Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Tom Araya skrev 2017-06-03 02:04:38 följande:
    Jag är övertygad om att det inte är en eventuellt mer konservativ riktning som de skulle förlora röster på. Det behövs ett konservativt alternativ (som inte utgörs av SD eller KD), vilket var vad man lämnade i och med "Nya Moderaterna".

    Jag tror det snarare är kombinationen av en rätt så typisk högerorienterad ekonomisk politik med Reinfeldts massmottagande av flyktingar samt oviljan att satsa på nationell säkerhet som är och länge kommer att vara moderaternas akilleshäl. Kombinationen av ekonomisk högerpolitik och massflyktingmottagande står ju redan Centerpartiet för, vi behöver inte ett till sådant parti. Det jag saknar är ett parti med ekonomiskt mer vänsterorienterad politik i kombination med viss icke religiöst baserad konservatism likt den som finns inom FP/Liberalerna och gamla Moderaterna.
    Jag hoppas verkligen det blir något annat parti ån M som tar uppen "konservativ vänsterekonomisk politik". Av M förväntar jag mig högerorenterad ekonomi.

    Det du beskriver är mer SD. Konservativ höger i värderingsfrågor. Vänster i ekonomi.
  • Flash Gordon

    Göteborgsposter och Alice Teodorescu uppmanar Moderaterna och Alliansen att fundera på om man ändå inte skall inleda ett samarbeta med SD.

    I grund och botten handlar ställningstagandet om  Socialdemokraternas vägran att samarbeta med andra om det itne sker på sossarnas egna villkor:

    http://www.gp.se/ledare/teodorescu-kliv-inte-i-stefan-l%C3%B6fvens-f%C3%A4lla-1.4339881 

    "Liksom vad vi har att vinna, förutom ryggdunkar på sociala medier, på att SD etablerar sig som ett starkt parti som låser det parlamentariska läget utan att det någonsin tvingas till civilisering och ansvarstagande? 

    Det är med andra ord ett problematiskt val hur man än gör, med risker som kan vara svåra att överblicka. Men alternativet kan inte vara att fortsätta med det borgerliga självskadebeteendet som innebär att Löfven på obestämd tid tillåts abonnera på makten, i vart fall inte för den som tror att det finns ett värde med ideologisk mångfald för den demokratiska utvecklingen. Det är nämligen ingen slump att Löfven, som säger sig vilja bryta upp blockpolitiken, inte aviserar att han står beredd att bli vice statsminister i Anna Kinberg Batras alliansregering och på så vis skänka Sverige en stabil majoritetsregering."

    Det är nog ungefär så nära som GP kommer att komma ett öppet uppmanande att ta sig an SD.

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-03 10:54:02 följande:

    Sverigedemokraterna står emellertid för en religiös konservatism och vill exempelvis begränsa kvinnans rätt att själv bestämma över en abort från vecka arton till vecka 12. SD vill också göra det tillåtet för t.ex. muslimska och kristna sjuksköterskor att vägra utföra arbetsuppgifter pga. av sin tro s.k. samvetsfrihet. Samvetsfrihet i vården skulle göra det möjligt för en kristen skolsjuksköterska att vägra att skriva ut P-piller till unga kvinnor eller göra det möjligt för en muslimsk barnmorska att vägra medverka vid en abort. 


    Jajamensan!

    Justerade tider för fri abort till v12 (samma som i exempelvis Finland, Norge och )

    Samvetsfrihet inom vården (som i exempelvis Norge och Danmark - av 25 EU-länder med laglig abort har 21 samvetsfrihet)
  • Flash Gordon
    klyban skrev 2017-06-03 13:00:35 följande:

    Lite förvånad att MP inte har det sämre i mer partier.
    Skulle även säga det är även SD självmord och börja ett samarbete.
    SD enda chans till herravälde, är att partierna vägrar samarbeta med dom.
    Annars kommer deras anhängare spridas ut lite i andra partier som samarbetar, då väljarna antagligen känner att de inte längre måste rösta på SD.


    Notera hur KB aldrig lägger ut länkar till sina bilder och "fakta" utan bara klistrar in bilder och hoppas att andra ska tro på dem.

    Finns ingen som helst bakgrundinfo om vad som efterfrågats och på vilket sätt.

    Bara en sådan sak som hur KB (medvetet?) blandar ihop begreppen "ser på" och "föredrar" - som om det hade någonting att göra med vilka man är beredda att samarbeta med.

    En mer relevant undersökning på det temat är denna:
    https://www.svd.se/sifo-m-valjares-stod-for-sd-samarbete-okar

    63% av modertväljarna vill samarbeta med SD i frågor där man trycker lika.

    Och detta var innan de ny-moderata Reinfeldt-kvinnorna lämnade partiet och därmed renodlade M ännu mer.

    En ännu större andel KD-väljare (77%) tycker samma sak och bland Liberalerna är fler för (46%) än emot (31%) ett sådant samarbete.


  • Flash Gordon
    klyban skrev 2017-06-03 14:36:13 följande:

    Jo, sett det blir en del konstigheter där.
    Men går det inte bild-googla och hitta underlaget via detta?


    Jo, det går att googla.

    Men 99 av 100 googlar inte utan nöjer sig med bilden och tror på vad som skrivs om den. Det är liksom hela tricket bakom att inte lämna ut länkar.

    Just den här bilden verkar inte ens vara publicerad än så det går inte att säga npgonting om denegentligen. Om man ska vara noga.

    KB har hittat den i twitterflödet hos vänsteraktivister som retweetat den och tycker att den bevisar något de själva tycker.
    https://twitter.com/jonnasima

    KB:s text i inlägget är direkt kopierat från ett twitterinlägg, vilket iofs skulle kunna vara KB själv:
    https://twitter.com/CarlMelin/status/870894647354241024

    Fast knappast inte med tanken på att nivån i språket och förmodade kunskaper skiljer så pass mycket.
  • Flash Gordon
    anaxo skrev 2017-06-03 15:57:21 följande:
    Varför ska man införa samvetsfrid i ett yrke? har man valt ett yrke så måste man utföra det som ingår i yrket eller välja ett yrke som man kan utföra?
    tänk om ambulanspersonal inte skulle ta med en person som är skadad pgr av sin tro? eller en doktor som ska utföra en abort vägrar pgr av sin tro och patienten avlider? osv

    Tja, varför inte? Det kan man debattera.

    Men systemet finns redan i 21 av 25 EU-länder med fri abort och fungerar aldeles utmärkt. Du hör inte om norrmän som dör på gatan för att någon ambulansförare inte tar med dem av religiösa skäl.
  • Flash Gordon
    man och nöjd skrev 2017-06-03 23:43:28 följande:
    Vad de gjorde efter valresultatet är ju ointressant. Då hade vi ju redan ett resultat och de kunde skruva på sina kompensationsfaktorer utifrån detta.

    Att bomma med över 50% är otroligt uselt.
    Det är egentligen inte med nödvändighet uselt heller, även fast de har störst strukturella problem av alla med bland annat bortfall.

    De gör helt enkelt sin undersöning för tidigt på året för att kunna vara en seriös mätare av valresultatet.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-03 18:24:55 följande:

    Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder och det vore vansinnigt om vi gick tillbaka i vår utveckling och lät religioner sänka gränsen för när svenska kvinnor själv ska få bestämma över sin abort till 12 veckor. Att SD anser att t.ex kristna och muslimska sjuksköterskor ska ha rätt att vägra utföra arbetsuppgifter som de är utbildade för att utföra är lika galet. Detta är viktiga frågor och en förkrossande majoritet av Sveriges kvinnor skulle aldrig lägga sin röst på SD pga. att de driver denna kvinnofientliga politik.  


    En justering av tidsgräns för abort utan tillstånd har inget med religion att göra utan med vetenskapens framsteg.

    Att du tycker dessa två förslag är galan rä dig givetvis fritt att tycka. Bägge fungerar dock utan problem i våra nordiska grannländer och i EU.
  • Flash Gordon
    anaxo skrev 2017-06-03 17:14:14 följande:
    Helt klart för har du valt ett yrke som tex ambulans så har du även valt att utföra de tjänster som ingår i yrket och så måste det vara inom alla yrken var för ska man särbehandla och införa samvetsfrid i en del yrken????
    Varför inte? En debatt att föra.

    Dock inte här och nu, för min del.

    Det viktiga jag pekar på är att detta är normalfallet i våra grannländer och i EU.

    Det är alltså inget farligt där "folk dör för att ambulansen inte hämtar dem eller att folk dör på operationsbordet" som du försökte påskina
  • Flash Gordon
    man och nöjd skrev 2017-06-04 08:57:48 följande:
    Enda poängen med den mätningen är ju att SCB ska kunna kalibrera sin mätmetod. Finns ju ingen annan anledning att mäta direk efter valet då vi redan vet resultatet.

    Det intressanta är ju att jämföra vad de presenterar innan valet med valresultatet.

    Hur svårt är det att "tippa" en LOTTO-rad efter själva dragningen?
    Givetvis skulle ingen seriös debattör, eller debattös, peka på en undersökning som gjorts direkt efter ett val och hävda att det är tt bevis på hur pass bra något institut mäter.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten