• SL185

    Bli gravid efter missfall följas åt

    T90 skrev 2018-06-01 16:11:36 följande:

    Återigen, känner igen mig. Var sjukskriven, fick sjukt mycket panikångest och även suicid några tillfällen efter vårat missfall. Och tiden efter då när vi försökte. Fruktansvärt hur det tär på en. Du är inte psyko, du mår dåligt av allt detta och det är inte konstigt.

    Är ju jobbigt om ni inte kan prata / ventilera kring detta. Skapar så mycket oro, tankar och känslor om man inte vet vad den andre vill/tänker osv. Tänkte också att det här blir ju inget trevligt sätt att få till ett barn, sex på schema och typ ingen lust inblandad. Ett halvår höll vi på så. Mycket blir förstört efter missfall, särskilt om det är första graviditeten som för mig. Allt förknippat med göra barn, graviditet, ultraljud osv skapar ångest.

    Mitt råd är samtalskontakt. Helst för er båda (separat eller ihop) men om inte han vill så gå själv. Jag går hos en och min sambo hos en annan. Nu vill mvc att jag ska gå till deras psykolog så det är tanken.

    Kram till dig. Du är inte konstig och måste inte alls vara lugn. Du har all rätt att gråta, få panik osv.


    Tack så himla mycket för ditt stöd och för att du delar med dig av vad ni gått/går igenom <3 funderar på att vi kanske behöver en paus från varann, får se va som händer. Men jag känner mig helt slut just nu, jag är nästan säker på att det inte tar sig nu o bara tanken på det gör mig galen bokstavligen... jag vet att man kan göra allting rätt o inte ens det behöver betyda att barn blir till, men då har man iaf försökt o gjort sitt.

    Det där med samtalskontakt kan vara något, för mig iaf. Vem kontaktar man eller hur går man tillväga? Jag har inte varit hos mvc tidigare
  • SL185
    Anonym (T800_101) skrev 2018-06-01 16:14:14 följande:

    jag förstår dig helt, det är en stressande situation att befinna sig i. 

    kan det vara en möjlighet att ha sex lite mer utspritt än bara runt ÄL? Det tar bort lite av pressen att "just denna gången" måste det funka (och dessutom kan det ju leda till en graviditet ett par dagar innan etc också). 

    Vi försöker med mycket fysisk kontakt som inte behöver leda till sex: kramar, mys etc. För min del tar det bort en del av stressen och det gör också att jag blir mer sugen generellt. När det blir jobbigt att ha sex bara för att man så gärna vill ha slutresultatet ( i e bli gravid) så är det tungt. 

    hoppas ni hittar något som funkar för er <3


    Tack så mycket för ditt stöd <3 hade inte klarat mig utan denna tråd!

    Vi har sex även när det inte är runt äl, men även det har blivit ?dåligt?...lusten är bortblåst liksom, men jag har inte blivit ledsen av det på det sättet. Men det är just under äl som det låser sig för honom o blir jävligt jobbigt, o då blir jag ledsen för att jag känner att min man inte vill ha mig men också frustrerad över att det inte blir något när vi borde.

    Han har slutat vara ?mysig? eller vad man ska säga..utan nu är det mer kör på. Jag har påtalat det i månader nu men det blir ingen förbättring, känns inte som att han lyssnar eller tar detta på allvar. O jag börjar lessna ordentligt. Hoppas att det blir bra..men tålamodet börjar brista hos mig
  • SL185
    T90 skrev 2018-06-01 20:39:28 följande:

    Ibland kan det kännas skönt att höra att andra går igenom samma / liknande. Inte för att man blir gladare men slipper kännas sig lika ensam kanske... Känslan av att typ vet att det inte blir något ännu en gång är så hemsk... Jag går hos sjukhusdiakon. Annars är det ju via vårdcentralen eller om man vill/kan betala privat. Psykologen på mvc blir väl först när man är gravid gissar jag.


    Ja precis, man känner sig mindre ensam och samtidigt får man hopp om att det kommer bli bättre. Tack så mycket för din uppmuntran <3 vi har inte berättat för någon om något, känns så jobbigt att hålla inne allting för sig själv. Jag berättade för min bästa vän när jag var gravid och om missfallet sedan men hon är själv gravid så vi har inte pratat alls om det sedan i april. Jag vill inte ta upp saker själv.

    Känns så skönt att kunna ventilera o få råd här :)
  • SL185
    joannaq skrev 2018-06-02 23:41:46 följande:

    Jag skriver till alla som har problem att få till det. Det är nog så för många att det låser sig.. Men strunta i om det är äl eller inte, kanske köp någon sexleksak eller sådana piller som ökar sexlusten. Lägg barnlängtan åt sidan lite och hitta tillbaka till varandra. Byt fokus och njut <3 Det funkade för mig och det tog sig då även om det tyvärr slutade I en ofosterlig graviditet. Jag vet att det inte är lätt men ni fixar det <3 Själv blöder jag ju än så måste vänta med att mysa.. All lycka till er <3


    Usch beklagar verkligen för det du går igenom:( vilken vecka var du i?

    Du har så rätt men det är lättare sagt än gjort. Jag blir så ledsen o frustrerad när vi inte får till det den dagen vi måste. Å andra sidan hämmar stressen hela grejen.. grejen är att nu när jag tänker efter, har inte mannens sexlust varit optimal under hela vårt förhållande. Vi har haft regelbunden sex men det har inte varit så att vi haft det varje dag, kanske var 3e dag. Det har inte varit nåt problem för mig förrän nu. O nu låser det sig för honom.

    Jag ska försöka att slappa av o inte bry mig längre. Njuta av tiden utan barn o bara ta hand om varandra :)

    Hoppas att du mår bättre snart<3
  • SL185
    joannaq skrev 2018-06-03 17:08:51 följande:

    Tack jag va i v12+4 när jag fick reda på det :(

    Nä vi har väl olika sexlust alla..Här har det nog varit jag som varit lite off medans mannen är typ beroende  Men jag brukar faktiskt inte säga när jag har äl eftersom jag är rädd att han ska låsa sig.. Jag hoppas det blir bättre för er snart  Och att du kan börja njuta 


    Ja det är smart när han inte vet :) tack så mycket! Hoppas att du mår bättre och att ni kan komma igång snabbt igen :)
  • SL185
    Anonym (Landet) skrev 2018-06-05 12:01:26 följande:

    Skulle varit bf i slutet på juni. Försökt i ett och ett halvt år nu men inte gravid än/igen. Så berättar en kompis att hon är gravid och de har inte försökt och knappt haft sex. Då är det svårt att vara odelat positiv kan jag säga.

    Andras graviditeter minskar ju inte mina chanser, men ja...


    Nej precis som du säger, andras graviditets minskar inte ens chanser men det är svårt att dela glädjen när man själv sitter i skiten o kämpar månad efter månad. Det är helt normalt <3
  • SL185

    Jag plussade idag!! Jag som inte skulle testa förrän efter bim..något sa till mig att testa så jag kunde inte stå emot längre. Vaknade imorse o tog ett test,,o där kom ett fint streck direkt. Bim är ju på fredag så det är lite tidigt. Men har haft kramper, illamående varje morgon nu i 4 dagar o ryggvärk igåe.

    Oron har börjat så klart pga senaste missfallet. Men hoppas att det går hela vägen denna gång.

    Hoppas att det smittar av sig på er nu <3

  • SL185
    babytjejen skrev 2018-06-12 08:48:00 följande:

    Stort grattis!!! Håller tummarna för dig...här har mensvärk o uppsvullna kommit plus en nedåtgående temp så väntar vara på mensen nu. Tagit testa tidigt o fått negativt...dom två gånger jag blivit gravid så har plusset varit jättestarkt så ett tidigt test ska ju ge utslag då.

    Vill så gärna o blir såååå ledsen när tanken kommer att jag kanske hinner bli för gammal för att bli gravid...


    Tack så himla mycket! <3 åh va jobbigt när det inte tar sig, förstår dig verkligen. Jag bryter ihop varje gång:( men ge inte upp!!! Ibland får man utslag tidigt o ibland inte förrän bim! Jag tänkte ?snart är det vår tur, vi måste fortsätta kämpa lite till o be att det tar sig?. Jag trodde verkligen inte att det hade tagit sig denna gång. Det är okej att vara ledsen, släpp ut allting, men ge aldrig upp fina du <3
  • SL185
    Lestina skrev 2018-06-12 09:02:45 följande:

    Hej.

    Nu äntligen har kroppen kommit igång (hoppas jag) efter mf. Är inne på mensens sista dagar och hoppas att ägglossningen kommer som den ska.

    Känner mig galet frustrerad och stressad. Trodde jag skulle kunna ta allt med ro, att det tar tid att bli gravid, men jag har verkligen inget tålamod!! Är på försök 6 nu och det känns som om vi försökt i en evighet!

    Ledsen för mitt deppmail, behövde bara ventilera lite :)


    Heej! Så klart du ska ventilera <3 beklagar ditt missfall men va skönt att kroppen är på banan igen iaf. Kände precis samma sak som du.. o har noll tålamod här. Bröt ihop vid missfallet, vid varje äl o varje gång mensen kom..pga stressen jag satte på mig själv o stackars maken. Men vi är så där för att vi längtar så mycket, hade vi inte längtat så hade vi inte brytt oss. Jag är troende och bad mycket för att bli gravid nu igen..sen tänkte jag att gud skulle inte så en så längtan i oss om det inte är meningen att vi oxå får det vi längtat efter.

    En enda positiv sak med missfall är att man vet att man blir gravida! Du kan bli gravid, tänk så!

    Testar du med ältest? Efter det att jag börjat testa, insåg jag att missade äl nästan alla gånger dessförinnan.
  • SL185
    FGK skrev 2018-06-12 09:12:06 följande:

    Förstår precis hur du känner! Fick mitt första mf i april och nästa i maj, trodde att ägglossningen skulle komma igång direkt eftersom det var så tidigt och hade jag inte tagit ett test så hade jag trott att det bara var min vanliga mens. Men ÄL lyser med sin frånvaro.. :/ Och jag har verkligen inget tålamod! Medans sambon är hur lugn som helst och säger att det kommer när det kommer.. Blir ännu mer frustrerad när så många man känner lägger upp att de ska ha barn.. Men nu är vi med i en budgivning på ett hus som vi än så länge leder, så man kan ju hoppas att jag kommer få annat att tänka på nu en tid framöver. Håller tummarna för att ni snart lyckas! <3


    Jag förstår dig.. så många jag känner är gravida nu.. det tar i ens hjärta :( men du kan bli gravid iaf! O jag hoppas o ber att du blir det inom kort o att det stannar där denna gång <3 hoppas att huset blir ert, fatta va kuuuul :)
Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt