Inlägg från: WanderChild |Visa alla inlägg
  • WanderChild

    För oss som tempar för att bli gravid

    SofieElise skrev 2018-10-21 08:47:32 följande:

    Förstår helt att du vill byta bm, det är så viktigt att man känner förtroende och känner sig trygg med den man går hos. Går det inte att typ ringa o prata m ngn annan mottagning o se om de verkar öppnare? Eller boka tid o testa?

    Jag köpte ett digitalt test och det visar negativt. Samtidigt är jag på bim+1 utan mens. Kan det var progesterallen? Kanske sluta m den och se om mensen kmr? Tempade vid min vanliga tid o då låg tempen nere på kontrollsträcket (la mig dock mkt senare igår än vanligt), sen sov jag några timmar till o då var tempen uppe på 36,9


    Ska testa att gå till samma igen inledningsvis o se hur det känns tror jag. De erbjuder både ul och NIPT på plats o det tilltalar mig att slippa åka iväg till gyn på sjukhuset för ul. Men om det inte känns bra så ska jag ringa en annan närliggande mottagning jag gick hos för några år sedan o va nöjd med då.

    Låter lite konstigt, hur många dagar efter äl är du? BIM varierar ju för alla så det kan va lite missvisande anser jag, men äl är ju när det är. Jag hade nog kört progesterall till äl+14-15 nånting o sen slutat om det fortfarande varit neg o inga symtom heller uppstått. Jag brukade också få högre temp senare på morgonen om jag sovit lite till efter första tempningen så jag tror att första tempen du fick nog va mest korrekt, förutsatt att du sovit åtminstone ca 3h innan dess.
  • WanderChild
    SofieElise skrev 2018-10-21 10:49:51 följande:

    Låter som en bra plan. Skönt att ha allt på samma ställe!

    Är på ÄL+12 bara, så kanske borde avvakta. Försöker att inte analysera symptom men har mått rätt illa senaste veckan, typ dofter o sånt, o typ känt mig svullen i hela kroppen. Haft en typ stickande känsla i tjejmagen några dgr o nu lite molvärk, men också varit bubblig i magen. Haft en stressig jobbvecka m så svårt att veta vad som är symptom på vad..


    Okej, ja har det kanske fäst kring äl+9-10 så kan det ju va lite tidigt än. Skulle jag utgå från min uppskattade BIM så plussade jag först på BIM+4, dock har ju min mens kommit bara en vecka efter äl så att utgå från BIM för min del blir helt fel, då borde jag enligt tidigt-test kunna testa redan dagen efter äl ;P. Bättre som sagt att utgå från äl o börja räkna dagar där. Så fortsätta iaf två dagar till med progesterallen o så testa igen, det skadar ju inget att ev förlänga lutealfasen till de där 14 dagarna som *alla* verkar tro att den, skrivet i sten, är... O dina symtom låter ju lovande iaf! :)
  • WanderChild
    oshark skrev 2018-10-21 14:35:28 följande:

    Jag har ingen aning vad min kropp håller på med nu. Har haft jättemycket ÄL-värk ons-fre och igår och idag nästan ingenting. Men inga positiva ÄL-test än. Pga sena nätter och sena mornar har jag inte kunnat lita på tempen heller, så har avaktiverat den. (Den var dock skyhög igår - högre än den brukar vara när jag sovit annorlunda.) Funderade på om jag kunde haft ÄL i fredags då jag hade värst värk, men sen har testen idsg och igår varit starkare än testen i fredags, så hade jag haft ÄL borde de ju blivit svagare.

    Så här har mina ÄL-tester sett ut både igår och idag men inget positivt än.. Mys fredag natt och lördag natt så ÄL idag hade varit perfekt. Hoppas på imorn nu.


    Du får testa senare idag igen o i morgon. Förra cykeln fick jag bara så starkt innan äl. Dock kände jag ju äl så det är ju lite märkligt att du inte känner ngt nu. Å andra sidan känner ju vissa inget alls så du har kanske bara känt äggstocken svullna men känner inte när själva ägget släpper. Men om du får svagare i morgon så skulle jag nog räknat det där testet som positivt, som sagt, så såg mina ut förra cykeln :). Hoppas du har möjlighet att tempa regelbundet från nu så du kan tracka det den vägen.
  • WanderChild
    oshark skrev 2018-10-22 08:14:07 följande:

    Världens tempdipp imorse (36.03) så hoppas det släpper idag. Hade tänkt göra ett ÄL-test efter lunch så om det är svagare hoppas jag att jag helt enkelt bara missade toppen för att jag inte lyckades hålla mig tillräckligt länge innan jag var tvungen att gå på toa igen haha :-P

    Annars undrar jag om någon vet om man kan få en äggfri cykel om man äter rosenrot och munkpeppar? Borde inte det 'skjuta till' så att ägget faktiskt släpper? För i helgen hade jag definitivt en ÄL-redo tapp, men idag känns den aningen mindre mjuk och öppen. Men det kanske bara är för att jag känt på den 2h tidigare.. Aja, imorn vet jag om det blev idag!


    Hoppas du bara missat peaken! Och jag tror säkert man kan få äl-fri cykel trots att man äter allt möjligt. Det är ju bara kosttillskott/naturläkemedel som påverkar kroppens egna hormoner och inte *starka* läkemedel som provocerar fram äl.. Men hoppas du haft äl!

    Själv ringde jag precis bm o fick tid tisdag nästa vecka! Fick prata med samma som jag va hos förra veckan och hon sa att de efter mitt besök då satte sig och läste på kring de saker jag frågat om och hon inte kunnat svara på så det känns ju positivt!
  • WanderChild
    oshark skrev 2018-10-22 15:27:46 följande:

    Svagt ÄL-test nu på eftermiddagen så håll tummarna att min temphöjning kommer imorn!


    Håller tummarna! Jag har nån gång fått lägre temp dagen efter själva äl, då har äl skett på kvällen innan o tempen verkar inte hunnit upp under natten. Du hade kanske ngt liknande?
  • WanderChild
    SofieElise skrev 2018-10-22 17:19:30 följande:

    Hur ligger din temp nu? Nu har min gått ner till 36.14 så antar att mensen är på G. Så slutar m Progrsterallen nu tror jag.. Hur var din temp när du hade din nidis?

    (Sov 3-4 h till o vaknar med 36.62, varför är det så stora skillnader?)


    Har inte tempat sen dagen efter mitt pluss, då hade jag 36,8 (samma som plussdagen). Man ska sluta sen då tempen kan hoppa en del o då blir man bara orolig. Morgonen då blodet började komma sen på kvällen hade jag 36,9, o morgonen efter 36,6 så var ju helt säker på att det var mensen.

    Har du testat idag? Annars ta ett test i morgon bitti o låt bli att smörja om det är neg så råkar du inte missa något. :)
  • WanderChild
    SofieElise skrev 2018-10-22 18:37:37 följande:

    Inte testat o har ingen hemma. Kanske ska springa iväg o köpa ett. Fått en liten blödning, så i kombo m låg temp antog jag att det var mens men nu kmr den inte ens igång.. Kanske ska testa ändå så att jag är helt säker på vad som händer, men har typ gett upp nu


    Hmm jo jag förstår det.. Var det brunt eller rött som kom ut? Om det var brunt skulle det ju kunna va en nidis som först kommer ut sent, som jag hade. Men om det var färskt blod är det lite sent för nidis. Å andra sidan är det ju inte helt ovanligt med en mindre blödning när mensen egentligen borde komma. Jag tycker du ska testa i morgon bitti om inget mer blod kommit, så vet du med säkerhet. Lite surt annars om du slutar med krämen o så har det tagit sig men sköljs ut om nån dag...
  • WanderChild
    SofieElise skrev 2018-10-22 18:54:35 följande:

    Ja lite brunt, men lite rött med o typ lite genomskinligt/slemmigt (ursäkta detaljerna). Läste på vissa sajter att nidisar kmr dag 7-10 o på vissa dag 7-14, är på äl+13, känns som det borde vara mens. Men vore skönt att ta dgg test imorgon så jag vet till hundra procent så behöver jag inte nojja mer. Tack söta för att du tar dig tid!


    Okej, ja jag har själv upplevt samt läst att mensen också kan starta med brun/rött och slemmigt. Så, skulle kunna va vilket som med andra ord! Men du gör klokt i att testa så vet du helt säkert :).
  • WanderChild
    SofieElise skrev 2018-10-22 19:08:23 följande:

    Precis :) Och även om det är mens så kan jag ju glädja mig över att krämen gett mig en lutealfas på 13 dgr!


    Ja precis! Precis det var min tanke också! :)
  • WanderChild
    oshark skrev 2018-10-22 20:35:10 följande:

    Nä, inte alls puckat

    Ja, livmodertapp. Om du för in ditt långfinger kan du oftast känna den (en rund grej som pekar ut inne i slidan). Jag brukar göra det direkt när jag ska gå på toa på morgonen. Då blir det nästan samma tid varje dag och samma position (sittandes på toastolen). Tappen ändrar höjd, hårdhet och öppenhet under cykeln, hård mjuk öppen = ägglossningsdags. Sen blir den låg hård stängd till mens då den öppnar sig igen, alternativt håller sig stängd och du får ingen mens och är gravid (lite förenklat). Om du googlar cervical position finns det massvis med bra information (och tom bilder om du är intresserad). Jag är på min andra cykel med tapp-kännande och har vetkligen börjar känna skillnaderna.

    När den är riktigt låg får jag bara in till första knogen/böjen på fingret och när den är riktigt hög når jag den knappt. Min är sen alltid lägre på kvällen än på morgonen (vilket jag upptäckte för att det nästan var svårt att få in min menskopp på kvällen för tappen var så låg!).


    Något jag reagerade på var att dagarna innan jag plussade så var tappen hårdare och mer stängd än jag någonsin känt innan under någon cykel. Verkligen som att den kneeep ihop sig, öppningen gick inte att känns alls, det var bara en hård spets. Först var den samtidigt låg men dagen då jag plussade var den plötsligt jättehög.
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid