Inlägg från: WanderChild |Visa alla inlägg
  • WanderChild

    För oss som tempar för att bli gravid

    Hej allihopa! Nyss tillbaka från vul nu och allt såg jättebra ut! 7,28mm lång och ett litet hjärta som pickade på! Storleken stämde precis på dagen med när jag kände äl, men av någon anledning så verkar vårdpersonalen inte riktigt ta en seriöst när man säger att man vet exakt när man hade äl :P. Som *tur var* så sa jag innan att enligt mig så är jag i 6+5, men enligt senaste mensen 6+6, o måtten stämde så klart med 6+5 ;). Himla nice, fick veta att vi har fri tillgång till vul varje torsdag, det är bara att ringa o boka! Kostnadsfritt! Tänker nog göra det nån gång till innan KUB, runt vecka 10.

  • WanderChild

    Tjejer! Måste gnälla av mig lite här också och säga NJUT när ni kan! Jag har drabbats av något som jag inte visste fanns, aldrig hört om det men googlade och jo visst, det verkar inte helt ovanligt under graviditet. Jag har dock fått en rätt kraftig variant av det verkar det som :(. Myset har stannat av HELT sedan plusset, har bara fått till det en enda gång sedan dess! Varför? Jo, för att bli lite intim, när jag får orgasm så följs det direkt av extrem smärta från sammandragningar i livmodern! Ligger i fosterställning med tårar i ögonen 1-2 minuter tills det går över och är sen helt öm hela dagen efter. Hemskt är det!

    Det har inträffat 4-5 gånger nu då jag uppenbarligen haft någon form av upphetsande dröm (vilket också är vanligare under grav, har vanligtvis inte det) och jag har då vaknat i extrema smärtor! Fattade inte vad som hände första gången och blev jätterädd och tänkte att jag fick MF, men sen förstod jag vad som utlöste smärtan. Fy säger jag bara!

    Lusten är absolut noll och jag vågar knappt ta i mannen av rädsla för att dra igång något. Att mysa utan att gå hela vägen känns också sådär, bara tanken på att va tvungen att begränsa sig är avtändande innan man ens satt igång... Enligt Google verkar det inte finnas så mkt att göra, vissa har blivit av med det längre fram. Ska dock ta upp det med bm vid nästa besök för att se om hon har några råd... Man vill ju passa på och njuta nu när tiden för sig själva bokstavligt talat är räknad..... :(

  • WanderChild
    oshark skrev 2018-11-14 07:51:12 följande:

    Ouch Hoppas det blir så att det går över snart!


    Tack! Ja, alltså sjukt märkligt och frustrerande.... I övrigt är allt bra iaf, v7+5 nu och känner bara av ökad hunger.
  • WanderChild
    SofieElise skrev 2018-11-18 09:28:45 följande:

    Tack :) Det har var tredje månaden vi försökte. Bara ätit omega 3 och vitaminer (för gravida, bla folsyra). Tog bisolvon när jag hade mina fertila dgr, den här månaden var även den första vi hade sex på själva äl-dagen.

    Jag ska fundera på hur jag gör med tempningen.. intressant att se men dippar det lite blir man ju orolig


    Grattis till plusset, men Sluta tempa! Det bara stressar o kan ge nödig oro. I FF kommer det direkt upp varning att man ska sluta tempa om man fortsätter lägga in temp efter att man registrerat positivt gravtest då det kan va missvisande o kroppen reagerar olika på hormonerna. Jag tempade en dag efter plusset o sen igen en dag nån vecka senare (av rent intresse) o då hade tempen gått ner lite! Då var jag kring v4-5. Fick se ett hjärta picka i 6+5 o nu är jag i v8+2 och har inte tempat sen den gången i v4-5 :).
  • WanderChild
    SofieElise skrev 2018-11-18 12:10:55 följande:

    Tack! :) Då slutar jag nu helt enkelt, det är likabra!

    Är på 4+0 idag, så gick precis in i v 5.

    Vad skönt att få se, gjorde du tidigt ultraljud alltså? Funderar också på att göra det


    Hos min bm så kan man göra vul så ofta man vill helt gratis, kanonbra! Ska dit igen på torsdag igen o ta en titt så det växt som det ska sen sist :). Men sen blir det nog inga fler ul innan KUB, vill inte springa för ofta heller...
  • WanderChild
    Murresmäck skrev 2018-11-18 12:38:44 följande:

    okej!! men har fått mensen runt dom här dagarna fom andra månaderna åh bärjar få känningar på den, ömma bröst osv. men får hoppas att de är sena symptom! tiden får visa ska försöka slappna av framöver!

    hoppas de är som du säger att de bara e för tidigt än!! :D


    Efter jag slutade med p-piller så kom min mens bara en vecka efter äl, eller ännu tidigare... Så när jag väl plussade så var det på äl+11, vilket för mig var BIM+4. Rätt kasst att alla tester utgår ifrån att lutealfasen är fast 14 dagar lång för alla, det stämmer ju inte alls.
  • WanderChild
    zebrans skrev 2018-11-28 21:30:55 följande:

    Okej! Tack för vettigt svar :) 

    Har börjat med munkpeppar som sägs vara väldigt bra. Får se hur det fungerar. 


    Min lutealfas var först 8 dagar och sen bara 5 dagar efter att jag slutat med p-pillerna :(. Trodde allt var kört och när jag i tredje cykeln började blöda på äl+8 trots munkpeppar och progesterall så var jag säker på att det aldrig skulle funka! Blödningen slutade dock redan dagen efter och på äl+11 plussade jag! Så det kan va svårare men det kan också gå ändå! Går in i vecka 11 på fredag och har fortsatt med progesterallen :).
  • WanderChild
    zebrans skrev 2018-11-28 19:50:10 följande:

    Alltså hade jag en lutealfas på 7 dagar här om jag förstår det rätt?


    Denna cykeln ser ganska exakt ut som min första efter pillerstoppet! Fick också äl först på cd60 och sen kom mensen 8 dagar senare... Nästa cykel kom äl på cd 16, håller tummarna att din också kortas i nästa cykel!
  • WanderChild
    Jojjans skrev 2018-12-01 06:06:25 följande:

    Trots att jag haft min lägsta follikulärfas någonsin så har jag nu min högsta lutealfas någonsin. Till och med högre temp än vid min graviditet i somras... Tycker även pms-en skvallrar om höga progesteronnivåer.

    Får se vart det här leder! :) ska testa på onsdag eller torsdag beroende på vad som händer med tempen tills dess (bim på torsdag).


    Men, du är väl på äl+14 nu? Då borde du lätt kunna testa! Hur många dagar efter äl man är säger mer än hur många dagar man har kvar till BIM :). Jag fick mens bara en vecka efter äl så att testa då hade inte gett något, fick vänta några dagar till. O du borde kunna göra tvärt om o testa ganska långt före BIM om du har så lång lutealfas. ;)
  • WanderChild
    Jojjans skrev 2018-12-01 06:06:25 följande:

    Trots att jag haft min lägsta follikulärfas någonsin så har jag nu min högsta lutealfas någonsin. Till och med högre temp än vid min graviditet i somras... Tycker även pms-en skvallrar om höga progesteronnivåer.

    Får se vart det här leder! :) ska testa på onsdag eller torsdag beroende på vad som händer med tempen tills dess (bim på torsdag).


    Never mind! Såg ju nu att den orangea va november! *gravidhjärna* :P Håller tummarna för dig på ons/tors! :)
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid