• Hopp72

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Skönt att höra att trenden har vänt för de flesta här i forumet och håller tummarna för resten

    Själv tog jag ett hcg test i torsdags via Werlabs men har inte fått något svar på det heller, jag verkar ha lite otur med svaren. Ville mest kolla att hcg nivåerna fortsätter uppåt men jag antar att det tar ett par dagar tills jag får svar. Känner mig dock oerhört trött och lite låg och det har främst med Lutinus att göra tror jag. Hoppas kunna sluta med det snart. När har ni fått veta att ni ska trappa ner eller sluta ta Progynon och Lutinus? Jag har inte fått några indikationer än från min klinik.

  • Hopp72

    Savasana och Mooki: grattis till fina VUL och jag håller tummarna för Emm28 att blödningen avtar.

    Uptomeism: tack för uppgifterna, tror jag ska vänta till v 12 fast det är jättejobbigt. Fick idag svar på hcg och det hade stigit till 972 i torsdags så nu känner jag mig lugnare.

  • Hopp72

    Har varit i kontakt med Ava för att kolla hur länge jag behöver äta progynon och ta Lutinus och det verkar som jag ska trappa ner efter v 8

    Med progynon och efter v 12 med Lutinus. Försöker se om jag kan få en VUL om två veckor och väntar svar från Eva. Hoppas så mycket på att det ska gå hela vägen. Jag blir lite ängslig själv när jag hör om blödningarna i v 7-8 för det var då mina missfall började så det känns skönt att höra att de små liven hänger i där trots blödningarna. Det inger hopp och det behöver vi alla känna nu.

    En fråga, har ni redan skrivit in en på någon MVC än och finns det någon som kanske är mer anpassade för just äggdonation här i Stovkholm ?

  • Hopp72

    Löparnörd och TulpA: håller tummarna för er båda att det går vägen. Fler positiva besked här hjälper till att hålla modet och hoppet uppe.

    Mooki: jag har fått 3 missfall efter IVF försök som alla slutade i v 7 eller 8 men jag hade inga småblödningar överhuvudtaget. Hela missfallet kom med en gång utan förvarning och då hade jag jätteont i magen typ en halv dag innan blödningen kom igång. När jag väl var och gjorde VUL så konstaterade man att det hade varit en graviditet men att det nu inte fanns något kvar( 2 av gångerna). Det var då jag bestämde mig för att ta ett längre uppehåll vilket resulterade i att det nu har gått två år. Däremot när jag var gravid med vår son så blödde jag lite grann de första veckorna, så jag skulle nog inte ta det som en början på missfall. Mina har i alla fall inte blrjat så utan det har kommit med en gång. Så försök att intala dig att fostret är kvar och mår bra men att det prövas av livet . Personligen så mediterar jag en hel del på att det ska fästa och utvecklas bra osv och det finns en hel del bra positiva affirmationer video som kan hjälpa till när man känner att tvivlet kommer.

    Själv så har jag inte fått något svar från min läkare om VUL och jag har försökt att både sms, ringa och maila utan framgång. Känner mig inte så trygg med det så jag kommer att byta läkare nu. På listan från Riga med doktorer fanns det en del andra läkare så jag undrar om någon har erfarenhet av någon av de andra doktorerna eller om ni har någon annan att rekommendera. Egentligen tyvker kliniken att jag ska göra ett VUL nästa vecka men jah är bortrest så jag vill helst ta det veckan efter. Eller vet ni om man kan ta testet utan att gå till någon specifik läkare?

  • Hopp72

    Tack Trex! Dina ord värmer

    Jag har försökt att boka in min första ultraljud, det känns ganska viktigt att se det lilla livet och hjärtat som slår förhoppningsvis. Är på helspänn inför det eftersom jag har tre missfall i bagaget. Jag lyckas bli gravid men inte behålla det oftast efter v 8 så jag är nervös. Men då jag inte fick någon respons pratade jag med kliniken om det och rådgjorde med de varpå de uppmuntrade mig att kanske byta läkare. Har nu bokat en tid för första VUL den 3 mars hos en annan läkare som också verkade insatt i detta med äggdonation. Dessutom verkade han kunna ta emot på vanlig landstingstaxa vilket sparar en tusenlapp så det känns skönt.

  • Hopp72

    Längtar 74: jag kände inte till någon klinik som bara gör tester så jag tog en läkare på listan jag hade fått. Har inga referenser på honom från denna tråd men han lät trevlig och angelägen om att hjälp till. Det känns bra med någon som är mån om att man ska få en bra erfarenhet från start.

    Vad gäller oro kring allt detta så tror jag att man hittar sina egna metoder för att hantera eventuella besvikelser. Vi har faktiskt släppt allt och även gett oss in i adoptions svängen då jag trodde att det var helt kört för oss. Linnekliniken rekommenderade aldrig äggdonation då jag lyckades bli gravid varje gång. Kan känna mig lite besviken och ruvad på några år men väljer att fokusera på att det är bättre sent än aldrig .

  • Hopp72

    Dreamz: vad tråkigt att höra att det kanske inte har blivit något denna gång. Vet hur tungt det känns när man har gått igenom all pärs. Personligen hade jag tappat hoppet speciellt när jag fick höra att jag troligtvis hade för dålig kvalitet på äggen. Men hoppet har väckts till liv nu igen i och med försöken i Riga. Personligen så upplever jag att de utländska klinikerna har visat en större kunskap inom området än kanske de två svenska jag har testat men framförallt så har de försökt att gräva djupare och komma upp med lösningar. Så det kanske är värt ett försök att göra något utomlands där man kanske får mer adekvat hjälp. Det är många kliniker som har hjälpt många i den här tråden. En som också rekommenderas starkt är St Petersburg men jag har själv inte erfarenhet av den. Vad som framförallt skiljer tycker jag är efterbehandlingen ovh den mängd mediciner som man får utskrivet för att hjälpa en konstgjord befruktning på vägen. I Sverige fick jag inget efter insättning men däremot så skrev min gynekolog ut Lutinus i alla fall trots att kliniken inte rekommenderade det, man har lite annan syn tror jag utomlands än här. Men ge dig tid att fundera igenom och kanske sörja att det inte blev något denna gång ovh kom igen när och om du känner för ett nytt försök. Kram till dig

  • Hopp72

    Hej alla

    Har varit lite frånvarande på,sistone för jag inte har haft tillgång till datorn och internet och för att jag har varitoch är fram tills i morgon utomlands. Grattis till er som plussat och tråkigt Emmm28 att höra att det inte fungerade denna gång.

    Skönt att du kan finna stöd även här i detta forum ändå.

    Har fått lite smått panik när jag insåg att jag inte har tillräckligt med Lutinus med mig och det innebär att om jag tar min full dos två stycken så kommer jag inte att kunna ta något på morgon och kväll i morgon. Funderar på att fördela så jag bara tar halva dosen istället men undrar om någon vet om vad spm är bäst. Att ta halva dosen eller ingen alls. Har skickat förfrågan till kliniken men det är söndag så antagligen så ser de inte detta förrän i morgon då jag är på väg.

  • Hopp72

    Tack alla för goda råd. har spridit ut dessa nu så får vi hålla tummarna. Måste säga att flyga är ingen höjdare just nu. Är mer illamående än vanligt och tröttare. Ser fram emot VUL på torsdag och hoppas hoppas på att få se ett litet hjärta som slår. Vilka veckor är ni alla i? Har tappat lite koll sedan senaste uppdateringen. Själv gick jag in i v 8 och är nu 7+3.

  • Hopp72

    Jippie! Idag gjorde jag äntligen VUL och fick se det lilla livet och höra hjärtslag. Nu börjar det kännas att det är på riktigt. Jag brast ut i gråt hos läkaren av glädje, nu äntligen verkar det ha fastnat för mig. Det var svårt att se på ultraljudet för jag har så mycket Lutinus som jag tar. Denna nya läkare (bytte från Eva) menade på att man genomfört studier nu i Uppsala och att det inte gör någon skillnad på om man tar en hög dos Lutinus. Jag ska höra med kliniken om jag kan minska dosen då jag inte mår så bra av den. I Sverige rekommenderar man dock 2 100 mg tabletter per dag, vilket ska räcka och ända upp till 14 veckor.

    Stort grattis till dig Löparnörden! Roligt att det går så bra för så många här i tråden. Håller tummarna för er alla som ruvar eller är under behandling.

  • Hopp72

    TulpA: stort grattis oavsett om det är ett eller två. Härligt med sån stegring.

    Mooki: vad härligt att allt utvecklas som det ska. Så skönt att kunna se progresses och att du tas väl om hand.

    Anonym: känner igen det där med att vara irriterad på sin man . Men det är skönt att man vet att det bara är ett tillstånd man ska ta sig igenom. Jag är total överkänslig just nu mot allt men det är bara att hänga i.

  • Hopp72

    Dreamz: jag har precis bytt gyn igen och hamnat hos en bra som känner till allt vad gäller äggdonation utomlands. Dessutom kostade VUL som jag gjorde bara 350 kr istället föe 1400 kr som jag betalade hos den första. Han var väldigt tillmötesgående och skrev ut alla mediciner som jag behövde från Riga Ava. Han sa att jag fåe återkomma och göra UL så ofta jag vill om det känns bra. By the way, vi är supernöjda med Ava Riga och får svart omgående från koordinatorn och svar på alla mina frågor. Läkaren var jöttebra att ha att göra med och jag upplever ett helt annat engagemang mot Linnekliniken som jag gick hos med mina ivf försök. Inboxa mig om du vill ha namnet på gynekologen.

  • Hopp72

    Lavisen stort grattis! Vad underbart med två små hjärtan som slår. Håller tummarna för att båda hänger kvar hela vägen.

  • Hopp72

    Hej

    Har varit borta en tid men ville uppdatera lite. Är idag i v 13 och gjorde min första UL och Kub test och allt såg bra ut. Kändes för första gången som om jag vågade börja hoppas på att min dröm blir verklighet. Hittills har jag inte haft det modet och varit rädd för att få missfall igen, men denna gång peppar peppar verkar det lyckas. Har även varit sjuk i influensa och tänkt att nu är det kört men det har gått bra. Kan inte beskriva mina glädjetårar som jag har gått omkring med hela dagen och jag håller så tummarna för att alla i denna tråd ska orka med att ta sig igenom och komma igen ifall man har fått MF.

    Beräknat datum är nu satt till 13 oktober ! Längtar redan till nästa UL i v 19. Ska börja nedtrappning nu och har kvar Progynon i oöppnad förpackningar ifall någon är intresserad. Inboxa mig.

  • Hopp72

    [quote=76576430][quote-nick]Uptomeism skrev 2016-04-28 11:31:05 följande:[/quote-nick]

    Mina farhågor var tyvärr riktiga. Mitt foster visade sig ha varit dött sedan vecka 13.

    Hoppas vara tillbaka här om ett tag.

    Åh vad tråkigt att höra. Skickar massor av kramar till dig. Ta hand om dig och dina nära och hoppas se dig här i tråden snart igen.

  • Hopp72

    Grattis TyckOmMig !!!! Kul att höra att det har gått bra för dig.

    Själv går jag in idag i v19 och om två veckor ska vi på RUL på mödravården och förhoppningsvis se vad det är för krabat där inne. Känns fortfarande delvis overkligt att det har hållit i sig och i veckan kunde jag känna viss aktivitet i magen på kvällarna.

    Kram till er som det inte gick vägen för dena gång och håller tummarna för er. Hoppet är det sista som lämnar människan sägs det och jag tror att för egen del är det en bidragande del till resultatet nu.

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016