• KajsaK

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Tack för tips! Jag har sett nån bok som heter "Lizzy från andra sidan regnbågen", har inte kollat på den men sett på nätet, den verkade bra :)

  • KajsaK

    Jo på ivf kliniken i Umeå vill dem att man väntar tre veckor med testet, vet inte varför dom vill man ska vänta så länge...

  • KajsaK
    Zwillinge86 skrev 2017-09-30 08:16:31 följande:

    Lite nyfiken på det här med återföring i naturlig cykel. Jag har regelbunden ÄL, men både förra ÄD och nu så får jag ta Femanest innan, samt göra en testcykel för att se att slemhinnan växer till sig. Slemhinnan har dock aldrig varit ett problem för mig. Det har aldrig varit tal om något annat upplägg, trots att min kropp funkar. Är det skillnad på hur de tänker kring detta utomlands eller vad beror skillnaden på? Jag tänker att det måste vara sjukt svårt att återföra i helt naturlig cykel eftersom man måste kunna matchas med donatorns cykel, eller? Med frysta embryon torde det ju dock funka fint. Är det vad som är skillnaden, att ni som pratar om återföring i naturlig cykel gör FET och inte ET, eller? Jag får inte ihop det...


    Jah har gjort både ET och FET, det var fet som lyckades. Jag har aldrig gjort i naturlig cykel esom jag ej har ägglossnng/mens längre. Mig har dom bara behövt matcha medicinsk väg, dvs se till att slemhinnan är tilläckligt tjock, så på det sättet har det varit "enklare" för mig... sen sägs det att fet lyckas oftare (?) för att embryot klarat sig längre samt både nedfrysning och upptining... hur sant det är vet ja inte men det va ju det som funkade för oss :)
  • KajsaK
    Zwillinge86 skrev 2017-10-01 10:44:58 följande:

    Ja jag har förstått att ni är ett par stycken här som lyckats i Umeå nyligen. Hoppas kunna göra er sällskap inom kort :) Jag har just fått en blödning med hjälp av Provera så nu är min testcykel över. Slemhinnan var på cd12 11mm, vilket Umeå var nöjda med så för min del är allt klart inför ÄD. Min syster ska lämna sista proverna i "utredningen" i veckan och om inget oväntat dyker upp så börjar hon stimulera på nästa mens, som tyvärr inte blir förrän runt nästa månadsskifte. Men om allt går vägen så borde äggplock bli senast i mitten på november (peppar peppar). Vågar inte ens tänka att vi kan vara gravida igen till årsskiftet, men om det lyckas på första (ÄD)försöket igen så blir det bf runt min sons födelsedag, vilket känns lite lovande :D

    Hur långt gången är du nu? Hittade ju dig i den gamla umeåtråden när vi började vår process, och stalkade dig hit av nyfikenhet kring hur det gått för dig ;)


    Åh då håller jag tummarna!! :) ja det måste va en bra tjocklek på slemhinnan, tror att min va typ 8-9 och det va dom nöjd med :) sen har dom väl stängt några veckor kring jul om jag inte minns fel, så hoppas ni får göra innan dess!

    Jag gick precis in i v21+0 så v 22 nu :) det sprattlar och puffar mkt i magen! Började känna fladder mkt tidigt trots moderkaka i framvägg så det är jag glad för :) har varit sjukskriven nästan hela processen men började jobba 25% i somras. Har haft en del krämpor och mer blir det märker jag hehe... men värt det så klart!
  • KajsaK

    Det här med gravidsymtom, första två ggr med et så hade jag sjukt mkt symtom, men ingen av gångerna var jag gravid. Sista lyckade gången med fet så hade jag INGA symtom alls fram till testdag. Lite Illamående kom samma morgon jag skulle testa. Sen efter det ha jag haft massa symtom.
    Så även om man inte har några symtom så kan man vara gravid och tvärtom! :)

  • KajsaK

    Kvinna72: du kan absolut va gravid ändå! Jag hade inga symtom över huvud taget denna sista gång, var helt säker att det inte blivit något! Gissa chocken när det visade plus :)

    När skulle du testa?

  • KajsaK
    Kvinna72 skrev 2017-10-09 07:17:18 följande:
    Det var som jag trodde...inget plus : ( Jag tog gravtest nu på morgonen Minus Har precis mailat kliniken. Nu böjar jag såklart redan tänka på de i frysen, det är 4 st 5-dagars. Klarar de upptining, hinner en insättning innan jul? Ja, alla möjliga tankar såklart. Kram och Lycka till alla, jag tittar in här lite då och kommer väl snart tillbaka och kämpar på!
    Så tråkigt att höra... Stor kram! <3

    Var det i utlandet du gjort ÄD? Jag gjorde här i Sverige och mellan mitt andra och tredje försök så gick det bara ca fyra veckor innan vi gjorde nytt försök, så förhoppningsvis så hinner du innan jul! Om du känner dig redo förstås.
    Hör med din klinik vad dem säger. Stort lycka till och berätta hur det går!! <3

    Kram
  • KajsaK
    Lilly2013 skrev 2017-10-20 08:15:06 följande:

    Jaha då var testet negativt. Då får vi börja om från början

    Jag kommer inte ha en chans att åka innan januari igen.

    Usch deppig dag. Men jag visste ju redan innan testet men hoppades jag skulle ha fel.


    Nej så tråkigt att höra... :( stor styrkekram <3
  • KajsaK

    Inte för att skrämma nån, men mitt första ET gjorde jäkligt ont och var mkt obehagligt... hade nog väldigt otur. Läkaren fick inte katetern genom livmodern så en assistent fick ta en tång och hålla fast min livmoder vilket inte alls var skönt...! Vad som skulle tagit nån minut drog ut i en halvtimme! Så mitt första försök var ingen trevlig upplevelse alls och jag var jätterädd inför nästa ET, men då gick det jättesmidigt och smärtfritt! Såååå det är nog ovanligt att det gör ont...

  • KajsaK
    mom2012 skrev 2017-10-25 08:21:05 följande:

    Kajsa är du koniserad eller Så? Dvs opererad för cellförändringar på livmodertappen. Då kan det ibland bli så som du beskriver. När jag opererades i Grekland så fixade han även min livnodertapp som va dåligt opererad i Sverige. Det växte liksom ihop.


    Näe har inte blivit opererad...
  • KajsaK
    Essie32 skrev 2017-10-27 10:24:27 följande:
    Ja, 5 dagars.. har inga symptom, inte ens biverkningar av mediciner. Inget Molvärk, inga ömma bröst. Nada :(

    Fick svar fr kliniken att det måste vara 1 månad uppehåll, dvs 1 menstruation innan jag kan börja stimulering.. :(

    Hade du en 3 eller 5 dagars när du testade dag 9? Och när började du testa första gången , vilken ruvardag?
    Hej Essie, jag hade inte alls några symtom av mediciner eller graviditet denna sista gång med fet, men jag var gravid! Vänta några dagar till och ta ett nytt test.
    Kram
  • KajsaK
    emhu skrev 2017-11-01 18:58:54 följande:

    Hej!

    Jag och min sambo står i äggdonationskön i Stockholm sedan början på juni. Just nu står det att det är 7-9 månaders väntetid på Huddinges hemsida. Är det någon som har koll på hur lång tid det tar tills man får en donator efter att man blivit kallad första gången?

    Ni som har gjort ÄD på Huddinge, hur lång tid fick ni vänta? Hur funkar det?


    Hej och välkommen :) vi gjorde vårat i Umeå. Från första mötet till första försöket tog det 1 år och 4 månader för oss. Från första försöket till andra försöket tog det 10 månader. Och från andra försöket till det tredje som lyckades tog det ca 3 månader. Så det varierar lite beroende på hur många donatorer det finns, hur noga det är att donatorn är lik en själv och hur mkt kö det är, samt om man har egen donator.
  • KajsaK
    KajsaK skrev 2017-11-02 15:49:54 följande:

    Hej och välkommen :) vi gjorde vårat i Umeå. Från första mötet till första försöket tog det 1 år och 4 månader för oss. Från första försöket till andra försöket tog det 10 månader. Och från andra försöket till det tredje som lyckades tog det ca 3 månader. Så det varierar lite beroende på hur många donatorer det finns, hur noga det är att donatorn är lik en själv och hur mkt kö det är, samt om man har egen donator.


    Samt även om man får embryon till frysen om ET inte funkar, är mkt som spelar in...
  • KajsaK
    Essie32 skrev 2017-12-15 09:40:50 följande:

    Hej tjejer!

    Jag ville uppdatera att jag sedan lucia ruvar på en blastocyst som höll på kläckas!
    Ruvardag 2 idag. Hoppas det bliv lyckad denna gång med min fina eskimå :)
    Kram och trevlig helg!


    Stort lycka till! <3
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016