klyban skrev 2017-06-16 16:32:01 följande:
Makrillen är tillagad med värme, tillsatt flertal råvaror.
Bönorna är tillagad i värmen, tillsatt en del också, beroende på böna.
Soppan lika så.
Det är samtliga halv/helfabrikat, finns inget att säga överhuvudtaget om denna del.
Vi kan, men hoppas inte, då det kommer helt förstöra tråden fullständigt.
Och det är diskutera varför vi inte slaktar sin egen kossa och maler sitt eget mjöl, om nu man ska göra mat ifrån grunden.
Vill du ha nått enkelt och gott, så gör man tomatsås, spagetti och parmesan.
Lök, vitlök fräsen försiktigt i 10min utan ta färg.
I med tomater, låt puttra MINST 20min, men helst mer.
Krydda av med salt, svartpeppar och 1tsk socker per burk tomater.
Mixa, blanda med spagettin och rejält med parmesan(även en del till servering).
En del kokar sin tomatsås i massor av timmar, men man säger 20min är absoluta minimum.
Men sikta på 1h så blir det väldigt bra.
Eller så gör du den jag ska göra snart, som är nästa samma, fast med blomkål och pennepasta istället.
Denna ska inte mixas.
Blomkålen ska vara ordentligt al dente eller vad man nu säger, nästan krispig inuti.
Lättast är koka blomkålen i lätt saltat vatten i 3min, då är det rejält krispig.
Och sen med värmen ifrån pastan så går den lite längre, men fortfarande lätt krispig.
Och nu när det ibland dyker upp billig sparris, så kan man köra sparrisgratäng.
Om den är intressant så kan jag skriva upp det receptet, då den har lite moment som kanske bör följas.
Den är pennebaserad, ricotta, sparris och en massa parmesan här med
Pparmesanen blandas med ägg och häller över gratängen, sen bra gratineras och äts.
Galet gott om man gillar sparris((som ska vara färsk = ej burk), en rätt som inte görs gärna på vintern, då priserna på sparris kan vara rätt brutala ibland då.
På vilket sätt är krossade tomater mindre halvfabrikat än bönor på burk? Jag pratar om vanliga bönor utan tillsatser här, inte vita bönor i tomatsås. Och köpt pasta är väl halvfabrikat om något och ost är absolut ett helfabrikat.
Som jag sa bad jag om något SNABBT, något som ska koka i en timme är inte snabbt. Står du själv i köket 1 1/2-2 timmar per kväll?