Inlägg från: Anonym (Orkar inte.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Orkar inte.)

    Han är som helt förändrad efter vi fick barn

    Anonym (säger som alla andra) skrev 2017-03-30 20:26:20 följande:

    Du har fått så många vettiga svar TS. Jag sällar mig till skaran och vill gallskrika - LÄMNA NU! Du har råkat på en av dessa farliga kvinnomisshandlare "man bara läser om".

    Du behöver inte ens bestämma dig. Bara gör det! Han har redan avgjort saken. Det finns inget att tveka om.

    Och om du orkar - skriv ned allt hemskt han gjort och spara på ett säkert ställe. Ta fram det om du börjar tvivla.

    All styrka!


    Tack!!! Ska absolut börja föra en dagbok när det varit dåliga dagar, tack för tipset!
  • Anonym (Orkar inte.)
    Påven Johanna II skrev 2017-03-30 21:00:39 följande:

    Så det är liksom den åtgärd du bestämt dig för? Föra dagbok? Varför lämnar du inte honom i stället? 


    Nej... jag vet ärligt inte vad jag ska göra!
  • Anonym (Orkar inte.)

    Ännu en gång, tack för er respons!

    Min hjärna har gått på högvarv sedan jag startade denna tråd och nej, jag vill inte leva såhär. Jag tänker ofta att allt kan bli som jag vill ha det bara jag är extra glad, ger extra kärlek och är positiv men det krävs inte speciellt mycket för att han ska bli irriterad/arg så det slutar med att jag lägger mig med en klump i magen och känner mig otillräcklig och värdelös.

    Jag har ett förflutet som gjort att jag innan min sambo mådde riktigt dåligt och var singel i 5 år just för jag inte var redo för ett förhållande, när min sambo sedan kom in i mitt liv så har jag trott att jag var redo och bearbetat allt. Han har flera gånger påpekat att jag är den starkaste människan han känner och att han beundrar mig men när jag känner mig extra nere för sådant som hänt innan så har han ändå inte lyssnat, det är som att han inte bryr sig på riktigt fast han säger att han gör det, han kan t.ex avbryta mitt i min mening och fråga: "skulle vi käka kött idag?" Vilket får mig att känna mig mindre viktig igen. Som sagt, såhär vill jag inte ha det. Men jag tror även att det därför är svårare att lämna, mina anhöriga är sjukt måna om mig och mitt mående och de vet min historia vilket gör att de har varit extra glada för min skull att jag hittat denna fantastiska man och hur berättar jag för dom hur allt ser ut? Min dotter förtjänar allt!!! Jag har hittills tagit henne själv den mesta av tiden för att hon ska känna att varje sekund är hon älskad och önskad! Men ja, jag vill inte längre.... men så jäkla svårt. Säger jag att det är över nästa gång det blir bråk?

  • Anonym (Orkar inte.)
    Anonym (känner igen mig) skrev 2017-03-31 08:17:47 följande:

    Jag känner igen mig en hel del i det du skriver. För mig tog det 1 år och ett våldtäktsförsök att lyckas kasta ut honom. Nu, 7 år senare har jag fortfarande tillfällen när jag "faller tillbaka " och mår dåligt av vad omgivningen gör för att det påminner om saker som han gjorde.

    Så för din egen hälsas skull rekommenderar jag att du gör slut så fort som möjligt. Samtidigt vet jag hur svårt det är. Börja med att berätta för någon du har förtroende för; en vän eller en förälder. Du behöver inte berätta allt på en gång, men berätta något. Sen kan du berätta mer senare och så kan du få någon som stödjer dig i att lämna. Precis som du har gjort här.


    Var ditt ex någonsin fysisk mot digg innan våldtäktsförsöket? Har du lust att berätta hur allt eskalerade för er och hur ni hade det ibörjan?
  • Anonym (Orkar inte.)
    HotPink skrev 2017-03-31 08:06:33 följande:

    Återigen ett nästa gång..

    Du svarade i mitt tidigare inlägg att du inte ville ha det så, varför fortsätter du? Han kommer inte att ändra på sig bara sådär. Han vet att du kommer att stanna så fort han gör nått litet som är bra.

    Jag vet oxå att det är svårt att lämna, men det är bara att göra det.. Annars är du fast tills du begravs..

    Är det en hyres el bostadslgh som är din? Står han med på något papper om lägenheten?


    Du har så rätt, jag skjuter på det men hoppet är det sista som överger en?! Men det ska inte få fortgå.

    Det är en köpes som vi bor i, han är skriven här men inte mer än så.
  • Anonym (Orkar inte.)
    LFF skrev 2017-03-31 08:28:36 följande:

    Ja, det är skitsvårt att säga att en relation är över. Men nästa gång det blir bråk så kan det vara för sent. Och du MÅSTE prata med dina vänner och din familj om detta. Du är inte ensam!


    Min mamma kan jag verkligen inte säga ngt till, hon kommer på besök i morgon så helgen kommer bli lugn hur som helst. Jag ska försöka berättas för min närmaste vän, hon bor även bara några hus bort så hon finns nära om dett skulle vara något
  • Anonym (Orkar inte.)
    Stårschan skrev 2017-03-31 08:52:50 följande:

    Din mamma kommer ändå att få reda på det förr eller senare. Ta henne åt sidan innan hon åker hem. Eller följ med henne hem.


    Min mamma bor 4 timmar bort så kan inte följa med henne hem på söndagen, däremot vet jag att hon inte skulle klara av att lämna mig ensam om jag berättade så henne berättar jag för isåfall när allt är klart och jag redan lämnat.
  • Anonym (Orkar inte.)
    Mon77 skrev 2017-03-31 08:52:39 följande:

    Jag lyssnar just nu på boken "Varför hatar män kvinnor som älskar dem?" och där säger författaren att männen är som två olika personer som inte tycks känna varandra, och det låter som din man är sån. Författaren talar alltså om män som misshandlar psykiskt och fysiskt. Inte "normala" män.

    Hoppas du reder ut detta, och att du klarar av att lämna <3


    Ska kolla upp den boken, just nu känner jag att jag skulle vilja läsa massor liknande!
  • Anonym (Orkar inte.)
    Anonym (Sanna) skrev 2017-03-31 10:03:03 följande:

    TS, jag tror du vet innerst inne att det här inte kommer att bli bättre längre fram. Han kommer inte att plötsligt vakna en dag och vara respektfull och visa kärlek villkorslöst. Du behöver få sörja drömmen du haft om en fin kärleksfull familj! Den kan du få senare i ditt liv. Med någon annan än din man.

    Det här kan bli bra, men det kan INTE bli bra om du stannar. Du kommer att bli mer och mer nertryckt. Bli bättre och bättre på att hitta ursäkter för hans beteende. Och må sämre själv. Er dotter kommer att ta skada. Hon förstår kanske inte än vad han säger men hon förstår tonfall, höjda röster och kroppsspråk. Det är jätteviktigt att hon under sitt första levnadsår möts av kärlek, lär sig lita på att alla vuxna människor vill henne väl och att man inte ska behöva känna det minsta uns av rädsla i sitt eget hem.

    Vad behöver du för att kunna ta nästa steg? Vem kan du öppna dig för?

    Bor du i en stor eller liten stad, finns det någon kvinnojour? Kan du googla på våld i nära relationer på kommunens hemsida? Det brukar finnas någon ansvarig man kan vända sig till för att få råd och stöd.

    Du är superstark som valt att starta den här tråden! Du vet att detta är fel. Sluta inte skriva här, du kommer att få hjälp men du behöver våga berätta för någon.


    Tack för ditt svar. Egentligen skulle jag inte sakna honom direkt för den senaste tiden har han som sagt inte alls varit som han var när vi träffades för den mannen som han var förut saknar jag redan varje dag. Men att bli ensam känns ändå väldigt svårt, den skrämmer mig faktiskt. Jag känner även att jag aldrig kommer hitta någon annan, jag vet att det finns bra män där ute, flera vänner har det jättebra med män som inte ser kvinnor som ett objekt utan ser en människa och män som visar respekt men det känns bara som att jag inte kommer få en sådan.

    jag bor i en mindre stad men det är bara 4 mil till en större stad och där finns det kvinnojour, men jag kan ju inte kontakta dom för min sambo har som sagt aldrig slagit mig.
  • Anonym (Orkar inte.)
    Stårschan skrev 2017-03-31 16:53:06 följande:

    Lycka till i helgen TS. Jag tänker på dig.


    Tack!!
  • Anonym (Orkar inte.)
    HotPink skrev 2017-03-31 16:45:32 följande:

    Då säger du upp han med ett kontrakt, om du vill ha kvar lägenheten.. Annars sälj den..

    Det finns inget hopp i att han blir en bättre människa, han kommer fortsätta å fortsätta.. Tills du ligger på golvet medvetslös och eran dotter ligger brevid gråtandes så tyst som möjligt för att inte göra sin pappa arg..

    Snälla, tänk dig för.. Även om hoppet finns, så är det falska förhoppningar..


    Jag ska kolla upp hur jag löser den biten smidigast utan konstigheter. Om han har någon rättighet eller inte så jag vet allt.
  • Anonym (Orkar inte.)
    AndreaBD skrev 2017-03-31 22:40:51 följande:

    En klassiker är "kvinnor som älskar för mycket "  av Robin Norwood. Väldigt bra för alla som lätt fastnar för fel man.


    Tack
  • Anonym (Orkar inte.)

    Jag kommer använda mig av denna tråd för att skriva av mig lite. Har liksom ingenstans att vända.mig just nu och jag behöver mest ventilera. Igår var han irriterad som vanligt när han kom hem, jag stod i köket och småskrek för sig själv om att jag inte gör något alls, han kastade ett glas i diskhon som höll iaf och en tiger som vår dotter leker med vid köksbordet slängde han in i väggen men enligt honom var han inte arg bara småirriterad. När vår dotter hade somnat pratade jag med han igen, att jag vill inte ha det såhär och att jag hatar när han skriker eller slänger saker, han sa att han förstod och att det inte är okej. Att han inte brukar bli såhär men att det bara har varit mkt på jobbet sista tiden.

Svar på tråden Han är som helt förändrad efter vi fick barn