• oshark

    För oss som tempar för att bli gravid

    cassandra92 skrev 2018-10-26 09:17:06 följande:

    Okej. Jag får helt enkelt bara vänta. Tog ett testa tidigt test idag och det var helt blankt. Men det är också ÄL+10 och BIM-3 så kanske är för tidigt, eller hoppas det. Tempen har varit hög, sjönk rejält idag, men är fortfarande högre än den brukar vara samma dag andra cyklar. 


    Kan ju eventuellt vara en implantationsdipp om du har tur
  • oshark
    Anonym (T) skrev 2018-10-26 10:30:44 följande:

    Ah, jag förstår.. Det kan ju ta ett tag innan kroppen hittar tillbaka =/ Har själv haft cyklar mellan 32 och 39 dagar med ett medel på 35 sedan jag slutade med piller. Man får vara redo för mens redan på den tidigaste dagen, men vågar inte hoppas på plus förrän man passerat den senaste =/


    Nä exakt. NC säger mensen ska komma på torsdag (1/11) och att jag ska testa lördag och söndag. Men måndag är ÄL+13 så tänker inte testa innan dess. Bara onödigt att stresda upp sig om det blir neg.
  • oshark
    cassandra92 skrev 2018-10-26 10:46:45 följande:

    Hm okej. Men då kan det antingen vara att mensen är påväg, eller att det är ägget som fäster då? Trodde inte det kunde fästa så sent. Men kan man ha symptom trots att det inte har fäst? För annars har jag total inbillat mig massor... 


    Ägget fäster i genomsnitt mellan ÄL+7 och ÄL+10 men kan fästa tidigare (dock inte tidigare än ÄL+3 och väldigt ovanligt vad jag förstått att det fäster innan ÄL+5).

    Jag har förstått det så här:

    När ägget släpps börjar kroppen producera progesteron. Om kroppen inte får besked om att ägget fäst innan BIM slutar kroppen producera progesteron och slemhinnan sköljs ut (mens) om ägget fäster och börjar skicka ut hcg fortsätter kroppen producera progesteron.

    Tillförseln av progesteron och östrogen bidrar till symptom som kan vara samma oavsett om du är gravid eller inte, eftersom progestetontillförseln börjar redan innan ägget fäster. Sen kan man naturligtvis inbilla sig också, när man verkligen vill, men det troligaste är att du skulle ha liknande symptom även om du får mens (tex molvärk, ömma bröst..).

    Progesteronet är det som höjer temperaturen. När progesteronet slutas produceras inför mens sjunker därför temperaruren igen. Vissa kan öven få en dipp (som jag) runt ÄL+4/5 då man får en tillförsel av östrogen som "krockar" med progesteronet och tempen. Vissa får även en implantationsdipp men jag vet inte vad den beror på.
  • oshark


    Så här har har min förra och nuvarande cykel sett ut. (Nuvarande är lila.) I den här cykeln verkar jag hittills ligga lite lägre efter ÄL men möstret är ganska likt. Dipp idag. NC säger dock att jag är på ÄL+3 medan FF säger ÄL+4, men dippade på samma dag förra cykeln. Låg högt fram till dagen innan mens iaf förra cykeln - mensen kom sent på natten (efter 23) plus att det var helg så CD1 och CD2 den här cykeln har jag avaktiverat tempen för jag sovit annorlunda. Så vet inte huruvida jag hade dippat CD1 eller CD2 inför mens.
  • oshark
    Anonym (T) skrev 2018-10-26 11:28:56 följande:

    Ja men precis.. eller så sitter man där, förvirrad, med ett test man inte riktigt vet hur man ska tolka...been there, done that....

     


    Ja och jag ändå någon dag mellan mys och ÄL (mys lördag natt, ÄL troligtvis måndag natt) så vill inte heller få upp förhoppningarna för mycket. Plus att jag ska iväg på en weekendresa i helgen så vill inte vara ledsen över ett negativt test, bättre då att ställa in sig på att mensen ska komma och sen i så fall bli positivt överraskad
  • oshark
    Anonym (T) skrev 2018-10-26 11:46:43 följande:

    Vad intressant när man har tidigare cykel att jämföra med. Själv började jag tempa mitt i den här, så jag har inte mkt att gå på. Lite hoppig, men håller sig över strecket iaf Ja men precis, att bygga upp förhoppningarna och bli besviken tär i längden, om man inte lyckas nästan direkt. Bättre att, som du säger, försöka ställa in sig på att mensen ska komma.


    Ja, dock har jag ätit rosenrot och munkpeppar den här cykeln, vilket verkar ha påverkat min temp i follikulärfasen lite då den känns högre än förra.

    Jag har egentligen tre cykler men brukar ignorera den första då jag dels mätte lite på fel ställe i munnen i början plus att det var första efter p-pillerstopp så jag fick ÄL CD27 och sen bara hade en 7 dagar lutealfas.
  • oshark

    Asså jag vet inte vad jag ska tro om min temp den här cykeln. I follikulärfasen kändes den lite högre än förra cykeln, vilket jag gissade var rosenroten/munkpepparn som gjorde. Nu i lutealfasen ligger jag typ 0.1 grad lägre än förra cykeln. Jag vet att man inte kan utläsa graviditet eller så från tempen, men är det någon annan som haft såna skillnader? Den följer ju ändå något sånär samma mönster än då länge.

  • oshark
    oshark skrev 2018-10-27 12:23:02 följande:

    Asså jag vet inte vad jag ska tro om min temp den här cykeln. I follikulärfasen kändes den lite högre än förra cykeln, vilket jag gissade var rosenroten/munkpepparn som gjorde. Nu i lutealfasen ligger jag typ 0.1 grad lägre än förra cykeln. Jag vet att man inte kan utläsa graviditet eller så från tempen, men är det någon annan som haft såna skillnader? Den följer ju ändå något sånär samma mönster än då länge.


    Min CL är ca 36.40
  • oshark
    cassandra92 skrev 2018-10-27 15:35:48 följande:

    Vet att jag greppar efter halmstrån här men jag bara undrar. Är Det helt omöjligt att vara gravid om man inte har höjd temperatur?


    Om temperaturen ligger under din baslinje (har för mig att du hade nåt armband som satte ut en average vilket jag antar är i princip samma?) flera dagar är högst o-troligt. Tempen kan väl dippa någon dag tror jag, men i regel ska man ligga över baslinjen och fortsätta göra det efter BIM, plus inte få mens då.
  • oshark
    cassandra92 skrev 2018-10-27 17:04:20 följande:

    Japp!! Den är under den idag men bara en dag hittills.... Så får väl se hur den är imorgon!!!! :)


    När hade de BIM?
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid