Inlägg från: Anonym (E) |Visa alla inlägg
  • Anonym (E)

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    DrömlivetiHD skrev 2019-01-04 02:01:33 följande:

    Hej på er!

    Jag har oregelbunden mens sedan den kom igång efter amning. Köpte ÄL stickor då jag upptäckte att min senaste menscykel var på 42 dagar och vi hade helt missat ÄL utifrån mina beräkningar. Vad tror ni om denna sticka? Är det ÄL? Tog den igår vid 11 på kvällen. Hade haft mensvärk under dagen igår men glömde ta. Kom på det innan jag skulle sova. Står ju att man ska ta testerna mellan kl 10-20. Teststrecket ser liiite svagare ut tycker jag. Tog test idag igen men då var det inget alls. Aja, vi hade mys ändå. Men man undrar ju om vi lyckades pricka in rätt dag denna gången eller om jag ska fortsätta ta tester..


    Ägglossning sker 12-48h (inte helt säker på timmarna) efter ett positivt äl-test, så du har nog prickat den :) forstätt mys på dom kommande dagarna så hoppas vi att det tar sig!
  • Anonym (E)

    Detta är inte helt positivt än va?

  • Anonym (E)
    Värphönan skrev 2019-01-04 16:08:22 följande:

    Ser ingen bild tyvärr. Är det ett äl-test?


    Ja, det är det. Får inte in bilden, måste man göra det via datorn? Strecken är lika starka men teststrecket är smalare än kontrollstrecket, ska dom vara lika breda för att det ska vara positivt?
  • Anonym (E)
    Doftljuset skrev 2019-01-04 19:21:00 följande:

    Sådär kände jag också förra månaden. I ett desperat försök att få mer koll så blev allt bara en soppa och hoppade runt. Denna månad kommer jag tempa, ta äl - test men framför allt ha mer sex. Haha....

    Hur länge har du använt NC? Min har faktiskt varit ganska precis dom senaste gångerna. Dock är det svårt veta om man verkligen haft ägglossning eller om det missats dagar innan eller efter. Jag vill ju verkligen få in dagarna innan ägglossningen...


    Har inte använt NC ens en månad än och jag har inte kunnat tempa med än tre gånger för att jag sover så illa. Försöker hitta någon tidpunkt på natten då jag kan ställa klockan så att jag vaknar till den och kan ta tempen men har inte hittat nån tid än. Sover inte mer än två timmar i sträck, så frustrerande men å andra sidan kan jag väl mäta då det förmodligen är ungefär samma bastemp jag har då. Aja, får se hur jag gör, kan inte förlita mig på NC den här månaden iaf. 
    Har fått positiva äl-tester nu och det är ju kul och NC har satt ut äl-loss på söndag, så det känns rätt ändåSkrattande  Hoppas så att det tar sig nu!
  • Anonym (E)
    Värphönan skrev 2019-01-05 15:12:07 följande:

    Om det inte tar sig nu denna cykeln så börjar jag med RR direkt! Och bisolvon. Har läst både bra och dåligt om båda men tänker att det skadar inte att testa en månad och se vad som händer. 

    Föresten hur lyckas ni göra inlägg utan att fl ska bugga? Jag får skriva om inläggen flera gånger ibland och öppna ett nytt fönster i crome för att fl inte uppdaterar sig. Och de gånger jag väl lyckas så lägger den gärna upp 2-3 av samma inlägg. För det går inte att ta bort inlägg man skrivit va?


    Hänt mig med att det dyker upp samma inlägg, då när jag tryckt svara så kommer den där gråa cirkeln, eller vad jag ska kalla den och den försvinner inte, dom gångerna jag trycker svara igen så blir det dubbla inlägg. Så när i du trycker att du ska svara i tråden och den där gråa laddgrejen kommer men inte försvinner, uppdera bara sidan istället, så är ditt inlägg ändå med i tråden och dessutom bara ett :D så jäkla dryg det där, men så har det funkat när jag gjort så. Nu har jag istället problem med att ladda upp bilder, alltid är det nåt
  • Anonym (E)
    Doftljuset skrev 2019-01-05 23:26:12 följande:

    Det första jag gör på morgonen är ta fram dom, annars lägg fram dom på kvällen. Man ska dock ( i alla fall enligt mina) äta rosenrot tillsammans med en måltid. 

    Nånting jag tycker är träligt är att tempa varje morgon. När jag är helt vaken är jag så inställd på att ge 110 för detta ska gå vägen, men där och då på morgonen vill man slänga iväg tempen.. Kämpa kämpa till oss alla!


    Ja, tänk om det hade funnits en grej som typ skannar av kroppen lite snabbt och sen bara har all information den behöver - sen ger den dig order om att ?nu jävlar blir det åka av kl 23.04 för där blir det bebis!? Och så har man ett jävla åka av och bam, man är gravid.

    Tänk vilka drömmar man får på kvällskvisten.

    Gillar inte heller att tempa, så mycket som ska stämma runt i kring känner jag. Men gud, jag tror att vi har prickat äl perfekt nu, enda oron jag har är att vi inte hade sex igår. Idag säger appen att jag har ägglossning idag, men nu mer främst på kvällen börjat känna av smärtor i äggstockarna och mina bröstvårtor ömmar lite. Tänk om vi lyckades nu<3 ska försöka få min karl på g för en sväng om imorgon med för att vara lite säkrare.

    Fasen vad häftigt om rosenrot hjälper er alla nu, heja!
  • Anonym (E)

    Har åkt på urinvägsinfektion och nu oroar jag mig för att gå på en antibiotikakur. Tänk om jag i detta nu håller på att bli gravid, iom att vi prickade äl för någon dag sen, kan en antibiotikakur förstöra det? :( åh, jag är så rädd för att det skulle skita sig bara för det, men å andra sidan så är väl en infektion i kroppen inte heller bra, särskilt inte om det går upp i njurarna. Är det någon som har koll? Ska ringa vårdcentralen imorgon

  • Anonym (E)
    lilagrodautanben skrev 2019-01-07 23:00:10 följande:

    8:e missfallet nu sen 1,5 år tillbaka. Fan vad ledsen jag är men nu är äl och min make sa att han inte vill mer. Sorg!! Men våra två barn har varit hemma i tre veckor på jullov (4 och 5 år) så jag hoppas det är uttröttande bara då man inte ger upp så lätt. Men barnen bråkar och vi är hemma 24/7 så det blir mycket. Han säger att det är därför han inte vill men det känns tungt.. låg igår då äl är idag tror jag men vill han inte så är det en jobbig abort. Jag vill! Jag tycket det är skittufft med barnen hemma, jobb och allt därtill men imorgon börjar dom förskolan och vi har gjort en fuling (vissa på förskolan vet om medan andra inte vet) att vi bara ska va hemma, maken och jag, pch ta hand om vår kärlek och varandra!

    Hoppas han ändrar sig igen när allt går tillbaka till normalt


    Fy, vad jobbigt det låter, vilken sorg. Kan ju vara som du säger lite kämpigare nu när alla varit hemma och ungarna har levt rövare, den åldern dom är inne i nu är väl lite extra. Mina småsyskon skiljer det knappt 1,5 år på och jag är fyra år äldre, gud vad dom höll på när dom var i den åldern! Då kanske det känns väldigt jobbigt att tänka på att ha en tredje, men då kan man ju tänka att iom att syskonen kommer vara hyffsat mycket äldre än bebisen så blir det inte dom där bråken på samma sätt, jag har aldrig bråkat med mina syskon som dom gjort med varandra för att jag var så mycket äldre. Det kom senare i tonåren när dom började sno mina kläder ;)

    Din man kanske känner en sorg efter alla missfall och inte orkar gå igenom den sorgen igen? Och sen när det varit så tungt under 1,5 som ni måste haft det så blir vardagen kämpigare också tänker jag.

    Tänk om det tog sig nu för er och den lille bestämmer sig för att stanna i magen, han kanske skulle känna en glädje då? Tänker att han kanske säger att han inte vill försöka mer för att han är rädd för missfall, men om det skulle gå vägen kanske han får tillbaka längtan.

    Det är ju bara mina funderingar nu, kanske är helt ute och cyklar, men hoppas det ger dig nåt positivt.

    Rå om varandra ordentligt nu, helt kravlöst, sitt i ett par mysbyxor i soffan med nån god mat och se på en bra film, behöver inte vara mer än så :) såna kvällar älskar jag, tycker det är mycket jobbigare med en romantiskt middag vid köksbordet med tända ljus och trerätters, tänd lite ljus i vardagsrummet och sätt er tillsammans under en filt och bara ha det bra <3
  • Anonym (E)
    fannylinnea skrev 2019-01-10 11:42:03 följande:

    Hej.

    Ring din hälsocentral så fort som möjligt och förklara din oro. Om du har urinvägsinfektion måste den behandlas, speciellt om du skulle vara gravid. Förstår att du blir orolig. Men keep in mind - urinvägsinfektion är jättevanligt att få som gravid.

    Under tiden kan du dricka massor med vätska! Gärna tranbärsjuice eller surt citronvatten.

    Lycka till. Både med urinvägsinfektionen och din eventuella graviditet :)


    Började läsa om det, jag hade ingen aning om att urinvägsinfektion kunde bli så allvarligt vid en graviditet. Behövde inte ringa sen, gick över efter natten. Hoppas verkligen inte att jag får ännu mer uvi när jag är gravid, har det titt som tätt redan nu. Fy, har hellre magsjuka än uvi.

    Tack för svar :)
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis