Inlägg från: Anonym (Längtar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Längtar)

    Vi som planerar äggdonation 2016

    mom2012 skrev 2016-12-13 17:32:58 följande:

    Vart går du idag?

    Har du gjort några undersökningar av livmoder och immunologiska problem som en del av oss gjort i Aten?


    Nej det har jag inte gjort. Jag går i spanien. Där gjorde de några blodprover men de sa att det var inga problem. Efter vår 2 -dra återföring så la de till IL- dropp och höjde prednisolonen efter transfer av egen begäran. Bad också om hcg stöd...känns bara som att de chansar hela tiden och får inga svar om jag har problem men emmunförsvaret men endå får jag medicin till det...Ush är så trött och har bara en fin blastocyt kvar som jag inte vill äventyra. Vill så gärna byta klinik eller att de kollar riktigt så att det inte är något annat som är problemet. Var gjorde du din äggdonation?
  • Anonym (Längtar)
    woo skrev 2016-12-16 17:07:15 följande:

    Hoppas du fick mitt mail ang kostnad på transport av blasto samt info ang embryoGen o bladtoGen?. Vet ju att du har krångel med mailen... Trevlig helg alla


    Tack Woo..trevlig helg för dig med :)
  • Anonym (Längtar)
    PeeWee44 skrev 2017-02-03 07:07:37 följande:

    Helt otroligt GRAVID 1-2 veckor! Idag blev det glädjetårar. Nu är jag och väntar på att ta blodprov.


    Grattis!! Vad roligt för er. Snart blir det vår tur igen med vår sista blastocyt. Hoppas på samma tur :))
  • Anonym (Längtar)
    Micro skrev 2017-03-20 11:37:19 följande:

    Efterlyser er input. Har varit i kontakt m kliniken i Riga inför 3e syskonförsöket (fick barn via äd på först försöket, sysnonförsök 2 negativa och ett mf). Har i flera mail frågat om det ska ändra ngt i behandlingen eller om jag ska göra några undersökningar innan 4e försöket. Först ingen respons. Nu har de föreslagit att om jag vill kan jag göra ERA test för att se om mitt inplantationsfönster flyttats. Alltså om transferdagen ska flyttas. Tror in att det är något jag bör göra? Har ju blivit gravid 2 ggr av 4 försök, även om den kan flyttas efter graviditet. Kostar en hel del plus en extra resa till Riga. Vad tror ni? Känner mig osäker.


    Hej micro :) jag har gjort ERA testet i spanien innan första överföringen och andra. Den visade att den var inte receptivt på de tillfällen. De fortsatte med tredje insättning , de valde en dag efter resultaten från ERAN med kanon fina embryo , fick emunnstöd och allt , det blev negativt. Jag byte klinik eftersom jag hade bara en embryo kvar. I den andra kliniken mätte de mina hormoner och fick mindre medicin och fick också progesteron injektion som man tar subkutan. Min lemhinna blev lite över 7 och idag är jag på rad 12 och fick positiv på urin stickan. Har absolut inga som helst syptom, jag trodde att det var kört!! De andra gångerna har jag haft problem med tuttarna och lite mer. Läkaren på den kliniken sa till mig att genom att se hur hormonerna utvecklar sig under medicinering har man ingen avvikelse i det så är det bortkastad pengar tyckte hon. Så nu hoppas jag att det fortsätter att utveckla sig till en fin bebis :))...kram.och lycka till..
  • Anonym (Längtar)
    Micro skrev 2017-03-20 22:13:11 följande:

    Stort grattis. Tack för att du delar med sig av dina erfarenheter. Vilken klinik går du på nu?


    Tack :))) men det är en lång resa kvar. Jag flyttade mitt embyo till IREMA kliniken. Är super njöd. En liten klinik i alicante :)
  • Anonym (Längtar)
    Vårt väntrum skrev 2017-03-20 19:49:33 följande:

    Härligt!!

    Grattis!!

    Får man vara nyfiken och fråga vilken klinik du går på nu? Vid plusset alltså :)?


    Tack :)) IREMA i alicante <3
  • Anonym (Längtar)

    Hej flickor!! Igår tog jag hcg och det visade 54 och då var jag på dag 13 efter insättning av en blastocyt? Är det för lågt? Någon som vet?

  • Anonym (Längtar)
    UndrandeSökare skrev 2017-03-22 18:38:10 följande:

    Hej ! Grattis till graviditeten ! Allt över 5 betyder ju gravid, 50 är ok.

    Men det viktigaste just nu är att du upprepar hcg-provet några gånger, 

    så du ser att det ökar normalt. Det ska dubblera sig varannan dag

    om det går bra, annars om det minskar eller ökar långsamt så är det tecken på kommande missfall.

    Lycka till och hoppas allt går bra !


    Åh tack för ditt svar :) nu får jag bara hoppas att allt är ok om några dagar. Ska ta ett nytt blodprov på fredag...hoppas hoppas :))
  • Anonym (Längtar)
    MrsHK skrev 2017-03-21 12:42:06 följande:

    Anonym (längtar)- åh, gud vilken underbar nyhet, blev jätteglad höra, kram!


    Tack vännen!! Nu är det bara att se om hcg stiger...hur går det för dig? Kram
  • Anonym (Längtar)
    MrsHK skrev 2017-03-22 20:41:18 följande:

    Anonym (Längtar)...Håller alla tummar och tår för er. Själv är jag i ve 37...otroligt vad tiden gått fort...


    Tack ännu en gång!! Ja tiden går fort men för mig just nu går den sakta :)...ta hand om dig <3 kram
  • Anonym (Längtar)
    MrsHK skrev 2017-04-11 00:29:52 följande:

    Hej. För en vecka sedan föddes en ÄD bebis med hjälp av immunmediciner och Dr D i Aten. Vår son är ljuvlig..! Underbart få ett levande barn denna gången, oerhört glad och tacksam. Vi är mycket glada över att vi gick över till ÄD i elfte timmen.

    Grattis till er som plussat nyligen och lycka till ni andra, håller tummarna för er!


    Grattis vännen!!!<3
  • Anonym (Längtar)
    niki74 skrev 2017-07-17 09:54:00 följande:

    Hej på er! Är det någon av er som ätit p-piller innan nedreglering pga att mensen är lite oregelbunden?

    AVA Clinic rekommenderade mig att ev göra det den här gången pga att mensen inte är exakt.

    Det var den inte förra gången heller, men då funkade det i alla fall och vi blev gravida. Jag vill helst inte använda p-piller men undrar hur det har funkat för er som använt det innan FET eller ET? Hur längre innan behöver man använda det och när slutar man?


    Hej Niki74 :) jag har fått använda p piller i alla mina FET för att kunna planera lite mer exakt min mens och därefter datum för FET. Jag har börjat med de en till 2 månader innan FET. Lycka till :)
  • Anonym (Längtar)
    niki74 skrev 2017-07-17 13:27:03 följande:

    Tack för svar! Hur länge tar man p-piller? Slutar man efter blödning efter nedregleringsspruta?


    Eftersom min mens kommer 3 dagar efter jag slutar med p-piller ,har min läkare bestämt en vis datum när han vill att min mens ska komma för att kunna påbörja behandlingen inför FET. Jag tror att syftet med p piller är att kunna bestämma en mer exakt datum för att påbörja behandlingen. Kram
  • Anonym (Längtar)
    Essie32 skrev 2017-11-03 16:07:47 följande:

    Hej igen alla !

    Jag har en fråga om någon av er har gjort ERA test? Man testar när Endometrium är mottaglig för en embryo.. min klinik har föreslagit det men jag tänkte hörs med era erfarenheter?

    Också, vilken CD gjorde ni ET eller FET?

    Min senaste återföring av en 5 dagars var på en cd 23. Tänkte ifall det var någon dag försent? Har läst någonstans att ett "bra fönster" är mellan dag 19-21. Om man i genomsnitt har äl på dag 14 plus 5 dagar odling så låter det vettigt med dag 19 för återföring.

    Vet ni något om det? Och uppskattar om ni skriver vilken cd hade ni återföring + hur många dagar var embryo.

    Kram till er alla och trevlig helg <3


    Hej Essie32! Jag gjorde min första äggdonation i Spanien. De gjorde 2 ERA på mig eftersom den första visade att min endometrio var inte receptible och i den andra inte heller. Jag gjorde sammanlagt 4 insättningar med embryo som var odlade i 5 dagar klass A allihopa varav 2 av de insättningar med 2 embryo men det blev ingenting. Jag bytte klinik i spanien när jag hade den sista embryo. Jag berättade att jag hade gjort ERA och hon sa att det gjorde ingenting för man kan göra ett endometrio receptible ändå. Den gången blev insättning på dag 5 efter påbörjat progesteron fick positivt men embryot släppte efter några dagar.Nu gjorde jag min andra äggdonation med emmunsupport i Aten med hjälp av Dr D och det funkade med en gång. Han gjorde insättning på dag 5 efter påbörjat progesteron precis som i Spanien. Hade jag vetat innan så hade jag inte spenderat så mycket pengar i Spanien och hade vänt mig direkt till Dr D. Du kanske har inte samma problem som jag . Det kanske funkar för dig. Lycka till :)
  • Anonym (Längtar)

    Hej flickor!! Eftersom jag behöver inte flera neupogen inj så tänkte jag om någon vill köpa det jag har kvar lite billigare så klart. PM mig om det är någon som är intresserade. Lycka till alla som håller på och grattis till de som är gravida:) trevlig helg :)

  • Anonym (Längtar)
    UndrandeSökare skrev 2017-12-03 22:36:33 följande:

    Nej, högkostnadskortet gäller inte på EU-recept. 

    Men just Intralipider är helt borttaget från högkostnadsskyddet i Sverige, så det får man aldrig på högkostnadsskydd oavsett om man har svenskt recept eller EU-recept.

    Du kommer med största sannorlikhet att få ta intralipider eftersom 80% av effekten på immunbehandlingen består av Intralipiderna.

    Man brukar behandlas med Trombyl, Fragmin, Prednisolon och Intralipider.

    Motsvarigheten till Fragmin heter Clexane i Aten, men dessa kan du inte heller ta med i handbagaget eftersom de är sprutor. Så be Serum om EU-recept istället.

    Eller lägg till en väska som ni kan checka in.

    Be gärna Serum att ni får göra mensblodtestet under hysto.


    När jag köpte mediciner i spanien så hade jag de i handbagaget men de på apoteket skrev ett brev att det var mediciner som jag behövde för en ivf behandling. Jag skulle visa brevet i säkerhetskontrollen ifall jag blev stoppad men ingenting hände så jag behövde inte visa något.En Annan gång när jag reste till Aten så hade jag mediciner med mig även sprutor i handbagaget även där blev jag inte stoppad fast denna gången hade jag inte så mycket mediciner med mig bara några få paketer.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016