Inlägg från: Doftljuset |Visa alla inlägg
  • Doftljuset

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    jamåduleva skrev 2019-02-20 18:09:27 följande:
    Jag bränner ut min man också, skäms nästan lite. Men blir så trött, han tar hela livet med ro och ?det sker när det sker? en annan bara känner att jag har en dag per månad där det kan ske. Nu är jag lite passivt tjurig och ger fan i det, bara tar det lugnt den här månaden och fokuserar på träning eller nåt, kanske är det den här gången som är ?det sker när det sker?.
    Ja, det känns ju lite som övergrepp emellanåt. Fast det är ju omtyckt när det väl är i gång så att säga... Samtidigt som min man håller inte riktigt reda på det här med ÄL, MENS, CYKEL , och inte blir det några barn gjorda om man ska famla i mörkret helt ( haha fast det känns som man redan gör det).... 

    Generellt denna månad har vi dock varit tillsammans på avslappnade och mysiga sätt, men sen blev det ändå lite hysteriskt runt ÄL. Aja, nu har vi gjort det vi kunnat och hoppas vi tajmad ÄL  

    Vilka appar använder du?
  • Doftljuset
    oshark skrev 2019-02-20 20:35:49 följande:
    Inte av och till jämt, men ett flertal gånger under dagen. Oftast när jag sitter still. Igår kändes det även ömt runt vänster äggstock när jag låg på mage i visda ställningar när jag skule sova.
    Jag tycker att du verkligen borde söka en akut tid. Gå omkring och ha ont är inte bra, jag har faktiskt en gång ring till vårdcentralen och dom skickade med telefonsamtal på akut tid till gyn. Känner du själv om det är akut.  Kan du känna om det är svullet på nåt sätt eller känns svullet?
  • Doftljuset
    Doftljuset skrev 2019-02-21 07:57:02 följande:
    Jag tycker att du verkligen borde söka en akut tid. Gå omkring och ha ont är inte bra, jag har faktiskt en gång ring till vårdcentralen och dom skickade med telefonsamtal på akut tid till gyn. Känner du själv om det är akut.  Kan du känna om det är svullet på nåt sätt eller känns svullet?
    Sen angående skörtelundersökningarna. Jag tycker du ska skriva en lapp och sen "outta" den andra läkaren. Berätta vad du upplevt, känt,känner och tänkt. ( Menar inte att du ska stå där o skrika, även om det kan behövas ibland).. Sköldkörtelfunktionen är mycket viktig för att allting ska kunna i kroppen.

    Kommer man tillbaka med samma symptom och oroligheter, då är det deras uppgift att se efter andra lösningar och testa nytt eller testa prov som är mer ingående. ( Om dom är bra). Vet gyn om att du undersöker för sköldkörteln och vice versa? ( Rätt mig om jag uppfattat nåt fel).

    Ha en fin dag 
  • Doftljuset
    oshark skrev 2019-02-21 09:09:18 följande:
    Doftljuset skrev 2019-02-21 08:04:06 följande:

    Sen angående skörtelundersökningarna. Jag tycker du ska skriva en lapp och sen "outta" den andra läkaren. Berätta vad du upplevt, känt,känner och tänkt. ( Menar inte att du ska stå där o skrika, även om det kan behövas ibland).. Sköldkörtelfunktionen är mycket viktig för att allting ska kunna i kroppen.

    Kommer man tillbaka med samma symptom och oroligheter, då är det deras uppgift att se efter andra lösningar och testa nytt eller testa prov som är mer ingående. ( Om dom är bra). Vet gyn om att du undersöker för sköldkörteln och vice versa? ( Rätt mig om jag uppfattat nåt fel).

    Ha en fin dag 


    Jag har gått upp en del i vikt sen jag slutade med p-piller så jag vet inte om det är det eller om det är nåt annat men magen känns definitivt lite annorlunda. Jag går sällan upp i vikt på magen men nu putar den ut lite och ser nästan ut som en liten gravidmage.

    Nä, jag har ju bara varit hos gyn en gång och då hade jag inte gjort fertilitetstestet än så då hade jag ett hum om att jag trodde jag var östrogendominant men inte att jag hade ett dåligr sköldkörtelvärde ur ett fertilitetsperspektiv. Därför jag tänker att jag ska vänta och gå till gyn eftet jag vet vad VC-läkaren säger nästa vecka. För hon sa också att de sällan behandlar om man tom ligger utanför men "bara lite" och att det isf skulle vara gyn som skulle titta på det i samband med en fertilitetsutredning.

    Jag ska väl inte säga att det gör ont, det känns bara konstigt. Dock ömt som jag sa en natt, men inte ömt inatt. Den brännande känslan gör inte ont, det är bara konstigt. Svårt att förklara men kanske lite så som huden bränner bär man bränt sig illa i solen?

    Jag hade otroligt svår mens när jag fick mens vid 13. Blödde igenom en nattbinda på typ 2 timmar, hade så ont att jag bara ville ligga i fosterställning i sängen och var brutalt oregelbunden (gick 6 månader mellan mens en gång). Så vid 15 började jag med p-piller. Tog ety uppehåll när jag var 21-22. Hade inte lika ont då, men fortfarande hyfsat rejäl mensvärk och rikliga, om än inte lika rikliga, blödningar. Var ganska regelbunden men hade cykler på ca 42 dagar. Träffade min man och provade olika preventivmedel. Både minipiller och p-stav gav mig konstanta blödningar. Hade spottings/blödningar i 6 månader i sträck på p-staven för att jag inte stod på mig och krävde att de skulle ta ut den när jag var på återbesök efter 3... Nu när jag slutat med p-piller igen (vid 29) har jag knappt mensvärk och blödningar om 3 dagar. Så något stämmer inte och det är helt klart svårare för min kropp stt komma tillbaka denna gången.

    Men man visste ju ingenting då. Det var aldrig någon som berättade hur de fungerar. Man fick höra att p-piller var som att vara gravid, när det i själva verket är mer som att vara i klimakteriet. Det var ingen som sa att den ökade risken för bröstcancer håller i sig i 10 år efter man slutat med p-piller. Att det kan ta 6 månader att få tillbaka det viktiga fertila sekretet (eller att det ens fanns och vad det innebär för kroppen). Ingen som förklarade att genom att börja med p-piller vid 15 pausar du i princip din pubertet och din kropps utveckling för att försätta den i ett konstgjort klimakterie och vad det innebär för fertiliteten när du slutar. Eller hur långt i förväg du borde sluta om du vill försöka bli gravid.
    Det är inte endometrios du har?

    Min gyn sa att man ofta har svåra menssmärtor redan från början ( vilket jag inte haft, fast å andra sidan uteslöt hon verkligen inte endometrios i mitt fall ändå). Bara tänker om det försvann med preventivmedel för sen återkomma. Även att mensen är oregelbunden mm

    Ja du känner din kropp bäst, det låter som nånting är vajsing, det behöver inte vara nåt allvarligt men nånting som kroppen behöver lite hjälp med. Bränner det liksom in under huden? Efter ÄL kan jag få som en brännande känsla i äggstocken fast det känns liksom inte som någon eldar utan annan typ ( tror alltid jag blir gravid då men icke), men då bränner det liksom under hunden på nåt sätt.

    Vet du, du har så rätt! varför sa ingen nånting, allt handlade bara om att skydda sig och absolut inte ha sex, typ någonsin! Tror du inte det var lite mer tabu under vår uppväxt? ( Är 87:a)..  Man fick inte lära sig nånting....  Bara kondom hit och kondom ditt, inte ens att kondomen faktiskt kan gå sönder
  • Doftljuset
    jamåduleva skrev 2019-02-21 11:32:53 följande:
    Det var så länge sen som jag hade en naturlig mens, över tio år, men minns att jag fick leta efter en p-pillersort som hjälpte mig med smärtorna. Men så ont och så påverkad jag blev nu sist jag fick mens har jag aldrig blivit. Det blev skillnad på smärtan direkt efter jag slutat men nu tycker jag att det blir värre vid varje mens. Sen blöder jag bara tre dagar och inte supermycket så där har jag inga problem, det gör bara så fruktansvärt ont, men mest första dagen, sen är det hyffsat okej.
    Känner igen mig...

    Jag har inte ätit preventivmedel på 11 år typ. Mådde illa av dom, både psykisk och fysisk plus att jag blev gravid på dom. Av sa mig det helt då...

    Idag mår jag lite dåligt av min abort, men försöker inte tänka eller ångra en då tid. Det var då och nu är nu. Vet inte riktigt varför min mensvärk exploderade, men min blir också värre och värre. Sedan kanske 3 år tillbaka bara, jätte skumt egentligen... Har du fått nåt emot smärtorna? eller iofs, vi kan inte äta dom smärttabletterna ändå.
  • Doftljuset
    lilagrodautanben skrev 2019-02-22 20:35:25 följande:

    Är det starkare idag? Dagens nere, igår uppe. Tacksam för svar då jag inte kan prata med min make pga att han blir så ledsen efter nio missfall,.,


    Jaa, det finns ett streck där!
  • Doftljuset
    jamåduleva skrev 2019-02-22 21:01:05 följande:

