• NinaCamilla

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Trex: Grattis för plusset och fin Hcg värdet! Tänker på er andra som blöder men jag hoppas all bäst! Det är vanligt med blödning vid ÄD.

  • NinaCamilla

    Mooki: Jag har oxå ureaplasma och enligt Serum vid plusset hade jag tagit 14 dgr antibiotikakur även om vi är "botade" redan innan.

  • NinaCamilla

    Styrkekramar till Emmm och Dreamz! Vi kämpar vidare efter sorgen. Konstig nog hittar man kämparglöden efteråt - efter all sorg som man har gått genom!

    Emmm: Vi var på väg till Fertinova i Helsingfors som har jag hört är bra men vi sedan bestämde oss Serum eftersom de kan ge extra stödet och inga köer. Fertinova Helsingfors var ett privat klinik innan men nu är det en del av större koncernen - Fertinova. Tidigare var det mycket avancerade på sina behandlingar än Åbo-kliniken eftersom de va privata. Jag vet inte dock hur det är just nu men jag fick bra känsla av dem iaf.  

    Mom11: Jag har haft endast 1 mån mellan hysto och FET på Serum. Då var det viktig för mig att efter hysto ska jag få en blödning och från blödningen ska man ta mediciner. Det var under sommaren - juli-aug. Själva implantationssnitt håller cirka 6 mån när man gör det i Serum.

  • NinaCamilla

    Dreamz: ÄD kostar 5000 eur och sedan kommer infrysning av embryos 1100 eur per rör. Infrysning inkluderar redan FET så att man behöver inte betala det sen. Så att totala summan beror på hur många rör ska ni ha (hur många blastos får ni) och om ni kör ET först och sedan fryser in resten. Vi kör FET varje gång eftersom jag vill inte stressa min kropp att matcha med donatorn. Vi har aldrig haft några embryos som inte har klarat upptiningen. Förstås om man lyckas på första gången, blir det dyrare om man inte använder resten av embryo till syskonförsök. Hysto kostar 2500 eur och betalas delvis kontanter och kort. Mediciner har jag köpt mellan 100 - 300 eur eftersom vissa mediciner skriver inte min gyn t.ex. vissa antibiotika, utrogestan (samma som lutinus men tydligen bättre), Intralipider etc. Vid insättning får man oftast IL dropp som kostar 100 eur. Du måste också ha tagit hiv-test etc. (6 mån giltig), om du tar det i Serum kostar det 100 eur.

    Jag har räknat med cirka 70 000 sek på ÄD inkl. frysning som vi betalade sist och vi fick 3 rör totalt.  

  • NinaCamilla

    dreamz: du kan bestämma själv hur många embryo du ska ha i en rör. Eftersom enligt lag kan Grekland endast stoppa in 2 blastos (vid ÄD), är det bäst att man fryser in 2 st blasto per rör. Vi har fått alltid (3 sista ggr) mellan 7-8 blastos totalt.  Serum brukar använda dubbla donatorer - en som är primära för er men sedan en back-up donator om något skulle gå snett.

    Som jag har förstått med Dr D, är priset billigare för ÄD om man delar äggen med ett annat par. För ett år sedan tog han mer betalt om man behåller alla äggen själv än Serum men kanske har jag fel. Gärna återkom PeeWee hur mycket han tar?

    Vi ska dit för konsultation för immunologiska problem hos honom i mars-månad. Han sa till mig att vi har problem med att embryo fäster sig inte. Då vill han behandla min kropp för att ta emot embryo. Vi har 4 st blastos i Serum men kommer inte använda dem innan Dr D har sagt sitt och fixat min kropp - hoppningsvis i maj-månad. Under tiden ska jag vara nedreglerad att endometrios håller sig lugn. Kanske den 10 ggr gillt för oss.

  • NinaCamilla

    dreamz: Lagen har ändrats så att de kan endast sätta in 2 st. Därför vill Serum helst att frysa in i en rör 2 st blastos. Om du fryser in 3 st i en rör och alla klarar upptiningen, är det synd att man måste kasta ett embryo. Vi var tvungen att göra det - tyvärr och den sved. Man kan har återfrysa en blasto men det är så dyrt att det blev billigare att kasta än ta risken att den inte klarar sig.  Så då kan du räkna på kostnad - typ 7-8 st blasto och dela den med 2 st i en rör för att få en kostnad. Om du vill köra ET, sparar in lite pengar att ni får 2 st färska, resten till frysen. 

    Tackar för lyckoönskningar! Jag är rastlös men tänker på att det är onödigt att sätta in 2 st toppen blastos om de inte kan fästa sig. Några månader går ändå så snabbt när man har väntat på 5 år Kram tillbaka!

  • NinaCamilla

    Grattis till Lavisen och Tulpa! Flera som lyckas på tråden

    Dreamz: Flera har gjort ET i Serum och lyckats. Eftersom jag vill inte stressa med att min kropp är redo när donatorn är redo, har vi bestämt oss att vi fryser in alla blastos och kör FET varje gång. Då kan vi också välja själv när vi vill åka ner till Aten och gör insättning. Annars blir det en stressmoment att dra till Aten med 4-5 dagars förvarning. Vissa har sagt också att FET är bättre för endometrios patienter men det har jag ingen aning om. Serum är lika bra med ET än FET så att ni kan köra ET också. Jag frågade specifik från Penny om det är någon risk att frysta blastos inte klarar av upptiningen men hon sa att deras teknik är toppen och blasto är lika bra som färsk. Alla våra blastos har klarat upptiningen så att bevisen finns  I Finland (3 första ÄD försök) tappade vi alltid 2-3 dgr embryos vid FET - nästan 1/3 försvann så att jag antar att i AVA Åbo hade de varken teknik eller bra äggkvalite som vi fick.

  • NinaCamilla

    Ang maten kan jag säga att jag har testat alllt. Jag har haft nolltolerans mot alkohol, kaffe, salt och socker, blev inte gravid. Sedan testade jag glutenfritt sist men blev inte gravid heller. Jag har t o m tagit ett glas rött efter insättningen och Penny sa att det var helt okej. Vårt liv har varit i paus nu i 5 år med olika behandlingar och vill inte stressa ytterligare med maten men förstås kollar jag vad jag stoppar in i mig lite mer när jag mitt i behandlingen. Livet fortsätter ändå.  När jag kör glutenfritt märker jag att magen är mindre svullen - många mår bättre glutenfritt när man har endometrios. Vi är alla olika så att man ska köra det som känns bäst. 

  • NinaCamilla

    Dreamz: jag är kortare än du och väger nog över 80 idag. Serum har inte sagt något om min vikt eller längd även om alla mediciner gör att man svullnar upp som en kanelbulle.

  • NinaCamilla

    Dreamz: Jag har gjort flera op i Serum t o m lapraskopi och 4 hyston. Som jag ser det, har jag aldrig fått så noggrann behandling innan och efter op i Sverige än i Aten. Du är i goda händer. Tänk oxå att hysto görs via vaginalt och sällan är det någon stor ingrepp även om de kan ta bort myomer. Jag har knappast blött något efteråt. Tyvärr ingen reseförsäkring gäller om du bestämmer själv att söka utomlands för vård - planerad vård. Jag tog med mig EU- kortet från försäkringskassan. Jag kan nämnda oxå att när jag gjorde laproskopi (tillhåll) i Aten, var städerskan flera ggr i mitt rum. Sthlms största sjukhus såg jag ingen på 24 timmar och sedan kom städskandalen att de använder handsprit på handfatet. Du kommer gå via den fina privata vården i Aten. Förstås är det lättare för mig att op i Aten eftersom mannens släkt kommer från Grekland och har gjort flera ingrepp där. Lycka till!

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016