Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?

    slirren skrev 2019-05-06 15:16:17 följande:
    Du håller ju Malenas linje bra. Alla som uttrycker någon form av skepsis eller ifrågasätter är "klimatförnekare" som bör tystas ned ;)
    "Någon form av skepsis"???

    Hahahaha! Vederbörande anser ju att det inte finns något klimathot över huvud taget eftersom jorden inte redan har gått under så som andra tidigare påstått att den skulle göra.

    Vem försöker jag "tysta ner"?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Rataxes skrev 2019-05-06 14:16:29 följande:
    Det är sådan datumexercis som gör att jag får jehåvasvibbar av alla klimatkulter oavsett om de heter Gore eller Greta.
    Datumexercis? WÅW! Ser du inte skillnad på datum och årtal/decennium/millennium?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2019-05-07 09:00:04 följande:
    Hm, epatraktorhögern har nog vare sig tid, lust eller förmåga att förstå annat än att volymen  på  musiken i traktorn borde vara lika hög som bensinpriset lågt när man cirklar runt byns numera nedlagda korvmojSkrattande

    Allt blir liksom silat genom ett epatraktortemperament som hen som påstod att lösningen på gängskjutningarna är att polisen slutar förfölja epatraktorförare och i stället riktar in spaningarna mot de gängkriminella.
    Så polisen skulle jaga epatraktorer istället för att jobba mot gängkriminalitet. OK, den var ny för mig. Kommer det någonsin n å g o t vettigt därifrån?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Rataxes skrev 2019-05-07 10:37:36 följande:

    När dumvänsterns överstepräst bräker förväntas resten av fårskocken repetera och svälja moralkakorna med extra känslosås och be om påfyllning. Den som opponerar sig mot predikningarna kan vänta sig serverande av halmgubbar och lögner. Det har blivit allt tydligare sedan översteprästen bekänt trohet till gretakulten.



    Av känsloyttringarna att döma var det alltså du som kom med påståendet om poliser, epatraktorer och gängkriminella. Tack för upplysningen.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2019-05-07 11:47:33 följande:

    Synpunkter om att man borde få skjuta ihjäl inbrottstjuvar eller att polisen har obegränsade resurser att jag Epa-traktorer hittar du i tråden "En käftsmäll till undergångsprofeterna".

    Ur detta perspektiv kan det vara tillämpligt på den här tråden, typ: En liten flicksnärta som kommer här och påstår att alla är personligt ansvariga för att försöka begränsa klimatförändringarna. Sådant kan få vilken Epa-traktorhögeraktivist som helst att drabbas av en härdsmälta som får vilken Tjernobylkatastrof som helst att framstå som en liten storm i ett reaktorglas.

    Och värst av allt: Hennes ord får global uppmärksamhet - klart att kolerikerna går i taket då, eller kör i diket med epa-traktorerna.


    Jag har ju inte alls samma medkänsla för människor som utsatts för brott när de själva förespråkar kriminella metoder utan tycker väl det finns någon slags poetisk rättvisa när brott drabbar just dem.

    Greta är ju bara en tjej som pratar om något många tycker är viktigt. SD-kolerikerna sa just inte så mycket om henne förrän Åkesson gav klartecken till fårskocken.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Rataxes skrev 2019-05-07 13:37:14 följande:

    Det är ju såklart omöjligt för en innerstadspajas från dumvänstern, med max 5 minuter till en dygnetruntbemannad polisstation, att förstå glesbygdsbors frustration över våldsmonopolets ignorans när de drabbas av upprepade inbrott och stölder och får se sina anmälningar läggas ned trots att det finns teknisk bevisning och utpekade gärningsmän.

    Frustrationen hos dem blir ännu större när den enda gången våldsmonopolet visar sig är när de ska beslagta barnens epatraktorer som de lagt ner hundratals timmars arbete på.

    Sitter man som innerstadspajas bakom säkerhetsdörrar och portkoder slipper man dessutom baksidan med att få sitt hem genomsökt av diverse slödder, som de få gånger de grips, släpps efter ett par timmar av tjänstgörande åklagare. De gånger de trots allt ställs inför rätta får de dessutom straffrabatt.

    Min och många andras åsikt är att när man påbörjat ett inbrott i någons bostad, har man frånhändat sig sina medborgerliga rättigheter och får ta konsekvenserna av sitt handlande, även om detta skulle innebära att man drabbas av kroppsskada eller värre.

    Det är nog ytterst få som har något emot Greta som person, däremot har jag och andra med mig åsikter om er kanonisering som inte är långt ifrån medeltidens katolska kyrka och gretakulten som fenomen.

    Nu kan du fortsätta raljera och ironisera och invänta ryggdunkningar från din fårskock.


    Din låtsasvärld är fylld av miljöer och människor. Tror du att du är den enda här som har någon erfarenhet av att bo på landet?

    Det finns ingen dyrkan över Greta här. Det mesta utrymmet går åt till att bemöta alla påhopp och konspirationsteorier runt henne.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    felix le chat skrev 2019-05-07 21:19:38 följande:
    Ett typexempel är väl dom s.k "  volontärresorna "
    där man får betala 30-40 tusen + flygresa till tex Kenya eller tanzania
    för att volontärarbeta i ett par månader på barnhem eller med vilda djur
    som en lokal anställd skulle ha gjort för en 7.e del av kostnaden och dubbelt så
    bra bara för att få sitt cv att se bra ut.
    Dom ser sin flygresa till Nairobi som något ädelt och nobelt medans Hasses
    thailands resa är oerhört fult.
    Logik ? Not much
    Det är du som inbillar dig hur dessa människor ser på sig själva och andra.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    K Kalle skrev 2019-05-07 15:16:27 följande:
    Precis! Det är det här klassföraktet jag avskyr! De som vill poängtera det dåliga med flygresor tar ofta upp Thailandsresor. Säkert för att det inte längre är hippt att åka dit utan för att det mest är arbetarklass och lägre medelklass som åker. Det är liksom ofarligt att sparka nedåt. De flesta människor kämpar för att få vardagen att gå ihop. Man kanske skulle vilja handla ekologiskt men måste man vända på slantarna har man inte råd. Inte nog med att man har svårt att få ekonomin att gå ihop, man ska känna sig som miljöbov samtidigt.

    Bättre att ge sig på stora multinationella företag, men det vågar man inte.
    Vilket klassförakt? Tror det sitter mest i det egna huvudet. Man tar upp Thailandsresor som ett exempel på semesterresor för att de är så vanliga och är långa flygresor.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2019-05-08 08:11:57 följande:
    Exakt ingenstans skriver jag att vi inte har ett "klimatproblem". Det jag ifrågasätter är din och Gretas känsla av att nu är det PANIK!
    Bjoer skrev 2019-05-07 15:57:32 följande:
    Så du menar att personer som kan resa miljövänligt inte ska göra det eftersom andra inte kan resa miljövänligt?
    Och din känsla av att det inte är bråttom? Din känsla av att det går att bara lunka på med fler utsläpp för att du känner att det inte är bråttom.

    Jo, det är bråttom för att det tar lång tid att ställa om.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2019-05-08 17:04:09 följande:

    Alla köper inte hysterin rakt av: Talmannen nekar Greta at få tala i plenisalen
    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7214205

    Nu väntar vi på stormen mot detta på sociala medier


    Detta är inget utslag av att någon har tagit ställning varken hit eller dit om klimatfrågan.

    Talman har bara följt reglerna om vem som får tala. Inga konstigheter alls.

    "Vi"?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Förtjänar Greta Thunberg nobels fredspris?