Inlägg från: jamåduleva |Visa alla inlägg
  • jamåduleva

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Doftljuset skrev 2019-02-16 09:04:15 följande:

    [quote=79446119][quote-nick]jamåduleva skrev 2019-02-15 20:43:32 följande:[/quote-nick]

    Skönt att du fick en bra gyn :) synd att det inte finns så mycket att göra åt smärtorna i nuläget. Känns det jobbigt att ev vända sig till en fertilitetsklinik eller känns det ok?

    Känns lite både och. Känns bra på så sätt att jag fick det rekomenderat, och att min oro och tankegång är inte fel samtidigt så det känns lite snopet. Jag är mest rädd att kontaktar jag en fertilitets klinik att dom ska vifta bort mig eller inte hjälpa för ?1år? inte har gått. Känner mig lite lost i en stor värld.


    Är det nåt halvår ni försökt nu? Förstår oron, men det enda och göra är att höra av sig och prata med dem och berätta vad du fått rekommenderat. Men vad jobbigt det skulle vara om de bara säger att du får återkomma efter ett år. Vad maktlös man är :(
  • jamåduleva
    Doftljuset skrev 2019-02-17 20:22:12 följande:

    Ja vi har försökt lite mer än ett halvår. Jag får säga vad gyn sa och se vad dom säger. Inte bestämt oss om vi ska göra det nu snart eller vänta lite. Det är en maktlöshet verkligen, framför allt att man inte skulle bli hjälpt när man ber om det i ett svagt läge. Fast ska inte måla fan på väggen, ingenting säger att vi INTE kan få barn.... 


    Ja, tänker att ni kan köra på i typ två månader till och sen kanske höra av sig? Men då kanske de säger att ni gott kan vänta tills ett år har gått. Åh, vad svårt, det kan de ju säga till er nu med. Men man vet inte förrän man pratat med dem, men tankarna far ju runt ändå.

    Nej, precis. Av vad hon kunde se såg det ju bra ut! Fasen, nu är det din tur att plussa! Hoppas verkligen att ni slipper en utredning.
  • jamåduleva


    Känns inte som jag haft ÄL där de satt ut den, märkliga kurva. FF satte ut den tre dagar tidigare och det känns inte rätt heller, men mens har jag fått. Den varade bara i tre dagar som förra månaden och de två senaste cyklerna var båda på 27 dagar. Hade så gärna velat ha ett tydligt svar på hur lång min leutalfas är.

    Ska försöka att tagga ner lite och släppa den här kontrollen jag vill ha. Hitta ett lugn, är så stressad av mycket nu och tror att kroppen inte är redo för en graviditet än. Fan vad jag oroar mig.
  • jamåduleva
    Doftljuset skrev 2019-02-18 11:43:43 följande:

    Tog ägglossningstest imorse, då blev det en rund ring. Var kl 08:00 så lite för tidigt för vad dom rekommenderar men ja då verkar LH sjunkit igen. Nu gissar NC på ägglossning idag i och med negativt äl. Hoppas bara det är någon ivrig rackare som går till attack ??????


    Åh, hoppas!
  • jamåduleva
    Doftljuset skrev 2019-02-20 16:38:12 följande:

    Välkommen in i gruppen! :)

    Vad kul, dela med dig om du vill. Har du fått tid för det? 

    Ja du har helt rätt, gyn sa att man inte ska räkna med dom ordentligt alla gånger. Fast hon menade på att det är förståeligt att man blir så fast i dom, för ens önskan är så stark och stor... Jag tror och hoppas min ÄL skett nu, för i annat fall orkar nog inte mannen mer just nu ...


    Jag bränner ut min man också, skäms nästan lite. Men blir så trött, han tar hela livet med ro och ?det sker när det sker? en annan bara känner att jag har en dag per månad där det kan ske. Nu är jag lite passivt tjurig och ger fan i det, bara tar det lugnt den här månaden och fokuserar på träning eller nåt, kanske är det den här gången som är ?det sker när det sker?.
  • jamåduleva
    Doftljuset skrev 2019-02-20 18:35:18 följande:

    Ja, det känns ju lite som övergrepp emellanåt. Fast det är ju omtyckt när det väl är i gång så att säga... Samtidigt som min man håller inte riktigt reda på det här med ÄL, MENS, CYKEL , och inte blir det några barn gjorda om man ska famla i mörkret helt ( haha fast det känns som man redan gör det).... 

    Generellt denna månad har vi dock varit tillsammans på avslappnade och mysiga sätt, men sen blev det ändå lite hysteriskt runt ÄL. Aja, nu har vi gjort det vi kunnat och hoppas vi tajmad ÄL  

    Vilka appar använder du?


    Nä, min har noll koll också. Jag känner bara att vi kan ligga i den veckan jag tror ÄL sker och sen låta honom vila, haha. Men nä, det behövs inte tycker han. Åh, hade det inte behövts så hade jag haft flera ungar vid det här laget! Haha. Hade varit så skönt att vara den som inte behövde ha koll och känna av symtom varje månad.

    Jag använder NC, FF och flo. Lite konfunderad över skillnaden på coverline (heter det så? Den gränsen som ska passeras vid ÄL) är så stor på FF (36,15) och NC (36.36). Men det blir väl bra med det ändå får vi hoppas.
  • jamåduleva
    oshark skrev 2019-02-20 20:33:20 följande:

    FF sätter ut olika i varje cykel medn NC baserar på hela tiden du använt dem. Min CL är därför mycket högre i NC eftersom jag när jag slutat med p-piller hade högre temperaturer de första tre cyklerna.


    Jaha, är inne på fjärde cykeln utan p-piller nu och tredje som jag tempar. Finnar har ploppat upp nu med. Hade jag vetat hur mycket de där hormonerna skulle spöka med kroppen hade jag aldrig börjat.
  • jamåduleva
    oshark skrev 2019-02-20 21:42:13 följande:

    Jag hade nog fortfarande börjat för jag hade hemsk mens mina första två år. Men jag hade aldrig gått tillbaka på p-piller efter mitt uppehåll när jag var 20.


    Hade hemska smärtor vid mens när jag började med, hade glömt bort hur det var men det har jag blivit påmind om. Det har blivit värre efter varje mens nu, nu senast låg jag i sängen och bara försökte andas, kräktes gjorde jag med, så visst saknar man pillren då. Det är lätt att vara efterklok :)

    Ska du träffa din läkare om bara några dagar? Eller det är inget besök där de kan kika på dig om du skulle ha en cysta? Trist att gyn fick avboka, tycker det ofta blir så när man verkligen behöver tiden man fått. Hoppas det blir bra oavsett. Synd med att du inte fick träffa en gyn som du trivdes med förra gången, tar så onödigt mycket energi att hitta en bra tycker jag. Jag kommer se till att få komma till en annan stad när/om jag kommer behöva ett besök. Har så dåliga erfarenheter från mottagningen där jag bor. Gått därifrån gråtandes ett antal gånger och en gång fick jag inte ens klä på mig helt förrän hon tyckte att jag minsann kunde ta på mig resten i väntrummet. Helt sjukt, och de flesta andra som varit där har likande erfarenheter. Längtar inte dit.
  • jamåduleva
    oshark skrev 2019-02-20 22:30:36 följande:

    Ska träffa vanlig läkare nästa torsdag för sköldkörteluppföljning. Men har jag inte ägglossat på måndag morgon kommer jag försöka se om jag kan få en tid nästa vecka.

    Jag ska inte säga att jag inte tyckte om henne, jag kände mig lite lugnare när jag varit där men så här i efterhand har jag bara tvivlat mer och mer. Men hon var väldigt snäll och så ynder besöket. Tvivlet började med att hon sa att "vi vet att man har 14 dagar mellan ÄL och mens. Jo ok, hur kommer det sig då att alla fertilitetsrådgivare säger att en normal lutealfas är 12-16 dagar och jag får mens ÄL+12? Sen verkade hon inte alls bekymrad över att jag har en historik av att ha cykler om ca 42 dagar. Så när min förra cykel var ok kände jag att jag kanske inte behövde gå tillbaka och tjafsa utan kunde sköta sköldkörtelgrejen själv genom VC och annars kost- och livsstilförändringar. Men imorn är CD40 och ingen ÄL, så nu känner jag att jag måste gå tillbaka, men då vill jag inte gå till henne. Har turen att bo i Stockholms län så finns massa gynmottagningar, men den jag besökt och vill gå till igen vore så bra för den ligger 2 min från mitt hem och har tider från 07:40 på morgonen så man hinner till jobbet!


    Hoppas läkaren fattar vad du är orolig för och att denne är villig att hjälpa dig trots svenska mått.

    Förstår att du vill gå till den mottagningen, så smidigt! Håller tummarna att du får en bättre känsla av den andra och håller även tummarna för att ägglossningen kommer :)
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis