• SL185

    Bli gravid efter missfall följas åt

    Bellelelle skrev 2018-07-08 18:43:42 följande:

    Hej på er, hittade denna tråd idag och känner att jag behöver skriva av mig lite..

    Jag har precis genomgått ett MF och det känns rent ut sagt förjä*ligt. Min man och jag vill verkligen ha ett gemensamt barn (jag var två sedan tidigare) och detta tog mig mycket hårdare än jag kunde tänka mig att det skulle göra.

    Vi har kört på att "händer det så händer det", dvs ingen press. Blev gravid endast två månader efter att jag tog ut kopparspiralen (vilket är väldigt "lyxigt"). Dock fick vi reda på för endast en vecka sedan att jag var gravid, då i vecka 7+6 (hade mensliknande blödning när jag skulle ha mens så trodde inte jag var gravid). Har blött lite till och från i ca fyra veckor vilket inte tyckt är så konstigt då jag har vääldigt känsliga slemhinnor. I tisdags, tre dagar efter att vi fick veta fick jag ont och ringde mödrarådgivningen. Fick då antagligen missfall (8+3). I fredags fick jag hemska smärtor och åkte in. Inget foster men ev. ett utomkveds. Där började rumban. Suttit på sjukhus fredag och hela gårddagen och väntat på svar - och vet ej ännu om det är utomkveds. Skall tillbaka på torsdag för att kolla hcg nivåerna. Det är så hemskt jobbigt alltihopa! Idag igen har jag fått ont och blöder... Suck, känner mig så ledsen.

    Detta blev långt känner jag men ville bara skriva av mig lite..


    Men usch:( missfall är hemskt o ingen ska behöva genomlida detta :( förstår dina känslor, det knäcker en o är ett helvete rent utsagt, man förväntar sig inte att det ska hända en själv. Det är okej att vara ledsen, arg osv..man måste få ta ut sina känslor o inte stänga in allt inom sig. O glöm inte att ta hand om dig själv under tiden.

    Jag hoppas att allt går bra o att kroppen återhämtar sig fort så ni kan börja försöka igen, va stark, ha tålamod o ge inte upp! Ni kommer lyckas till slut :)
  • SL185
    Bellelelle skrev 2018-07-10 10:41:02 följande:

    Nej man tror ju inte att det skall hända en själv.. Och jag hade aldrig kunnat föreställa mig HUR jobbigt det skulle vara att genomgå.

    Sen hade det gärna räckt med ett missfall liksom men istället blev det väldigt omständigt med läkarbesök, misstanke om utomkveds osv. Besökte läkare på gyn på fredag med order om att komma tillbaka direkt på måndag. På lördag ringde min läkare och började med frågan "är du hemma eller på sjukhus"? Då hade han konstaterat att det högst troligen är utomkveds och med tanke på mina veckor var det bråttom då de ev. kunde vara fara för att en äggstock spricker. Slutade med att vi satt på sjukhuset hela lördagen, en massa prover, undersökningar etc. När vi väl slapp hem hade vi ännu inget säkert besked över om det var MF eller utomkveds. Nu har dock hcg nivåerna sjunkit så det betyder att det är MF. Vilket faktiskt känns skönt..

    MEN, det hade liksom räckt med att "bara" få ett missfall! Det hela blev så ångestladdat med att inte veta och bara få vänta och vänta och sen ändå åka hem utan att få ett svar. Skall tillbaka på torsdag så hoppas på att få ett "avslut" på det hela då. Sakta men säkert skall man väl kanske börja känna sig som människa snart igen. 

    Jag vill så gärna ha ett barn till, och säkert kommer det, jag oroar mig inte för det. Vet bara inte hur man skall våga försöka igen..? Detta har varit så otroligt jobbigt och i fall man skulle ha så otur att behöva gå igenom det igen vet jag inte hur jag skulle fixa det..


    Jag förstår dig helt, missfall är nog som det redan är o att vara med om ytterligare komplikationer i samband med det o allt vad det innebär är hemskt! Jag är tacksam att jag haft turen i oturen att min kropp har skött allting själv.

    Vila dig lite, låt kroppen återhämta sig fysiskt o psykiskt först. Skönt att det inte var utomkveds iaf, hört att det kan vara otroligt farligt för kvinnan. När du mår bättre så kommer du känna dig redo igen så småningom <3 ventilera här så mkt du vill, finns här för dig!
  • SL185
    julia1994 skrev 2018-07-12 09:19:36 följande:

    Hej! Måste bara fråga er. Idag är det en månad sedan jag fick missfall. Tog ett test idag och ser detta. Är det ett svagt plus???


    Definitivt positivt! Stort grattis :)
  • SL185
    babytjejen skrev 2018-07-13 04:54:41 följande:

    Vaknade precis i en dröm om missfall...drömde att jag satt på toaletten o i ett papper hängde en sträng o i slutet av strängen var det en liten liten liten bebis i fosterställning...man såg tydligt att det var en människoform med uppdragna armar o ben fast i ca 3cm storlek....


    Uschhh har haft många såna drömmar :( håll ut!
  • SL185

    Här har det gått 3 veckor sen mitt senaste missfall.. har påbörjat missfallsutredning och ska lämna blodprover under veckan. Vet inte om jag haft ägglossning, har inte velat titta efter symtom/flytningar. Vi har myst när vi känt för det, utan minsta ansträngningen o har inte heller legat kvar i sängen med benen i luften (så som jag brukade innan vi plussade tidigare).

    Väntar på att mensen ska komma, har en känsla av att jag kommer få en längre cykel denna månad (brukar ha 27-29 dagar). Har beställt gravtest som jag ska ta när det kommer för att säkerställa att gravhormonerna har lämnat kroppen.

    Hoppas att det går bra för er andra o hoppas även på solskenshistorier i denna tråd inom kort :)

  • SL185
    Aamon skrev 2018-07-25 16:55:47 följande:

    Okej, tredje gången gillt...

    Första graviditeten var ju levande x som avbröts med akutop i v7.

    Andra slutade i ma i v.14. Fostret dog v.8.

    Vi är inne i 3:e graviditeten nu. Var i v.12+1 igår och inne på dateringsultraljud. Nerver från helvetet. Ännu värre när de låg efter i tidschemat också därinne så vi fick vänta. Så fort vi fick se barnet så kunde jag konstatera att det var rätt storlek och sedan sträcker den på sig med händerna över huvudet. Allt såg ut precis som det skulle och den visade upp alla sina konster. Håll dig kvar nu mandarinen <3


    Åh blev så glad av att läsa ditt inlägg! Hoppas att allt fortsätter som det ska o att du kan njuta av denna graviditet <3
  • SL185

    Har varit lite frånvarande här o försökt läka psyket o låta det vila från all barnplaneringsprat. Mensen kom efter missfallet lite tidigare än väntat o är typ slut idag, så skönt att kroppen är igång!! Provsvaren från missfallsutredningen har kommit, ska träffa läkaren i slutet av nästa vecka för att gå igenom dem. Äl är beräknad till nästa helg..får se om man vågar försöka eller om jag fegar ur haha.

    Det trillar ju in en massa plus här :) stort grattis till er, det blir bra denna gång hörrni <3

  • SL185
    hoppas1 skrev 2018-08-02 17:21:38 följande:

    Fick mitt andra missfall idag, kände att något inte stämde och hcg som inte steg som förväntat. Var på ultraljud för drygt en vecka sen och skulle då ha varit i v 6+4 men man såg en hinnsäck och gulesäck motsvarande v 5+2. 

    Idag konstaterades missfallet och jag har fått cytotectabletter. Känner mig så nere och trodde att ett missfall skulle räcka. 

    Hur snabbt efter missfallet försökte ni bli gravida? Är det någon här som har erfarenhet av progesteron kräm eller tabletter och när har ni börjat ta de i så fall? 


    Fy, beklagar :( hoppas att du mår bättre snart o att kroppen återhämtar sig fort. Mina missfall har oxå skett tidigt..det är ingen tröst men nu i efterhand är jag så tacksam att mina missfall skett tidigt än att de upptäcks senaste i andra trimestern.

    Förra gången försökte vi direkt efter, blev dock inte gravid efter första ägglossningen mellan missfallet o första mensen efter missfallet, däremot blev gravid efter första mensen efter missfallet.

    När jag började blöda senaste gången så blev jag väldigt orolig så klart o träffade läkaren efter 5 dagar o gjorde vul. Vi kunde se ett foster med hjärtslag. lyckan varade i några timmar.. Fick progesteronvagiagorier utskrivna samma dag, tyvärr var de försent i mitt fall då blödningen hade startat 5 dagar tidigare. O dagen efter dog fostret o allt började komma ut. Vi vet inte varför.

    Denna gång försökte vi inte direkt, jag orkade inte psykiskt.. Har nu precis haft första mensen o mår lite bättre. Vi kanske ska försöka igen vid denna ägglossning som kommer. Läkaren har tagit massa blodprover, som vi ska få svar på nästa vecka. Så om inte läkaren skriker stopp o belägg så kanske vi vågar igen nu efter första mensen :) vet inte om läkaren kommer att ordiniera progesteron nästa gång eller inte.
  • SL185
    MissJibs skrev 2018-08-19 19:01:06 följande:

    Tjolahopp!

    Fick missfall i v.11 (10+4) den 30/7. Allt startade med att jag blödde (Ingen smärta alls) o jag åkte till gyn. Konstaterade att d va ett missfall. Fick 2 omgångar me cytotec (2 tab som ska sättas under tungan) som jag fick ta samma dag o sedan dagen därpå.

    Blödde därefter i 8-9 dagar o sedan onsdag 8/8 har jag o sambon kunnat ha sex. Haft sex nästan varje dag sedan dess eftersom vi så gärna vill ha barn.

    Mina tidigare gravsymptom har hunnit lägga sig men fått nya.

    Har i skrivandets stund sjukt ömma bröstvårtor (Haft i några dagar), större bröst, metallsmak, lite mage, smått molvärk i tjejmagen.

    När fick ni som tidigast symptom på att ni var gravida igen efter missfall?

    Testade me Babyplan testa tidigt idag på morgonurin o där kan jag efter endast ngn minut se ett streck. Kan dock inte avgöra färg på d. Men väldigt tidigt att testa eftersom jag troligtvis bara e på äl +7 alt +8. D understa testet på bilden e ngn månad gammal som visade negativt när jag va skengravid efter pillerstopp.

    Vad tror ni?


    Hej! Beklagar ditt missfall :( jag tycker mig se ett streck. Men har du testat negativt efter missfallet? Hormonerna kan ju sitta kvar ett tag o visa falskt positivt tyvärr, men hoppas att det är en ny graviditet på gång!

    Jag fick en mens innan jag blev gravid igen (efter missfall). O då mådde jag illa typ 11 dagar efter äl, det var så jag misstänkte att jag var gravid igen. O mkt riktigt testade jag positivt några dagar senare. Det slutade i missfall igen dessvärre. O nu har jag hunnit få mens igen o äl igen efter senaste missfallet..vet inte om vi lyckades bli gravida nu. Bim är på söndag, hade ägglossning typ 12 augusti.

    Hur lång cykel brukar du ha? Tänker att det knappt gått 3 veckor sedan ditt missfall. Men om du har kortare cykel så är det möjligt att du haft äl tidigare o därav ny graviditet. Har du fått fler/tydligare symtom? Har du tagit nytt test?
  • SL185
    MissJibs skrev 2018-08-21 10:49:02 följande:

    Jag testade aldrig efter missfallet, borde gjort d nu när jag tänker efter. Jag tror oxå att jag hade äl 12e augusti. O borde därför ha bim på söndag. Mina symptom blir fler. Har nästan inga flytningar (precis som förra graviditeten), mer ont i brösten på yttre delen, större körtlar. Molvärk/mensvärk till o från.

    Min cykel brukar va 28 dagar.

    Har beställt hem tester, 2 st cb plus samt ett digitalt. Jag o killen har bestämt oss för att som tidigast testa på söndag igen. Men försöker hålla mig till helgen därpå om jag kan.

    D e ju så svårt att veta om man kan lita på ett plus nu.


    Åh va kul att våra cyklar är lika! Det låter väldig lovande att symtomen blir fler, hoppas o ber att du är gravid på nytt :) får du starkare plus när du testar igen, då kan du lita på att det är en ny graviditet :)

    Jag hoppas att jag kan hålla mig till söndag oxå..kommer dock testa innan om jag får tydliga symtom.
  • SL185
    MissJibs skrev 2018-08-21 11:52:33 följande:

    Jag hoppas oxå d. Ja d e ju kul att vi verkar va synkade. Vi får hålla tummar o tår att d går vägen för oss båda. Jag e ju nästan 100% säker på att d e en ny graviditet men jag vågar inte testa igen ännu.


    Ja hopps hooppas! Den som väntar på nåt gott :)
  • SL185
    MissJibs skrev 2018-08-21 15:32:23 följande:

    Precis ???? håll mig uppdaterad


    Absolut!
  • SL185
    carolol skrev 2018-08-21 10:40:03 följande:

    Åh hoppas hoppas det tagit sig nu och att du är gravid igen! Uppdatera gärna när du tagit test :)


    Åh det hoppas jag med! Samtidigt som jag är väldigt orolig för hur nästa graviditet kommer sluta..det blir så antar jag när man haft flera missfall :(

    Hur går det för dig? Jag har varit lite frånvarande här o ville lugna mig ett tag :)
  • SL185
    MissJibs skrev 2018-08-22 13:24:58 följande:

    Precis nyss upptäckte jag bruna flytningar/blödningar... Jag e jätte rädd att d kanske e ett tidigt missfall om jag nu e gravid. E d ngn annan som haft så tidigt i en graviditet? Jag e jätte rädd me tanke på att jag nyss haft missfall.


    Nej jag har alltid fått det efter Bim..men en sak jag märkt med min kropp är att jag sedan efter första missfallet alltid får lite bruna flytningar nån dag innan mens som förvarning. Förut kom mensen direkt men nu får jag bruna flytningar en dag innan typ.

    Åh jag hoppas att de avtar!! Har du tagit ett nytt test? Den första var så svag så man vet inte om det var svagt plus eller spök :(
  • SL185
    MissJibs skrev 2018-08-22 14:25:43 följande:

    Minns att jag fick så här i v 8 tror jag innan missfallet o därför e jag extra orolig. Jag hoppas att d inte e ngn fara utan att d kanske bara e ngt som kroppen behöver få ut efter missfallet. Kommer nog googla runt för att se om ngn annan haft liknande men d inte varit ngn fara.

    Ska testa till helgen o sen avvakta för att se om d i så fall sker en stegring om jag e gravid.


    Mina missfall har oxå börjat med bruna flytningar tyvärr :( men vet du vad, det behöver verkligen inte betyda missfall igen!! Finns många som blöder under graviditeten..jag har en vän som blödde rejäääält (mer än mens) under typ hela graviditeten men sen kom en liten frisk knodde ut iaf :) va stark nu <3
Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt