Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    man och nöjd skrev 2017-06-01 00:00:28 följande:
    Vilken bra referens, eller ska vi kanske kalla det hittepå?
    Vem kallar siffrorna det för "hittepå"? Du?
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-06-01 00:04:51 följande:
    Ja, visst är det ovanligt att inte känna till partiledarna. Ungefär lika ovanligt som att en moderat försvarar Ohly angående hans starka kopplingar till kommunismen. Tror du kanske även Åkesson har tagit avstånd från rasismen? Men det har du glömt redogöra för.

    Sd tar väl nuförtiden avstånd från nazismen. Men jag har inte riktigt sett Ohly förkasta kommunismen.
    Ja, det är ovanligt att vara så okunnig om det man  väljer att uttala sig om.

    Plus lite läsförståelse issues. Jag har inte försvarat någon utan talat om vad de själva har sagt samt rättat dig angående vem som innehar partiledarposten.

    Jaja. Då är väl inte Åkesson nazist längre. Om han säger det. Har du något citat från Åkesson där han säger "Jag kallar mig inte nazist längre"? Jag har inte riktigt sett Åkesson förkasta nazism. Vad Åkesson har sagt är att han inte förnekar att det fanns "en och annan" nazist i partiet men menar att SD aldrig präglats av nazism.

    Lite svårt att ta avstånd från något man förnekar har existerat.

    https://www.svd.se/jimmie-akesson-jag-har-aldrig-haft-nagot-gang
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-06-01 01:04:17 följande:
    2 4 3 7 18,2
    Kallar du siffrorna jag redovisade för "hittepå"?
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-06-01 01:14:13 följande:
    Ja, precis. Synnerligen ovanligt faktiskt. Jag hjälper dock gärna till om du är osäker.

    Nu var ju frågan var/när Ohly förkastade kommunismen. Att han kallar sig något förändrar ju inte vad han är, eller hur? Vad han kallar sig har inte ens med saken att göra men läs igen så undviker du säkert fler läsförståelse-issues.

    Tycker väl vare sig Åkesson eller Ohly blir mer rumsrena för att de kallar sig saker. Ohly har ju kallat sig kommunist och grät när Berlin-muren föll.
    Jag är inte det minsta osäker på att du är okunnig som tror Ohly är den nuvarande partiledaren för V. Har du varit avskuren från informationsflödet på senare år? Isolerad?

    Är det inte bättre du vänder dig till Ohly med alla dina frågor om hans politiska åsikter? Jag är inte din one stop shop för allt du behöver uppdatera dig kring.

    Berlinmuren. Du verkar iaf vara uppdaterad fram till 1989. Alltid något.
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-06-01 20:00:06 följande:
    Ja

    vad tror du det kommer leda till?
    OK. Du är kommunist Demon. Varför sa du inte det direkt? Då förstår jag mer varför du tjatar om kommunister hela tiden.

    Ett led kommunister? DemonDemonDemon 
  • nihka
    anaxo skrev 2017-06-01 19:39:31 följande:

    Har lämnat Fredriks M när AKB ville gifta sig med nazisterna jag tyckte Fredriks idé att flytta partiet mot mitten tilltalade mig och jag förmodar att C+L+S är att föredra för Sveriges välbefinnande och utveckling


    Samma här!
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-06-01 23:23:28 följande:
    Den stora frågan är ju varför du sitter och påstår saker om mig som du inte vet något om.

    Varför skulle jag vända mig till en kommunist överhuvudtaget? Ohly klarar ju inte ens av att föra ett samtal utan att vifta med obscena gester.

    "Uppdaterad" - gapskratt. Kan du data?
    Vad påstår jag? Jag ställde en fråga för att få klarhet i orsaken till att du är okunnig om vem som är partiledare för V.

    Om du undrar saker om någon får du väl göra något smartare än att fråga mig.

    Nej, jag har aldrig använt en datamaskin.
  • nihka
    man och nöjd skrev 2017-06-01 23:37:03 följande:
    Imponerad av din slutledningsförmåga.
    Försökte matcha din.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-06-01 08:58:34 följande:
    Eller inte.

    Det är inte AKB det är fel på (om man inte har problem med att hon är lite träig) utan det är deras trovärdighet som opposition som inte finns. Detta som en funktion av deras omkastnignar.

    Konservativa moderater blir fria liberaler när Reinfeldt tar över. Där tar en stor del av deras kärnväljare stryk.

    Sedan ingår FR en migrationsöverneskommelse med de mest extrema på området (MP). Där tar kärnväljarna mer stryk.

    Samtidigt lockar FR till sig nya grupper (främst kvinnor) på att trycka tillbaka de ursprungliga moderaterna coh deras frågor. Försvaret blir ett "särintresse".

    Här börjar M-väljare lämna för SD som håller gamla M-positioner. Syns tydligt i valet 2010.

    Så blir invandringskatastrofen alt tydligare och RF svarar med "öppna era hjärtan" (och öppna era plånböcker) istället för striktare invandring. Vallarna mot SD har rämnat och folk lämnar M pga invandringen.

    AKB är RF:s personliga val. Hon ärver situationen och kör på på samma sätt. Moderaternas kärnväljare lider och lämnar för SD men de kvinnliga ny-moderaterna trivs ganska bra.

    Så komemr sommaren/hösten 2015 coh allt brakar ihop. M håller kursen ett tag till men börjar prata om striktare invandring. Nu börjar ny-moderaterna känna lite obehag.

    M lovar helt plötsligt kraftiga åtstramningar av invandringen. Ny-moderaterna gillar inte detta men samtidigt är inte retoriken trovärdig för moderaternas kärnväljare efter nästan tio år av Reinfeldskt öppen-invandrings-prat.

    AKB säger så det uppenbara. Samtala med SD. Möjligen även samarbeta i de frågor där man har likvärdig syn. Kvinnliga ny-moderater skiker högt och lämnar för Lööf. det finns dock inte trovärdighet nog för att moderater ska komma tillbaka från SD.

    Och där står M nu.

    De har systematiskt jagat bort sina kärnväljare under mer än tio års tid och ny-moderaterna som trodde att ett konservativt parti var liberalt har nu hoppat av till Lööf.

    Kvar står M med en mindre skara väljare som trots allt försöker vara trogna.

    Den M-politik AKB står för nu är ungefär vad M-väljarna faktiskt vill ha. Mellan 60-80% var för närmandet till SD när det skedde.

    Problemet är bara att de kärnväljare som lämnat inte litar på att detta är på riktigt. Man tvekar på om det kommer en omvängning igen bara partiet fått deras röster i nästa val.

    ABK är bara symptomet på ett parti som är sjukt.
    Nope. Reglerad invandring innebär att man reglerar upp och ner utifrån situationen. Nu kräver situationen att man reglerar ner. Inte SDs ständiga gapande om att "det är fullt" sedan 1988.

    Jag valde inte M pga av deras migrationspolitik, men väljer bort M pga av samarbetsplanerna med SD. Det är ju bara att titta på SDs line up som till övervägande del består av totalt inkompetenta och känslomässigt inkontinenta clowner för att inse att det inte går att beblanda sig med någon värdighet i behåll.

    Snart är det i det närmaste 100% av de moderata väljarna som vill ha ett samarbete med SD. Vänta bara till M tappat ytterligare 5% och koncentratet blir än mer koncentrerat.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten