Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka
    FDFMGA skrev 2018-02-11 15:32:37 följande:
    Sett till opinionsundersökningar ja - men frågan är om ett moraliskt haveri kan mätas så.
    Inget samarbete med SD var avgörande. Vad skulle det moraliska haveriet bestå av? Moderaterna har inte gjort anorlunda än Socialdemokraterna. Båda har stramat åt kring invandring.

    Nästa steg är att öka integrationen. Instegsjobb tror jag är en väg dit. Finns inget som integrerar mer effektivt än jobb, men undanntag av att man skaffar sig en inhemsk partner.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2018-02-11 16:53:12 följande:
    Vad tycker du om det moderata förslaget att göra det valfritt för respektive kommun att bestämma om de ska erbjuda skolgång till barn till papperslösa föräldrar? Eller om det populustiska utspelet att hävda att invandringen inte är lönsam. Menar moderaterna att öppna era hjärtan politiken handlade om lönsamhet? Jag trodde Sverige tog emot flyktingar som en humanistisk handling där vi hjälpa människor i nöd och inte för att tjäna pengar.
    Jag tycker det är dåligt om det innebär att inga barn till papperslösa ska få någon utbildning. Barnen ska inte drabbas.

    Samtidigt har jag sett hur det blir i praktiken. Något som retade mig något enormt var romska familjer med och utan papper, som sökte asyl och som räknade med att få avslag inom 3 månader. Barnen kom till skolan de första veckorna och tandläkartider bokades. De fick sina tänder fixade och dokumenterade det med sina mobiler med både bilder och film. Sedan avvek barnen från skolan för att följa med föräldrarna på diverse "affärer" och sedan såg man inte röken av dem mer. För dessa futtiga veckor de deltog i undervisning sattes en hel apparat igång för dem. Så får det inte gå till. Jag kan tänka mig någon slags kvalificeringsprocess som kommunen och skolan själva kan få styra över.

    Flyktinginvandring är inte lönsamt på kort sikt utan en merkostnad. Det är väl ingen hemlighet?

    Nej, under flyktingkrisen var det ett stort tryck och vi tog inte emot dem för att de var lönsamma utan för att de behövde hjälp, men man kan inte komma och påstå nu att det var lönsamt. Det tar åratal innan de har betalat tillbaka in till systemet vad de kostat.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nice guy skrev 2018-02-11 16:57:09 följande:
    Hur efterbliven får man egentligen bli. För de papperslösa finns några få alternativ: Skaffa fram papper; staten erbjuder nya papper; åk hem; Stanna kvar utanför systemet.

    Tycker du även infödda ska ha rätt att kasta sina papper och ta del av sjukvård, skola o.s.v men inte behöva bidra?
    Det finns faktiskt människor som är papperslösa "på riktigt". Det är inte bara att skaffa om landet man kommer ifrån inte har myndigheter som kan utfärda papper. eller om man inte kvalificerar sig enligt (det undermåliga) regelsystemet. De ska inte staffas för att andra kastat bort sina papper.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2018-02-11 17:36:48 följande:
    Precis som du säger så finns det kostnader för flyktinginvandringen och dessa framgår av stats, landstings och kommunbudgetar. Det som däremot är svårt att få grepp om är intäkterna för flyktinginvandringen men oavsett vad man gör för bedömning om intäkterna så är alla överens om att invandringen kostar pengar på kort sikt.

    När moderaterna regerade så sa man nej till att ytterligare redovisa kostnaderna för flyktinginvandringen men nu när man är i opposition så övertar man SDs politik rakt av och kräver samma sak. Det hade varit en sak om moderaterna krävt en större kartläggning av intäkterna men att börja prata kostnader nu är inget annat än populism.
    När man säger redovisa kostnader så menar man väl intäkter minus kostnader och på kort och lång sikt?

    Problemet är att det finns så många osäkra parametrar framåt i tiden att långsiktiga beräkningar blir osäkra medan underlaget för totalen kortsiktigt redan finns så det blir väl fokus där.

    Jag ogillar "ta över NNs politik". S tog inte över SDs politik när man reglerade ner invandringen och M tar inte över SDs politik när man vill räkna på kostnader. Det finns ingen mer än SD som vill strypa åt invandringen så mycket som SD vill och inte heller någon som vill anamma SDs sunkiga assimileringspolitik. Att göra DET vore att ta över SDs politik.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    visst är det så skrev 2018-02-11 18:24:57 följande:

    Klart det finns de som är papperslösa på riktigt. Precis som det finns de som på riktigt tappat bort triss-lotten med miljonvinsten.

    Om dessa på riktigt-papperslösa ska stanna och gå i svensk skola så är det väl rimligt att vi först skriver papper på dem och de får en svensk identitet. Om föräldrarna hindrar dem från att gå i skolan har de naturligtvis rätt till poliseskort. Om de lever i misär har de rätt till fosterhem. Precis som infödda. Eller hur? Jag tror vi är överens.


    Vilka papper hade du tänkt dig? Svenskt medborgarskap?
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2018-02-11 18:48:19 följande:
    Jag har bara sett att moderaterna krävt att kostnaderna ska redovisas. I övrigt ser vi tydligen olika på vad det är som är på väg att hända. Som jag ser så är det illavarslande att Moderaterna har börjat argumentera för att invandrinen inte är lönsam. Jag får jag känslan av att moderaterna är på väg att lämna synsättet att Sveriges migrationspolitik ska baseras på humanism dvs viljan att hjälpa människor som flyr från krig, tortyr och förföljelse.
    Jo, med det underlag vi har idag blir det ju ett minus i kontot. Moderater har väl liksom alla alltid argumenterat så, men nu när flyktingkrisen är bakom oss är det väl rimligt att göra bokslut.

    Det finns inget som tyder på att moderaternas migrationspolitik ska baseras på lönsamhet men däremot förstärks individens eget ansvar med egenförsörjning för att få uppgradera från TUT till PUT. Så länge vi är med i EU är det inte heller ens möjligt att ändra synsätt för migrationspolitiken och moderaterna är starkt för ett fortsatt medlemsskap.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2018-02-11 19:21:10 följande:
    Det är bara några månader sen jag hörde Elisabeth Svantesson argumentera för att Sverige bara ska ta emot kvotflyktingar och att Genevekonventionen bör skrivas om.

    Probemet för dem som vill återupprätta Festung Europa är att inga länder utanför Europa tycks vara beredda att mot ekonomisk ersättning bistå med områden där man kan dumpa flyktingar.
    Elisabeth Svantesson är inte moderaterna. Enskilda åsikter kommer alltid att finnas. Men skulle det inte kunna vara en vinst om man ökar antaletet kvotflyktingar och gör om systemet med mål att alla kan organisera sin flykt så?

    Vi får väl lösa detta med färre krig Glad

    Skämt åsido, känns som ett jävla olösligt problem. För många flyktingar och för få länder som vill hjälpa, vilket ger aldeles för många för de som vill så de vill/kan inte längre.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    kamelen och drutten skrev 2018-02-11 19:40:26 följande:

    nihka,

    Vet inte vilka papper jag hade tänkt mig. Våra trögtänkta jurister kan säkert klura ut nåt passande. Jag bara menar bara att vi måste få fram papper på de som saknar papper. En identitetshandling + ett svenskt tillfälligt personnummer av nåt slag. För barnen måste ju skolplikt gälla så länge de befinner sig i Sverige och för de vuxna så kan de väl inte stanna illegalt i landet? Ska de få vara kvar så ska det ske på laglig väg,eller?


    Du blandar ihop papperslös med olagligt. Det är inte olagligt att vara papperslös.Vi behöver inte hitta på låtsaspapper för personer som inte har eller kan få från sina hemländer.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    drutten och kamelen skrev 2018-02-11 20:48:23 följande:

    nihka,

    Njae, jag tycker nog att de som vistas i landet ska ha någon form av id-handling. Är de id-lösa när de kommer bör de få en form av id från Sverige så att vi åtminstone vet vilka som finns i landet. Allt annat är ju absurt.


    De har LMA-kort.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten