Inlägg från: Doftljuset |Visa alla inlägg
  • Doftljuset

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Mirabila skrev 2019-04-01 18:34:08 följande:

    En annan sjuk sak man tänker på, som ni kanske också kan relatera till - hur man maxar sina 6-tillfällen!? Min sambo har lite svårt med pressen och när vi har legat var och varannan dag runt äl i en vecka känner han sig less och hemsk osugen på att alls försöka. Så får liksom hushålla med hans ork.

    Typ 2 dagar före beräknad äl och sen samma dag stickorna visar positivt. Det borde vara det bästa men tänk om han inte pallar andra gången. Då har man ju missat tillfället. Alltså... har ni också dessa tankar och problem? Detta stressar mig minst lika mkt som att jag inte blir gravid, att han inte ska palla när det gäller alltså.


    Jag kan verkligen relatera, och flera med mig säkerligen.

    Känner mig ibland som en sex galning som tvingar mig till sex, trots att vi är två om saken. Man blir så ledsen och besviken, samt frustrerad. Sist sa jag ingenting ( för inte stressa) o hade sex två daggar innan äl men på äl ?klarade? han inte av det och blev dagen efter istället. Inombords blev jag helt galen men vad ska man göra. Man måste på nåt sätt lugna sig, göra olika varje månad men det är tufft. Jag blir sedan stressad för jag blivit ledsen för tänker kroppen påverkas negativt av det också. Jävla karusell
  • Doftljuset
    Anonym (sandra) skrev 2019-04-04 12:44:00 följande:

    Hejsan, 

    jag och min kille har försökt bli gravida sen februari 2018, i november fick vi ett missfall och tog efter det beslutet att lägga barnverkstaden på hyllan ett tag, det sliter så förbannat på relationen att aldrig bli gravid fast längtan finns där och alla runt om blir gravida. 

    Så i februari fick vi plus på stickan igen och jag kunde inte tro det. Tog massa test, clearblue och alla möjliga märken, gick till och med till vc och träffade en barnmorska. 

    Gravida var vi och fick ett tidigt ul i mars. Men när vi kom dit kunde man inte hitta någon graviditet. Jag hade ett par veckor innan haft en liten, liten blödning som bm tror var ett missfall. 

    Nu har vi återigen beställt hem massa ägglossningstest och jag tog ett på skoj som visade svagt positivt, dagen efter var det svagare så jag antar att jag missat toppen. Nu väntar jag bara på att mensen ska komma så att jag kan börja testa igen. 

    Jag har dock väldigt oregelbunden mens och tycker det är jätte svårt att veta när jag ska börja testa. Kan gå 27-43 dagar mellan. Vill helst bara bli gravid direkt igen men samtidigt jätte rädd för ännu ett missfall. 

    Några tips på hur jag lättare kan bli gravid? När jag kan börja testa med ägglossningstesten? Vet egentligen inte vad det är jag vill ha hjälp med, tycker hela göra barn grejen känns som en jävla djungel. Nästan redo att ge upp det här helt och hållet. 


    Hej,

    Välkommen <3

    Jag beklagar att ni fått missfall! Förstår din oändliga längtan och frustration.

    Här inne peppar vi och stöttar varandra på vägen, för det är tufft och det är en djungel.

    Det är svårt veta om mensen är så oregelbunden, mem hur har dina senaste cyklar sett ut?

    Jag har 32 - 38 dagar så är inte heller regelbunden, brukar testa cd 18 och framåt...

    Fast det är ju jag osv.

    Finns massa tips på hur man kn bli gravid ?lättare? men frågan är väl om dom stämmer...

    För då hade man väl redan blivit det...
  • Doftljuset

    Hej,

    Hur har denna vecka gått ? Jag går väntar på mensen, tog grav test igår men det var negativt. Mensen är sen...

  • Doftljuset

    Så kom mensen.

    Jag var ganska inställd på detta men känns ändå tråkigt, nu har dom gravida vännerna börjat kläcka också. Så snart glider alla med barn.

    I min värld fortsätter vi med fertilitets utredningen, ringt och fått inbokat två läkar tider. En för spolning och en för nåt annat ( tror gällande ägglossningen). Lite läskigt med spolning, någon som har gjort? Jag är tacksam för vi får hjälp men oroligt och ledsen om vart annat.

  • Doftljuset
    fannylinnea skrev 2019-04-10 12:59:44 följande:
    Beklagar. Man blir sååå ledsen fastän man är inställd på att mensen ska komma. Man lever ju verkligen på hoppet in i det sista.

    Hur långt har ni kommit i utredningen?
    Jag ska ta första blodproverna nästa vecka...

    Ja det blir man :( Jag är så livrädd på en plats i mitt hjärta att det aldrig ska gå. Sen blir jag arg för jag inte är positiv hela tiden, men kanske spelar det ingen roll. Kanske har man ingen makt alls... Hoppet är det sista som lämnar en människa osv...


    Jag har lämnat blodprov, så nästa gång ska jag in på spolning och gången därefter ska dom kolla läget med ägglossningen och ev lite fler prov ( sista är jag osäker på)... Är det ditt första besök? 

  • Doftljuset
    oshark skrev 2019-04-10 20:52:17 följande:

    Det rullar på.

    Jag minns inte om jag skrev det här, men jag fick positivt ÄL-test förra måndagen, 1 april, efter VUL på fredagen då jag tog min första Letrozolkur. Fick en temphöjning på onsdagen som indikerade ÄL på tisdagen då, men sen lördag söndag sjönk tempen och var nästan nere på den nivå jag ligger på innan ÄL. Jag tappade allt hopp och låg i soffan och grät hela kvällen för jag hade inte heller mina andra vanliga ÄL-tecken som ömma bröst, helt hård och stängd tapp och så vidare.

    Sen i måndags gick tempen upp igen och igår och idag har den varit hög för att vara jag. Jag kände dock ändå noll tilltro till att jag faktiskt haft ÄL men hade redan ett VUL inbokat för idag för att kolla.

    Gyn vsr igen jättepositiv till hur mina äggstockar svarat på Leteozolen och sa att jo jag har haft ägglossning och jag har en tjock och fin treskiktad slemhinna.

    Så nu borde BIM vara söndag/måndag! Funderar på att ta ett testa-tidigt test på lördag (ÄL+11) för att inte gå och noja hela helgen.

    Ledsen att höra att du fick mens, men skönt att det rullar på med utredningen! Hoppas du är en av dem som inte tycker att spolning gör ont


    Vad spännande :) Låter som du också kommit i rullning.

    Vad kul att gyn är positiv och det ser ut som kroppen svarar på behandlingen.

    Jag hoppas verkligen för er skull! Känns det bra? Få pusta ut lite...

    Haha jag är lite fundersam, läkaren sa googla inte, båda sköterskorna jag pratade med i telefon sa googla inte. Vad ska dom göra egentligen undrat man ju då. ( Självklart har jag googlat), men visste ju lite innan. Vet du många det gjort ont för? Jag börjar bli rejält nervös.
  • Doftljuset

    [quote=79564771][quote-nick]oshark skrev 2019-04-14 06:13:17 följande:[/quote-nick]

    Åh herregud åh herregud åh herregud!!!

    Men åh!!! Grattis <3 woooow

  • Doftljuset

    Hej alla kvinnor i gruppen,

    Haft lite annat för mig, har besök och helt enkelt inte haft tid. Jag spolades förra veckan, det gick snabbt och smidigt. Det är obehagligt, men absolut inte ens i närheten av andra trevligheter JAG varit med om på sjukan. Dom var också väldigt bra på att informera hela tiden så jag visste vad som skede. Däremot fick jag väldigt ont efter, ca 10 tim men släppte sen, lite som starkare mensvärk...

    Igår var jag tillbaka för ultraljud av äggstockarna - ägglossning. Såg bra ut och en blåsa växer just nu för äl om några dagar, då ska jag tillbaka igen för han vill se så jag verkligen får äl. Annars måste man sätta in stimulerande preparat.

    Jag har hållit mig ganska stark men det svider i hjärtat. Att denna resa bara börjat, och har noll makt. Gör så ont man jag vill inte ens känna efter. Ett tips är håll er borta från sociala medier, det gör det lite lättare.

    Annars vill jag bara skicka massa kärlek, styrka och pepp till er! Ni så är så galet bra.. All lycka till er alla och kom ihåg när det känns skit, kom hit så stöttar vi varandra ett tag.

Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis