• KajsaK

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Tack för era svar! Dom ringde aldrig upp igen igår. Sa hon skulle prata med läkaren och återkomma under dagen men gjorde inte det. Så nu väntar jag igen på att dom ska ringa.
    Denna eviga väntan alltså, gör mig galen...

  • KajsaK

    Blir galen på riktigt. Nu ringde dom. Deras gräns på tsh är 2,5 sa hon. Hon skulle skicka remiss för att ta ny tsh och t4. Jag frågade om antikroppsprov, men det sa hon att det tar dom sen isf.. Varför inte kolla allt direkt?!

  • KajsaK

    Werlabs verkar tyvärr inte finnas där jag bor...
    Ja hon sa nåt om att ta antikropp prover sen beroende på vad dessa prov ger för svar...

  • KajsaK
    UndrandeSökare skrev 2017-03-15 10:22:53 följande:

    KajsaK- Det vanliga är att man får svar på blodhcg dagen efter ( beror på hu snabba labbet är).

    Allt över 5 betyder gravid, allt under 5 betyder inte gravid. Man behöver ta flera hcg prover några dagar efter varandra. För det viktigaste är att se att hcg ökar som det ska. Hcg ska dubblera sig varannan dag vid en normal graviditet. Om ökningen går för sakta eller avstannar är det tecken på kommande missfall.

    Hoppas det går bra med proverna !


    Ok! Tack för svar :) hoppas jag får veta på fredag då, fick tid imorrn eftermiddag.
  • KajsaK

    Är nog helt kört nu att jag ska va gravid, lagom till att jag strax ska fara iväg och ta hcg och tsh proverna så verkar en blödning vara på G... Känns ba dumt att fortsätta med lutinus och femanest tills imorgon då jag förhoppningsvis får hcg svaren...

  • KajsaK

    Dum fråga kanske. Men eftersom lutinus ger väldigt ömma bröst, gör lutinuset även att ådrorna på brösten syns tydligare? Har himla tydliga ådror där....

  • KajsaK
    supertjejen skrev 2017-03-16 20:50:43 följande:

    Om man vill ta ett TSH prov och inte har werlabs i närheten, kan man bara gå in på vårdcentralen och be att få ta ett prov?


    Skulle tro att man måste gå via läkare för provtagning.. Man måste ju ha nån form av remiss
  • KajsaK
    mom2012 skrev 2017-03-17 08:40:23 följande:

    Kajsa sluta inte med några mediciner innan du gjort ultraljud ca v7. En blödning betyder inte game over i alla fall. Jag hade blödningar i 1.5 månad i början av min graviditet och det verkar inte helt ovanligt vid äd. Det lugnade sig runt v 12-14 precis som penny sagt men jag hann må riktigt dålig de veckorna med många ultraljud på akuten. Tjejer som kör äd i Riga får "akut kit" med sig som innehåller tex progesteron. Börjar du blöda så backa på trombyl/baby aspirin och fragmin /clexane. Drick c vitamin.


    Ok... Har ju inte kommit igång nån ordentlig blödning än, kommer bara rosa ibland.. Får höra förhoppningsvis idag vad hcg och tsh proverna säger... Har ff inte känt att symtomen försvunnit. Började dina blödningar direkt efter et/fet? Frågan är ju om dom går med på att göra nåt ultraljud om hcg proverna inte visar nåt...
  • KajsaK
    mom2012 skrev 2017-03-17 15:46:58 följande:
    Mina blödningar började först kring v 7 tror jag. Jag hann få plus på testet och göra tidigt vul så det hann nog gå en vecka efter det. De pågick i ca 6 veckor. Jag åkte in akut 3-4 ggr för jag fick stora koagel ut som såg ut som fostersäck och allt. Men varje gång levde fostret. Huvva vad dåligt jag mådde dessa veckor. Men med progesteronsprutor och c vitamin så tog vi oss igenom det också. Peppar peppar det slutade kring v 13 där ngn gång. Jag tror det är hormonellt eftersom då många blöder vid äd. När moderkaka tar över hormoner så slutar de flesta blöda.
    Ok ja jag går snart in i v 7 om jag nu är gravid. Har ff inte fått nåt svar på proverna... Hade hoppats på att få veta nu så man inte behöver gå hela helgen och vänta och undra...
    Kan tänka mig att du mådde dåligt när du blödde så mkt...
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016