Inlägg från: jamåduleva |Visa alla inlägg
  • jamåduleva

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    mysmulla skrev 2019-03-10 08:47:43 följande:

    Helt otroligt. Jag kan inte ta in det, kan inte sluta skaka heller. 

    Gjorde ett clearblue idag, man ska hålla det i urinen 20 sek och innan jag ens hunnit ta upp det igen syntes ett svagt streck. 

    Efter tre minuter var det ett STARKT streck. Jag kan inte fatta att 14 månaders försök äntligen gett resultat. 


    MEN JA!!! Vad glad jag blir, stort stort grattis <3
  • jamåduleva
    fannylinnea skrev 2019-03-10 13:24:57 följande:

    Är det någon som har koll på det här med koffeinintag när man försöker att bli gravid? Är det dåligt för fertiliteten att dricka några koppar om dagen?

    Jag älskar kaffe men har verkligen försökt hålla mig nu under det här året då vi försöker. Älskar smaken, men jag känner mig så skyldig varje gång jag tar en kopp. Kan inte ens dricka ur utan lämnar alltid hälften på grund av att jag får så dåligt samvete.


    "Det är gjort många studier kring koffeinets påverkan på organismen och flertalet av studierna menar att o man intar mer än 300 mg koffein dagligen, vilket motsvarar ca 4-6 koppar kaffe, så nedsätts fertiliteten med upp till 35 %."


    Hittade det, är du inte en stordrickare så bör det vara lugntGlad

  • jamåduleva
    fannylinnea skrev 2019-03-10 13:24:57 följande:

    Är det någon som har koll på det här med koffeinintag när man försöker att bli gravid? Är det dåligt för fertiliteten att dricka några koppar om dagen?

    Jag älskar kaffe men har verkligen försökt hålla mig nu under det här året då vi försöker. Älskar smaken, men jag känner mig så skyldig varje gång jag tar en kopp. Kan inte ens dricka ur utan lämnar alltid hälften på grund av att jag får så dåligt samvete.


    "Det är gjort många studier kring koffeinets påverkan på organismen och flertalet av studierna menar att o man intar mer än 300 mg koffein dagligen, vilket motsvarar ca 4-6 koppar kaffe, så nedsätts fertiliteten med upp till 35 %."


    Hittade det, är du inte en stordrickare så bör det vara lugntGlad

  • jamåduleva
    fannylinnea skrev 2019-03-10 15:40:05 följande:
    Det är så jobbigt att man ska få såna skuldkänslor. Det enda man vill i detta enda liv är ju att få bli gravid. Men samtidigt vill man ju försöka behålla en "normal" vardag och inte oroa sig för varje liten grej man stoppar i sig.

    Om jag ska vara helt ärlig tror jag inte att två-tre koppar kaffe kan göra någon skada. Däremot skadar det ju vårt psyke, och det kanske är minst lika illa?

    Jag har också tjatat på min man, han har bättrat sig. Men han dricker ändå kanske 4 koppar. Med mjölk dock. Han har nyligen slutat snusa.

    Jag har hört att rökning är sämre för fertiliteten, men ingenting om snus.
    Hittade mer info sen, 4-6 koppar kaffe, eller 300mg koffein, kan minska fertiliteten med 35%. Men ni dricker ju inte så mycket, så tror inte att det är nåt att oroa sig för. Men vad svårt det är att släppa oron, man tänker ju på precis allt! 
  • jamåduleva
    Doftljuset skrev 2019-03-14 17:10:09 följande:
    Hej, 

    Vi var på vårat första möte idag. Det gick så bra, vi fick fylla i en blankett och sen fick vi träffa en fertilitets läkare som var specialist inom massa kul .Läkaren var så varm och trevlig, vi gick igenom blanketterna tillsammans och prata igenom diverse olika ting. ( Tips! Se till att ha varit öppen och ärlig med din partner, annars kan det komma upp saker till ytan)... Det förvånade mig att han faktiskt inte ifrågasatte vad vi gjorde där, det var liksom så uppenbart för honom på nåt sätt...Samtalet flöt på naturligt, läkaren fick sina svar och vi våra. Skrev in att vi försökt 1 år trots att vi "bara" försökt 9 månader, lite mer. Just för att vi varit oskyddade i alla år tillsammans men ingenting skett ändå... 

    Sen fick jag lämna blodprov, vi fick information vad som sker här efter och vilka undersökningar vi måste boka in för att gå vidare. Så tacksam över att jag fick ett bra bemötande, vår resa är inte slut på långa vägar men den har i alla fall börjat. eller den går vidare.....
    Men vad skönt att ni fick en så fin läkare! Vad lättad jag blevHjärta
  • jamåduleva
    Doftljuset skrev 2019-03-17 11:10:37 följande:

    tack för din omtanke <3

    Hur mår du? Jag hoppas du mår bra!


    Kämpar med psyket just nu, har slutat med alla mediciner som hållit mig över ytan och som fått mig att sova och sen är man ju fullproppad av hormoner nu med, så det är lite kaka på kaka. Gråter som en barn på nätterna när jag inte kan sova, får för mig att sambon inte vill ha mig, att jag är äcklig och att han inte älskar mig, kommer från ingenstans verkligen. Men försöker ställa mig in på att det kommer vara jobbigt nu ett tag framöver. Det blir bra snart igen!

    Annars börjar illamåendet komma, tröttare än tröttast. Ska träffa min BM på onsdag för första gången, blir nog mer verkligt då, har nog inte tagit in det än riktigt. Går enligt mina beräkningar in i vecka 6 imorgon :)
  • jamåduleva
    Anonym (Mys 4/1) skrev 2019-03-17 16:10:12 följande:

    Har dragit ut på att testa mig ända till BIM +10 när jag la testet i gubbens hand skakade jag som ett löv . Tiden tickade ner på testet och ja. Visst var det ett plus där :)))


    Nä, vad glad jag blir! Stort grattis!
  • jamåduleva
    mysmulla skrev 2019-03-18 08:10:52 följande:

    Vi som pratat sönder detta, vänt och vridit och slutligen försökt mer än ett år.. så får vi vårat efterlängtade plus som vi kämpat så hårt för men då har han ändrat sig...

    Han vill inte ha det. Imorse innan han åkte till jobbet väckte han mig och sa att gör jag inte abort så flyttar han... hela min värld rasar samman.

    Det är det här vi kämpat för TILLSAMMANS i 14 månader och nu vill han inte. Jag vet inte vad jag ska göra. Tankarna bara snurrar.


    Oj. Nu tänker jag säga samma sak som jag skulle ha sagt till dig om du var en nära vän till mig. Jag är hård på sånt här för att jag så gärna vill det bästa och få dig inse vad det bästa för dig är.

    Låt oss säga att du gör den här aborten, på ett barn du kämpat och längtat så efter bara för att den där idioten annars lämnar dig. Vill du fortsätta ett liv med honom efteråt? Och helt ärligt så tror jag att han kommer dra ändå. Han har tidigare föreslagit att ni ska gå skilda vägar - för ni nog inte kan få barn ihop, och han längtar ju så. Nu är du med barn, det han påstår längtar efter, men ändå så duger det inte riktigt. Tyvärr tror jag att han ser sin chans att avsluta det här och på något sätt få dig till skurken i det hela. Han gav en invit på det genom att säga att ni inte verkar kunna bli gravida, det känns som om han ville att du skulle ta steget och lämna honom för han själv inte vågade.

    Nu har du blivit gravid, så egentligen borde han jubla, istället så vill han att du gör en abort, annars sticker han. Och det är ju isåfall du som gör att han måste lämna dig, det är ju synd om honom, han är ju en bra kille.

    Jag tror verkligen inte att du kommer må bra i ditt liv om du fortsätter leva med den här mannen, han har svikit och sårat dig enormt, enormt mycket. Även om du gör en abort så är det där förhållandet ändå slut, jag tror inte att du innerst inne vill vara med honom längre. Men det är svårt att tänka rationellt i din situation, känslorna tar över, du har ett barn i magen och mannen som du älskar har visat sig vara någon annan. Ditt liv har rasat, det är alldeles för mycket för en människa att klara av. Samtidigt så finns lyckan över att du är gravid men också sorgen att du kanske helt plöstlig ska bli ensam, det är tungt och jag skickar dig en stor kram. Men du klarar det ensam, det gör du, även om det inte var vad du såg framför dig, men det kommer bli bra, det blir det alltid.

    Berätta för någon som står dig nära, din mamma, en vän, du behöver ett stöd nu och någon att bolla dina tankar med. Det kan du göra med oss här självklart, men du behöver någon i din närhet också.

    Något jag vet säkert, det är att du aldrig kommer kunna lita på den mannen igen. Fina du, allt kommer lösa sig<3
  • jamåduleva
    mysmulla skrev 2019-03-18 18:45:18 följande:

    Jag vet att du har rätt i allt du skriver,

    jag är så arg på mig själv som gett han så många år,

    besviken, rosenrasande, förkrossad. Allt på samma gång.


    Var inte arg på dig själv, det är så lätt att i efterhand se allt man kunde gjort annorlunda <3

    Hur mår du? Har du kunnat sortera dina tankar något?
  • jamåduleva
    lilagrodautanben skrev 2019-03-21 19:32:12 följande:

    Va tror ni? Nedersta är förra månaden som blev verifierat med blodprov. Tredje testet var 0 i hcg så om något syns på översta är det en ny graviditet:) ser ni? Snälla skriv :)


    Jag ser något! Åh, hoppas så innerligt att det stannar, vill inte att du ska behöva gå igenom fler missfal<3
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis