Gemensam vårdnad förutsätter dock att föräldrarna har ett någorlunda fungerande samarbete kring barnen.
    Det är, genom socialförvaltningens utredning och övrig bevisning, utrett i målet att
    parternas samarbete kring pojken fungerat mycket dåligt sedan de separerade. Exempel på detta är att pappan under ett halvår befann sig utomlands, utan att meddela mamman det. Ett annat exempel är att de inte kunnat enas om ett sätt att kommunicera, med resultat att de knappt har kommunicerat. Det är också utrett att parterna har en mycket djupgående konflikt som kontinuerligt drabbar och är direkt skadlig för pojken. Ingen av parterna har visat förmåga att sätta pojkens intresse före konflikten och sina egna intressen. I denna situation är det inte möjligt att de fortsatt gemensamt har vårdnaden om pojken. Frågan är då vem av dem som, till pojkens bästa, ska ha vårdnaden. Ingen av föräldrarna har visat större förmåga än den andra att se till pojkens bästa.
    I riskbedömningen i socialförvaltningens utredning anförs att det kan finnas risk för att pojken utsätts för fysiskt våld av mamman, men att inget tyder på att denna risk är hög. Risken för att pojken utsätts för fysiskt våld av pappan bedöms som mycket liten. Eftersom pappan saknar arbete och bostad i Sverige och har varit otydlig med hur han tänker sig framtiden för sig och pojken, har utredarna bedömt att det finns en inte obetydlig risk för att pappan skulle kunna flytta utomlands med pojken om han ensam får vårdnaden. Under utredningen har framkommit att pojkens hemmiljö hos mamman inte är den bästa, hemmet är stökigt och smutsigt. Det framhålls dock i utredningen att mamman tar emot stöd och hjälp i form av boendestöd, vilket lett till förbättringar. Utredarna har också bedömt att föräldrarnas konflikter, misskrediteringar av varandra, oförmåga och ovilja att samarbeta och kommunikationssvårigheter medför en ökad risk för att pojken far illa.
     
    Som framkommit i utredningen från socialförvaltningen finns det risker och brister hos båda föräldrarna. Utredarna har ändå bedömt att mamman ensam kan anförtros vårdnaden om pojken, men att risker med denna lösning är att pojkens relation till pappan försämras och att pappan inte skulle få tillgång till viktig information om pojken, såsom om förskola och vårdkontakter. Om pappan ensam får vårdnaden har utredarna bedömt att det finns risk för att han flyttar utomlands med pojken. De har också påpekat att pappan saknar boende och sysselsättning och inte har kunnat presentera en plan för framtiden med pojken. Vidare har
    utredarna bedömt att pappan har bristande kunskaper och barns grundläggande behov och att det är en stor riskfaktor. Tingsrätten gör samma bedömning som utredarna av vilka risker som finns.
    Det finns alltså risker för pojken oavsett vilken av föräldrarna som ensam får vårdnaden om honom. Eftersom gemensam vårdnad är uteslutet måste dock tingsrätten välja en av föräldrarna som ensam vårdnadshavare. Vid denna bedömning spelar det roll att pojken under hela sitt liv bott tillsammans med mamman. De brister som finns i mammans föräldraskap och i pojkens hemmiljö hos henne har hon visat vilja att ta emot hjälp med. Risken att pojkens relation med pappan skulle försämras om mamman ensam får vårdnaden kan delvis motverkas genom ett omfattande umgänge mellan pojken och pappan. De risker som finns med att ge pappan ensam vårdnaden om pojken går inte att minska på motsvarande sätt. Tingsrätten bedömer därför att det bästa för pojken är att mamman ensam har vårdnaden om honom.
    Tingsrätten erinrar mamman om att det är mycket viktigt för pojken och för att han ska må bra att även hans pappa får all viktig information om honom, när det gäller förskola, skola, sjukvård och liknande. Tingsrätten erinrar också båda parterna om att de, även om de inte längre har gemensam vårdnad, båda har ansvar som föräldrar för att samarbeta kring pojken och inte tala illa om varandra inför pojken. Det är utan tvivel så att så länge föräldrarnas konflikt pågår kommer pojken att ta skada.

    Jag tagit bort utredarnas namn och bytt ut namn mot "mamman", "pappan", "pojken"
    Här står ju allt väldigt tydligt. De anser att det finns en hög risk att du tar med pojken utomlands, vilket du själv erkänner. Du har inte jobb eller bostad i Sverige. Ingen av er vuxna (inte heller du) har visat förmåga att sätta pojkens intresse före er konflikt och egna intressen. Du har också bedömts ha bristande kunskaper om barns grundläggande behov.
    Stackars barn! En (bra!) fosterfamilj verkar vara det enda rätta i nuläget.
Svar på tråden Socialtjänsten har placerat min 8 åriga son i ett jourhem