Glinda från Oz skrev 2017-06-16 21:57:35 följande:
På vilket sätt är krossade tomater mindre halvfabrikat än bönor på burk? Jag pratar om vanliga bönor utan tillsatser här, inte vita bönor i tomatsås. Och köpt pasta är väl halvfabrikat om något och ost är absolut ett helfabrikat.
Som jag sa bad jag om något SNABBT, något som ska koka i en timme är inte snabbt. Står du själv i köket 1 1/2-2 timmar per kväll?
Detta är ett måste, då det inte finns tomater som har den kvalitén som man kan önska.
Det är knapp på sommaren man kan köpa tomater som håller tillräckligt kvalité.
Enda för lösa detta är att odla själv, och det gör jag(dock går det jävligt trögt i år pga kylan som var lång i vår och försommar).
Och vad är det som säger jag inte gör mina egna krossade tomater?
Och det gör jag, men inte så mycket jag skulle önska.
Det går snabbt och laga tomatsås, det ar väl 3min och skala hacka lök, något mindre med vitlöken, 2-3min i tid att lägga på lök/vitlöken och fräsa den.
5min på att få fart på tomaterna, sen räcker med ett rörande.
Sen ser jag du har stora svårigheter och läsa in vad jag skriver.
Eller tycker du det var otydligt att man kan köra tomatsåsen i 20min?
Resten av tiden kan man göra annat.
Vet folk tex inbillar man inte kan göra revben på grillen bara för det tar 4 timmar, för såååå låååång tid vill man inte lägga på matlagning,
Medans allt man gör är dra silverskinn, smetar på senap och sen rub, sen lägger man ca2min i timman och resten av tiden kan du göra vad faan du vill.
Detta här man även med långkok "Åhhhh det tar så långt tid med långkok".
Har inte ens susning folk inbillar sig såna här saker.
Sen visst kan långkok vara väldigt arbetsintensivt också, men kommer dock alltid till en punkt där det sköter sig själv dock.
Och har man en crock-pot, så behöver man inte ens hälsa på och röra i bottet då och då.
Ja, jag lägger mycket tid i köket, väldigt mycket.
Men har inget emot och dra köpa mig en pizza eller mc heller.
En som blivit en barnfavorit, som jag hitta på när jag var 10.
Det är knaperstekta bacon, ta bort, frästa superfinhackad lök i baconfettet en kort stund.
I med en lite vatten, reducera nån minut, en rejäl skvätt med heinz och avsluta med kräm fräs.
Och sen tar man bort det från plattan när första bubblorna kommer, då detta er en annan smak om man kokar cräm fräsen.
Och under tiden har man kokat spagettin.
Ofta hinner man före spagettin, så en snabb en.
Jag mjölkar inte kossan och syrar mjölken till cräm fräs, om nu du undrar hahahah
Dock har jag försökt par ggr, men aldrig fått till det så bra(på BÄGGE).