• KajsaK

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hejsan, längesedan jag var in här nu. Någon som Gjort ET i Umeå som vill dela sin erfarenhet av det? Vi gjorde vårt första försök i april som misslyckades och läkarna sa då att nästa försök skulle bli denna höst efter sommaren. I fredags ringde dom och sa att det blir tidigast i jan/feb och att dom nu hittat en ev donator. Jag har senaste tiden börjat må riktigt skit. Mår inte alls bra av denna väntan.... Hur länge har ni fått vänta mellan försöken?

  • KajsaK

    Till alla här, har ni fått/haft behov av att prata med någon, kurator/psykolog om hur ni mår/mått under eran process att få barn?

  • KajsaK
    spökisen skrev 2016-10-18 16:34:30 följande:
    Jag har haft psykologkontakt och jobbade mycket med att bearbeta sorgen att inte kunna få ett barn, känslan av att vara defekt och otillräcklig. Jag behövde nog det innan jag var redo för äggdonation.
    Spökisen: jag har börjat gå hos en kurator då denna väntan på nästa försök får mig att känna mig nedstämd, stressad mm. Och tankar på att det kanske aldrig kommer lyckas... Jag har accepterat att jag ej kan få genetiska barn. Går ju liksom inte göra nåt åt. Läääääängtar mig galen på att få göra nästa ET så fort som möjligt men blir tidigast i jan/feb. Fick du depression och vara sjukskriven? Hur har ni andra här i tråden haft det med nedstämdhet, depression, ångest osv? Och ni som genomgår ET pga förtida klimakterie, vilken dos av östrogen har ni haft normalt sett mellan ET försök? Jag har estradot 25 mikrogram men känns som för låg dos...
  • KajsaK
    spökisen skrev 2016-11-01 15:46:42 följande:
    Känner så med dig, stor kram! Vad bra att du tar hand om dig och söker hjälp.

    Min livlina förutom terapin har varit mitt arbete och utbildning som jag läst på sidan om och så löpning så ingen sjukskrivning eller medicinering har varit aktuellt även om min terapeut kanske hade tyckt annorlunda.

    Lider med dig att du måste vänta. Väntan tycker jag har varit nästan det värsta, just det att allas liv går vidare och vi har stått kvar och stampat på samma plats och aktiviteter som tidigare upplevts njutningsfulla har bara känts som utfyllnad för att stå ut...

    Jag gjorde mitt första försök nu i september och hade oerhört svårt att tro att det ens fanns en möjlighet att det skulle lyckas vilket det helt otroligt nog gjorde. Efter alla misslyckade ivf-behandlingar vågar jag fortfarande inte tro att detta kan gå hela vägen men kommer nog att pusta ut lite mer efter jag har passerat v 12.
    Åh grattis till er! Måste kännas jättebra, det ger lite hopp :) ja precis, denna väntan är det värsta, gjorde första försöket i april och läkarna va så hoppfulla och sa att bättre ägg och befruktning kan det inte bli, detta är toppskick! Sa dom, och allt kändes så himla bra. Men så vart det inget mer det bara "fes av" så att säga och läkarna var förvånade att det inte fäst... Så man går bara å stampar. Man kommer liksom inte vidare i livet... I våras sa dom att nästa försök skulle bli rätt snart sensommar/tidig höst... Men nu blire inte förrän jan/feb om allt går planenligt... Så hoppas hoppas! Och stort lycka till till dig, håller tummarna att det går bra för dig!
  • KajsaK
    spökisen skrev 2016-11-02 12:02:04 följande:
    Gör du din behandling inom landstinget? Låter faktiskt inhumant att behöva vänta så länge! Vi fick alla ägg från en donation så skulle detta inte lyckas så har vi fler i frysen och kan sätta igång igen efter en menscykel.
    Jo inom landstinget... Förstår ju att det kanske inte är så lätt att hitta donator... Förra donatorn fick dom ut 22(!) ägg från men endast två klarade sig, vilket det ena fick vi, sen klarade sig inte det andra ägget till frysen så nu får vi en helt ny donator... Man pendla ju verkligen mellan hopp och förtvivlan!
  • KajsaK
    Tuttis skrev 2016-11-09 17:27:53 följande:

    Hej igen.

    Nu har vi äntligen fått göra en FET, är så glad och förväntansfull detta försök. Det blir vårt 9 försök (2 med äggdonation). Fick jättefin respons från läkaren som menar på att nu är det bara upp till embryot. Har lite frågor som jag verkligen önskar svar på.

    1. Om embryot är av toppkvalitet, en blastocyst 5 dagars. Innebär det att det finns stor chans att det fastnar då? Jag har tidigare haft mycket problem med min endometrios och muskelknuta som har stört livmodern tidigare. Denna gången sa min läkare att allt såg perfekt ut (har gått på enanton ganska länge).

    2. När kan man tjuvstarta med en 5 dagars blastocyst?

    3. Är det sant att man blöder genom stora delar av graviditeten när man har donerat ägg? Min syster har domerat till oss. Tänker att vi kanske har så pass mycket "lika" DNA attraktiv kroppen Kanske inte reagerar på samma sätt?

    Massa funderingar som kanske är konstiga/dumma och ni kanske in kan ge mig svar men vore väldigt tacksam för feedback.

    Kram till er alla


    Hej, vart har du hört att man blöder stora delar av graviditeten vid donerade ägg? Lät ju inte alls kul. När vi gjorde ET i våras så sa läkarna att det var i toppskick, gick inte få bättre än så sa dom, men det blev ändå ingen graviditet. Så vet inte om chansen är större att det fastnar för att det är toppkvalitet . .. Läkarna var mkt förvånade att det inte vart en graviditet... Mkt som måste klaffa verkar det som!

    Hoppas det går bra för er!
  • KajsaK
    Tuttis skrev 2016-11-09 19:22:40 följande:
    Jag har läst någonstans att det är vanligt att blöda vid ÄD. Har inte förstått varför.
    Ok aldrig hört, lät inte kul om det är så. Däremot ses det som riskgraviditet då risken är högre för havandeskapsförgiftning och så... Dom håller tydligen mer koll under en äggdonerad graviditet..
  • KajsaK

    Någon här som ta Provera för att framkalla blödning? Jag tar Procera var tredje månad i fjorton dagar, fick denna gång blödning redan på dag nio. Någon som varit med om att få blödning innan avslutad kur och om det är vanligt? Får ej tag i varken kvinnoklinik eller IVF kliniken...

  • KajsaK

    Hejsan alla! Nu är vi inne i svängen igen! Efter att ha väntat 10 månader sen första försöket! Började medicinera med femanest 2mg*3/dag och estradot 100mkg i måndags. Har inte varit in här på länge då det vart många bakslag i höstas och jag mådde inte så bra.

    Hur har ni mått när ni börjat medicinera? Denna gång så mår jag illa och känner mig yr av denna höga dos. Har nån fått vara sjukskriven första veckorna pga jobbiga symtom?

    Hur går det för alla? Går det få en lista? :)
    Kram på er!

  • KajsaK

    Hejsan alla!

    I fredags gjorde vi vårt andra ET!! Så nu är jag på ruvardag 4 :) Gick mkt bättre denna gång än första, tog bara några minuter så var det klart! Sist fick en assistent hålla fast min livmoder och läkaren rapplade på en massa. Nu fick vi ha våran egen läkare vid ingreppet och det gick hur smidigt som helst. Vi fick tom en utskrift av ultrajudet på vårat lilla embryo! :) Såå glad att vi fick det. 

    Det enda jag har problem med är lutinuset som precis som förra gången ger fruktansvärda bröstspänningar och då och då molvärk i buken... Hade även väldigt jobbigt med hormondoserna denna gång som gjorde mig mkt deppad och ångest men det har i princip försvunnit nu! :)

    Hur var det nu igen....visst räknas man som i vecka 2 från dagen för ET?

    Har som jag sagt tidigare inte varit så aktiv i tråden fram till nu, så skulle jättegärna få en uppdaterad lista på hur det går för alla?

    Kram på er! :)

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016