    Förstår tankarna kring aborten, har aldrig gjort en själv, men har många i min närhet som har och delat sina tankar efteråt. 
    Det är förjävligt att man ska behöva ha så ont, tycker att evolutionen borde fixat det nu, haha. Jag har inte sökt vård än då det här var första gången det var så jobbigt, tidigare månader har jag ändå klarat mig utan smärtstillande. Har kunnat andas mig igenom attackerna, men förra veckan låg jag bara och huuuuha:de mig, kunde prata ens. Nu är jag lite orolig för att det kommer vara så varje gång eller bli värre. Jag blöder inte mycket eller länge dock, hur har du det?
    Det är ju så dumt med smärstillande med nu när man vill bli gravid. Sen så får jag inte ta något annat än ipren för tillfället och knappt det eftersom mina levervärden är något förhöjda, och vi vet inte riktigt varför än. Så på ett sätt är jag lite "lättad" att det inte tagit sig än. Men troligtvis beror mina levervärden på att jag i våras hade en kraftig muskelinflammation i käken så jag blev ordinerad diklofenak varje dag i sju veckor. Ska ta nya prover nästa vecka, hoppas det är bättre dåGlad


    Men oj, muskelinflammation i käken... aj! Hoppas testerna visar sig vara bra.

    Jag har väl kanske förlikat mig med aborten, på sätt och viss, den dagen är alltid en dag jag fortfarande tänker och har med mig. En del av mig ångrar sig, förmodligen dessa dagar när jag märker att det inte är så lätt att skaffa barn. Ber liksom till högre makter att det inte är/va min enda chans....


    När dessa smärtor började så blödde jag väldigt mycket, reagerade liksom på att jag blödde mycket och att jag fick extrema smärtor. Så fick utskrivet "Cyklokapron", det hjälpte. Fast nu upplever jag lite som du , blöder liksom jätte mycket en två dagar sen är det relativt tomt, har dock en lång mens, ca 6 dagar, sista är liksom bara lite röd brunt kladdet.  

    Nu försöker jag dock inte äta några piller i onödan. Med tanke på smärtan så kanske man är dum men jag vill inte ha nåt i mig som kan påverka min fertilitet. Brukar koka varm vatten, lägger i en petflaska i en socka o sen på magen eller så på alla fyra o gallskrika...  Varmbad är också bra, försöka bedöva smärtan... 

  • Doftljuset
    oshark skrev 2019-02-22 22:24:20 följande:
    jamåduleva skrev 2019-02-22 21:01:05 följande:

    Förstår tankarna kring aborten, har aldrig gjort en själv, men har många i min närhet som har och delat sina tankar efteråt. 

    Det är förjävligt att man ska behöva ha så ont, tycker att evolutionen borde fixat det nu, haha. Jag har inte sökt vård än då det här var första gången det var så jobbigt, tidigare månader har jag ändå klarat mig utan smärtstillande. Har kunnat andas mig igenom attackerna, men förra veckan låg jag bara och huuuuha:de mig, kunde prata ens. Nu är jag lite orolig för att det kommer vara så varje gång eller bli värre. Jag blöder inte mycket eller länge dock, hur har du det?

    Det är ju så dumt med smärstillande med nu när man vill bli gravid. Sen så får jag inte ta något annat än ipren för tillfället och knappt det eftersom mina levervärden är något förhöjda, och vi vet inte riktigt varför än. Så på ett sätt är jag lite "lättad" att det inte tagit sig än. Men troligtvis beror mina levervärden på att jag i våras hade en kraftig muskelinflammation i käken så jag blev ordinerad diklofenak varje dag i sju veckor. Ska ta nya prover nästa vecka, hoppas det är bättre då


    Till er båda: Det är INTE normalt att ha endometrios eller såna otroliga menssmärtor. Då är det något i kroppen som inte riktigt stämmer; det kan vara hormonellt eller inflammatoriskt eller vad som.

    Jag skulle tipsa om att ni letar upp Jenny Koos på Facebook (Vulverine) och Instagram (vulverinekoos) och läser vad hon har att säga om saken. Det var genom henne jag insåg att jag nog med största trolighet har problem med sköldkörteln (även om vården inte tycker det..).
    Ja, det är väl kanske därför gyn sa åt mig söka mig till fertilitetskliniken? Just för jag har såna smärtor, eller ja dom försvinner ju om jag tar mina piller emot smärtan, men dom tar ju inte jag just nu, eftersom det inte är bra. Det är inte meningen att man ska behöva ha så ont....

    Egentligen skulle inte jag bli helt förvånad om det var nåt fel på sköldkörteln. Däremot är inte jag så high på mått som du är, utan bett om två tester på ca 2 år och det är inge fel enligt läkarna... Dom testade mig senast i höstas, eftersom jag genomgått en utmatning.
    Vem är hon? :)
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis