Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Vad är bra med mångkultur?

    Världsmedborgare skrev 2016-10-10 12:37:17 följande:

    Vad skulle problemet vara med att vi ändrar vårt sätt att leva, det har vi gjort i alla tider, och det alltid under inflytande/påverkan av andra kulturer.
    Inte andra kulturer med så diametralt olika kulturer INOM LANDET och inte heller så många.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-10-10 12:37:17 följande:

    Vad skulle problemet vara med att vi ändrar vårt sätt att leva, det har vi gjort i alla tider, och det alltid under inflytande/påverkan av andra kulturer.
    Och även vi i Sverige har nästa utplånat vår ursprungsbefolkning, både den svenska genom att skicka ut folk i krig, och den samiska genom att konsekvent begränsa deras möjligheter till att verka.

    Frågan är om vi ens har kvar nåt som kan kallas "av svenskt ursprung", då vi importerat det mesta från övriga Europa och Asien, och nu de senast 50-70 åren, från USA.

    Vi har inte ens en enda tradition som skulle falla under antikvitetsbegreppet för ett föremål, alltså 100 år gamla eller ha genomlevt två sekel (det finns två olkia begrepp), allt vad många säger vilja bevara av gamla traditioner är nymodigheter, inte ens någon av våra ursprungliga religioner kan sägas finnas kvar, även om dom praktiseras av vissa mindre grupper.
    Vilken ursprungsbefolkning har vi utrotat? Södra delarna av Sverige befolkades långt innan samerna kom till det landområde som nu är svenskt. Det har aldrig bott samer i Skåne eller Västergötland.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-10-10 13:16:55 följande:
    Lagar förändras alltid över tid, så de vi har idag kommer i framtiden att ses som rent hemska och vidriga eller felaktiga och orättvisa
    Så tro inte för ett ögonblick att vi idag i Sverige har hittat på nåt beständigt, vara sig kulturellt, lagmässigt, eller i nåt annat avseende.
    Det tror inte jag heller, eller jag vet att det är så, men jag vill fasen inte att det ska bli SÄMRE vad gäller jämställdhet, barnens rättigheter, homosexuellas rättigheter osv. Där är vi faktiskt extrema jämfört med de allra flesta länder i världen.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-10-10 13:45:07 följande:
    majoriteten tycker och tänker ungefär som vi i de flesta frågor.
    Nej, faktiskt inte.
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-10-10 13:54:12 följande:
    Inte jag heller vill att det ska bli sämre, enligt vad jag tycker är sämre, men varken du eller jag kan göra nåt åt vad folk kommer att tycka i framtiden.
    Vi kan bara stå för vad vi tycker är rätt och riktigt nu, och försöka leva upp till det, trots att vi aldrig kommer att kunna övertyga alla om våra förträffliga idéer.

    Att vi kan komma att anses som fullkomligt galna och med extremistiska åsikter i framtiden, när folk valt ett helt annat sätt att leva, det ser jag inte för helt omöjligt, även om en så radikal förändring inte kommer att ske under vår livstid.
    Men ju fler människor i landet som tycker att kvinnan är mindre värd än mannen desto mer kommer lag och kultur att påverkas av det. Förstår du inte det?

    Och det där med historia. Jag har ganska bra koll på det
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-10-10 14:10:13 följande:
    Din åsikt, jag har en helt annan uppfattning grundad på all den tid jag levt i t.ex muslimska samhällen, som jag antar du anser som de med stora avvikande åsikter.
    Fanns det många pappalediga män bland de du träffade? Hur var det med yrkesarbetande kvinnor utan slöja. Såg du en majoritet sådana?
  • K Kalle
    Världsmedborgare skrev 2016-10-10 14:17:27 följande:
    Ett samhälle formas efter dess invånare, så det som ska värnas stenhårt är i 1:a hand demokratin, då kommer kvinnorna att kunna hävda sin rätt även fortsättningsvis, och vi undviker det du tror kan ske.

    Och som sagt, vill svenskarna se ett annat samhälle i framtiden, ja då är det precis som det ska vara i en demokrati, och inget som vi behöver bekymra oss över.
    Precis. Om "svenskarna" vill se ett annat samhälle kommer ett annat samhälle att formas, men jag delar inte nysvenskarnas syn på jämställdhet, religiositet, homosexualitet, kollektivism mm. Jag vill inte ha ett samhälle som är sämre på dessa punkter. Av den anledningen är jag orolig för vad som kommer att hända när FLER människor med åsikter och värderingar som går på tvärs mot de nu rådande svenska värderingarna kommer in i landet. Människor där BÅDE män och kvinnor tycker att kvinnor ska ta hand om hem och barn och mannen ska ta hand om förvärvsarbete, där både män och kvinnor tycker att bra kvinnor ska hålla på sig. Jag gillar inte heller SD som ironiskt nog delar många värderingar med konservativa muslimer.

    Värderingarna har redan börjat ändras i fel riktning. En stor del av ungdomarna i högstadiet tycker numera att kvinnor som blir våldtagna oftast får skylla sig själva. Så var det inte för 10 år sedan. Nej, jag har ingen källa. Kanske går det att hitta. Jag såg det i ett nyhetsinslag på TV för ett par år sedan (Rapport eller Aktuellt).


  • K Kalle
    FDFMGA skrev 2016-10-10 14:26:43 följande:
    Ett vanligt påstående vars extrem är att vi snart har sharialagstiftning.

    Verkligheten talar ett helt annat språk, lagstiftningen har skärpts de senaste årtiondena.

    Finns det överhuvudtaget ett enda exempel på att lagstiftningen har gått mot större acceptans för en syn på ojämställdhet som norm.
    Vi har faktiskt redan haft motsvarigheten till sharialagstiftning i Sverige. Under 1600-talet.

    Jag tror inte på kommande sharialagstiftning, men jag tror att de extremt jämställda värderingar vi har i Sverige jämfört med de flesta andra länder i världen kommer att mildras. Något jag är totalt emot.
  • K Kalle
    FDFMGA skrev 2016-10-10 19:07:03 följande:
    Kan du ge exempel på lagstiftning som anpassats till andra värderingar än västerländska?
    Eftersom vi inte haft en sådan extrem inflyttning av människor från så diametralt motsatt kultur lär det inte ha hänt. Däremot har många andra lagar ändrats när kulturen och värderingarna ändrats. En hel del lagar ändrades när Sverige blev kristet. Det var ett tag sedan visserligen och gick inte över en natt.
  • K Kalle
    FDFMGA skrev 2016-10-10 21:11:12 följande:
    Ja, herregud. Den första religiösa skolan startade i Sverige för cirka 1000 år sen. annan diskussion.
    Du menar att den första religiösa skolan startade långt innan både reformationen och upplysningstiden? Vilken överraskning! Not. Poängen är att vi efter upplysningstiden gjort upp med religionen.
Svar på tråden Vad är bra med mångkultur?