Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    KillBill skrev 2018-01-13 20:05:14 följande:

    ?Moderaternas kommunalråd i Göteborg och vice ordföranden för partiets kvinnoförbund, Maria Rydén, har under flera år åkt på lyxsemester på betald arbetstid.

    Skattebetalarna har stått för kommunalrådslönen medan hon själv rest till världens alla hörn: till Australien, Namibia, Paris och USA.

    - Det här är så jättejättejättekonstigt. Märkligt, säger Maria Rydén?

    Jättejättejättekonstigt sa Bill..

    www.expressen.se/gt/m-toppens-privata-lyxresor-pa-arbetstid/


    Inte för att försvara henne, men när jag var bortrest nyligen jobbade jag på planet, lite på plats och kvittade även mot tidigare oredovisad tid några dagar. Det kunde också ha sett illa ut om jag hade en position där media bevakar.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2018-01-13 22:28:31 följande:
    Nu handlar det dock inte om några timmar utan om flera dagar vid varje tillfälle och återkommande tillfällen.

    I kväll fortsätter mediadrevet. Nu har GT upptäkt att Maria Rydén rest långa omvägar på hundratals mil för att erhålla poäng på flygbolaget KLM. I tillägg till att hon skott sig på Göteborgs skattebetalares bekostnad så är det upprörande att hon väljer att sko sig på miljöns bekostnad. Det är uppenbart att personer som Maria Rydén skiter i problemen med global uppvärmning.

    www.expressen.se/gt/m-topp-tog-omvag-med-flyget-fick-bonuspoang/
    Alltså samma som för mig, flera dagar och det var inte heller första gången. Betalade dock biljetten själv

    Men nu ska det utredas och om hon inte kan lämna tillfredsställande förklaringar ligger hon pyrt till. Fusk till lyxkonsumption hör ju till de största synderna i allmänhetens ögon.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2018-01-14 23:33:01 följande:
    En vacker tanke!

    Inte minst den här tråden visar ju med all önskvärd tydlighet hur utsatt och missförstådd den som brister i läs- och skrivförmåga kan uppleva sig vara.

    Tror du att det är samma fenomen som Suffering så ofta gav uttryck för, alltså det klassiska från Doktor Glas, du kanske vet det där med att man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist där på fruktad och så hela vägen ner till att själen ryser inför tomheten och till varje pris söker kontakt.

    Lite amatörpsykologi, kanske - men varför ska man annars gång på gång försöka väcka reaktioner på ett forum från vilket man blivit utvisad.

    Ska se om jag hittar Söderbergs formulering, jag är rädd för att Doktor Glas inte finns som LL-bok, men hans syn på individen kontra  mänskligheten är ju inte så svår att förstå.

    Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna något slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill ha kontakt till varje pris som helst.
    Hear, hear!
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2018-01-21 16:50:19 följande:
    tendensen är mycket tydlig. SD i princip haft en vikande oppinionskurva sedan senhösten 2015 och är idag ett mycket mindre parti än då.

    C och L har lovat att inte göra sig beroende av SD och det innefattar med stor säkerhet även att lägga röster på ett regeringsalternativ som innefattar SD.

    Jag tror att det blir en regering över blockgränserna.
    Jag hoppas på en alliansmajoritet, men inte mycket tyder på det utan de får nog regera som en minoritetsregering. Det skulle vara intressant att se vad en blocköverskridande majoritetsregering skulle kunna åstadkomma. Att förhandla inom regeringen eller mellan regering och övriga på andra sidan blockgränsen gör ju inte någon större skillnad.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2018-01-21 20:01:32 följande:
    Utom för väljarna syn på partiernas trovärdighet. Jämför MP med V. Det ena partiet sitter i regeringen och har sjunkit ihop som en punkterad bubbla. Det andra har behållit sin integritet och har till och med en viktig seger (vinster i välfärden, oavsett om förslaget går igenom eller inte) att visa upp för sina väljare.
    Förhandling innebär alltid någon typ av kompromiss. Inget är givet.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2018-02-06 08:49:26 följande:
    Nätradikalisering kan vara relativt oförarglig som för balianernas anhang men fenomenets mekanismer är ju desamma även för radikaliserade teroorister som Akilov.

    Idag finns det möjligheter att få vilka stolligheter som helst bekräftade på nätet och om man är illa förankrad i verkligheten kan detta bli en slags verklighet i sig.

    Men det är ett klart underbetyg till M att de inte försöker hjälpa Bali tillbaka till verkligheten men förmodligen anser de att han gör nytta för partiet genom att han fiskar väljare i vatten alldeles för grumligt för Kristersson och andra som mer officiellt företräder partiets politik.
    Det är en skam att Bali får vara kvar i M. Han har samma utvecklingskurva som TwitterTrump, nu senast med "nya" skolfilmer som är 10 år gamla. Gissar att han blir politisk vilde inom en ganska snar framtid. Jag tycker han skulle passa i SD.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    K Markatta skrev 2018-02-10 00:24:56 följande:
    Det finns många liknande skolfilmer som är av nyare datum. Bali borde förstås, för ordningens skull, hänvisat till någon av de nyare filmerna istället för att posta ett klipp från en skola som numera är stängd när han ville föra upp frågan på dagordningen.

    En annan som reagerat på dessa filmer är gymnasieminister Anna Ekström:

    www.tv4.se/nyheterna/klipp/ministern-ryter-till-om-skolfilmerna-det-%C3%A4r-f%C3%B6r-j%C3%A4vligt-3956049

    tinyurl.com/ydhe8ja6
    Tror du att det är någon hemlighet att det finns elever som beter sig dåligt?

    Nu handlade det om: "Svensk skola. Nu för tiden är det inte bara förbjudet för lärarna att handgripligen ingripa, utan du kan även få uppehållstillstånd för detta."

    Detta beteende är inte representativt. Bali försöker sprida en falsk bild om hur det ser ut i skolan.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten